Marco de Wit 16 syyskuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ano Turtiainen näyttää sanovan, ettei ole olemassa mitään ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosvaaraa.

 

 

Valtioneuvoston selonteko VNS 5/2021 vp Ano Turtiainen vkk :

 

Arvoisa puhemies! Kehityspolitiikalla tarkoitetaan toimintaa, jolla vaikutetaan kehittyvien maiden asemaan ja tilanteeseen. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa maailmanparantamista. Ja tällä hetkellä, kun elämme jo velaksi, se tarkoittaa lisää velan ottamista ja velkarahan lappaamista ympäri maailmaa.

 

Selonteossa mainitaan muun muassa, että ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastonmuutokseen sopeutuminen on yksi tärkeimpiä ihmiskunnan tulevaisuuteen vaikuttavia kysymyksiä — siis hillintä ja sopeutuminen. Tuohon hillintään liittyen on ihan pakko kysyä: missä harhassa te, hallitus, oikein elätte?

 

Ymmärrän toki, että globaalikiimaisena on ihkua elää tällaisessa maailmanlaajuisessa muotiharhassa. Tosiasia on kuitenkin se, että ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan, on ihminen olemassa tai ei. Tämä ilmastonmuutoksella huijaaminen pitää laittaa ruotuun siten, että jokaisessa ilmastoon liittyvässä päätöksenteossa huomioidaan se, mikä osuus ilmastonmuutoksesta on ihmisen aiheuttamaa.

 

Sitten selonteossa mainittuun ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Siis missä vaiheessa yhteiskuntamme on ajautunut niin sivuraiteille, että ilmastonmuutokseen pitää alkaa uudelleen sopeutumaan? Minun ymmärrykseni mukaan ihminen on ollut ilmastonmuutoksen kanssa sinut niin kauan kuin ihminen on ollut olemassa. On järkyttävää nähdä, kuinka sivuraiteille hyvinvointiyhteiskuntamme on ajautunut. Osa kansalaisista ei ole varmoja edes sukupuolestaan, ja tässä talossa puhutaan jo ilmastonmuutokseen sopeutumisesta.

 

Arvoisa puhemies!

Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti edistää Suomen ja Suomen kansalaisten hyvinvointia. Ei sen tehtävä ole olla koko maailman sosiaalitoimisto. Kehitysavusta on aikojen saatossa rakentunut rosvojen työkalu, jolla hyväuskoisia hyväksikäytetään. Olisi paljon helpompi uskoa kehitysavun hyvyyteen, jos sitä aletaan harrastamaan vasta sitten, kun sitä ei enää tarvitse tehdä velkarahalla.

 

Arvoisa puhemies!

Selonteon toinen keskeinen tavoite on, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus osallistua päätöksentekoon heitä koskevissa asioissa. Tämä on sellainen asia, johon myös VKK-puolue voi yhtyä, sillä valta kuuluu kansalle. Suomessa sekään periaate ei toteudu, ja siksi VKK on syntynyt. Palautetaan Suomi myös kehityspolitiikan saralla kansan tahdon määrittelemälle linjalle. — Kiitos.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

3 thoughts on “Kansanedustaja Ano Turtiainen: Stop ilmastonmuutosharhalle!

  1. Ja kuten kunnon poliitikonkuuluukin, Anokin puhuu kolmansista persoonista. Ja kertoo aina että ”joku toinen” on se jonka pitää tehdä asiat. Ei hallitus, ei eduskunta tai Ano, vaan joku muu. Lukekaa tuo teksti niin ymmärrätte ettei se tarkoita yhtään mitään eikä saa aikaiseksi yhtään pitää.

    Kuka teke ja mitä lauseessa ”Tämä ilmastonmuutoksella huijaaminen pitää laittaa ruotuun…”?

    …tekis joskus vaihteeksi aloitteen.

    1. Puhuu, että pitää. Mikä on ongelmasi? Yleensä ”kansanedustajat” puhuvat isi-päätteillä, eli pitäisi, jota ei ammattilaisen suusta kuulla ikinä.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*