Free speech 15 tammikuun, 2022

 

Pari viikkoa sitten shakin maailmanmestari Magnus Carlsen hävisi nopean shakin maailmanmestaruuden 17-vuotiaalle pojalle.

 

 

 

 

Luonnollisesti valtamedia on repinyt tästä kovia otsikoita. Carlsenin epäillään olevan menneen talven lumia ja tulevan menettämään myös klassisen shakin maailmanmestaruuden.

 

Vielä mitä! Carlsen on totaalisen ylivoimainen shakin superlahjakkuus. Tämä harmittaa valtamediaa, koska Carlsen on valkoinen germaaninen heteromies, joka kehtaa voittaa juutalaisetkin pelaajat. (Fide-pisteissä kolme seuraavaa on juutalaisia.)

 

Kaiken kukkuraksi Carlsen aikanaan kehtasi riistää maailmanmestaruuden tummalta intialaiselta! Ei ihme, ettei valtamedia pidä Carlsenista, vaikka hän on niin ylivoimainen. Tai juuri siksi.

 

 

 

 

Muutenkin on törkeää, että Carlsen pönkittää valkoista patriarkaattia ylivoimallaan. Hän luo rasistista Mighty Whitey -myyttiä, jonka mukaan valkoiset heteromiehet ovat maailman huippuja lähes alalla kuin alalla.

 

Mutta kun tuo myytti on täysin totta. Siis myös shakissa. Carlsen hävisi nopean shakin mestaruutensa, koska pyrkii AINA voittoon. Hän olisi hyvin voinut pelata varman päälle ja tyytyä tasapeliin ja pisteiden keräilyyn, mutta se ei Carlsenille käy. Ei varsinkaan, kun nopeaa ja salamashakkia ei voi pitää kovin vakavana shakkina, koska peli- ja ajatteluaika on liian lyhyt. Tästä huolimatta Carlsen on kuitenkin dominoinut molempaa pelimuotoa klassisen shakin lisäksi!

 

Eikä siinä kaikki. Carlsen on myös erittäin voimakas Fischerandom-shakissa, jonka ”antisemiitti” Bobby Fischer kehitti, kun kyllästyi huijaaviin kommunisti- ja juutalaispelaajiin. Klassinen shakki on nimittäin muuttunut pitkälti muistipeliksi, jossa muistihirmut eli myös tietokoneet ovat ylivoimaisia.

 

 

 

 

Korruptoitunut maailman shakkiliitto ei kuitenkaan Fischerandom shakkia suostunut tukemaan, kunnes Carlsenin johdolla rehelliset pelaajat alkoivat sitä vaatimaan. Fischerandom-shakki perustuu nimittäin aitoon luovuuteen. Ja myös siinä Carlsen on maailman huippua.

 

 

Ja mikä törkeintä. Carlsen ei ole mikään huijari kommunisti tai juutalainen nörtti, vaan myös komea ja monipuolinen atleetti.

 

Kymmenen vuotta sitten 60-minuuttia teki aika hyvän ohjelman Carlsenista. Tosin lopussa huijasivat häntä, kun leikkasivat videota tavalla, joka saa katsojan luulemaan, että Carlsen pitäisi Bobby Fischeriä hulluna.

 

 

Toisaalta hyvä vaan, että huijasivat Carlsenia. Näin hän oppi entistä varmemmin ymmärtämään, että sekä Alekhine että Fischer olivat oikeassa sekä shakkijärjestöjen että valtamedian koostumuksesta ja luonteesta.

 

Ehkä tämä saa Carlsenin tajuamaan suuren kuvan. Jos tietty porukka pystyy dominoimaan, huijaamaan ja korruptoimaan niinkin selvät säännöt omaavaa peliä kuin shakkia, niin mitä se ei pystyisi korruptoimaan??

 

 

 

 

Mielenkiintoista nähdä alkaako Carlsenkin vihata tavallista shakkia ja tuleeko hänestäkin suorapuheinen totuudenpuhuja myös muussa kuin shakissa. Jotenkin näyttää siltä, että hänellä alkaa olla muutkin asiat mielessä kuin shakki.

 

 

 

 

17 thoughts on “Miksi valtamedia ei fanita shakin supertähti Magnus Carlsenia?

 1. Valitkaa mediaseksikkäämpi laji jos tahdotte uutisarvoa. Mikäli Marcoliini tahdot nähdä komeita nuoria poikia niin seuraa vaikka NHL:ää. Sitä seuraa kuitenkin miljoonat, on uutisia ja hehkutusta. Lukijakunta pääsee lämmittelemään itseään sitten valkoisia miehiä ihaillen, joita täällä tunnutaan kaipaavan eniten.

  1. Et sinä sitten malttanut odottaa Laittoman Lehten kommentoimista aamuun. Aloitit kommentoinnin jo klo 00.26. Siitä se mediapäivä lähtee käyntiin. Seuraavaksi sitten paperi Hesari, aamu-tv:t, Yleä ym, niin tiedät sitten mitä pitää ajatella tänään.

 2. Nimi ei sano suurelle yleisölle mitään, vaikka ollut mestari jo 10 vuotta. On valitettavasti tainnut shakin suosio laskea, kun kone voittaa aina.

