Marco de Wit 27 helmikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Ainoana mediana Laiton Lehti kannattaa alkuperäistä Sveitsin mallia eli itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Tuomitsemme samalla sekä idän että lännen imperialismin. Tämän takia voimme myös objektiivisesti arvioida Ukrainan tapahtumia.

 

Päivän kartta: Hyökkäys

 

 

Yksi selvä huomio on Venäjän sotilaallinen taitavuus. Se etenee erittäin ovelasti ja tehokkaasti samalla minimoiden siviili- ja jopa sotilasuhrit. Ideana on motittaa ja piirittää, kuten lauantai illan kartasta näkyy.

 

 

 

 

Kuten kartasta näkyy, niin Mariupol on kohta vallattu ja maasilta luotu Krimin ja Venäjän välillä. Pian sen jälkeen Ukraina halkaistaan kahtia.

 

Päämääränä ei ole tuhota, vaan lamauttaa vastustaja ja pakottaa se antautumaan. Tämä kertoo Venäjän totaalisesta itsevarmuudesta. Samoin se, ettei Venäjä ole tuhonnut Ukrainan TV-torneja. Venäjän propagandakoneiston on uskomattoman hiljaa samalla, kun se antaa Ukrainan rauhassa levittää epätoivoisia valheita tuhansista kuolleista venäläisistä, koska tietää ukrainalaisten tajuavan niiden olevan valheita. (Ainoastaan suomalaiset ovat niin tyhmiä, että uskovat valtion tietotoimistoja.)

 

Venäjä myös tietää, että Ukraina on jo käytännössä hävinnyt koko sodan muutamassa päivässä. Tämä on historiallinen voitto, jota tullaan tutkimaan pitkään historiankirjoissa ja sotilasakatemioissa.

 

 

Kannattaa muistaa, että Ukraina on Euroopan toiseksi suurin valtio ja kaksi kertaa Suomen kokoinen. Venäjän hyökkäyksen nopeus on siis USKOMATON.  Olemme vasta hyökkäyksen kolmannessa päivässä ja venäläiset ovat jo piiritämässä Kiovaa!

 

Amerikalla kesti pari viikkoa päästä Bagdadiin, vaikka se ei juuri välittänyt siviileistä!

 

 

 

 

 

Alla englantilaisia ja venäläisiä lähteitä:

 

 

 

 

Venäjän näkökulma:

 

 

Videossa on englanninkielinen automaattinen tekstitys.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

48 thoughts on “Päivän kartta: Piiritys

 1. Länsi-eliitin on nyt etsittävä uusi tukikohta mistä se pyörittää rikollisia bisneksiään euroopassa.

  Jahas! Siellä takarivissähän mallioppilas Suomi jo viittaakin innokkaasti. Infra (hybridikeskus) ja propagandakoneisto (mediapooli) onkin jo valmiina että ei muuta kuin tervetuloa vaan kaikki saatanan koijarit.

 2. Itsevarmasta ja asiantuntevasta otsikosta pisteet. Sisältö täyttä paskaa josta paistaa kirjoittajan tietämättömyys sodankäynnistä. Ei ehkä kannattais kirjoittaa mitään sodankäynnistä jollain kämysellä varusmiespohjalla.

  1. Afganistan-operaatio ja varsinkin sen tyylikäs päättyminen perustui Naton korkeimpaan sotilasosaamiseen. Siksi se menikin niin hyvin!
   Suomikin sai runsaasti taluodellisia voittoja sieltä, luokkaa miljardi. miinusmerkillä varustettuna. Kämyisellä varusmiespohjalla saattoi olla korkeintaan sitä mieltä, että Afganistaniin ei olisi ollut syytä lähteä ollenkaan.

 3. Ylin karttakuva näytti ensi silmäyksellä Helsingiltä. Melkein huokasin helpotuksesta. Onko liput ostettu jo Espanjan aurinkoon?

  1. Sinunhan piti muuttaa jo Afrikkaan ja ties minne muualle? Lähde nyt jonnekin, olisi ensimmäinen palveluksesi Suomelle elinaikanasi.

   1. Aion olla kiusananne vielä piiiiitttttkääääään…… Siihen asti kun saatanallinen EU-järjestelmä vereimijöineen ja riistäjineen romahtaa ja senkin jälkeen.

