Marco de Wit 6 lokakuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Suvakkien mukaan saamelaisten pukujen ja muiden käsitöiden ostaminen ja käyttäminen on valtava rikos.

 

Ai miksikö?

 

No, koska se on kulttuurista omimista!

 

 

Mitä sitten? Tähän Laiton Lehti ei osaa antaa vastausta, koska ei pysy suvakkilogiikan kärryillä.

 

 

Mutta se ainakin on varmaa, että saamelaisen käsityökulttuurin käy huonosti.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

10 thoughts on “Saamelainen: Suvakit tuhonneet saamelaisten käsityökulttuurin!

 1. Lapsena oli niin jännää ja hienoa saada saamelaisten valmistamia tuotteita lahjaksi. Käytin jopa neljän tuulen hattua, minne lie kadonnut vuosien varrella. Coolimpi kuin pohjoisen sekundastetsonit. En koskaan diggaillut vajakkeja Aakea&Pirkkaa.

  Pakollisiksi alakoulun kieliksi äidinkieli, ruotsi tai saame. Ei voi oppia liikaa kieliä. Omin minkä haluan, vaikka koko smörgåsbordin.

 2. Suvakismi on hyvin vahvasti maatamme ja Saksaa miehittävien vihollistemme amerikkalaisten ja brittien johtamaa. Tämä alkoi heti kun vihollisemme miehitti Suomen ja Saksan.

 3. Nooo jos ihmiset on näin tyhmiä niin ne on näin tyhmiä. Tyhmyyttä ei voi parantaa.

  Mm. lappalaisille voisi kertoa että EU:ssa on perustettu yhdistys jonka tehtävänä on taata eilaisten käsityöläis ammattien säilyminen ja erikoisosaaminen. Kannattaa liittyä ryhmään. Niinkuin muidenkin suomalaisten erikoisosaajien:

  https://euobserver.com/opinion/153042

 4. Tämä saamelaisuuden häviäminen on yksi monokulttuurin ilmentymä.

  Jos haluat säilyttää leijonan, syö se.

  Amerikassa on muutama leijonafarmi, jotka kasvattavat leijonia teuraseläimiksi. Sitten tuli muotiin ilmiö, että leijonan lihaa ei saa syödä: (lähes kaikki) farmit lopettivat toiminnan ja leijona käytännössä hävisi mantereelta.
  – Seuraus on se, että nyt leijona on entistäkin uhanalaisempi luontokappale. Kun syöjät hävisivät ei sen liha mene kaupaksi ja mitään ei saada rahaa kannan ylläpitämiseen.

  Miten mahtaa olla siperian-tiikerin laita.
  – Jos tiikerin ostaminen ja myyminen tehtäisiin lailliseksi, niin eikö silloin syntyisi koko joukko yrittäjiä, jotka pyrkivät pitämään huolta tiikereistä ja lisäämään niiden kantaa. – Ja ilman mitään valtion tukiaisia.

  Kun luontokappale otetaan valtion «suojelukseen», on seurauksena, että siitä tulee poliittisen eliitin leikkikalu, jolle saa tehdä mitä vain.

  Kuinka kävi lehmälle, kun sen jalostaminen ja teurastaminen sallittiin: nyt lehmäkantoja löytyy aina kaukaisinta pohjola myöten, mikä ei millään muotoa ole lehmän luonnollinen elinpiiri.

  Jos valtamerten kalat saataisiin yksityisen omistuksen alaisuuteen, pyrkisivätkö nuo omistajat tuhoamaan kalakannan mahdollisimman nopeasti vai pyrkisivätkö he ylläpitämään ja maksimoimaan kaloista saatavan tuoton myös pitkällä aikavälillä?
  – Huom: Yksityisellä omistusoikeudella en tarkoita «YK:n alaisuudessa» toimivaa BigFish -yhtiötä.

  Vain perintöoikeus voi mahdollistaa yksityisten ihmisten antaumuksellisen työn luonnon säilyttämiseksi myös tuleville sukupolville.

  Kalevala tuhosi kulttuuri monimuotoisuuden
  Lönnrot ja kaverit keräsivät kansanrunoutta säilyttääkseen sen tuleville sukupolville, mutta miten kävi: Kun herrojen valikoimat runot oli painettu kirjoihin ja kansiin, runolaulannan monimuotoisuus hävisi. Nyt alettiin kaikkialla esittämään «virallista kulttuuria», sitä minkä saattoi lukea kirjasta. — Monimuotoisuus hävisi.

  Youtube
  Kun kaikille annetaan mahdollisuus esittää omat juttunsa koko maailmalle, on seurauksena, että aikaisemmin olleiden satojen tuhansien eri kulttuuristen kanavien sijasta nyt kaikki kuluttavat sitä yhtä ja samaa p**kaa.

  BigMedia
  Ennen lähes joka kylällä oli oma paikallinen lehtensä, nyt …

  Miksi
  Kyse lienee ihmisapinan laumakäyttäytymisestä. Se on geneettinen ominaisuus.
  – Aina voimakkaampi johtaja alistaa heikomman eikä tätä voimaa mitata hengen lahjoilla. Vain fyysisellä väkivallalla.

  … Niin kuin aina ollut on …

 5. Tämä suvakkien kulttuurinen omimisjuttu on taas hyvä esimerkki siitä että he määrittelevät jonkin etnisen kansan olemassaolon ja sitten valvovat ettei niiden asusteita käytä ulkopuoliset eli harrastavat siis kovaa rotuerottelua. Kuitenkin somali voi pitää Suomen kansallispukua koska suomalaisuus on avoin käsite kun taas saamelaisten pukua ei voi pitää Pena Keravalta koska hän ei ole saamelainen.

 6. Eli suvakit ovat kansanmurhaajia!

  Tosin tämä tiedettiin jo siitä, että suvakit kannattavat matuttamista!

  Mitä tekee lappalaiset? Onko aika liittoutua etnonationalistien kanssa vai tuhota oma kulttuurinsa ja rotunsa?!!

 7. Turistit eivät uskalla ostaa? Ei vahvasti mene jos turistien raha on noin tärkeää. Lapin massaturismi tuhoaa saamelaisuuden lopullisesti Suomesta. Venäjän ”lapissa” ei ole turismia, siksi siellä saamelaisuus voi hyvin eikä ole katoamassa mihinkään.

 8. Odotan kansanedustaja Peteliuksen kyynelillä kuorrutettua anteeksipyntöä. Siinä vasta miesten mies. Ekolammas.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*