Marco de Wit 31 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Monet kansallismieliset ovat sitä mieltä, että Laiton Lehti levittää ”tappiomielialaa” kertoessaan myös negatiivisia faktoja suomalaisten historiasta ja kansanluonteesta.

 

Ovatko suomalaiset feminiinistä orjakansaa? Persumiehet pelastus?

 

 

Mutta eikö faktojen myöntäminen ole viisauden alku? Jos suomalaiset eivät ole saaneet koskaan kunnon kapinaa aikaiseksi, niin eikö olisi viimeinen hetki selvittää syy?

 

Suomen kansa on vielä mahdollista pelastaa, kunhan vältetään vanhat virheet. Tunne itsesi ja tunne kansasi.

 

Niinpä on myös hyvä tutustua farssiin nimeltä Nuijasota. Kyseessä oli Suomen laajin talonpoikaiskapina maailman ehkä korkeinta verotusta vastaan.

 

Kapinaan oli siis erittäin hyvä syy, mutta siitä huolimatta oli erittäin vaikeata saada suomalaisia talonpoikia kapinoimaan taistelemisesta puhumattakaan.

 

 

 

 

Jaakko Ilkka kyllä yritti kapinaa johtaa, mutta talonpojat olivat todellisia pelkureita. Aina kun vähänkään suurempi sotilasjoukko tuli vastaan, niin kapinalliset halusivat ”neuvotella”.

 

Ai mistä? No siitä, että sotilaat lupasivat säästää talonpojat, kunhan antavat johtajansa teloitettavaksi.

 

Tietystikään sotilaat eivät koskaan lupaustaan pitäneet, vaan kapinajohtajien jälkeen teurastivat myös tavalliset talonpoikaiskapinoijat. Tästä huolimatta talonpojat menivät tähän vipuun aina uudestaan ja uudestaan.

 

 

Sorry vaan, mutta oikeasti suomalaisten kapinat ovat olleet todellisia pohjanoteerauksia. Ei ihme, että ruotsalaiset eivät koskaan pelänneet suomalaisten kapinaa. Niinpä verot oikeasti nostettiin tappiin asti.

 

Nuijasodasta on tehty aika hyvä elokuva, jossa ei todellakaan siloitella kapinallisten kaikinpuoleista epäpätevyyttä. Puheet oli kyllä aina kovin suuria, mutta kovan paikan tullen myytiin omat johtajat ja otettiin jalat alle.

 

Jaakko Ilkankin piti lähteä pakoon omia miehiään. Tämä näkyy kohdassa 37 minuuttia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

14 thoughts on “Nuijasodan farssi

 1. Kuka oikeasti sitten haluaa johtaa tällaisia pelkureita, jotka puukottavat omaa johtajaansakin selkään? Ei kannata koskaan luottaa tällaisiin neuvottelijoihin. Iso-Britannian maanviljelijäkapinassa huijattiin ihan samoin. Ensin tapettiin johtajat ja sitten teurastettiin kaikki mukana olleet.

  1. Niinpä. Siksi onkin hyvin tärkeää ensin saada ihmiset ymmärtämään kuinka paha on valtaeliitti. Vain totaalisella polarisaatiolla on mahdollista saada kansa heräämään. Eikä edes tarvitse valehdella, koska valtaeliitti ihan oikeasti on satanistinen.

 2. Tässä maassa on muuten vielä paljonkin potentiaalisia ruotsinkielisiä Schaumanneja kuten aiemminkin.
  Ongelma on se, että älykäs kuitenkin ymmärtää että kun ei ole laajaa yhteistä tahtotilaa, niin yksittäiset uhrautumiset menevät hukkaan ja niistä tehdäänkin demoneja propagandan materiaaliksi.
  Saatanathan ovat aina kääntämässä asiat ylösalaisin ja dorka ja skagis kansa uskoo kun Arvi Lind ja Sauli Niinistö kertovat kuka ja mikä on heidän todellinen vihollisensa, eli todennäköisesti kuuuunatsit.

