Free speech 17 joulukuun, 2021

 

Yllättävän hyvä dokumentti vapaussodasta, vaikka muutamia mädättäjiäkin on haastateltu.

 

Toisaalta aika huolestuttavaa, että vapaussodan voitto riippui pitkälti muutamasta lapualaisesta. Ja silloinkin vain, koska heidät huijattiin taistelemaan väittämällä vihollisen koostuvan venäläisistä.

 

Tämän jälkeen punaiset tekivät sitten ratkaisevan virheen lahtaamalla lapualaisia sotilaita. Vasta silloin lähti sisällissota käyntiin ja vihdoin päästiin antamaan punaisille juuri sitä mitä ansaitsivat.

 

Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa päästiin laajamittaisesti eroon huonommasta aineksesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

19 thoughts on “Kun painuvi päät -dokumenttielokuva vapaussodasta

 1. Toivottavasti tuossa dokumentissa muistetaan kertoa Leninin lähettäneen Stalinin useaan otteeseen yllyttämään demareita vallankaappaukseen ja väkivaltaan suomessa

 2. Valkoisten olisi pitänyt kerralla lahdata petturit ja kommunistit. Kaikki muut kansat osaavat hankkiutua eroon huonommasta aineksestaan. Nyt taas jälleen kerran suomalaiset maksavat verta kun eivät näin tee! Petturiaines ja heikko aines on jälleen kansanmurhaamassa ja pettämässä Suomen terveen kansan!

  Se on ollut suomalaisista itsestään kiinni mitä tekevät pettureille!

 3. Täytyy sanoa, että jos suomalaiset saatiin edes vähän liioittelemalla hoitamaan maanpettureita, niin hyvä näin. Nämä petturit yrittivät ja yrittävät jälleen tuhota valkoiset.

    1. Rivimiehet sen kovimman hikeä/verta vaativan työn tekevät ja ovat lihamyllyssä, eikä jossain kaukana johtamassa kuten herrat. Ei kannata suhtautua yhtään ylimielisesti ”pelkkiin” jääkäreihin. Tässä kun Suomea alamme takaisin ottaan Davosin hallinnasta niin yhdessä taistelemme niin älkäämme alkako riiteleen keskenään.

 4. Ei suurin osa punaisten puolella taistelleista olleet mitään hirviöitä. Sota vyöryy eteenpäin kiihtyvällä vauhdilla ja hirveitä ylilyöntejä tapahtuu ja pahimmillaan sotatoimet karkaa kokonaan käsistä.

  Kaikille sisällissodassa/vapaussodassa kaatuneille rauha heidän sielulleen.

  1. Tohon aikaan Suomessa oli nykymittapuulla hyvin kansallismielinen tuore itsenäisyyshallinto ja jos sellasta vastaan lähtee heti sotimaan on täysi maanpetturi, vaikka kuvittelisi vain taistelevansa työväenluokan puolesta sortavaa porvaristoa vastaan.

 5. Suomessa ei ollut vapaussotaa, oli vain sisällissota. Miksi asiaa koitetaan aina vääristellä?

  Tämä sisällissota oli jatkumoa Rothchieldien vallankumouksen aloittamisesta jolla se koitti saada Suomesta kapitalistisen valtion. Jutun juuret juontavat aikaan ennen itsenäisyyttä ja ne jatkuvat tänä päivänäkin. Sanonta ”aika ei ole tärkeä, vain päämäärä on tärkeä” tulee konkrtisoiduksi Suomen historiassa.

  …Suomi oli pohjoinen maa jossa tiedettiin olevan kultaa ja nikkeliä. Mutta sielä missä oli kultaa, sielä on uraania. Ja sielä missä on nikkeliä, on kuparia kobolttia. Teollistumisen aikakausi oli juuri nostanut päätään ja erilaisia metalleja tarvittiin kipeästi teollisuuden tarpeisiin. Iso-Britaniassa ei ollut kuin koksia ja Saksan kalkkikivi-pohjaisessa maperässä sorakin oli harvinaisuus. Ruotsi piti Suomea edelleen alusmaanaan vaikka olimmekin Venäjän autonominen tasavalta. Ja siitä alkoi kilpajuoksu Suomen kallioperien aarteisiin, jotka avolouhoksina olivat lähes ilmaisia. Vastineeksi vähän ruokaa ja tarvikkeita joilla suomalaiset pystyivät kaivamaan rikkauksia ulkomaalaisille isännille.

  Suomen kallioperän rikkauksia alettiin kartoittamaan ja sen tuloksena syntyi kolmen kirjansarja: Geoteknillisiä tiedonantoja. Kirja tiedonannoista 1-17 on vuosilta 1908-1915, kirja tiedonannoista 18-29 on vuosilta 1916-1921 ja kolmas kirja tiedonannoista 30-40 on vuosilta 1921-1925.

