Marco de Wit 13 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka umpikorruptoinut persujen Matti ”Vapaaherra” Putkonen dominoi puoluejohtoa ja näin pitkälle johtaa persuja.

 

Onko Matti “Vapaaherra” Putkonen Jussi Halla-ahon ja Riikka Purran pomo/handleri?

 

 

Monet ovat kuitenkin syyttäneet Laitonta Lehteä liioittelusta. Ei Putkonen ole ollut mikään pääministerien ja suurpuolueiden puheenjohtajien oikea käsi.

 

Ai eikö? Mitäs sanotte näistä sitaateista:

 

Putkosen ura nousi sfääreihin AY-liikkeessä, jossa hän 1970- ja 80-luvuilla auttoi Per-Erik Lundhin Suomen tärkeimmän ammattiliiton eli Metallityöväen liiton puheenjohtajaksi.

Ammattiyhdistyksessä Putkonen oppi lobbaamaan, erityisesti tukiessaan Per-Erik Lundhia Metallityöväen liiton puheenjohtajavaalissa 1980-luvun lopulla.

”Pärre pelasti mut pariin kertaan pahasta pinteestä, kun olin ajanut oikein juntturaan asiat. Se tuli avaamaan ne solmut.”

Kun Lundh yritettiin syrjäyttää suuren ja mahtavan Metalliliiton puheenjohtajan paikalta, tuli Putkosen aika pelastaa pelastajansa. (Apu)

 

 

Putkonen halusi kuitenkin vieläkin korkeammalle. Niinpä 1990-luvulla hän teki liiton Paavo Lipposen kanssa ja järjesti tämän pääministeriksi.

– On ollut hienoa, että sain olla mukana vetämässä Paavo Lipposen vaalivankkureita. Kuten Paavo on itse sanonut muistelmissaan, että jos en olisi ollut vetämässä hänen vankkureitaan puolueen puheenjohtajaksi, hän ei olisi lähtenyt kisaan ollenkaan. Me voitimme sen puoluekokouksen työväentalolla ja Paavosta tuli puheenjohtaja, hän muistelee. (MTV)

 

 

Lipposen luovuttua SDP:n puheenjohtajuudesta 2005 Putkonen järjesti seuraavaksi puheenjohtajaksi Eero Heinäluoman.

– Toinen iso projekti oli, kun kuusi vuotta tein Eero Heinäluomasta puolueen puheenjohtajaa, ensin puoluesihteeriksi ja sitten puheenjohtajaksi. Sain Paavon suostumaan siihen, että hän ottaa Eeron puoluesihteeriksi ja puhuin jo silloin, että Eerosta tulee jatkajasi. Näinhän siinä sitten kävi. (MTV)

 

 

Putkonen kuitenkin pärjäsi Heinäluodon kanssa huonommin kuin mitä Lipposen. Lopullinen niitti tuli, kun 2008 Jutta Urpilainen tuli puheenjohtajaksi ja viherfeministit alkoivat dominoida demareita. Putkoselle tuli kiire loikata persuihin. Ennen 2011 eduskuntavaaleja hän suuresti auttoi persuja saamaan jalansijaa tavallisten duunareiden piirissä. Putkosella oli suuri rooli jytkyn toteuttamisessa.

Käänteentekeväksi osoittautui pitkä ja kostea ilta Porissa kesällä 2005. Molemmat miehet olivat saaneet kutsun tulla puhumaan Suomi-Areenalle. Paneelien jälkeen parivaljakko vaihtoi vapaalle.

”Siihen aikaan vielä tuli jonkun verran käytettyä alkoholia”, Putkonen sanoo.

Porin yössä syntyi ensimmäinen vakava ajatus puolueloikasta. ”Sinä iltana Timo sai myöskin kutsun meidän häihin.” (Apu)

 

 

Putkonen ei kuitenkaan pärjännyt Soininkaan kanssa varsinkin, kun Soini jarrutteli länsi-integraatiota. Soini ei myöskään pitänyt Putkosen dominoivasta käytöksestä. Soinin mielestä Putkonen unohti liian usein kuka oikein on puolueen pomo.

Niinpä 2017 Putkonen otti yhteyttä Halla-ahoon, joka ensinnäkin oli valmis totaaliseen länsi-integraatioon eli myymään Suomen pankkiireille. Toiseksi Halla-aho lupasi, ettei Putkosen tarvitsisi mennä eläkkeelle, vaan hän voisi jatkaa puolutoimiston de facto pomona. Halla-aho jopa lupasi pysyvänsä kauden loppuun europarlamentissa, jotta Putkonen voisi yksin johtaa puoluetta.

Soini raivostui tästä Putkosen juonittelusta ja petturuudesta, mutta ei voinut mitään. Putkosella oli kenttä liian hyvin hallussa.

Hajoamisen jälkeen on myös käynyt selville, että puoluetoimistoa melkein isännän ottein komentava Matti Putkonen, joka on nimittänyt itsensä ”työmieheksi”, on ollut yksi johtavista hahmoista Halla-ahon puheenjohtajuuden ja koko uuden puoluejohdon valinnan takana, Ilta-Sanomille kerrotaan. …

Putkosen rooli Halla-ahon tukimiehenä on ollut puolijulkinen tieto jo pitkään, sillä hänen ja Timo Soinin välit ovat olleet pakkasen puolella kauan. Puheenjohtavalinnassa Putkonen toimi härskisti Halla-ahon valinnan puolesta, IS:lle kerrotaan. (IS)

 

 

No niin. Eiköhän siinä ole tarpeeksi todisteita Putkosen erittäin mahtavasta urasta. Epäileekö joku vielä, että Putkonen ei ole vain persujen takapiru, vaan pitkälle myös diktatoorinen pomo?

 

Ja nyt hän junttaa Riikka Purraa puheenjohtajaksi. Eikö persujen hälytyskellot soi vieläkään?

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

3 thoughts on “Todisteet: Persujen Matti ”Vapaaherra” Putkonen pomottaa persuja

  1. Vain Putkosen avulla Purra on voinut nousta persuissa heti poliittiseksi suunnittelijaksi, varapuheenjohtajistoon ja nyt olla matkalla puheenjohtaksi. Jos joku nostetaan johonkin tai joku erotetaan se tehdään varmasti aina juurikin Putkosen johdolla. Kaikki tietää miten kävi Soinin blokille kun välit Putkoseen meni.

  2. Kuninkaantekijä Putkonen. Kuinkahan moni Suomessa pystyy järkkäämään haluamansa henkilön puolueen puheenjohtajaksi ja siten mahdollisesti pääministeriksi?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*