Marco de Wit 21 lokakuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Historia on rotujen historiaa. Evoluutio on muovannut pohjoiset kansat keskimäärin älykkäimmiksi ja pitkäjänteisimmäksi kuin eteläiset rodut. (Tästä vihafaktasta on jo tullut pari syytettä Laittoman Lehden päätoimittajalle.)

 

Noin 7000 vuotta sitten Pohjolassa oli ilmasto-optimi eli lämpötila oli monia asteita korkeampi. Niinpä ensimmäiset korkeat kulttuurit syntyivät Skandinaviassa varsinkin Lapin alueelle, joka tunnettiin alkuperäisenä Hyberboreana eli sivistyksen kehtona. Samalla Lapin leuto ilmasto ja kultavarannot auttoivat myös synnyttämään myytin Edenistä.

 

 

Ensimmäisen kerran lämpötila romahti noin 6000 vuotta sitten, jolloin sitten Pohjois-Euroopasta siirtyi väkeä Egyptin ja Kaksoisvirtojen alueelle synnyttäen sikäläiset ensimmäiset korkeakulttuurit. Parin tuhannen vuoden kuluttua siitä eli n. 2000-1500 eKr. lämpötila romahti uudestaan ja pohjoiset kansat siirtyivät uudestaan asteittain kohti etelää. Näin syntyivät muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset kulttuurit. Myös Kreikan ja Rooman omat myytit kertovat heidän tulleen alunperin pohjoisesta ja alistaneen eteläiset kansat. Dramaattisimpana esimerkkinä spartalaiset, jotka tekivät alkuperäisasukkaista orjiaan.

 

Pohjolan kansat ovat aina olleet maailman parhaita merenkävijöitä ja siis siirtyneet etelään yhä uudestaan ja uudestaan aivan samoja meri- ja jokireittejä pitkin mitä kulkivat myöhemmin myös viikingit. Historia on kirjaimellisesti toistanut itseään lukuisia kertoja. Aina kun etelän kansat ovat menettäneet valkoisen aineksensa sekoittuessaan etelän massoihin, niin sivilisaatio on alkanut romahtaa ja uusi valkoinen muuttoaalto on tullut pohjoisesta nostamaan sivilisaation uudestaan elinvoimaiseksi.

 

Samalla pohjoiset kansat veivät sekä omat paikannimensä että myyttinsä etelään. (Näinhän tapahtui myös aikanaan Amerikkaa asuttaessa.) Tunnetuin näistä ovat Homeroksen tarinat Odysseus ja Iliad, jotka kuvaavat siis Skandinavian tapahtumia. Tämä on ihan päivänselvää, koska Homeroksen seikkailut eivät mitenkään voi tapahtua Välimerellä. Tarinoissa ilmasto on paljon kylmempi ja siten myös vaatetus ja ruoka ovat selvästi pohjoisen kulttuurin mukaisia. Kesällä puolestaan on yöttömiä öitä. Kertoo todella paljon historioitsijoiden idiotismista, että kuvittelevat Odysseuksen tarinoiden luojien muka asuneen Välimeren alueella.

 

Myöskään Odysseuksen ja Iliaan tarinoiden paikan nimissä ei ole mitään järkeä, jos olettaa myyttien kehittyneen Välimeren alueella. Odysseuksen seikkailut ovat kuitenkin täysin loogisia, jos kartan siirtää Välimereltä Pohjan- ja Itä-merelle.

 

 

 

Troijan sota käytiin Itämeren maissa ja tietysti Troija oli Toijalassa, jonka naapureina ovat Aijala ja Kisko.

 

Joku tietysti voisi sanoa, että Toija vain sattuu kuulostamaan samalta kuin Troija, mutta mites selität, että naapureina ovat sekä Aijala (satamakaupunki Aigialos) että Kisko? Mikä on todennäköisyys sellaiselle sattumalle? Samanlaisia ”sattumia” on koko Itämeri täynnä. Eikä siis vain nimiltään, vaan myös suhteessa toistensa sijaintiin.

 

 

 

 

 

Kaikki täsmää erinomaisen hyvin Homeroksen tarinoiden paikkojen nimiin varsinkin, jos muistaa nykyään sisämaassä sijaitsevien Toijan ja Aijalan olleen noin 5000 vuotta sitten meren rannalla. Hyvin täsmää myös Lapin sijainti alkuperäisenä valkoisen rodun Edeninä.

