Marco de Wit 15 lokakuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Viime kesän perussuomalaisten puheenjohtajavaalien aikaan Ossi Tiihonen kampanjoi Fixit- ja Ulos eurosta -iskulauseilla.

 

Tämä pisti Riikka Purran vaikeaan tilanteeseen, koska hän näkee EU:n eräänlaisena Vara-Natona, johon Suomen on kuuluttava Venäjä-mörön takia. Niinpä Purran piti keksiä joku hätävalhe miksei hän voinut kannattaa eroa EU:sta ja eurosta.

 

Lopulta Purra sitten antoi ymmärtää, että vastustaa kyllä EU:ta ja euroa, mutta niitä vastaan on toivotonta taistella. Ai miksi? Koska ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista muka kannattaa niitä fanaattisesti! Ei kannata taistella tuulimyllyjä vastaan varsinkin, kun liian EU- ja eurovastainen linja saattaisi kostautua vaaleissa.

 

Tähän sitten Ossi Tiihonen vastasi, että joka tapauksessa pitää järjestää Fixit-infokampanjoita, joissa kerrotaan EU:n ja euron huonoista puolista. Pitää alkaa valistamaan suomalaisia ja rikkaalla persupuolueella olisi siihen varaa.

 

Purra tietysti oli hiljaa eikä kommentoinut Tiihosen pointtia. Eli paljasti korttinsa. Persuilla ei nimittäin ole mitään halua oikeasti lähteä EU:sta ja eurosta. Tämän Purra myös valintansa jälkeen sanoi aika suorasti.

 

Riikka Purra käänsi takkinsa välittömästi: Ei eroa EU:sta tai edes eurosta!

 

 

Persut haluaa vain estää EU:n muuttumisen liittovaltioksi. Tosin koko ajan mennään kovaa vauhtia kohti liittovaltiota. Missä vaiheessa kehitys on liikaa persuille? Ei ollut liikaa edes velkaunioni, jonka läpimenon persut mahdollisti lopettamalla jarrutuskeskustelun.

 

Persut pettivät jälleen

 

Lisäksi on käynyt ilmi, että persuilla olisi ollut muitakin tapoja hidastaa tai jopa estää velkaunioni.

 

Tuomas Malinen: Persut valeoppositio! Auttoivat velkaunioniin!

 

 

Mutta yksi asia tässä keskustelussa on unohtunut. Pitääkö paikkaansa, että suuri enemmistö suomalaisista itsepäisesti haluaa olla osa EU:ta ja euroa?

 

Ei pidä. Ihmisillä ei ole kovin voimakasta mielipidestä eurosta ja moni kaipaa markkaa takaisin. Eurosta olisi siis helppo päästä pois hyvällä kampanjalla, koska kukaan ei voi kiistää euron vahingoittaneet Suomen taloutta. Euron ulkopuolella pysyneet pohjoismaat ovat saaneet valtavan kilpailuedun. Suomen kansantuote on jopa neljänneksen alempi kuin mitä olisi euron ulkopuolella.

 

Ulos eurosta -kansanäänestys olisi siis suhteellisen helppo voittaa. Sen jälkeen olisi saatu aikaan EU-vastainen ilmapiiri ja sitten voisi vaatia Ulose EU:sta -kansanäänestys.

 

Mutta eikö häviö ole varma? Ei. Valtamedia nimittäin suurentelee EU:n kannatusta monenlaisin tilastokikoin. Vastamedia esimerkiksi korostaa, että EU:ta KOVASTI vastustavia on reippaasti alle puolet. Samalla se jättää kertomatta, että EU:ta kovasti kannattaviakin on reippaasti alle puolet. Tämä on normaalia, koska ihmiset eivät helposti ota kovia kantoja asioista, joita eivät kunnolla ymmärrä ja jotka eivät heidän elämäänsä suoranaisesti vaikuta.

 

Hyvin tärkeää on myös huomata, että valtamedian massiivisesta fanituksesta huolimatta vain noin puolet suomalaisista suhtautuu positiivisesti EU:iin. Tämä on todella vähän varsinkin, kun todella positiivisesti EU:ta kananttaa reippaasti alle puolet. Tämän valtamedia on nyt vahingossa paljastanut korostaessaan Puolan EU-tilannetta.

 

Kuvassa linkki Iltalehteen

 

Suomi on EU:ssa nettomaksaja. Velkaunionin myötä tämä on yhä selvempää. On siis täysin hyvät mahdollisuudet voittaa kansanäänestykset. Se kuitenkin edellyttää Fixit-kampanjan aloittamista. Ja siihenhän Purra ja Putkonen eivät suostu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

4 thoughts on “Persut ihmeissään: Vain puolet suomalaisista kannattaa EU:ta!

  1. En tule koskaan antamaan anteeksi persujen maanpetturuutta. Valehtelijaa ja petturia Laura Huhtasaarta ei myöskään tulla unohtamaan. Kuvottava lehmä. Puolue on täynnä pelkkiä valehtelijoita, teeskentelijöitä ja pettureita.

  2. Jo se että Suomi ainoana pohjoismaana on eurossa tekee siitä hyvin helposti vastustettavan eikä siitä ole koskaan pidetty edes kansanäänestystä. Edes mielipidetiedusteluja eurosta ei juuri tehdä. Ei kukaan oikeasti halua käyttää samaa rahaa kuin Kreikka, Italia, Espanja ynnä muut siestamaat. EU:n kannatus taas on suurta enää maissa, joille Suomi ja muut maat lähettää käytännössä kehitysapua. Mitään muuta hyötyä EU:sta niille ei ole ja Suomelle taas pelkästään haittaa. Keski-Euroopan maksajissa EU:n kannatus alkaa olla jo aivan mitätöntä ja myös Ruotsi on tullut alas. Suomikin pääsisi samoihin lukemiin jos kansaa vain valistettaisiin EU:n haitoista ja sitä poliittisestikin vastustettaisiin. Omalla toiminnallaankin EU tuhoaa itsensä, mutta siihen menee liikaa aikaa ja unioni syventyy niin paljon että hajotessaan aikanaan se tekee rumaa jälkeä.

  3. Puolan ja Unkarin hallitukset sekä torjuvat EU:sta tulevat haitat että samalla käyttävät maksimaalisesti sieltä samaansa ison rahotuksen kansalaistensa ja maansa hyväksi. Näin sekä hallitusten että EU:n kannatus pysyy korkealla sillä kehitys ja hyvinvointi on niistä molemmista kiinni. Ei tarvitse paljon leikata tai ottaa edes velkaa.

  4. Kaikki mitä lisää tulee Eu:n budjetista maksettavista asioista, niin Suomi on aina maksaja 1,5 % maksuosuuden takia. Esim. koronan takia maksettiin logistiikan kasvaneita kuluja, niin Suomi sai jotain kuudennen osan maksuun nähden. Nyt on suunnitellaan Eu budjetista korkeiden kaasun takia korvauksia vähävaraisille, josta Suomi ei hyödy mitään, koska sossu maksaa muutenkin, ettei kukaan mökkiinsä palellu.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*