Marco de Wit 28 helmikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ainoana mediana Laiton Lehti on kertonut kuinka Suomen koko kansallismielinen kenttä on täynnä joko Venäjän tai Naton (CIA/Mossad/MI6) agentteja.

 

MV-lehti ja VKK ovat päivänselvästi Venäjän agenttien hallussa. Turtiainen on diktaattorin asemasta haaveileva putinisti, joka systemaattisesti estää aitokansallismielisen vaaliliiton syntymistä yrittäen saada kansallismielisen kentän MV:n ja muiden putinistien käsiin.

 

Ano Turtiainen seinähullu? Kiistää Venäjän hyökänneen Ukrainaan! Ei huolissaan, koska Raamattu ennustanut kaiken!

 

 

Persut ja muut vaihtoehtomediat ovat taas päivänselvästi Naton agenttien hallussa.

 

LEVELI: Riikka Purra Naton hunaja-ansa? Persuilla hallituskiima?

 

 

Naton suvakkistrategian mukaisesti persutkin ovat liittoutuneet pridettäjien ja homomafian kanssa. Persujen hallituksessa on jopa housuihinsa julkisesti ulostanut mustan matumiehen kanssa suhteessa oleva homo, Sebastian Tynkkynen, joka on nyt myös paljastunut himonatottajaksi.

 

Persujen homotusringillä Nato-kytkentöjä?

 

 

Alkuperäistä itsenäistä ja puolueetonta Sveitsin mallia on ajanut ainoastaan Laiton Lehti sekä Marco de Witin johtama SKE, jonka kuitenkin tuhosivat Supon ja persujen myyrät yhdessä polpon ja Demla-tuomarien kanssa. Tästä on kerrottu Vainokirjassa, josta Laiton Lehti on aikoinaan julkaissut osia. Tosin osien julkaisu keskeytettiin, koska jotkut sabotääreistä lopettivat sabotoinnin tajutessaan persujen huijanneen heitä. Lisäksi ei ole haluttu häiritä koronatyrannian vastaista taistelua. Viime aikoina paljastuksia on kuitenkin jatkettu, kun Tokentuben Juha Korhonen ja Reformi-Studion Panu Huuhtanen yhdessä persujen Mauri Peltokankaan ja VKK:n Ano Turtiaisen kanssa jatkoivat sabotaasiaan estämällä Convoyn rauhanomaisen muurin rakentamisen.

 

 

Miksi persujen vpj. Mauri Peltokangas ja VKK:n Panu Huuhtanen auttoivat polpoa murtamaan Convoy-muurin?

 

 

Kansallismielisen kentän soluttamista ja siten myös SKE:n ja Convoyn tuhoamista on tietysti johtanut persujen takapiru Matti ”CIA” Putkonen. Hän on mahdollisesti tiedustelupalvelujen avulla ottanut kansallismielisen kentän haltuunsa samanlaisella lahjonnalla ja terrorilla kuin otti aikanaan haltuunsa AY-liikkeen kenttätason. Sauli ”Saloran kummipoika” Niinistön tavoin myös Matti Putkonen on kirjaimellisesti lapsuudestaan asti kasvatettu läntisten pankkiirien ja ruotsinkielisen pääoman frontiksi ja suomalaisten alistajaksi.

 

Persujen takapiru Matti Putkonen RKP:n ja Serlachiuksien palkkasoturi? Osa 1.

 

 

Se on nimenomaan Putkonen, joka 90-luvulla yhdessä Salora-Niinistön ja Paavo Lipposen kanssa kaappasi sinivalkoisen pääoman (KOP) länsipankkiirien ja ruotsinkielisen pääoman haltuun (SYP/Nordea) ja sitten vei Suomen EU:iin, euroon ja natokumppanuuteen pankkiirien Eurostoliiton lypsylehmäksi ja pankkiirien nyrkin, Naton etuvartioksi.

 

 

Persujen Matti “Vapaaherra” Putkosen pomo Jacob Wallenberg vierailee Suomessa

 

 

Tämä ei kuitenkaan riittänyt Mossadille ja CIA:lle, jotka halusivat natojoukot ja ydinaseet Suomeen Pietarin porteille. CIA oli erityisen kiukkuinen Putkoselle, ettei se saanut Lipposta ja yleensäkin demarijohtoa kääntymään täysin Naton kannalle. Niinpä sitten Putkonen yhdessä Niinistön ja polpon kanssa mahdollisesti pyörittävät myös kiristysrengasta, jolla pyritään saamaan epäröivät poliitikot Naton kannattajiksi.

 

Baltzarin syytteet hylättiin: Johtaako syyttäjä Mikko Sipilä Naton kiristysoperaatiota?

 

 

Vasemmistopuolueiden itsepäisyys on kuitenkin sitä luokkaa, että Naton ja Putkosen piti kehittää B-suunnitelma: Natottaa persut ja viedä Suomi Natoon porvarihallituksen voimin. Niinpä Putkonen loikkasi demareista persuihin ja toi sinne äänestyskoneet.

 

Matti Putkonen persujen sähköisen pj-äänestyksen takana? Miksei kukaan vastusta?

 

 

Alunperin Soini tämän hyväksyi, jotta pääsisi ministeriksi, mutta ei lopulta kuitenkaan suostunut Putkosen ja natottajien totaaliseksi orjaksi. Tämän vuoksi Putkonen ja Supo tekivät himonatottaja Jussi Halla-ahosta persujen puheenjohtajan.