 

Homeroksen Iliadissa ja Odysseiassa on lukuisia maantieteellisiä epätarkkuuksia, joita ei ole pystytty selittämään. .. Miksi Faros-saaren kuvataan sijaitsevan kaukana aavalla merellä, kun se oikeasti on noin kilometrin päässä Egyptin rannikosta? Peloponnesos on Homeroksen mukaan tasanko, litteä saari, mutta Peloponnesos Kreikassa ei ole saari ja myös täynnä vuoria.

Kirjassa kuvattu ”Joki merellä” on Golf-virta. Maelstrom Pohjois-Atlantilla on Kharybdis, joka syö laivoja. Kirjoista löytyy myös kuvaus keskiyön auringosta ja itse Odysseus oli vaaleatukkainen.

Hylkeet köllöttelevät tarinoissa Egyptin joissa keskellä päivää, kun niillä on siellä sietämättömän kuuma, toisin kuin Pohjois-Atlantilla. Kirjoissa on kuvattu keskiyön aurinko, aamunkoiton tanssi, talvipäivänseisaus, revontulet ja kuunkierron poikkeukset. …

Toijan ympärillä on oikea samankaltaisten nimien rypäs. Kurkelanjoki on Scamander-joki. Aijala on Aigialos, johon laivat tulivat. Alue on ennen ollut rannikkoa, mutta maannousun takia sijaitsee nyt sisämaassa. Kisko on kuningas Priamin kaupunki.

Kavasto (engl. ”caustic”, ital. ”caustico”) tarkoittaa kaupunkia, jossa on tuli. Odysseus olisi purjehtinut Itämerellä vastapäivään. Ja lisää löytyy: Askainen (Ascanius), Reso (Rhesus), Karjaa (Caria), Nästi (Nastes), Lyökki (Lycia), Tenela (Tenedos), Kiila (Cilla), Kiikoinen (Ciconians).Itämeren- ja Pohjois-Atlantin saaret on myös kirjassa kuvattu. Lemnos oli Lemland Ahvenanmaalla. …

Lemminkäisessä on paljon samaa kuin Akilleuksessa. Lemminkäinen lähtee kaukaiselle saarella välttääkseen sodan. Hän rakasti naisia. Vanhat legendat vievät Suomen pronssiaikaan. Karjalaisessa tarinankerronnassa on myös sadonkorjuun jumalatar kuten Demeter kreikkalaisessa tarustossa. Pohjoisempi Demeter on kuitenkin vanhempaa perua kuin kreikkalainen. Nämä tarinat hän näkee kulkeutuneet pohjoisesta etelään. (Oskar Lindman. Felice Vinci uskoo Troijan olleen Suomessa.)

 

 

 

 

Odysseuksen koti Ithaka oli Tanskassa ja Achilleksen koti puolestaan Virossa. Achilles on käytännössä Lemminkäinen. Hän oli niin hyvä soturi, että vielä tänä päivänäkin hänen maineensa on legendaarinen.

 

 

 

 

Tästä kaikesta kertoo loistavasti Felice Vinci, jonka tutkimuksista on myös lyhyt tiivistelmä suomenkielisessä Wikipediassa.

 

Felice Vinci (s. 1946) on italialainen ydinvoimainsinööri ja harrastelijahistoriantutkija. Hän on tullut tunnetuksi teoriastaan, jonka mukaan muinainen Kreikka olisi sijainnut Pohjois-Euroopassa.

Teorian mukaan kreikkalaiset olisivat siirtyneet nykyiseen Kreikkaan ilmaston kylmenemisen takia ja nimenneet uudet asuinpaikkansa vanhojen asuinpaikkojensa mukaan. Niinpä Vincin mukaan alkuperäinen Ateena olisi sijainnut nykyisen Tukholman seudulla, Troija Kiskon Toijassa ja Peloponnesos olisi ollut Jyllannin niemimaa. Vincin teoria perustuu Homeroksen runojen viittauksiin ilmaston kylmyydestä, Odysseuksen matkojen maantieteeseen ja alueen paikannimistöön.

Ajatuksen Homeroksen tarinoiden sijoittamisesta pohjoiseen Vinci sai lukiessaan kreikkalaisen historioitsija Plutarkhoksen kuvausta Ogygian saaresta, jossa Odysseus oli Kalypson vankinalähde? Plutarkhoksen mukaan saari on vain viiden päivän purjehdusmatkan päässä Britanniasta.

