Marco de Wit 12 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti puolustaa vapautta.

 

Tämä tarkoittaa jopa tupakoitsijoiden vapautta. Tosin vain silloin, kun eivät pakota muita hengittämään tupankansavua.

 

Eli ihmisillä pitäisi olla oikeus polttaa omassa kodissaan. Samoin esimerkiksi baareilla pitäisi olla oikeus itse päättää saako siellä polttaa tupakkaa vai ei. Samalla periaatteella myös asunto-osakeyhtiöillä pitäisi olla oikeus itse päättää saako parvekkeilla polttaa vai ei. Näin jokainen voisi itse valita sellaisen baarin tai asunto-osakeyhtiön kuin haluaa. Markkinat automaattisesti loisivat ihmisille juuri sellaiset olot kuin he haluavat.

 

Toki sääntöjen ei tarvitse olla ehdottomia. Baari voi esimerkiksi määrätä tupakointivapaita aikoja tai, että vain toisella puolella baaria saa polttaa ja toisella ei. Samoin asunto-osakeyhtiö voi päättää, että kesällä parvekkeella tupakoiminen on kiellettyä, mutta sallittua syksyisin ja talvisin, jolloin ihmiset eivät juuri parvekkeillaan aikaa vietä.

 

Lisäksi voidaan määrätä vieläkin joustavammin, että parvekkeella tupakoiminen on kiellettyä vain silloin, kun se häiritsee parvekkeella olevaa naapuria.

 

Käytännössä näin joustavaa sääntöä on kuitenkin vaikea luoda, koska on olemassa ketjutupakoitsijoita, jotka vähät välittävät naapureista. Nämä tupakoitsijat pistävät tupakaksi, vaikka naapuri ja taloyhtiön säännöt sanoisivat mitä tahansa.

 

 

Kuvassa linkki Hesariin

 

 

Ketjupolttajia ei kiinnosta, vaikka viereisellä parvekkeella riippumatossa aurinkoa ottava pyytäisi lopettamaan tupakoinnin edes auringonoton ajaksi.

 

Etkö usko? Tässä yksi esimerkki, joka saattaa johtaa tarpeettomankin tiukkaan parveketupakoinnin kieltämiseen.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

4 thoughts on “Video: Tupakkamies kiusaa naapureita

 1. Tupakkariippuvaisille ei voi muuta kun laittaa painetta jos eivät mistään muusta välitä tai pysty olemaan käymättä tupakalla. Ehkä sitten jos joka kerta valittaa aina uudestaan ja uudestaan niin ärsyyntyvät sen verran että jättäisivät tulematta, mutta joku taas voi saada vain lisää buustia ja oikeen kiusallaankin tulla jos on tarpeeksi kusipäinen.

 2. Jos joku vetää tupakkaa parvekkeella, niin en viiti moisesta niuhottaa kellekkään. Suomalaisista on tullut vaan niin herkkiä ettei ne kestä mitään jos joutuu hetken olemaan mukavuusalueen ulkopuolella.

  1. Taloissa on poistoventtiilit wc/keittiö joista likainenilma poistuu katolle.korvaus/tuore ilma imeytyy ikkunoiden seinien ventiileistä.vain ääääliöt savustaa toisia…

 3. Täällä kovausilma tulee venttiilistä etupihalta ja paksujen suodattimien läpi menee joka huoneeseen.
  Naapurilla etupihalla terassi, missä polttelee pitkin päivää. 5 metriä tuohon ilman ottoon matkaa.
  Joka huone haisee ihan vanhanajan baarilta, kun siellä poltetaan, jopa sauna haisee. Suodattimet ei auta mitään ja terva on värjännyt tuloventtiilien kohdalta jopa tapettiin keltaisia rantuja.
  Saisi lailla kieltää asumusten lähellä tapahtuvan tupakoinnin!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*