    1. Mitä se ”aimo mies” oikein piipittää. Oletko niin tiukasti omassa ja dewitin kuplassa, ettet näe mitä ympärillä tapahtuu. Eihän teidän veren veijarit ja sinimustat metsähiippailijat saa seuraavissa vaaleissa kuin muutaman hassun äänen. Sinä ”aimo mies” et ole edes minkäänlainen kiusa, koska olet tyhjää täynnä.

  2. Ainiin.. Ethän sinä ole menossa minnekään, kun et usko rokotuksiin, niin et pääse rajijen yli. Ihanaa.. Saamme tulevaisuudessakin nauttia seurastasi.

 4. Valko v ja ryssöt ja ukRaina, kallista muutosta putinin alaisiksi ja kohta koko ennen 96. Neuvostoliitto takaisin, olen ja kohta olin putin.

 5. Ateis­ti is­tui len­to­ko­nees­sa pie­nen ty­tön vie­res­sä, jo­ka lu­ki kir­jaa. Tyt­tö oli juu­ri op­pi­nut lu­ke­maan. Ateis­ti kui­ten­kin ha­lu­si kes­kus­tel­la ty­tön kans­sa.

  In­te­res­ting Rep­ly

  – Ha­lu­ai­sit­ko kes­kus­tel­la kans­sa­ni?
  – Mis­tä sit­ten pu­hui­sim­me?
  – Sii­tä kuin­ka ju­ma­laa, tai­vas­ta tai tuon­puo­leis­ta elä­mää ei ole ole­mas­sa.
  – Mie­len­kiin­toi­nen ai­he. Voin­ko kui­ten­kin en­sin ky­syä jo­tain?
  – Se­hän so­pii.
  – He­vo­nen, leh­mä ja peu­ra käy­vät nii­tyl­lä ja syö­vät sa­maa ruo­hoa. Kui­ten­kin Peu­ra ulos­taa pie­niä pa­pa­noi­ta, leh­mä ulos­taa löy­sän lä­jän mut­ta he­vo­nen kui­via kak­ka­roi­ta. Kuin­ka se on mah­dol­lis­ta?

  Ateis­ti häm­mäs­tyi ty­tön älyk­kyy­des­tä ja vas­ta­si:
  – Hmmm. Mi­nul­la ei ole aa­vis­tus­ta­kaan.
  – Kuin­ka sit­ten kat­sot ole­va­si pä­te­vä kes­kus­te­le­maan Ju­ma­las­ta, tai­vaas­ta, hel­ve­tis­tä ja kuo­le­man jäl­kei­ses­tä elä­mäs­tä, jos et ym­mär­rä pas­kaa­kaan.

  1. Päin vastoin, ateisti tieää sen johtuvan lajien erilaisesta ruuansulatuksesta. Kun taas uskova uskoo sen johtuvan taikatempuista. #sananvapaus

   1. Rise ja jussi on hilijjjaa. Hevinen syö ruohua eikä närehi tullee heinä ruohona. Peura jäkälää ja puit, niin tiukkaa tavaraa.

 6. Missä otsikko ”Ukrainan joukot pelkureita, Kiova kaatunut”? Eikös sinulla ole ollut tapana haukkua yllättävän hyvin pärjänneitä ukrainalaisia päivittäin?

  1. Pahoittelut Marco. Olihan tuo leipäteksti täynnä Kremlin propagandaa ja ukrainalaisten halventamista. Luen välittämäsi Venäjän sähkeet tulevaisuudessaa tarkemmin. Kaun eläköön Putin!

   1. Putin rakastaa kristillisiä perhearvoja toisin kuin lännen ns. johtajat, jotka vain pridettävät ja pedofiloivat.

    1. Kyllä, valehtelua ja ryöstöretkiä. Kaikkia kannattamasia arvoja. Myös diktatuuria, opposition lyömistä ja korruptiota. Sankarisi.

   1. Joo.. Nerokainta oli tapattaa toisessa maailmansodassa oma upseeristo, kun Stalin pelkäsi vallankumousta. Sen jälkeen arkuntekijöillä olikin töitä.

 7. Kiovan länsipuoli on nyt saarrettu. Eli yhteys Puolaan on katkaistu.

  Mitä tekee liberaalit suvakit? Nyt ei twitteraktivismi/ulina auta, vaan Ukrainaan tarvitaan tykinruokaa, muuten peli on menetetty! Mitä Ukraina tekee aseilla, jos sillä ei ole kohta sotilaita?

