3 thoughts on “Nenäraiskaus

  1. Onko tässä faktat ihan kohdallaan? Niissä anatomiakuvissa joita olen nähnyt käpyrauhanen (pineal gland) sijoitetaan aivojen keskelle ja jos sitä haluaa tikulla sorkkia, niin pitää mennä melkoisen harmaan massan läpi . (kts. esim kuva: https://training.seer.cancer.gov/anatomy/endocrine/glands/pituitary.html)

    Yllä olevassa kuvassa tikku menee aivolisäkkeeseen (pituitary gland), joka senkin pitäisi olla käsittääkseni hankalaa, koska nenäontelon ja aiolisäkkeen välillä on luuta (kts. https://www.fairview.org/patient-education/41061). Meneekö jossain luuvapaa reitti nenäontelosta aivolisäkkeesseen? Voiko Marco tarkistaa?

  2. Olen ihmetellyt miten Norjassa testi voidaan ottaa suusta ja Saksassa veripisarasta. Suomessa toitotettiin vuosi sitten että ”tää tikkutesti on kaikkein halvin, vain 1,50e/kpl” ja mites sitten kävikään esim. Vantaan testikustannuksissa?

    Moni kunta/kaupunkikin on joutunut taloudelliseen **seen kun niille sössötettiin että ”valtio maksaa orkotusten kustannukset”. Ja päättäjät olivat niin tyhmiä että luulivat jonkun kolmannen tahon maksavat rokotukset ja tilasivat paikalle yksityisfirmojen henkilökuntaa rokottamaan. Päättäjät eivät ymmärtäneet että valtio saa tulonsa veroista. Joten kun valtio jäi välistä pois, niin kunnat/kaupungit maksaa kaiken itse. ja kas kummaa, nyt sitten oma terveyshenkilökuntakin on riittävän hyvää piikittämään.

    Puoliso teki kesälomansa yksityisfirmojen kautta piikityksiä kahdessa tuurissa. Sai ekstraa nettona reilut kuus tonnia. kesäloma-ajan palkka päälle. Pikitettäviä riitti ja yksityisfirmat soitteli töihin. No, nyt on sitten hiljasempaa, mutta kyllä kolmetonnia tulee joka kuukausi normipalkan päälle. Mikäs siinä kun ihmiset oikein haluaa itseensä piikkejä. Nyt sitten meillä odotellaan sitä kolmatta ja neljättä bonus-palkkausta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*