Marco de Wit 13 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Vuonna 2019 valtamedia auttoi punavihreistä puskista tulleen Riikka Purran ohituskaistaa pitkin persujen 1. varapuheenjohtajaksi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan nyt valtamedia haluaa Purran persujen puheenjohtajaksi. Osana tätä operaatiota Yle julkaisi valeuutisen, jonka mukaan Purralla on persuissa ylivoimainen kannatus.

 

Vasta juttua tarkemmin tutkittaessa kävi ilmi, että kyse oli vain puolueELIITILLE tehdystä kyselystä.

 

Junaileeko Yle persut Riikka Purran ja Simo Grönroosin feministisiin käsiin?

 

 

Valtamedia ei ole suostunut tekemään persujen jäsenistölle mielipidetutkimusta, koska se saattaisi paljastaa Purran olevan heikoilla tavallisten persujen keskuudessa. Objektiivista kyselyä ei ole yritetty tehdä edes ns. ovensuumenetelmällä. Siis vaikka persuilla on kesän aikana ollut paljon tapahtumia ympäri Suomea, joissa kyselyjä olisi ollut helppo tehdä. Näin olisi myös selvinnyt ehdokkaiden alueellinen kannatus.

 

Mutta eihän se käy! Purrahan paljastuisi pääkaupunkiseudun ja muutaman suuren kaupungin ehdokkaaksi!

 

 

Tai hetkinen. Nyt vihdoin on tehty kattavampi mielipidetutkimus!

 

Ja sopivasti vain päivää ennen puoluekokousta!

 

 

ÖÖÖööö. Miksi vain päivää ennen??

 

No, koska siten ei ehdi korjata juttua ennen lauantai aamupäivän ratkaisevaa puheenjohtajaäänestystä.

 

Moni persu vain lukee jutun otsikon tai silmäilee tekstin. Harva huomaa, että Iltalehden mielipidetutkimus on jällleen kohdistettu puolueELIITILLE eli piiri- ja paikallisyhdistysten HALLITUSTEN jäsenille.

 

Näin saadaan Purran kannatukseksi 72,6%, Puiston 20,5% ja Tiihosen 5,1%.

 

Hetkinen. Tuostahan ei tule yhteensä 100%. Saivatko ns. nollaehdokkaat sittenkin ääniä?? Miksei Iltalehti voi antaa tarkempia tuloksia? Vai olisiko osa persuista lähettänyt Iltalehdelle ns. vitsivastauksia?

 

 

Kuvassa linkki Iltalehden juttuun. (Huomaa miten jutun kuvaksi on valittu Purraa mairitteleva kuva.)

 

 

Tämän äärimmäisen puolueellisen jutun tekijä on kansallismielisissä piireissä pelletoimittajan maineen saanut äärisuvakki toimittaja, Lauri Nurmi.

 

Kuvassa linkki Iltalehteen

 

 

Vaikeuttaakseen kyselyn tarkistamista Nurmi ei suostu tarkalleen kertomaan miten kysely on tehty.

 

Kysely lähetettiin 450 perussuomalaisten jäsenelle. Sen vastaajat ovat tavallisten paikallisyhdistysten hallitusten jäseniä, piirihallitusten jäseniä ja kansanedustajia eri puolilta Suomea.

Kysely lähetettiin esimerkiksi Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pohjois-Savon niille paikallisyhdistysten vastuuhenkilöille, jotka ilmoittavat yhteystietonsa julkisesti.

IL-kyselyyn osallistui 217 kohderyhmäläistä. Vastausprosentti kohosi 48:aan. …

 

Vai ”kohosi”. Eli suomeksi vain ALLE PUOLET vastasi. Ja nekin taatusti sitä puolueyhdistysten korkeinta johtoa, jotka haluavat nuoleskella Purraa.

 

Kyselyn lähettäminen vain 450 perussuomalaiselle hallitusjäsenelle on todella vähän, koska piiri- ja paikallisyhdistyksiä on kai noin 400. Tämän päälle sitten vielä kansanedustajat, jolloin saadaan tuo maaginen luku 450. Mutta sittenhän kysely lähtettiin VAIN hallituksien puheenjohtajille ja kansanedustajille!

