Marco de Wit 14 tammikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti perustaa kirjoituksensa rationalismiin ja sen taloustieteelliseen eli Itävaltalaiseen koulukuntaan.

 

Jo maalaisjärkikin nimittäin sanoo, ettei vaurautta voi luoda painamalla lisää rahaa. Päinvastoin. Rahan määrän jatkuva eksponentiaalinen lisääminen vain sotkee hintajärjestelmän eli näkymättömän käden toiminnan. Seurauksena on väistämättä romahdus.

 

Samaa mieltä on myös maailman rikkain mies, Teslan perustaja Elon Musk. Hän arvioi talousromahduksen tulevan kesällä tai viimeistään ensi vuonna.

 

 

Ennustus on helppo tehdä, koska rahakone eli USA:n keskuspankki FED on puun ja kuoren välissä. Jos se jatkaa massiivista rahan painamista (ja samalla alentaa korkoja), niin inflaatio nousee sietämättömäksi ja koko talous joutuu kaaokseen. Jos se kuitenkin lopettaa rahan massiivisen painamisen (eli samalla nostaa korkoja), niin liian alhaisiin korkoihin tottuneet yritykset menevät konkurssiin.

 

Niinpä FED yrittää aina nostaa korkoja vain vähän kerrallaan eli hivuttamalla, jotta huomaavat ajoissa mikä korkotaso romahduttaa talouden. Käytännössä tämä ei ole kuitenkaan koskaan onnistunut, vaan pörssiromahdus on tullut noin 10-15 vuoden välein, jonka jälkeen FED on joutunut paniikkiin ja alkanut rahan massiivisen painamisen.

 

Niinpä 1987 tuli pörssiromahdus, jonka jälkeen FED painoi paljon rahaa, mutta samalla innosti taloutta vähän liikaakin, joka johti dot.com kuplaan, joka puhkesi vuonna 2000 pörssiromahdukseen. Tämän jälkeen FED taas joutui paniikkiin painaen vielä enemmän rahaa, jolloin talous ampaisi valtavaan nousuun, mutta romahti kuitenkin sitten 2008 lamaan. Itse asiassa niin pahasti, että koko maailmantalous oli ihan totaalisen tuhon partaalla, kuten juutalainen FED:in johtaja Ben Bernanke myöhemmin myönsi.

 

Niinpä romahduksen estääkseen Bernanke aloitti VIELÄKIN hullumman rahan massiivisen painamisen. Alussa tämäkään ei meinannut auttaa, joten FED lisäsi rahaa entisestään antaen peräkkäin peräti neljä ”viskipaukkua” (quantitative easing). Lopulta sitten 2015 maailmantalous alkoikin sitten lähteä kunnolla vauhtiin jopa ylikuumentuen. Niinpä sitten FED taas joutui paniikkiin alkaen jarruttamaan eli vähentämään rahan lisäämistä eli nostamalla korkoa.

 

Tämä ei kuitenkaan käynyt Trumpille, joka halusi tulla uudestaan valituksi presidentiksi. Niinpä Trump antoi potkut FED:in juutalaiselle johtajattarelle Janet Yellenin. Tämä sai tietysti juutalaiset raivoonsa, koska ovat tottuneet FED:in johtajan olevan aina juutalainen. Trump ei kuitenkaan välittänyt, vaan nosti johtajaksi Wasp-heteron Jerome Powellin, joka sitten alkoikin laskea korkoa ja piti näin nousukauden käynnissä, jotta Trump voittaisi 2020 vaalit.

 

Juutalaiset kuitenkin kostivat ovelasti synnyttämällä koronahuijauksen. Näin saatiin taloutta heikennettyä ja muutenkin demonisoitua Trump, joka tajusi kyseessä olevan päivänselvä koronahuijaus. Tämän takia Trump alussa vähätteli koronaa ja sai valtamedian vihat niskaansa vielä enemmän.