 3. Magnus Carlsen voitti haastajansa Ian Nepomniachtchin (!) murskaluvuin 4 -0 seitsemän pelin päättyessä tasan. Hän on kiistaton maailman ykkönen.

  960- peli on merkittävä uudistus koko shakkipelin historiassa jonka kanssa tietokoneet ovat ihmeissään jos se on mahdollista…..

 4. Sitä minä vaan ihmettelen että miten yksi maa voi kerta toisensa jälkeen nousta niin ylivoimaiseen asemaan. Saksaa on lyöty maahan niin monessa sodassa ja sitä hallitaan yhä edelleen liitoutuneiden toimesta jotka päättävät mitä saa tehdä ja mitä ei. Mutta kerta toisensa jäkeen Saksa nousee maailmanmahdiksi lähes jokaisella osa-alueella. Mikä on saksalaisten salaisuus? Miksei esim. Sumi tai suomalaiset nouse?

  Suurin ero lienee yhteen hiileen puhaltaminen. Saksalaiset yritykset tukevat toinen toisiaan, toisin kuin Suomessa. Suomessa pidetään jotenkin ulkomaalaisia firmoja parempina. Vaikka eivät ole. Saksalaiset pyrkivät myös koko ajan kehittämään omaa liiketoimintaansa ja siksi sielä ei ole erillisiä aloitelaatikoita vaan jokainen työntekijän idea viedään suoraan yritysjohtoon. Ja jo yhden sekunnin ajansäästö per kappale otetaan vakavasti. Tai yhden työvaiheen poisjäänti, joka parantaa prosessia uskomattomasti.

  Suomalaiset eivät puhalla yhteen hiileen mikä on hyvin havaittavissa aina vaalien alla kun pienpuolueista kaivetaan lokaa esiin ja pääpuolueiden edustajien rikostuomiot vaietaan kuoliaiksi. Maa on sisäisessä sodassa koko ajan. Siitä mm. huono koulutustaso. Ja auta armias jos menet opettaman opettajaa…

  1. No eikö nuo globalistisaatansnpalvojat vieläkin rankaise Suomea ja Saksaa, kun taisteltiin niitä perkeleitä vastaan pyhässä sodassa.

   Suomi on jäänyt voittajalännen armoille Eu:n aikana. Neuvostoliitto suojele suomalaisia lännen satanisteilta v 1945-1991. Idän iso karhu suojeli Suomi-neitoa lännen susilaumalta. Nyt tämä maa on jo miehitetty ja Suomen kieli vaihtuu englannin kielen. Nykynuoriso puhuu jo keskenään englantia eivätkä ymmärrä suomea puhuvia vanhempi opettajia. Sen takia Pisa-tulokset ovat laskeneet. Oppikirjat ovat suomeksi, mutta oppilaat käyttävät keskenään englantia. Suomalaisuuden rappio on täydellinen. Amerikkalainen viihde ja englannin kieli pitäisi kieltää rangaistuksen uhalla.

 5. > pe­li- ja ajat­te­lu­ai­ka on lii­an ly­hyt

  Mis­sä ta­han­sa la­jis­sa huip­pu­lah­jak­kuu­den hank­ki­mi­nen pe­rus­tuu tois­toon, tois­toon ja tois­toon… Kun tiet­ty ti­lan­ne on sel­vi­tet­ty kym­me­niä ja sa­to­ja tu­han­sia ker­to­ja, ajat­te­lup­ro­ses­si siir­tyy ai­vo­li­säk­keel­le. In­for­maa­tio ei edes käy ai­vois­sa kier­tä­mäs­sä (ja se­koi­le­mas­sa eri vaih­to­eh­to­jen vä­lil­lä) vaan seu­raa­va siir­to ta­pah­tuu au­to­maat­ti­ses­ti.

  Aja­tel­laan­pa esi­mer­kik­si kä­ve­le­mis­tä. Kun as­ke­leen ot­ta­mi­nen eri­lai­sis­sa ti­lan­teis­sa on tois­tet­tu sa­to­ja tu­han­sia ker­to­ja, ei kä­ve­le­mis­tä tar­vit­se — ei­kä saa­kaan — aja­tel­la. Seu­raa­va as­kel on vä­li­tön, ikään kuin vais­ton­va­rai­nen.
  – Yri­tä­pä kä­vel­lä si­ten, et­tä ajat­te­le­mal­la mie­tit jo­kai­sen as­ke­leen erik­seen. Mi­tä sii­tä tu­lee?

  Oli­pa pe­li­ai­ka kuin­ka ly­hyt ta­han­sa, se on yh­tä pit­kä mo­lem­mil­le pe­laa­jil­le.

 6. Ihan taas omasta päästä keksitty uutinen. Ja shakinpeluu on melko turhanpäiväistä ja tylsää juttua, vaikka itse melko hyvä siinä olenkin.

  Komea tuo ei ole, komeampia varmaan näkisi jos seuraisi niinkin turhaa sarjaa kuin Salatut elämät (en siis katso), koska ainakin tv-mainosten perusteella komeampia jotkut miehet siinä sarjassa on.

 7. Ja on vieläpä vegaani sosiaalidemokraatti. Mahtaa nyt de wittupään aivot räjähtää vitutuksesta… #sananvapaus

Comments are closed.