  Itse asiassa Ukrainan esinahaton presidentti ilmoitti, että uusi vapaaehtoispataljoona perustetaan ja tässä olisi erinomainen tilaisuus suvakeille todistaa uskollisuutensa liberaalille demokratialle. Eli hopi hopi suvakit, heti Ukrainaan taistelemaan venäläisiä rauhanturvaajia vastaan!

  Suvakin on syytä muistaa, että urheita tsetsenialaisia rauhanturvaajia ei saa missään tapauksessa ampua, koska silloin syyllistyisi väkivaltaiseen islamofobiaan. Ei suvakki voi tehdä viharikosta!

  1. Eikös Ukrainan pitänyt puheidesi mukaan kaatua tunneissa, eikä päivissä? Eikö supersankarisi Putin onnistunutkaan suunnitelmissaan?

   1. Valitettavasti ukrainalaiset ovat syyllistyneet rotuvihaan perustuvaan sotarikokseen murhatessaan täysin rauhanomaisia tsetseenitaustaisia rauhanturvaajia! Tämä voi olla yksi este demokratian palauttamisessa Ukrainan alueella.

    Raakalaismaisen rotuvihan lisäksi ukrainalaiset syyllityivät uskonrauhan rikkomiseen!

    Miksi viattomia tsetseenimuslimeja vainotaan, vaikka he tekevät rauhantyötä ja haluavat meille kaikille paremman huomisen? Kysyn vaan!

  2. Eivät suvakit sodi. He ovat kyllä kovia natottamaan, päästämään matuja maahan jne., mutta tositilanteessa he itse juoksevat aina karkuun.

 8. Kyllähän se on aina tidetty, että de wittunaama ja muut laittoman lehden fanit ovat veteraaneja vihaavia desantteja… #sananvapaus

 9. Onko Ukrainan armeija pistänyt ihan tosissaan hanttiin? Alex Jonesilta tuli sellaista viestiä, että siellä on kenraali jos toinenkin vain istunut käsiensä päällä eikä ole laittanut joukkoja vastustamaan Venäjää. (Jones ei ole nyt mikään absoluuttinen totuus, mutta näin näissä ällistyttävissä sotilasvoitoissa yleensä tapahtuu: Vastustaja on demoralisoitu tai ostettu jo etukäteen. Hyvä pitää meidän suomalaistenkin mielessä, kun Naton isänmaasopimuksesta päätellen armeijamme ylin johto on ihan jonkun muun kuin meidän taskussa.)

 10. World War III Beginning Stages Now

  Ze­lens­ky on luo­vut­ta­nut AK47:t si­vii­leil­le. Ze­lens­ky ke­hot­taa asuk­kai­ta val­mis­ta­maan Mo­lo­to­vin cock­tai­le­ja ja pa­lo­pom­me­ja, jot­ta Ki­ovas­sa voi­tai­siin tais­tel­la vas­taan, kun Ve­nä­jän jou­kot lä­hes­ty­vät pää­kau­pun­kia. Hän ha­lu­aa käyt­tää

  – kuol­lei­ta si­vii­le­jä dra­maat­ti­ses­sa ku­va­ma­te­ri­aa­lis­sa.

  Tä­mä on pöy­ris­tyt­tä­vää si­vii­le­jä koh­taan, joi­ta ei kou­lu­te­ta täl­lais­ten asei­den käyt­töön ja jot­ka sit­ten jou­tui­si­vat hel­pos­ti am­mat­ti­so­ti­lai­den tap­pa­mik­si.

  Pu­tin on täy­sin tie­toi­nen Ze­lens­kyin puu­his­ta jo­ka jo­ten­kin toi­voo, et­tä dra­maat­ti­nen ku­va­ma­te­ri­aa­li pa­kot­tai­si Eu­roo­pan ja Ame­ri­kan lä­het­tä­mään pai­kal­le jouk­ko­ja.

 11. Nyt koittaa oikeasti Venäjälle tiukka paikka huomenna kun rupla romahtaa ja keskuspankin ulkmaisten varojen jäädytyksen myötä Putinin sotakassasta hupenee satoja miljardeja.

 12. Venäjä on ajanut raskaalla kalustolla kaupunkeihin. Peräkkäin etenevä raskas kalusto on helppo maali, varsinkin kun ne etenee suoraan kaupunkiin jossa puolustaja odottaa panssarintorjunta-aseistuksen kanssa. Monissa kaupungeissa kuten Harkovassa onkin tuhottu paljon Venäjän panssareita.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*