 

Koronakaaoksen takia FED sitten alensi korkea entistä enemmän, kunnes talous oli valtavan ylikuumentunut ja inflaatiokin ilmestyi. Nyt olemme tässä lopullisessa vaiheessa, jossa FED on entistä enemmän puun ja kuoren välissä varsinkin, kun Biden on valtavasti lisännyt valtion menoja.

 

 

Koronakriisi ja rahan määrän valtava lisäys on tietysti hyödyttänyt eniten kaikista suurimpia monikansallisia yrityksiä. Tämän takia Musk on myös tullut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi.

 

 

 

Kauaa rahan painaminen ei kuitenkaan voi jatkua, joten romahdus on tulossa. Tätä sanoo myös Charlie Munger.

 

Charlie Munger 97 v.: Talouselämäkin on täynnä sekopäitä ja huijareita. Talous romahtamassa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

36 thoughts on “Maailman rikkain mies Elon Musk: Talousromahdus lähellä!

 1. Jos tuo pitäisikin paikkaansa, mitä se ei pidä, niin kohdeyleisösi on täysin väärä. Pitäisi olla joku käsitys rahasta, jotta voi ymmärtää taloutta.

  1. Sosialisteillahan ei ole koskaan ollut minkäänlaista käsitystä taloudesta ja oikeasta maailmasta. Koko sosialistinen ideologiakin on aina ollut heikkojen, tyhmien ja mielisairaiden ideologia globalismi on vain saman sosialismin jatkumoa. Nimi on pitänyt vaihtaa, koska kyvykkäät ihmiset vihaavat sosialismia ja kommunismia, joten nyt sitä kutsutaan globalismiksi, globaaliksi kommunismiksi, jota ei voi paeta.

   1. Hyvin sanottu. Sosialisteilla on ihan omat talousteesinsä. Esimerkiksi Vasemmistoliitto tviittasi pari päivää sitten että pienet voittoa tavoittelemattomat yritykset on hyviä ja suuret voittoa tavoittelevat yritykset on pahoja.

    Miten yritys voi olla voittoa tavoittelematon?…

 2. Vitut musk ole lähelläkään mailman rikkain! Rockefellerit rotchildit ja kuninkaalliset ovat kaukana jutku muskista joka on etelä afrikkalainen huijari joka on vaan nostettu parrasvaloihin! Jos ihmiset viittisi perehtyä näihin väitteisiin!

  1. Se on virtuaalinen käsite tuo ”paljonko on rahaa”. Minulla on enemmän kuin monella pörssiosakkeiden omistajilla. ja se on kotona seteleinä. Minulla on siis rahaa. Muilla on muovirahoja ja oletettua varallisuutta.

 3. Trump on aivan samanlainen myrkyllinen mutantti, jonka oppi-isä oli avoimesti pikkupoikia raiskaaja pedofiili ja joka itsekin puski myrkkypiikkejä markkinoille, sekä joka on kertonut olevansa parasta mitä Israelille on KOSKAAN tapahtunut ja hän olisi sitä. Joe Biden niin ikään on kertonut olevansa sionisti ja jos Israelia ei olisi rakennettu, se olisi pitänyt keksiä joka tapauksessa. Kummatkin ovat aivan samanlaisia satanisteja.

  Amerikkalaiset ja britit ovat kansanakin täysin mielisairaita rikollisia loisia, jotka eivät osaa mitään muuta kuin loisia muista ihmisistä.

 4. Trump ihan samaan tapaan haluaa myrkyttää ihmiset kokeellisilla injektioilla ja rakentaa poliisivaltion. Republikaanit ovat Demokraattejakin pahempia rakentamaan poliisivaltiota ja viemään ihmisten oikeuksia! Ne olivat juuri Republikaanit jotka kymmeniä vuosia ovat rakentaneet poliisivaltiota ja ovat tuhonneet ihmisten oikeuksia ja vapauksia vielä enemmän kuin Demokraatit.

