10 thoughts on “Päivän kuva: Pride-liputus

 1. Aivan loistavaa toimintaa. Luonnonvastaiset ******** ********* eivät ole mikään liputuksen aihe. Lisää ja enemmän tällaista tervettä aktivismia s******** ******** vastaan.

 2. Kryptovaluutat käyttävät paljon sähköä.

  – Bitcoin Uses More Electricity Than Many Countries. How Is That Possible?

  Kryptovaluutat ovat nousseet yhdeksi valloittavimmista, mutta ongelmallisimmista sijoituskohteista maailmassa. Niiden arvo nousee jyrkästi, mutta myös romahtaa äkillisesti. Ne muuttavat maailmaa. Fanit väittävät että, syrjäyttämällä perinteiset valuutat, kuten dollarin, rupian tai ruplan. Yksi on nimettykin koirameemin mukaan.

  Kryptorahan valmistusprosessi käyttää hämmästyttävän paljon sähköä.

  Bitcoinin luominen kulutettavaksi ja myyntiin kuluttaa vuosittain noin 91 terawattituntia sähköä, enemmän kuin mitä Suomi, noin 5,5 miljoonan asukkaan kansakunta käyttää.

  Sähkön kulutus on vain yksi aspekti bitcoin-taloudessa.
  – Ongelma on siinä, että valtiot säätelevät sähköä ja sähkökauppaa. Esimerkiksi Ruotsissa valtio on luvannut Googlen datakeskukselle halpaa sähköä, josta on seurauksena, että tavallinen kansa kärvistelee Puolan hiilikaivoksista louhitun sähkön valossa, kun samaan aikaan Googlen datakeskus jauhaa bitcoineja halvalla sähköllä. Voitot se tietenkin vie ulkomaille verovapaasti datakaapeleita pitkin.

  Ei pidä kuitenkaan tuijottaa vain sähkön määrään vaan siihen mitä se maksaa kansantalouksien kokonaisuuksissa.

  Bitcoin-talous, aivan samoin kuin kultatalouskin, vaatii valtavia resursseja toimiakseen. Vertailukohdaksi on otettava pankkilaitos:
  – Kuinka paljon talouden resursseja vaatii erittäin korkeasti palkattujen pankkiirien ja keskuspankkiirien palkka ja ylläpitokulut?
  – Pankkijärjestelmän kustannukseksi on laskettava myös valtioiden velka, siis sellainen velka, joka otetaan antamatta mitään vakuutta tilalle, velka jonka ottamista varten valtio ei ensin sosialisoi kansalaistensa omaisuutta pantatakseen sen lainan vakuudeksi.
  – Valtion ottama ja keskuspankin myöntämä vakuudeton velka on vain yksi verotuksen muoto.

 3. Tää on loistavaa toimintaa. Sitä mietin kun tulee sen yhden maanpetturin muistomerkki(koiviston)niin tuleekohan siitä semmonen Ruotsin olkipukin tapanen traditio…miten pitkää kestää ehjänä!?

 4. At the end f the Rainbow You will find a pot of Gold

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*