  Lalli oli pelkkä myytti, mutta kenties vielä jonain päivänä lalleja on samaan aikaan sata tai tuhat.

 3. Tarvitsemme maahamme urheita ja rohkeita johtajia, jotka todellakin johtavat joukkojansa edestä päin!

  Esim. Lihaksikas ja komea kenraalimajuri A. O. Pajari oli tällainen johtaja. Sen lisäksi, että hän oli iso nimi suojeluskunnassa, niin toisen maailmansodan aikana hän sai aina uudelleen ja uudelleen palautettua taistelutahdon joukoillensa erittäin tiukoissa taisteluissa ylivoimaista puna-armeijaa vastaan. Kenraalimajuri oli erittäin taitava suunnittelija ja tämä säästi monen suomalaisen hengen ja taas aiheutti toistuvasti mittavia tappioita viholliselle!
  Kenraalimajuri Pajari myös ihaili ja kunnioitti Saksan asevoimia!

  Ei mikään ihme, että sodan jälkeen kommunistit halusivat lähettää kenraalimajurin itärajan taakse tekaistujen sotarikossyytteiden varjolla, mutta oikeus voitti ja Pajarin syytteet kaatuivat!

  Nyt meillä on puolustusvoimat täynnä Natolle polvistuvia narttuja ja poliisissa on noin 50% hippejä, homoja ja feministejä! Ja presidenttikin parittelee oman kummityttönsä kanssa!

  1. > Tarvitsemme maahamme urheita ja rohkeita johtajia

   Urheallakaan johtajalla ei ole menestymisen mahdollisuuksia, jos meiltä puuttuvat valtiomiehet, jotka näyttävät suunnan. — Ja todellakin tarkoitan miehiä!

 4. No, muistakaa että nuijamiehet eivät yksin edusta tässä sodassa Suomen kansaa. Myös vastapuolen ratsuväki oli suomalaista!
  1500-luvun Suomessa myös säätyläiset ja aateliset olivat pääasiassa etnisiä suomalaisia, suomenkielisiä tsi ainakin osasivat suomea. Suomen ruotsalaistaminen aloitettiin vasta 1600-luvulla.
  Nuijamiehet olivat Tukholman (eli ruotsalaisten) vallantavoittelijan Kaarle herttuan puolella, suurin osa tietämättä politiikan isoa kuviota. Jaakko Ilkka tiesi, hän haaveili että sodan jälkeen hänet olisi aateloitu. Jaakko Ilkan vaimo oli ruotsinkielinen. Ruotsinkieliset talonpojat myös pettivät muut nuijamiehet Santavuoren taistelussa ja pakenivat paikalta ennen taistelun alkua.
  Suomen käskynhaltija Klaus Fleming haaveili Suomen irrottamisesta Tukholman alaisuudesta ja autonomiasta Puolan kuninkaan alaisuudessa. Ensin Flemingin piti hakata maahan Tukholmasta käsin kiihotetut talonpojat. Huomioitavaa on että Suomen väkirikkailla rintamailla ei ollut mitään talonpoikaisliikehdintää, kapina koski vain Pohjanmaata ja Savoa.
  Fleming oli tässä tarinassa se suomalainen sankari.
  Sota ei myöskään loppunut nuijasotaan, vaan ruotsalaiset nousivat maihin Suomessa syksyllä 1597 ja teloittivat Suomen johtavat aateliset. Klaus Fleming oli kuollut jo huhtikuussa.

  1. Tuo on se kuuluisa Renvallin teoria, jonka Ylikangas on kyseenalaistanut. Laiton Lehti ei ota kantaa Flemingin lopullisiin motiiveihin. Oleellista tässä kapinakontekstissa on vain se, että Fleming nosti verotuksen tappiin eli ehkä maailman korkeimmaksi. Tästä huolimatta kansa ei noussut kunnon kapinaan, vaikka monet ruotsinkielisetkin yllyttivät ja Jaakko Ilkka vaikutti hyvältä johtajalta.

