13 thoughts on “OAJ ihmeissään: Koulutehtävät vaikeutuneet

 1. Ei noi aiemmat sukupolvet kyllä mitään raketti-insinöörejä ollu. Kesätyöpalkalla omakotitalo jne. Työntuottavuus on noussut joku nelinkertaiseksi noista ajoista mutta palkat ei

  1. Silloin sai rakentaa omakotitalon hartiapankilla. Yritäs nyt niin AVI, TEM, YEL, YLE, HS, SDP, ja pskanvihreät kieltävät.

  2. Äläs nyt. Aiempien sukupolvien matematiikoilla lennettiin avaruuteen raketeilla ja käytiin jopa kuussa. Ja monta kertaa. Aiemmat sukupolvet kehittivät ydinvoimalat. Laskivat lentokoneetkin niin että mannerten väliä matkustettiin yli kaksinkertaisella äänennopeudella. Aiemmat sukupolvet myös keksivät ja kehittivät mikroprosessori, kännykät, tietokoneet, GPS:t, hakukoneet, sateliitit, televisiot, keskuslämmitykset, sähköntuotannon ja jakelun, sukellusveneet, jne…

   Mitä suurempia keksintöjä -80 luvulla tai sen jälkeen syntyneet ovat keksineet? kryptovaluutat???

   Itse ammattikoulupohjalta joudun sietämään työssäni insinöörien tyhmyyttä ja kapeakatseisuutta. Nykyinsinööri sanoo poikkeuksetta ”Meille ei opetettu tuota/noita”. Eivätkä ne viitsi edes ottaa selvää. Olettavat että ”muut hoitaa”. Ja jos minä joudun opettamaan kehityspuolella olevia tekniikan tohtoreitakin, niin kyllä se koulutus on mennyt todella alas. Kaverit kun katselee taulukoista mihin momenttii pultit väännetään vaikka sehän lukee siinä pultin päässä. Eikä ymmäretä lämpötilan tai painen aiheuttamaa kuormitusta sekä niihin sopivaa kiinnitysratkaisua joka jousimaisesti elää ja saa liitokset pysymään ehjinä.

 2. Pitäähän itissuomalaistenkin päästä kokeista läpi ja se voi olla 2018 tehtävän kohdallakin vielä hankalaa kun ei ymmärrä noin pitkää tehtävänantoa.

 3. Eikös ammattikouluissa ja -korkeakouluissa pitänyt tulla nelonen (1–5) kaikille, jotka vain paikalle vaivautuvat? Ala- ja yläasteella kai arvosanat halutaan poistaa kokonaan.

  Hyvä tarina on se kun ”syrjintä” haluttiin poistaa työhaastatteluista. Sitten kokeiltiin täysin anonyymiä palkkausta ja — kas! — neekereiden ja naisten palkkaaminen väheni! Tämän jälkeen kommarisuvakit vinkuivat että ei tämä anonyymi työhaastattelu olekaan hyvä juttu lain.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*