Vinci on kirjoittanut teorioistaan italiaksi kaksi teosta: Homericus Nuncius (1993) ja Omero nel Baltico (1995). Jälkimmäisen kirjan esipuheen kirjoitti professori Rosa Calzecchi Onesti, joka on kääntänyt sekä Odysseuksen että Iliaan italian kielelle. 

Omero nel Baltico on ilmestynyt myös venäjäksi vuonna 2004 ja englanniksi vuonna 2005 nimellä The Baltic Origins of Homer’s Epic Tales – The Iliad, the Odyssey, and the Migration of Myth. Vinci on myös täysin vakavissaan suorittanut arkeologisia kaivauksia Toijassa, missä uskoo alkuperäisen Troijan sijainneen.

 

 

Lisätietoja kirjasta ja Vincin teoriasta löytyy myös Marco de Witin ylläpitämästä FB-ryhmästä.

 

Kuvassa linkki FB-ryhmään

 

 

Uskomattominta tässä kaikessa on kuitenkin, että suomalaiset eivät ole kiinnostuneet! Suomalaisten orjamieli on niin vahva, etteivät he voi kuvitella olevansa valkoisen sivilisaation perustajien jälkeläisiä. Toki tähän vaikuttaa se, että yritteliäimmät lähtivät lämpötilan romahtaessa etelään ja hitaimmat jäivät pohjolaan, jossa tuhansien kylmien vuosien jälkeen ovat menettäneet alkuperäisen energiansa.

 

Toisaalta luulisi silti suomalaisten edes vähän kiinnostuvan loistavasta menneisyydestään. Mutta kun ei. Suomalaiset pelkäävät, että jokuhan vielä ylpistyisi.

 

Vincin teoria on tunnettu Välimeren alueella, mutta Suomessa kukaan ei halua sitä kuulla. Kukaan ei ole edes vieläkään suostunut kääntämänä Vincin kirjaa suomeksi. Edes Suomen historian opiskelijat ja harrastajat eivät ole halunneet kuulla teoriasta mitään.

 

Kunnes vihdoin nyt myytinkertojat on tehnyt upean tiivistelmän.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

13 thoughts on “Oliko muinainen Troija Toijassa ja oliko Achilles virolainen?

 1. Kohta tämä nero alkaa tutkia missä päin maailmaa Väinämöinen oikeasti vaikutti. Joku voisi suhtautua tarinoihin ihan satuina, mutta Marcoliinilla meneekin fakta ja fiktio hieman sekaisin.

 2. Rahaeliitti on myös tietoisesti halunnut tuhota valkoisen rodun ja valkoisten kansojen identiteetin ja ylpeyden tunteen, sekä ovat tietoisesti saaneet valkoiset tuntemaan valheisiin perustuvaa aiheetonta häpeää. Olkaa suomalaiset ylpeitä esi-isistänne ja älkää pettäkö esi-isiänne ja heidän suuria uhrauksia!

 3. Kyllähän siitepölyanalyysit todistavat että Suomen alueella oli suurempi asutus ja laajempi maatalous pronssikaudella kuin myöhemmin rautakaudella.
  Koko Pohjois-euroopan kulttuuri oli korkealla tasolla, etenkin pronssikauden alkupuolella. Asiasta kiinnostunut voisi perehtyä mm. Äänisen seudun ikivanhaan metallurgiaan. Myös Rauman Sammallahden pronssikautiset kivilatomukset, mm. ’kirkonlattia’ ovat mielenkiintoisia.

 4. Myös Jeesus oli suomalainen! Kuka muka uskoo, että hiekkaneekeri- Maria olisi pystynyt synnyttämään vaalearotuisen ja sinisilmäisen Jeesus-vauvan, kun kaiken lisäksi Maria oli neitsyt!

  Eiköhän tosiasia ole se, että Jeesus-vauva varastettiin suomalaisilta vanhemmiltaan hiekkaneekereiden toimesta ja vartuessaan Jeesus ryhtyi vastatoimiin kyseisiä pahoja voimia vastaan, mutta hävisi! Tästä saadaan kiittää esinahatonta Juudasta!!!