   Valtapoliittisesta taustasta ja tutkijoiden erilaisista teorioista kertoo Wikipedia aika hyvin:

   Historiantutkija Pentti Renvall esitti 1939 julkaistussa väitöskirjassaan[20] kuuluisan hypoteesin, että Flemingin päämotiivi olisi ollut Suomen turvallisuuspoliittisten erillisetujen puolustaminen ja että hän olisi asettunut Sigismundin puolelle, koska valtiounioni Puolan kanssa edisti Suomen itärajan turvaamista Venäjää vastaan.[1] On myös esitetty, että Flemingillä oli tavoite muodostaa Suomen, Ruotsin, Baltian ja Puolan unioni turvaksi Venäjää vastaan.[21] Näin Flemingistä rakentui kuva kansallista etua puolustaneena viisaana valtiomiehenä.[2]

   Muun muassa Heikki Ylikangas on kyseenalaistanut näkemyksen, että Flemingin toimintaa olisi leimannut jokin aatteellinen linja, ja tulkinnut hänet lähinnä vallanhimoiseksi omanedun tavoittelijaksi.[1][2] Fleming on nykytutkimuksessa nähty pikemminkin kuninkaan suosiota tavoitelleena pyrkyrinä, sillä esimerkiksi Tallinnan neuvotteluissa 1589 hän oli valmis rikkomaan Ruotsin ja Puolan unionin vain päästäkseen takaisin kuningas Juhanan suosioon.[1] Esimerkiksi Viron aateli esiintyi noihin aikoihin selvästi vahvemmin omien kansallisten intressiensä puolustajana kuin Fleming suomalaisten.[6] On jopa väitetty Flemingin aikoneen irrottaa Suomen ja Viron Ruotsista ja yhdistää ne Puolaan, mutta tästä ei ole mitään todisteita.[6]
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Klaus_Fleming

 5. Mitä enemmän suomalaisten historiaa tuntee, sitä vähemmän tulee syytettyä ulkopuolisia valloittajia, sillä perusongelma on ollut suomalaisissa itsessään, yhä uudestaan ja uudestaan. Sama alistuminen ja saamattomuus nähtiin Ruotsin, Venäjän, Neuvostoliiton, länsiliittouman ja nyt hyvin primitiivisten matujen kanssa.

 6. Itselle suomalaisten rottamainen luonne on tullut selväksi koronahysterian aikana. Suomalaiset itse painostavat muita suomalaisia ottamaan erittäin vaarallisen myrkkypiikin, sillä kyllähän hekin ovat ottaneet ja kyllä sinunkin pitää ottaa! Suomalaiset itse ovat niitä jotka tulevat hakemaan sinut myrkkypiikille ja keskitysleirille, sekä ajattelevat, että kyllähän sääntöjä pitää noudattaa, säännöt ovat sääntöjä!

 7. Nykyisinkin maanpetoksellisilla poliiseilla ei ole minkäänlaista toimivaltaa toimia Suomen maaperällä, vainota ja kansanmurhaa suomalaisia. On todella halveksittavaa miten monet suomalaiset tottelevat hallintoa ja poliiseja. Suomen poliisit ovat ihmissaastaa ja roskaväkeä, jotka ovat tuhoamassa suomalaiset!

 8. Kiitos Jaakko Ilkka, olit rohkea ja oikea mies! Jaakko Ilkka oli täysin oikeassa, on parempi kuolla vapaana kuin kuolla orjana! Vapaus tai kuolema!

 9. Miehenä ja Suomenruotsalaisena…Joudun valitettavasti pitkälle Allekirjoittamaan yllä olevaa kirjoitusta… Olen valitettavasti saanut Kuulla samantyyppisiä tarinoita..Talvisodan ja Jatkosodan ratkaisevista taisteluistakin… Ystävystynyt täällä yhteen Amerikkalaiseen…Ero on kuin Yö ja Päivä…Kun on kyse Itsensä ja Perheensä puolustamisessa…Jälkimmäinen tekee Kaikkensa…KantaSuomalainen…Seuraa vierestä…

  1. No suomenruotsalaisena (sic!) en kyllä lähtisi arvostelemaan yhtään mitään…

   Kysyttävää?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*