Marco de Wit 30 lokakuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

[Kansikuva vaihdettu ja otsikkoa sensuroitu, jotta tätä juttua voisi levittää Facebookissa.]

 

 

Pari vuotta sitten Laiton Lehti julkaisi netissä levinneen matulenkki-meemin.

 

Päivän rikos: Matulenkki

 

 

Kukaan ei yllättynyt, että munaton nillittäjä, ylikomisario Jari Taponen raivostui matulenkki-meemistä ja teki rikosilmoituksen Laittoman Lehden päätoimittajasta Marco de Witistä.

 

(Taponen on tehnyt rikosilmoituksen myös kansanedustaja Ano Turtiaisesta, koska tämä kutsui Taposta munattomaksi nillittäjäksi. Poliisi tutki tätäkin hurjaa asiaa pitkään, mutta lopulta syyttäjä ei sentään kehdannut nostaa syytettä.)

 

 

 

Moni kuitenkin yllättyi, että makkaratehdas Tapola Oy teki myös rikosilmoituksen Marcosta! Tapola on nimittäin yksi Suomen tunnetuimpia perheyrityksiä.

 

 

Kuvassa linkki Wikipediaan

 

 

Tapola Oy:tä johti pitkään Jarmo Tapola, jonka sisko Mervi Tapola oli edesmenneen Matti Nykäsen vaimo.

 

Jarmo ja Mervi Tapolalla tuskin on mitään tekemistä rikosilmoituksen kanssa, koska he kuolivat pari vuotta sitten juuri ennen matulenkki-meemin julkaisemista.

 

 

Kuvassa linkki Iltalehden juttuun

 

 

Mervi Tapola kuoli vain muutama kuukausi veljensä jälkeen.

 

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomiin

 

 

Rikosilmoitus on siis nähtävästi Jarmo Tapolan suvakkipojan, Kristian Tapolan aikaansaannos.

 

Kuvassa linkki Aamulehteen

 

 

Poliisikuullusteluissa Laittoman Lehden päätoimittaja Marco de Wit sanoi, ettei hän tiennyt meemin tekijän mahdollisesti viitanneen Tapolaan yritykseen. Marco kertoi hämmentyneelle poliisikuulustelijalle olevansa niin vieraantunut tosielämästä, ettei ollut koskaan kuullut Tapolan mustamakkarasta tai Tapolan lihanjalostusyrityksestä puhumattakaan, että se sijaitsi Marcon nykyisessä asuinkaupungissa Tampereella.

 

Marcolla ei myöskään ollut mitään hajua Tapolan perheestä tai heidän suhteesta Nykäseen, josta Marco oli sentään hieman kuullut.

 

Niinpä Marco ensimmäistä kertaa elämässään suostui sovitteluun. Tosin taka-ajatuksena oli päästä keskustelemaan Tapolan edustajan kanssa ja tivata syytä ääliömäiseen rikosilmoitukseen. Samalla olisi voinut myös keskustella Marcon enon yrityksestä, joka oli aikanaan Taposen pahimpia kilpailijoita. (Voit lähettää Laittomaan Lehteen laillista tietoa Taponen Oy:n toiminnasta [email protected])

 

 

Poliisiakin hieman nauratti, kun Marco oli kuulusteluissa ihan pihalla Tapos-kytkennästä. Kerrankin poliisi ei ollut vihamielinen, vaan näytti pitävän rikosilmoitusta naurettavana. Niin piti myös syyttäjä, joka ei syytettä nostanut.

 

 

Tapola Oy:n rikosilmoitus oli ennenkuulumaton monestakin syystä. Ensinnäkin yritys ei missään vaiheessa esimerkiksi pyytänyt meemin poistamista Laittomasta Lehdestä. Toiseksi, monenlaiset meemit ovat nykyään hyvin yleisiä. Kolmanneksi, meemiä on vaikea yhdistää Tapolaan, koska siinä puhutaan nimenomaan Taposen matulenkistä. Nekin, jotka mahdollista yhteyttä Tapolaan epäilevät eivät hetkeäkään luule, että meemissä jotenkin kritisoitaisiin Tapola Oy:tä.

 

Voi vain ihmetellä Tapola Oy:n motiiveja rikosilmoituksen nostamisessa. Onko Kristian Tapola joku pridettävä rajat auki -äärisuvakki? Onko hän kenties Jari Taposen hyvä ystävä?