 5. Marco, tsekkaa Tartaria jos et ole jo tutustunut. Pyyhitty historiasta muttei kartoista. Antaa vastauksia moneen kysymykseen kuten: mihin skyytit ja sarmatialaiset katosivat noin vain. Ja tukee tuotakin teoriaa pohjoisesta korkeakulttuurista.

 6. Aivan varmasti Achilles oli Johannes Virolaisen esi-isä.

  Hauskaa viihdettähän tuonlainen tarinallinen spekulointi on. Ja miksei? Ihmiset elävät ja omaksuvat todellisuudenkuvansa kollektiivisista, useimmiten suosituimmista, kavereidenkin toistamista tarinoista, kuten Suuri Korona eepos jossa miljardöörit, biljoonakonsernit, pankkiirit ja heidän kätyrinsä, omistamansa kirjurit (toimittelijat) ja muut hyödylliset idiootit kuten poliitikot ovat sankareita taistelussa universumin suurinta ja kauhistuttavinta hirviötä Körönää vastaan taistellessa. Niin primitiivisiä ihmiset oikeasti ovat.

  Itse muuten näen päinvastoin huonon itsetunnon suhteen. Jos on hyvä itsetunto, niin se ei tarvitse isän tai esi-isän tehneen eeppisiä sankaritekoja, vaan sankaruus tai yksittäisen ihmisen/kansan suuruus on tässä hetkessä, tässä elämässä.
  Ne ketkä väen väkisin rakentelee fiktiivistä historiaa ja kellä on tarvetta uskoa tällaisiin eri hypoteeseihin, vieläpä käännyttäen muita uskoihinsa, ovat niitä kenellä vielä on joku ”orjamentaliteetti syndrooma” taustalla vaikuttamassa.

 7. Oliko raamatun vedenpaisumus sitten mahdollisesti tapahtunut, kun litorinameri aukesi atlantiin?

 8. Aulis – Aulanko
  Thebes – Tienpääs
  Thronion – Tornio
  Tarphe – Torppala
  Athens – Äiteen/Äidin
  Troezen – Turun edessä
  Peloponnesos – Pello, Pellonpään isossa; Iso-Pellonpäässä
  Asine – Asikkala
  Calliarus/Khalliarus – Halinen, Halisen edusta; Kälviä
  Euboeå- Åbo/Turku; Juupajoki
  Olenus – Oulu
  Rhodes – Ruodussa/sotikastukikohta; Ruotsissa
  Lindus – Lintula (tyttökoulu tai nunnaluostari)
  Crapethus – Saranpäädys
  Aschanius -Askainen
  Curetes – Kuurinmaa, Karjala
  Libya/Livia – Liivinmaa; Liipola
  Cos – Kosola
  Valkyria – Vaalikirja; vaalea kerijä
  Casus – Kesälä, Keskimaa
  Phthia – Vesijää; Vesijärvi; Viettäjä
  Thessalus – Teissalu; Tie Saloon
  Troy – Turku
  Pherae – Värdö; Vähäkyrö; Vörå; Vierre;
  Iolcus – Jolkka
  Hyrie – Härmä; Yrjälä
  Faros – Farö; Vaarois; Paras; Paraisilla/Parainen
  Ogygia – Uusisija

 9. Askainen (Ascanius); Reso, Riesa, Reissussa, Risoo se (Rhesus); Karjaa, Karjala, Kärki, Saaria, Saarela (Caria); Nästi, Naissaari, Naistejärvi, Naistesaari (Nastes); Lyökki, Lukija, Lukka (Lycia); Tenela, tien edus (Tenedos); Kiila Siilijärvi, Kiljava (Cilla); Kiikoinen, Siikainen, Hanhela (Ciconian);
  Lemland, Lemi (Lemnos);
  Aithalíā – Aittala, Äitilä

 10. Todellinen vihollisemme löytyy Tampereelta ja Helsingistä, mutta todellisen vihollisen nimeä ei saa sanoa ääneen. Jokainen tietää kuitenkin kuka oikeasti vetelee naruja.

 11. Onko kukaan miettinyt mistä italialainen kaupunki Vene-zia saanut nimensä eli Venetsia.
  Vene= vene zia= sija. ==venesija.
  On varmaan muitakin ital. kaupunkeja.

 12. Jutun luettuaan voi vain todeta, että nyt on Marco ja koko porukka oikeasti seonnut lopullisesti.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*