  Näiden kirjojen, ja jo ensimmäien, sisältämien kallioperämme aarteiden tieto sai Rothchieldit ajamaan Suomelle itsenäisyyttä, sillä Venäjän vallan alla tänne ei olisi tullut yksikään lähtinen kaivosyhtiö. Siksi Suomi piti saada itsenäiseksi jotta tänne päästiin aloittamaan pankkiireille tuottava kaivostoiminta. Rothchield takasi Suomelle markan ja kaikki ne valtiot joissa oli Rothchieldien keskuspankki, tunnustivat Suomen omaksi valtiokseen. Lippuhan meillä oli jo.

  Ja sitten, seuravat 25 vuotta Suomessa sodittiin. Sodittiin siitä tuleeko tästä kapitalistinen valtio, diktauurinen valtio vaiko kommunistinen valtio. Onneksi meistä tuli demokraattinen valtio ja Paasikivi-Kekkonen tulivat valtaan. He tekivät parhaansa etteivät pankkiirit tai niiden haaskalinnut päässeet maahamme. Mutta Koivisto meni ja tuhosi hyvin puolustetun rintaman ja avasi Suomen pankkiireiden välikäsille. Samoin kuin myöhemmät päättäjämme saivat Suomen liittymään EU:hun jolloin tukiaisina maksamme ulkomaalaisten yritsten kone- ja laiteinvetonnit. Mutta ne vievät maaperämme arvomineraalit verotta ja ilmaiseksi maastamme pois.

  Se että Venäjä mahdolisti Suomelle itsenäisyyden, oli suuri epäonni kansamme tulevaisuutta ajatellen. Autonomisena tasavaltana meillä olisi olllut erityisasema. Ja ehkä jokunen sotakin olisi jäänyt sotimatta.

   1. Suomihan oli osa Venäjää. Ja siten myös Neuvostoliittoa. Mutta että olisimmeko saaneet pitää yllä autonmista tasavaltaa… Sitä emme voi tietää. Toki täälä olisi voinut olla Neuvostoliiton sotilaita, mutta niin niitä voi olla kohta venäläisiäkin.

    Pitää muistaa että Venäjällä on VETO-oikeus. Eli jos se päättää miehittää Suomen, niin se ei saa siitä mitään sanktiota. Aivan kuin eivät saaneet Ranska ja Iso-Britaniakaan pommittaessaan Libyaa. Toinen asia mikä pitää muistaa on se että NATO:lla ei ole maajoukkoja. Ja että Amerikkalaiset tai NATO eivät tule puolustamaann Suomea koska Suomi ei ole NATO-maa. Eivätkä senkään jälkeen sillä kun ei ole maajoukkoja niin ei ole maajoukkoja.

    Me olemme tässä yksin ja päättäjämme tekivät sen virheen että nuolaisivat F-35:lla Amaerikkalaisia suvältä ja näyttivät hanuria Venäjälle. Saas nähdä miten sille hanurille käy.

    1. Osana Venäjää ja ilman sotia bolsevikit olisi automaattisesti liittäny Suomen osaksi Neuvosto-Venäjää. Neuvostoliitossa ei ollut mitään autonomisia maita.

 6. Larin Kyösti,
  Valkoinen Mies

  PU­NAI­NEN YÖ.

  Yön kammo kaartaa
  mun akkunaani. —
  Taas veren vallalla vaino saartaa,
  käy kautta maani.

  Ma kuulen yöstä,
  kun avaan uksen,
  taas kaiun kaamean verityöstä,
  yön laukauksen. — — —

  ja pistin väikkyy,
  käy varjo tiellä,
  ja hurjan hurtan kyyn siimat säikkyy
  kuin verta vielä.

  Ja hepo laukkaa
  pois kauas jostain,
  taas sala-ampujan pyssy paukkaa
  sen maasta nostain. —

  Oi, konnan työnä
  maa verta vuoti!
  Oi. sano. rauta, nyt minä yönä
  käy minuun luoti! — —

  – Oulunkylässä 29.1.1918
  – Larin Kyösti

  Lisää Larin Kyöstin tuotantoa Kansalliskirjasto Digi:ssä

 7. Sukuni kaikki miehet olivat suojeluskuntalaisia ja ns.valkoisia. Naiset lottia, heitä pidettiin natseina… Miksi? Prkl….

  1. Yleisen hegemonian silloin vallannut sosialistinen ja taistolainen kulttuurimaailma vain piti ei tavalliset ihmiset.

Comments are closed.