 5. Eikös euroja ole painettu tyhjästä koronakusetuksen aikana peräti 1850 miljardia?!!

  Tätä leikkirahaa voi sitten jakaa korkoa vastaan valtioille, joilla budjetti on jo alijäämäinen. Tietenkin leikkirahan lainaamisen ehtoina on ollut, että sitä budjetoidaan digitalisaatioon ja vihreään siirtymään.

  Herää kysymys, että mitä tekemistä vihreällä siirtymällä ja digitalisaatiolla on ”globaalin pandemian” hoitamisen kanssa?!!

  Ehkäpä homojen kanssa huumeita ja viinaa raivoisasti kiskova pääministerimme voisi selventää asiaa. Luultavasti ohjeet leikkirahan käyttöön on tullut esinahattomalta Klausilta!

  Entäs Venäjä? He ovat jo ilmoittaneet, että he luopuvat dollarista öljykaupassa. Venäjän budjetti on ylijäämäinen.
  Ettei vaan tässä ole käymässä niin, että dollari menettää arvonsa? Jos näin käy, niin se tarkoittaa suurta sotaa!

 6. Olen käsittänyt, että Laiton Lehden toimitus kannattaa valtion rahakonetta eli omaa keskuspankkia joka painaa lisää rahaa.

  1. Ei missään nimessä kannata. Väärinkäsitys on voinut syntyä siitä, että toki itsenäisen Suomen keskuspankki olisi parempi kuin EU:n keskuspankki. Rahakoneiden kilpailu tekisi tosi hyvää ja juuri tämän takia uutta maailmanjärjestystä ollaankin rakentamassa eli kulttuurimarxismilla tuhotaan kansat ja perheet atomisoituneiksi yksilöiksi, jotta kukaan ei voisi tehokkaasti vastustaa globalisaatiota, jonka ytimessä on rahakoneiden eli keskuspankki yhteistyö ja vähittäinen liittyminen yhteen maailman keskuspankiksi.

    1. Jep, mutta peli on menetetty siinä vaiheessa, kun vastustajan annetaan pitää rahakone. Silloin se taatusti pystyy atomisoimaan ja lopulta tuhoamaan kriitikkonsa.

   1. Ok. Myös valtioiden välinen kilpailu muulla tavoin tekisi hyvää ja etenkin rahan.

    Valtaa pitäisikin enemmän hajauttaa eli ihmisten pitäisi vaatia todellista kunnallista itsehallintoa kuten esimerkiksi Liechtensteinissä, jossa kunnat voivat jopa erota valtiosta ja kilpailla keskenään.

    Tämä olisi se avaintekijä sekä parempaan rahajärjestelmään, että paikallishallintojen laatuun.

    Taloudellinen fakta on että vain kilpailtu raha voi olla luotettava ja vakaa.

 7. Siis… romahdus tulee bittirahoista sekä osakkeista jotka ovat ”arvopapereita”. Kaikki ne osakkeet jotka eivät omista mitään konkreettista, muuttuvat arvottomiksi. Samoin optiot. Ja bittiraha… sekään ei ole mitään konkreettista.

  Niin että, materiaali varastot, työkalut ja ammattitaito. Se on konkreeettista pääomaa tulevaisuudessa.

  Ja tämä on todella fataalia esim. suomalaiselle teollisuudelle. Aina tietokoneista työstökoneisiin, toimitiloista ajoneuvoihin… kaikki 3v leasingilla. Sen sijaan että yritys omistaisi edes jotain mitä se tarvitsee toimiakseen.

 8. Muskin kaltaiset rikastuvat tapahtui sitten mi tahansa. Keskiluokan elintaso pudonnut koko eu-jäsenyyde ajan. Kaikki kallistuu, veroja ja maksuja koko ajan lisää. Palkat eivät nouse, palvelut heikkenevät. Talousromahdusta tapahtuu koko ajan, pikku hiljaa.