 

Tätä Lauri ei kuitenkaan sano, joten olisiko hän ollut niin röyhkeä, että on lähettänyt kyselyn lähinnä vain ruuhka-Suomen persuyhdistysten hallituksien kaikille jäsenille? Tähän viittaisi se, että Lauri myöntää kyselyn suunnatun ensisijaisesti Helsinki-Tampere-Turku kolmion persuyhdistyksille.

 

Yhtä älytöntä on, että kysely lähetettiin myös kansanedustajille eli siis hyvinkin korkealle puolue-eliitille. Siellä ei taatusti uskalleta tukea Ossi Tiihosta, koska puoluejohto kostaisi todella tuntuvasti. Eli saisivat potkut puolueesta samalla tavalla kuin kansanedustaja Ano Turtiainen. Tästä syystä vain noin kolmannes kansanedustajista uskalsi vastata kyselyyn.

 

Perussuomalaisten kansanedustajista puheenjohtajan nimeen otti kantaa kolmetoista. Heistä kolme kannattaa Puistoa, kymmenen Purraa. 

 

 

Iltalehden jutun loppupuolella käy ilmi yksi mielenkiintoinen seikka: Vastaajista yli kolmannes oli erittäin korkeaa puolue-eliittiä eli kansanedustajia tai piirihallitusten pomoja. Tämä vääristää tulosta todella paljon.

 

IL-kyselyn vastaajista enemmistö on paikallisyhdistysten aktiiveja. Vastaajista 65 prosenttia toimii ruohonjuuritason yhdistysten johtotehtävissä.

Heidän keskuudessaan Purran suosio on vielä vankempaa kuin kaikkien vastaajien parissa. Heistä 76 prosenttia kannattaa IL-kyselyssä Purraa ja 17 prosenttia Puistoa.

Hetkinen. Miksi Tiihonen pudotettiin tuloksista? No, onneksi hänen kannatuksensa voi laskea noista tiedoista. Eli paikallisyhdistysten hallitusten pomoista ainakin 7% kannattaa Tiihosta. Eli mitä enemmän mennään kohti ruohonjuuria, niin sitä enemmän Tiihosen kannatus nousee.

 

Luku on yllättävän suuri varsinkin, kun ottaa huomioon kaksi asiaa: Ensinnäkin Tiihosen avoin kannattaminen on persuissa uraitsemurha, koska purralaiset taatusti kostavat. Toiseksi, Iltalehti ei suostu kertomaan mistä päin Suomea ovat nämä kyselyyn sisältyvät paikallisyhdistysten pomot. Todennäköisesti Etelä-Suomen kaupungeista, vaikka – tai koska – Tiihosen kovin kannatus on maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa.

 

Itse asiassa tämän feikkikyselynkään luvut eivät ole kovin mairittelevia Purralle. Kolmannes jopa puolue-eliitistä vastustaa Purraa, joten ruohonjuuritasolla prosentti on taatusti suurempi.

 

Puoluekokouksessa voi siis hyvin käydä niin, ettei Purra saa yli puolta äänistä. Voi jopa olla, että Puisto saa esim. 25 % ja Tiihonen 35 % äänistä. Tällöin mentäisiin toiselle kierrokselle, jossa Tiihonen voisi jopa voittaa Purran, kunhan osaa pelata äänipeliä eli luvata sivuraiteille jääneille persuille parempia asemia. Varmasti monet ovat katkeroituneet Matti ”Vapaaherra” Putkosen johtamasta Purran ja Grönroosin valtaklikin törkeyksistä.

 

Eli jopa Tiihosen voitto on mahdollinen!

 

 

 

Vaikea on kuitenkin ennustaa, koska vieläkään ei ole saatu kunnon mielipidetutkimusta puheenjohtajakisasta. Toki tämä on tarkoituskin. Juonessa on mukana myös koko puoluejohto ja Purra itse, koska hän ei ole 1. varapuheenjohtajana halunnut järjestää valtamedialle mahdollisuutta puolueettomiin mielipidetiedusteluihin. Toki valtamedia ei ole sitä pyytänytkään, koska tukee Purraa.

