Marco de Wit 12 marraskuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ano Turtiainen on vihdoin sanonut eduskunnalle suorat sanat. Eli myös persuille, jotka Matti Putkosen ja Riikka Purran johdolla ovat julistautuneet ilmastouskovaisiksi valittaen ainoastaan vihreän poliisivaltion kustannuksista.

 

Alla Turtiaisen puhe. Ydinkohdat on tummennettu niille, jotka eivät muutamaa kappaletta jaksa lukea.

 

 

TIEDOTE 11.11.2021 – Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle

Julkaisuvapaa

Valta kuuluu kansalle -puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja Ano Turtiainen on tehnyt eduskunnassa toimenpidealoitteen ilmastonmuutoksen määritelmän muuttamiseksi. Voimassa oleva ilmastolain määritelmä ilmastonmuutoksesta rajoittuu nimittäin pelkästään ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Hallitus on parhaillaan uudistamassa ilmastolakia, ja Turtiaisen mukaan laissa oleva määritelmä ilmastonmuutoksesta tulisi siinä yhteydessä korjata luonnontieteissä käytettävään muotoon eli käsittämään myös maapallon luonnolliset ilmastonmuutokset.

 

Virheellisen määritelmän lisäksi laista olisi kokonaisuudessaan poistettava sen yksioikoinen lähtökohta, että ihminen on keskeisin ilmastonmuutoksen aiheuttaja ja että ihmiskunnan toimin on mahdollista merkittävästi vaikuttaa maapallon suurilmastoon. Nämä kysymykset olisi jätettävä jatkuvan ja monipuolisen tieteellisen arvioinnin kohteiksi.

 

Lakia tulisi Turtiaisen mukaan tarkistaa kokonaisuudessaan niin, että kaikki ilmastonmuutokseen liittyvä tutkimus, seuranta ja niistä tehtävät poliittiset johtopäätökset ja ohjelmat ottavat huomioon myös muut ilmaston muuttumista aiheuttavat tekijät kuin yksinomaan ihmisen aiheuttamat päästöt. Lakiin tulisi myös lisätä varautuminen ihmisen toiminnasta riippumattomiin ilmastonmuutoksiin. Turtiainen sanoo suorat sanat terveisissään ilmastointoilijoille:

 

Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan, on ihminen olemassa tai ei. Ihmisten pelottelu ilmastonmuutoksella kuuluu maailmanlaajuiseen uuskommunistien isoon pelottelukampanjaan, jolla on tarkoitus kerätä entistä enemmän kansalaisilta rahaa julkiseen kassaan ja pumpata se sitten muka ilmastoa ”pelastaen” maailman rahaeliitin taskuun erilaisin keinoin. Helsingin yliopistonkin mukaan ilmasto on viilentynyt jo 7000 vuotta, mutta julkisesti toistamalla valhetta ilmaston lämpenemisestä, sekä siitä, että ihminen yksin aiheuttaisi ilmastonmuutoksen, osa ihmisistä on saatu peloteltua jo niin pilalle, että he ovat olleet vaatimassa jopa ilmastonmuutoksen pysäyttämistä.

 

Toimenpidealoitteessa tähdennetään ilmastonmuutoksen torjunnan ohjaavan hyvin keskeisesti muun muassa maan energiapolitiikkaa, verotusta, tutkimus- ja kehitystoimintaa, julkisia investointeja ja valtion tukipolitiikkaa. Valtiovalta on tähän mennessä päättänyt ohjata julkisia varoja kansallisiin ilmastonmuutoksen torjuntatoimiin huomattavan suuria summia, jonka lisäksi se on sitoutunut EU:n yhteisiin ilmastonmuutostoimiin miljardien eurojen edestä. Ilmastopolitiikalla on siten erittäin suuri vaikutus maan talouselämään, työllisyyteen sekä ihmisten arkeen ja yleiseen hyvinvointiin.

 

Toimenpidealoitteen selkeä ehdotus on, että ilmastolain uudistuksen yhteydessä lain määritelmä ilmastonmuutoksesta korjataan luonnontieteissä käytettävään muotoon eli käsittämään myös maapallon luonnolliset ilmastonmuutokset.

 

Liitteenä toimenpidealoite vahvoine perusteluineen kokonaisuudessaan.

 

https://valtakuuluukansalle.fi/#/tiedotteet

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Ano Turtiainen kiistää ilmastohätätilan. Ilmasto aina muuttunut!

 1. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos
  ja jääkausi,
  kaksi emävaletta.
  Vai uskooko joku ihan
  aikuisten oikeesti, että
  kymmeniä kiloja päivässä syövät isot ruohonsyöjät
  (mammutit,sarvikuonot,jättipeurat)
  pärjäsivät kylmässä ilmassa
  syömällä ruohoa
  kilometrin paksuisen
  jääpeitteen alta.
  Ihmisten kusetus on monumentaalista.

 2. Skeptisyys on kaikkien hyväksi mutta mitä sä oikein tarkoitat, kuka uskoo viimeistä väitettäsi, mistä olet saanut sellaisia olkiukkoja päähäsi?
  https://www.newscientist.com/article/mg21328464-900-siberia-was-a-wildlife-refuge-in-the-last-ice-age/

  Tekee karhun palveluksen sekottamalla villejä hypoteeseja varsinaisen tieteellisen keskustelun keskelle. Tällaisia villejä ja äärimmäisen epätodennäköisiä hypoteeseja ovat juurikin esim. huurupäisen villit AGWA (anthropogenic global warming alarmism) CO2 hypoteesit jotka ovat lähes samaa tasoa kuin flättärismi.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*