6 thoughts on “Päivän video: Musta opettaja

 1. Sitä saa mitä tilaa! Muuttakaa Sveitsiin jos pystyttä. Eniten aseita väestöä kohti, vähiten hankaluuksia.

  1. Onko Sveitissä vielä aseet jokaisella taloudella. Muistelin jossain lukeneeni, että tämä juuri poistettiin tai muutettiin radikaalisti niin, että aseet vähenisivät? Ei jaksanut Googlaa :)

   Itse kallistun koko ajan enemmän vapaaseen asepolitiikkaan ja perinteisiin. On hyvä, että kansalaiset voivat vapaasti ostaa aseita. Tämän osoittaa todeksi mm. länsimaissa nopeasti noussut liberaalien tyrannia.

  2. Jep, eniten lasten itsemurhia- ja mielenterveysongelmia maailmassa suhteutettuna väestön määrään. Euroopan johtava huumedenkäyttäjä sekä avoimesti virallinen rahanesupaikka yhdessä Monacon kansa. Sveitsissä on myös avoin kastijärjestelmä jossa maahanmuuttajat ovat 2-kansalaisia ja saavat vain asua maassa mutta eivät omistaa kiinteistöjä. Myöskään 2-kanslaisia ei koske se etu mikä on ykköskansalaisilla että yksillä rekisetrikilvillä voi ajaa montaa eri autoa. Saati sitten että olisit samanarvoine työnhaussa tai palkkauksessa ykköskansalaisten kanssa. J vasta 10 asumisvuoden jälkeen voit anoa ykköskansalaisuutta, mutta kansalaista ei tule varmasti koko elinaikanasi.

   1. Miksi he sitten Sveitsiin änkeävät maapallo on täynnä ’”parempiakin” maita.Pahoitatko nyt mielesi ja vaadit Sveitsiä pyytämään anteeksi?

    .

    1. En pahoita. Jokainen kokekoon sen ihan itse. Minä olin sielä -90 luvun alussa Suomen lamaa paossa. Ensin luulin että sehän on valkoisen miehen paratiisi (niinkuin varmaan muutkin), mutta kun jossain maassa asuu hetken eikä ole vain turistina, niin se arki tulee vastoin kasvoja kuin märkä rätti.

     Oletko sinä asunut Sveitsissä ja tehnyt sielä töitä?

     Kannattaa muistella sitäkin etttä Sveitsiläiset kautta aikojen ovat antanet Portugalilaisille työviisumeja aina sadonkorjuun ajaksi. No, portualilaiset olivat säästäväisiä ja rakentelivat mailleen taloja. Joita sitten myöhemmin myivät mm. saksalaisille. Hinnat oli huimia. Eikä portugalilaiset enää mene sadonkorjuun ajaksi Sveitsiin, ellei ne korota palkkoja oikein tosissaan.

     Ja sitten on kasa asioita jotka tekevät Stutgartistakin paljon kiinnostavamman paikan asua, vaikka sitä sanotaan Turkin toiseksi suurimmaksi kaupungiksi. Ja se sentään näkyy katukuvassa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*