  1. Jotkut tekevät elämällään jotain ja rikastuvat työnsä/innovaatioidensa kautta. Toiset itkevät keskustelupalstoilla, kuinka elämä on kurjaa, naiset huonoja ja juutalaiset kiusaavat. Veikataanpa kummat menestyvät. Aimo, ole hyvä?

   1. Entäs itse? En ole ikinä tavannut juutalaista, enkä ole tapaillut huonoa naista, paitsi muutama raivotautinen on käynyt fyysisesti ja sanallisesti kadulla kimppuun, hormomi tai sytokiinimyrsky oli kai hänellä päällä. Mikä tämä juutalaisjuttu on?

   2. Tuota, kaverin suurin ”innovaatio” oli ottaa 18650-sormiakusta pois kaasuvettiilit päistä jolloin sen sai 2mm matalampaan kennoon mutta joka teki siitä räjähdysvaarallisen. Sen jälkeen se keräsi joukkorahoitusta ja rupesi valmistamaan ”ennen näkemättömällä energiatiheydellä” olevia akkuja sähköauton/hybridien omistajille latauspisteiksi.

    Kun näitä alkoi mennä oli aika aloittaa oman muovisen low-end sähköautomalliston rakentaminen. Mahdollisimman suurella voitolla. Ja siihen haettiin taas ihmisiltä rahaa ja liittovaltiolta rahaa koska hanke ei voinut olla huono kun projektiin sijoitettiin niiiiin paljon ”omaa rahaa”.

    Ja siitä se sitten lähti. Kertooko tämä enemmän innovaatioista, sijoittajista vai ahneudesta?

    Ei pidä sekoittaa vallanhimoa ja ahneutta innovatiivisuuteen. Meillä on paljon ideoita jotka teksiivät koko maapallon elämästä vähemmän luonnonvaroja tuhoavaa, elintasoa parantavaa ja työtä vähentävää. Mutta niitä ei koskaan tulla rahoittamaan koska ne veisivät markkinavoimilta sen vallan mihin ne nyt ovat päässeet.

    Siksi käsitteet täytyy pitää kirkkaina mielessä. Sitäpaitsi, ei elämä ole huonoa vaikkei kainalossa olekkaan kiehnäämässä kahta teinitä jotka haluaa vain paistatella valokeiloissa. Tai alla miljoonalukaalia. Suomi on niin eksoottinen paikka että tänne tullaa ihastelemaan maata aina Japanista ja Amerikasta asti. Ausseja unohtamatta. Ja näissä kaikissa maissa pitäisi asiat olla paremmin kuin meillä.

    1. Suosittelen tutustumaan sen verran kaverin historiaan, että tiedät mistä rahat Teslan perustamiseen on hankittu. Sitten vertaat sitä, vaikka valittaja Aimon aikaansaannoksiin. Voimme sen jälkeen keskustella aiheesta tarkemmin.

     1. Jos miettii aamusta iltaan vain rahan tekemistä ja omien varojen lisäämistä niin kyllä siinä onnistuu. Ja kuollessaan on varmasti paljon enemmän rahaa kuin muilla. Myös huijattuja ihmisisiä ja petettyjä kavereita on enemmän kuin muilla. Ja ystäviä vähemmän.

      Minä aina ihmettelen kun Amerina ihmemaassa sinua ei pidetä luotettavana busineskumppanina ennenkuin olet tehnyt vähintään kolme henkilökhtaista konkurssia. Niinkuin Trump. Suomessa ja euroopassa ei kukaan halua tehdä kauppaa henkilön kanssa joka ei osaa laskea ja siksi menee konkurssiin.

     2. Ja mihin tieteelliseen argumenttiin vetoat väitteissäsi, kaiken tietävä mutu-ylitietäjä?

   3. Jotkut kuvittelevat rikastuvansa velkatalousjärjestelmässä. Ja Suomessa erityisesti ei rikastu työllään. Kokeilepas tehdä ylitöitä.