 

Taatusti Helsingin poliisilaitoksen munattomat nillittäjät ovat hysteerisesti pyytäneet Kristianiakin tekemään rikosilmoituksen.

 

 

Jännityksellä odotamme aikovatko Kristian Tapola ja Jari Taponen marssia käsikynkkää seuraavassa pridessä?

 

Sitä ennen Kristian Tapola varmaan tekee myös rikosilmoituksen Tapolan Vävypoika-lenkki meemistä.

 

 

Kuvassa linkki Riemurasiaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

18 thoughts on “Tapolan makkarafirma teki rikosilmoituksen m***lenkki-meemistä. Syyttäjä ei syytä de Witiä!

 1. Tapolat Ja Taposet on vapaata riistaa mutta MAAILMAN PARAS MÄKIHYPPÄÄJÄ MATTI jätetään rauhaan. Ei mulla muuta.

 2. Kyllä jää jatkossa tämän suvakkifirman makkarat kauppojen hyllyille. Ei kiitos suvakkimakkaroille. Kaikki yritykset alkavat olla vihamielisen etnisen eliitin ja suvakkien käsissä.

 3. Toivottavasti Tapola on vain hyvin paljon loukkaantunut siitä että heidän tuotteita mitenkään yhdistetään matuihin, isikseen ja Taposeen.

 4. Kun Taponen ja Tapola ovat marssineet ****** ylivallan(pride) puolesta, niin sen jälkeen he siirtyvätkin pääministerin asunnolle saunomaan ja bile-****** on siellä selänpesijänä!

 5. Mitä? Eikö Mari ole kertonut Marcolle mikä on Tapolan mustamakkara? Eikä ole kertonut edes Matista ja Mervistä mitään. Ääritörkeää tiedonpimittämistä nyt kyllä!

 6. Oi aikoja oi Tapoja. Saa kaverit keskenään klaapia noita kyhmynakkeja lärveihinsä. Tuote on just sitä miltä näyttääkin. Tamperelainen kidutusväline.

 7. Tää on kyl hauska, suvakkifirma näkee näkyjä meemissä ja Marco raahataan poliisikuulusteluun. Ei hyvää päivää tätä nykyistä soija-suomea.

 8. Jokohan nyt olisi viimeistään niitten ********** suvuissa aika pistä se korkki ns. kiinni

 9. Nyt pitäisi vakavasti alkaa miettiä Marcon karkottamista Tampereelta jos ei aiemmin ole kuullut tästä kuuluisaa tamperelaista perinneruokaa valmistavasta yrityksestä ja kyllä suomalaisiin perusarvoihin kuuluu myös tuntea Matti ja Mervi.

 10. Onko se ”matulenkki” joku aasinsilta-juttu niihin maidanin matukierroksiin?:-| Toki varmaankin kai?

 11. Oliko se enon yritys E. Mäkinen?

  Mäkinen jätti suoleen rasvat ja makkarassa oli paksuja rasvapaakkuja. Ja käytetty suoli oli myös paksua joten makkara oli melkoista jöötiä. Joskus sitä haksahti ostamaan kun Tapolan makkara oli loppunu Tammelan torilla.

  Luulen, että siitä piti vain ennen sotia syntynyt sukupolvi ja kysyntä loppui kun ne kuukahti.

 12. Saatanan nazzzzzzzzit!!! Nyt tuo rasistinen nimi ”MUSTA makkara” HETI pois! Tuollainen ei vetele 2021! Suomi ei ole suomalaisten maa! Muistakaa se! Jos Suomessa on yksikin somali, niin Suomessa noudatetaan somalien lakia. Ei täällä miten vain voida islamin yli talloa.

  Eli ”musta” on varattu somaleille, eikä millekään rasistisille suomalaiselle perinneherkulle, joka ei sitäpaitsi lainkaan sovi islamilaiseen kulttuuriin Suomessa.

  Nyt järki käteen. Ihan hullua että 2021 täytyy tällaisista asioista edes mainita.

 13. Marcon eno siis oli makkaratehtailija Tampereella ja Marco ei ole koskaan kuullut Tapolan makkaroista? Mutta hän tietää kuitenkin enonsa olleen Tapolan suurin kilpailija. Mitä ihmettä? Taposen makkara on eri asia kuin Tapolan, siitä olen samaa mieltä. Mutta sitä taas en tajua että mikä vitsi tuossa sitten oli edes Marcon mielestä, jos hän ei nähnyt kytköstä ”Tapola/Taponen” eli miksi olisi edes olemassa mitään Taposen makkaraa?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*