 

Iltalehden puolueellisuus tulee selväksi myös toista kautta. Jutussa nimittäin kerrotaan miten Purran ja Puiston kannattajat tukevat heitä. Tästä annetaan useita sitaatteja PAITSI Tiihosen osalta. Hänen kohdallaan annetaan vain sitaatteja niiltä, jotka vastustavat Tiihosta!

 

Kyllä. Jos et usko, niin lue itse:

 

Tiihonen ja puolueen maine

Vaikka Tiihonen kerää IL-kyselyssä jonkin verran kannatusta, osa vastaajista arvioi hänen vahingoittavan ehdokkuudellaan perussuomalaisia.

– Purra edustaa jatkuvuutta puolueen toimivaksi todetulle linjalle. Ossi Tiihosen kaltaiset salaliittoöyhöttäjät tuovat hallaa puolueen maineelle, eräs perussuomalainen kirjoittaa.

Vastaajat painottavat kautta linjan, että he haluavat perussuomalaisille puheenjohtajan, joka luotsaa puolueen seuraavaan hallitukseen.

– Tiihosella on myös hyviä ajatuksia monissa keskeisissä teemoissamme, ja hän on mielestäni karismaattisempi kuin muut ehdokkaat, mutta en näe häntä tässä vaiheessa puolueen puheenjohtajana enkä mahdollisena pääministerinä, perussuomalainen nainen kirjoittaa.

Monet vastaajat kiittelevät niin Purraa kuin Puistoa. 

 

 

Jutussa on sentään kuva Tiihosesta, mutta kuvatekstissä tätä kutsutaan ”öyhöttäjäksi”. Purraa ei saa haukkua tai edes kritisoida mitenkään, mutta Tiihosen haukkumiseen oikein yllytetään.

Ossi Tiihosen ehdokkuuteen perussuomalaiset suhtautuvat ristiriitaisesti. Tiihosella on jonkin verran kannatusta, mutta häntä luonnehditaan myös öyhöttäjäksi.

 

 

Toivottavasti persut ovat oppineet ainakin sen, että valtamedialla on aina paha mielessä. Fakta on, että valtamedia fanaattisesti tukee Purraa ja demonisoi Tiihosta.

 

Miettikää persut: Mitä muuta tietoa tarvitsette?

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

7 thoughts on “Iltalehden valeuutinen: 73% [puolue-eliitistä] kannattaa Riikka Purraa PS-puheenjohtajaksi

  1. Olen sitä mieltä, että Tiihosen on paras puheenjohtajaehdokas, näin saadaan persujen kannatus laskusuuntaan. Toiseksi paras on purra; kannatus menee alaspäin. Puisto on näistä paras, hän on tolkun poliitikko.

  2. Ei valtamedia edes osaa käsitellä persujen äänestystä jäsenäänestyksenä kun heidän puolueissaan ei sellasta ole.

  3. Ei Riikka mistään tuntemattomuudesta ole tullut edustajaksi. Riikka toimi useita vuosia persujen poliittisena suunnittelijana, joten hän on ollut osana nostamassa persuja tämän päivän suosioon. Tuntee persujen strategian koska on itse ollut sitä luomassa. Siinä yksi Riikan Vahvuuksista.

    1. Purra tuli persujen jäseneksi 2016, vaikka oli pakkoruotsin kannattaja. Saman tien Soini ja Putkonen palkkasivat hänet persujen JOHTAVAKSI poliittiseksi suunnittelijaksi. Vielä 2018 lopulla hän avoimesti kannatti pakkoruotsia. Puoli vuotta myöhemmin hänet valittiin persujen 1 varapuheenjohtajaksi. Purra siis nousi alle 3 vuodessa tyhjästä puoluejohtoon Matti Putkosen tuella. Jos tämä yhtälö ei saa hälytyskelloja soimaan, niin kannattaa palata lukemaan Me Naiset -lehteä.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*