Marco de Wit 11 marraskuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti on kirjoittanut useita juttuja sikamaisen poliisijohdon pakkomielteestä tehottomiin peltipoliiseihin, jotka usein vain heikentävät liikenneturvallisuutta.

 

Hesari löysi Suomen törkeimmän peltipoliisin. Pyytää mielipidettäsi

 

 

Autoilijoiden sadistinen kiusaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan nyt poliisi haluaa käyttää peltipoliiseja poliisivaltion tiukentamiseen.

 

Lukija kirjoittaa:

 

Alla olevan MTV:n artikkelin mukaan Suomessa jaetaan kaksi kertaa enemmän sakkoja kuin Ruotsissa ja Norjassa, mutta liikenneturvallisuus on huonompi. Suomen liikennekameravalvontaa ja politiikkaa on pidetty rahastuksena, jolla ei ole liikenneturvallisuuden kanssa mitään tekemistä.

 

Liikennelääketieteen professori Timo Tervo on julkisuudessa kritisoinut näkyvästi maamme liikennevalvonnan nykytilaa.

Tervon mukaan valvonnan toteuttamisessa on menty pitkälti sieltä, missä aita on matalin, ja valvonta pyörii liian paljon pienten ylinopeuksien automaattivalvonnan ympärillä törkeiden ylinopeuksien lisääntyessä. Tervo näkee tilausta ennaltaehkäisevälle työlle sekä paremmalle, monipuolisemmalle ja koordinoidummalle tiedottamiselle.

– Suomen valvonta on näytetysti epäonnistunutta. Meitä yli kaksi kertaa turvallisemmat Ruotsi ja etenkin Norja käyttävät eri strategiaa ja sakottavat automaattivalvonnasta alle puolet Suomen luvuista. Liikennevalvonnan strategiaa tai liikenneturvallisuussuunnitelmaa ei ole vuosiin tehty, Tervo kertoo.

Myös naapurimaissamme poliisi käyttää automaattisia nopeusvalvontakameroita eli tuttavallisemmin peltipoliiseja.

– Siellä pistevalvontaa suoritetaan etenkin taajamien riskipaikoissa ja valvonnasta ilmoitetaan ennen joka kameraa, jotta nopeus saataisiin alas. On myös näyttöä siitä, että näin saadaan parempi turvallisuusvaikutus, Tervo kertoo.

 

 

Kuvassa linkki MTV:n juttuun

 

 

Nyt sitten poliittisen poliisin johto haluaa lisätä vakoilua, nimittäin tuoda rekisterikilpien lukemisen Suomeen jotta saadaan kiinni ”etsintäkuulutettuja”, ”rikollisia”, varastettuja ajoneuvoja jne.

 

”Tämä on vain sinun parhaaksesi. Luota valtioon. Me pidämme sinut turvassa, kuten Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa. Emme koskaan alkaisi vakoilemaan sinua ja käyttämään teknologiaa sinua vastaan. Sinulla ei ole mitään ongelmaa jos sinulla ei ole salattavaa. Etsimme vain rikollisia ja pahoja ihmisiä.”

 

Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Hannu Kautto puolestaan on sitä mieltä, että automaattisesta liikennevalvonnasta on paljonkin hyötyä. …

antaa esimerkiksi Isossa-Britanniassa käytössä olevan rekisterikilpikameran, josta tiedot menevät valvomoon ja näin muun muassa varastetut autot, etsintäkuulutetut ja rikolliset sekä kortittomat kuljettajat saataisiin kiinni.

 

 

 

Kuvassa linkki MTV:n juttuun ja videoon

 

 

Lue lisää:

 

Ranskan keltaliivit sulkeneet yli puolet peltipoliiseista. Kapina myös Suomeen?

 

Hahhahhahhhaaaaaaaah. Suomalaiset muka alkaisivat protestoimaan peltipoliiseja vastaan. Hahhhaaaaahhhaaaaahhhh.

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Polpo haluaa peltipoliisien lukevan rekisterikilpiä

  1. Mikäli peltipoliisit alkavat lukea rekisterikilpiä, niin silloin taidoissa kyseiset kusitolpat menevät jo teistä ohi.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*