Marco de Wit 29 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Monesta mediasta poiketen Laittomalla Lehdellä on oma kommenttiosasto, johon ei tarvitse rekisteröityä, vaan kuka tahansa voi jättää kommentin.

 

Ideana on mahdollistaa sekä täysi anonyymiys että myös rohkaista kommenttien tekemiseen.

 

Paljon on kuitenkin tullut valitusta siitä, etteivät kommentit näy heti, vaan että moderaattorien on ne ensin hyväksyttävä. Tämä on välttämätöntä, koska Raija Toiviaisen Neljännen valtakunnan syyttäjänvirasto syyttäisi heti päätoimittaja Marco de Witiä kaikista vähänkään uhkaavista ja ronskeista kommenteista.

 

Alkuperäisen MV-lehden päätoimittaja Ilja Janitskin sai vankeustuomion varsinkin anonyymien MV-kommenttiosiossa tekemistä herjoista.

 

Moderointi on siis ehdottoman välttämätöntä. Se hidastaa kommenttien julkaisua, mutta viime aikoina yhä vähemmän ja vähemmän. Suurkiitos ahkerille vapaaehtoismodeille!

 

Laittoman Lehden modet nyt 100% tehokkaampia

 

 

Valitukset eivät silti ole loppuneet. Monet suvakit ja purrapersut ovat loukkaantuneet, että heidän herjojaan ei julkaista. Tätä valitusta tulee jopa silloin, kun lukijat tuomitsevat eläimellisen pedofilian.

 

Kuvassa linkki LL-juttuun

 

Ensinnäkin on muistettava, että sananvapaus EI tarkoita sitä, että lehden pitäisi julkaista kaikki kommentit, kirjeet, jne. Lehdistön kontekstissa sananvapaus tarkoittaa sitä, että JOKAISELLA on oikeus julkaista haluamansa kaltaista lehteä niin kauan, kun ei ole organisoimassa ja yllyttämässä väkivaltaisia hyökkäyksiä yksilöitä vastaan.

 

(Kunnianloukkaus on hieman monimutkaisempi juttu. Lievät kunnianloukkaukset pitää sallia, kuten esim: Olet yksinkertainen, tyhmä, jne. Törkeät kunnianloukkaukset ovat monimutkaisempi juttu, mutta esim. jonkun konkreettinen syyttäminen tuomituksi murhaajaksi, pedofiiliksi, tms. voi sen täyttää. Amerikassa vain hyvin törkeät ja konkreettiset kunnianloukkaukset johtavat syytteeseen, mutta tällöinkin kyseen pitäisi olla enemminkin vahingonkorvaus- kuin rikosasia.)

 

 

Lievien kunnianloukkauksien pitäisi siis olla sallittuja, mutta se ei tarkoita, että voit tulla nimenomaan Laittoman Lehden kommenttiosioon syytämään lieviä kunnianloukkauksia! Ei varsinkaan henkilökohtaisuuksiin menevää.

 

Jos tätä on vaikea ymmärtää, niin se ehkä johtuu siitä, että Laittoman Lehden modeilla on kaikilla hieman eri linja. Tämäkin on täysin ymmärrettävää, koska rajanveto on aina vaikeaa. Tämän takia joskus joku lievä herja menee läpi ja välillä taas ei mene. Nyrkkisääntönä on kuitenkin, että anonyymeiltä sallitaan paljon vähemmän lieviäkään herjoja.

 

Onkin erityisen raukkamaista tulla käyttämään Laittoman Lehden anonyymiä kommentointimahdollisuutta lehden ja sen lukijoiden herjaamiseen. Tällaiset nilviäismäiset suvakit ja purrapersut pitäisi oikeastaan välittömästi eliminoida kommenttiosioista, Toisaalta kovakin suvakkiräksytys on välillä hyväksi varsinkin, kun joillakin trolleilla on tiettyä huumoriarvoa. Niinpä jokainen mode päättää itse tapauskohtaisesti.

 

Moderointi on vaikea homma, joten suurkiitos modeille!

 

Tähtäimessä on myös luoda entistä parempi kommenttiosio ja myös mahdollisuus etusivulla nähdä viimeiset kommentit. Sekin maksaa, mutta toivottavasti onnistuu viimeistään maakuntavaalien lähestyessä.

 

 

 

Lue lisää:

Salaliitot julki: Lahjoita Marcon ja Marin vaalikassaan!

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

11 thoughts on “Miksi osa Laittoman Lehden kommenteista poistetaan?

 1. Jussi Halla-ahon, Riikka Purran ja Matti Putkosen persut hyväksyvät jopa pedofilian ja suomalaisten vainoamisen, sekä vakoilun.