    1. Totta, pelkällä työllä tässä maassa ei rikastu. Ns. normikansalaiselle ilman hyvää liikeideaa suosittelen sijoitusmaailmaan tutustumista. Sama se olkoon vaikka enkeli-, osake-, rahasto- tai asuntosijoittamista.

     1. Sinähän sen tiedät. Olet kuitenkin sossupummi ja luulet olevasi maailman napa. Luulet olevasi warren peffetti. Tosikko kaiken lisäksi. Perit varmaan tyttöystävältäsi eron sattuessa hänelle ostamasi lahjukset.

     2. Millä valtuuksilla Oikea nimetön antaa sijoitusneuvoja? Se on tarkkaan säädeltyä ja luvanvaraista toimintaa. Kas kun et kehota sijoittamaan kaiken irtonaisen rahan ravihevosiin, totoiluun ja lottoamiseen.

      Sitä paitsi asuntosijoittamisen parhaat ajat ovat ohi. Syynä on ylirakentaminen, ei riitä vuokralaisia enää. Rahastojen kulut ovat kohtuuttoman isot ja kenellä riittää kiinnostus johonkin start uppeihin. Korot kun nousevat, niin osakkeet laskevat. Aika erikoisia sijoitusneuvoja sinulla.

  2. Palkat ovat nousseet koko ajan. Myös molempien lamojen aikana. Mutta korkea verotus ja sääntely syövät ne eli heikentävät ostovoimaa

   Erityisesti raha- ja pankkisääntely eli halvan rahan politiikka (inflaatio).

 9. Elon Musk on täysin fiktiinen hahmo. Hän on täyskriminaali ja luuseri josta on leivottu tällainen puhuva pää joka suoltaa milloin mitäkin narratiivia joka sopii agendaan. Nyt pitäisi ihmisten oikeasti oppia kyseenlaistamaan aivan kaikki mitä valtamedia milloinkin suoltaa. Ne oikeesti valehtelee aivan kaikesta.

  Elon Muskin ei-päivänvaloa kestävä historiikki lyhyesti täällä:
  FRAUD ELON MUSK EXPOSED
  https://www.bitchute.com/video/JZGyHsatECsN/

  1. Olen itsekin ruvennut epäilemään näitä ryysyistä rikkauksiin sankareita Musk ja Gates. Äijät nousivat tyhjyydestä maailman rikkaimmiksi ja tekivät yksin mullistavia keksintöjä. Liian hyvää ollakseen totta? Ja tuohon voi pystyä kuka tahansa amerikkalaisessa unelmassa?

   1. Juurikin näin. Bill Gates on syntynyt kultalusikka suussa satanistiseen eliittiperheeseen. Isä oli tunnettu rotuopin kannattaja ja toimi mm. Planned Parenthoodin johtajana. Äiti oli tiukka businessnainen jolla oli kytköksiä mm IBM:ään ja pankkimaailmaan. Hän junaili Pilipojalle busineksia. Miten se virallinen versio menikään? Bill köyhänä opiskelijana perusti autotallissa Microsoftin, tai jotain sinnepäin? Ulosannista päätellen Bill on täystollo eikä taatusti ole keksinyt koskaan yhtään mitään. Marionetti jota kaikki nyt vihaa, näkymätön käsi naureskee siellä verhojen takana.

    1. Täysin oikein. Bill Gates tuli jo valmiiksi rikkaasta eliittisuvusta. Monet näistä ryysyistä rikkauksiin-tarinoista ovat valheita ja sepiteltyjä. Eivät tietenkään aivan kaikki. Monet ovat mm. olleet tiedustelupalvelujen agentteja tai vasikoita ja heidät on nimenomaan nostettu valtaan.

 10. Elon Musk on ruma ukko ja jossakin netin syövereissä olen nähnyt tyypistä kuvan poseeraamassa Eppsteinin kanssa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*