Marco de Wit 27 lokakuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti perustaa juttunsa ja tulkintansa rationalistiseen filosofiaan, jota edustaa esim. Itävaltalainen koulukunta. (Tästä lisää sisarsivustolla Holy Crusade News)

 

Tuomas Malinen ei ole varsinaisesti rationalistisen koulukunnan edustaja, mutta silti monella tavalla omaa hyvän maalaisjärjen yhdistettynä älyyn ja koulutukseen. Malinen on myös harvinaisen rohkea ja rehellinen ihminen, jota siis kannattaa aina kuunnella.

 

00:0001:00 Maailmantaloutta ei voi ongelmitta pysäyttää ja käynnistää lockdowneille. Inflaation pomppu. Ihmisten kiinnostus ja herääminen talousasioihin. Kansalaisyhteiskunnan merkitys (totalitaristisen) valtion ja itsekkäiden poliitikkojen vastapainona.

01:0136:23 GnS Economicsin toimitusjotaja Tuomas Malinen ja Sami Miettinen keskustelevat inflaatiosta, rahatsunamista, tuotantokapeikoista, kontrolliyhteiskunnasta sekä kansalaisyhteiskunnasta Kiinassa, USA:ssa ja Euroopassa.

 

Sami Miettinen tiivistää:

Tuomas Malinen keskustelee kolmesta nykyhetken tärkeimmästä teemasta:

1) rahatsunamista,

2) tuotantokapeikoista ja

3) yksilönvapauksista.

 

Venetzuela osoittaa pienen maan kohdalla mihin näiden myrkyllinen yhdistelmä voi johtaa: hyperinflaatioon, absoluuttiseen köyhyyteen ja vapauksien menetykseen.

 

 

Suuret maat eivät ole immuuneita: USA:ssa tuotantokapeikot näkyvät mm. rahtihintojen moninkertaistumisena sekä ja jopa kuluttajahintainflaatio on noussut 5,4% tasolle. Bidenin valtiojohtoisuus on ajautunut törmäyskurssille monen osavaltion kanssa mm. Teksas on houkutellut yrityksiä kuten Tesla. …

 

Heikko USA ei ole vastus Kiinalle. Kiinan kohdalla vapauksien menetys on ilmeisintä, social credit eli ihmisten kontrollointi yhdistyy myös keskuspankkirahajärjestelmäuudistukseen. Tuomaksen mukaan euroopalaista koronapassia voidaan pitää perustuslakia uhmaavana erotteluperustana, joka voi johtaa valtiollisen social credit-monitorointijärjestelmään.

 

Samaan aikaan eurooppalaisten maiden riskejä yhdistetään ja jaetaan mm. elvytysrahastolla, vihreän siirtymän rahastoilla sekä pankkiunionilla. Näitä riskeihin valmistautumista varten Tuomas Malinen on perustanut Varautuminen ja omaisuus -kurssin: https://www.campwire.com/buy_flexible…, johon voi liittyä läpi vuoden.

 

Tuomas muistuttaa Daron Acemoglua siteeraten, että liian vahvaa valtiota tai ylikansallisia instituutioita vastaan ei toimi kuin kansalaisyhteiskunta.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

3 thoughts on “Tuomas Malinen: Rahatsunami tuhoaa talouden ja koronapassi vapauden

  1. Finnvera on sälyttänyt 14 miljardin vastuut laivanvarusteluhankinnoissa veronmaksajille, sanoo merikapteeni ja toimittaja Mikko Heikkilä
    Heikelä&Koskelon uusimmassa videossa

    ”Merillä miljardien koronapommi, Suomi maksajana?”

    https://youtu.be/wfWcktGiKj0

    16:50

  2. Malisen perustelu miksi kultakantaan ei voida palata oli että se ei vaan käy. Eli ei perustelua. Johtuisiko se siitä että Malinen on niin armoton USA fani ja USA on myynyt kultansa pois että kultakantaan ei siksi pidä palata? Malinen on myös liberaali eli kannattaa Suomen islamissatiota.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*