  1. Näitä tällaisia kommentteja en hyväksy, niissä on perusteettomia väitteitä vailla faktojen häivääkään. Minun kommenteissa ei ole eikä tule löytymään minkäänlaista herjaamista toisin kuin tämän julkaisun jutuissa ja suuressa osassa kommenteissa. Enkä myöskään ole persujen kannattaja, kaukana siitä mutta vaikka heidän puheissaan ja puolueohjelmassa onkin minun mielestäni suuria puutteita, niin ei heidän herjaaminen ole mitään rakentavaa, pelkkää herjaamista vain. Te etsitte vihollisenne kaikista niistä, jotka ovat eri mieltä. Teidän juttunne eivät kestä alkeellisiakaan faktan tarkistusta.

   1. Emme tiedä kuinka suurta osaa lukijoista yksi kommentoija edustaa.
    Kunkin kommentin sisältö ja laatu saa edustaa ja kantaa itseään tai olla arvoton jos sitä on. Joku triggeröityy, toinen ei.

    Näkisin myös että joku yksinkertainen pikantti kommentti saattaa viitata johonkin rakenteelliseen vaikutukseen ja epäsuoriin vaikutuksiin jne.
    Eli jos jollekin poliittiselle toimijalle riittää että puolueohjelmassa lukee jotain, jos puheessa otetaan joku kanta ja jos tehdään joku laki tmv. joka pintapuolisesti on jotain vastaan tai puolesta, niin se ei vielä tarkoita että tämä tekee kokonaisvaltaista politiikkaa jonkin eteen/jotain vastaan.

    Liian yksinkertaisissa ja vihaisissa kommenteissa on sellainen ongelma, että laukaisevat hylkimisreaktion eivätkä lisää ymmärrystä ja kiinnostusta asialle.

   2. Jussiboy! Olet jäänyt kiinni vihapuheesta, joka loukkaa jakamatonta ihmisarvoa ja tämä on luultavasti se syy, miksi Laittoman lehden nerokas johtoporras on jättänyt viestisi julkaisematta!

    Ryhdistäydy Jussiboy!!!

 2. Minua ei haittaa jos omia kommentteja ei julkaista. Lopetin kommentoinnin Ilta-Sanomiin sen jälkeen kun sinne tuli rekisteröinti pakko. Ennen rekisteröintiä Ilta-Sanomat moderoi kommentteja. Esim. kommentit missä arvostelin presidentti Sauli Niinistöä eivät koskaan tulleet julkaistuksi Ilta-Sanomissa. Valtamedia on valemedia ja Sale on paska pressa aivankuten oli Halonenkin. Pois EUsta , eurosta ja rajat kiinni.

 3. On syytä muistaa, että kauhean Raija Toiviaisen esikuva on kommunistiterroristineekeri Nelson Mandela!

  Kukaan täyspäinen suomalainen ei hyväksy tai kannata rotuvihaa valkoisia kohtaan lietsonutta yrjöttävää Mandelaa!

  Moderaattorit tekevät tärkeää työtä!

 4. Tähän Suomi on mennyt. Liberaalien ja polpo takia kukaan ei voi keskustella oikeilla termeillä tai oikeista ongelmista.

  Myös Persujen nettijulkaisun keskustelupalsta on nykyään kuten Hesarin keskustelupalsta. Kaikki kommentit jossa esitetään kysymyksiä tai kritiikkiä asioista joista te tuotte esiin sensuroidaan. Yhteiskunta ei voi hyvin sensuurissa. Eripura ja kansa vain jakautuu ja yhtenä syynä on (pakotettu) sensuuri.

  1. Saattaa olla osittain Laittoman Lehden syytä. Sensuuri näyttää siellä kiristyneen sen jälkeen, kun LL alkoi julkaisemaan siellä tapahtuneita purralaisten vs. tiihoslaisten väittelyitä.

   Jos persujen Suomen Uutiset tai persujen kotisivujen blogi poistelee asiallisia kommentteja, niin lähettäkää Laittomaan Lehteen julkaistavaksi.

 5. En odota että kommenttejani julkaistaan, eikä välillä julkaistakaan. Ei haittaa, voin kommentoida muuallakin. Punavihreistön medioissa jo julkaistaan pelkästään sitä tukevia kommentteja. Sama persumedioissa, porvarimedioissa jne. – kaikissa paikoissa jossa on jonkinlainen linjaus.
  Sitten on erikseen keskustelulle omistetut sivustot.
  LL:n ei tarvitse muuttaa ja ”kehittää” yhtään mitään. Tämä on toimiva juuri omaan tarkoitukseensa. Varsinkin tykkäysnappulat olisi huono asia, kuten myös rekisteröinti yms.

 6. Paljon jää sensuuriin, vaikka ei olisi kunnianloukkauksia tai tappouhkauksia ym. laittomuuksia. Marcoliinin sossukysymykseen vaalirahoituskerjuuitkuvirsi-artikkelin yhteydessä esim. ei tullut mitään vastauksia ja tuskin tulee nytkään.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*