 

Tämä ei ollut yllättävää, koska Niinistön ja Putkosen tavoin Halla-ahokin on kirjaimellisesti lapsesta asti kasvatettu läntisen ja ruotsinkielisen eliittipääoman kätyriksi, vaikka onkin valheellisesti esittänyt jotain tavista. Jussi Bergroth on erittäin koulutetun ruotsinkielisen suvun vesa.

 

Soini, Halla-aho ja Purra ovat suomalaisia häpeäviä länsiblokin fanittajia!

 

 

Tosin Halla-aho ei ole koskaan peitellyt sitä, että haluaa Suomen ”integroituvan” länteen. Hinnasta viis. Tämän vuoksi Halla-aho ei ole koskaan tosissaan taistellut EU:ta ja euroakaan vastaan, koska on nähnyt ne ”länteen sitovina turvallisuusjärjestelyinä”. Niinpä Halla-aho ei lopulta vastustanut myöskään velkaunionia, koska sekin auttaa ylläpitämään ja rahoittamaan Natoa.

 

 

Persut myyvät jo itseään. Takinkääntösarja taas tulossa!

 

 

 

Ongelmana oli kuitenkin, että porvaripuolueet ja varsinkin niiden vaikutusvaltaiset naisjärjestöt olivat suvakoituneet siinä määrin, että pitivät Halla-ahoa liian etnonationalistina eli siis ”rasistina”. Ovet porvarihallitukseen sulkeutuivat. Niinpä sitten Halla-aho alkoi suvakkinaisten mieleksi kääntämään takkiaan. Lopulta Halla-aho suostui jopa tuomitsemaan etnonationalismin.

 

Jussi Halla-ahon takinkääntö. Osa 18: “Etnonationalismi on jokseenkin järjetön sana”

 

 

Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt suvakkinaisille, joten lopulta Putkonen päätti vaihtaa Halla-ahon himonatottavaan feministiin Riikka Purraan. Operaatioon saatiin sekä valtamedian että äänestyskoneiden tuki.

 

Valtamediakin kysyy: Mihin katosi persujen pj-kisan 700 ääntä?

 

 

Feministiksi tunnustautuneella Riikka Purralla on kuitenkin ollut erittäin suuria vaikeuksia saada kontrolliin persumiehet varsinkin, kun suurin osa heistä ei mitään feminismiä, pervoilua ja natottamista hyväksy. Eikä siis myöskään pervo-Natoa.

 

Valtamedia: Riikka Purra pelkää kotikuntansa Kirkkonummen persuja!

 

 

Purran tilannetta on myös vaikeuttanut, että Mika Niikon ja Laura Huhtasaaren uskisklikki ei myöskään pidä kiihtyvällä vauhdilla pervoutuvasta länsiblokista ja sen nyrkistä, Natosta. Ei kuitenkaan hätää. Uskikset saatiin kääntymään toisaalta sionistien painostuksen ja toisaalta diilin avulla. Mahdollisesti Putkonen lupasi Huhtasaarelle, että tämän klikki pääsisi johtamaan persuja sitten, kun Suomi on Niinistön presidenttikaudella saatu Natoon eli viimeistään 2025 mennessä. Tämän lupauksen ja armottoman painostuksen avulla Huhtasaari on saatu neutraloitua, joskaan ei sentään ihan täysin kääntämään takkiaan.

 

Laura Huhtasaarikin julisti sodan Venäjälle? Purra ja Putkonen painostivat!

 

 

Uskisklikki alistui jopa siihen, että täysiverinen Natoagentti Jussi Halla-aho tuli erittäin tärkeä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi maltillisen persusionistin, Mika Niikon tilalle. Tekosyyksi vaihdolle saatiin Niikon täysin asiallinen kommentti.

 

 

Kuvassa linkki Maaseudun Tulevaisuuteen

 

 

 

Nyt näyttää siltä, että Halla-ahon ”rasismisynnit” on annettu anteeksi, jos hän suostuu natottavaksi sotahulluksi. Ja taatusti suostuu!

 

Tosin yllättäen Halla-aho meni vieläkin pidemmälle. Hän on oikeasti tullut hulluksi. Ulkoasiainvaliokunnan johtajalta nimittäin edellytetään aina asiallisia ja rauhallisia lausuntoja, mutta tästä Halla-aho viis veisaa. Katsoppa näitä sunnuntain lausuntoja:

 

 

 

Halla-ahon lausunnot ovat oikeasti seinähulluja. Hän ihan oikeasti haluaa Naton ja jopa Suomen hyökkäävän Venäjän kimppuun. Halla-aho ei välitä edes siitä, että Pietarin porteilla oleva Suomi joutuisi ihan varmasti idän ja lännen väliseksi taistelutantereeksi. Siis jopa taktisten ydinkärkien taistelutantereeksi!

 

Kukaan suomalaisista välittävä ei voi oikeasti olla noin vastuuton sotahullu. Ainoa selitys Halla-ahon äärimmäisille lausunnoille on se, että Nato on käskenyt häntä provoamaan Venäjää. Halla-ahoa on käsketty tekemään Suomesta idän ja lännen välinen taistelutanner!

 

Suurvalloillehan Suomen räjäyttäminen ja jopa jakaminen sopisi hyvin. Suurvalloilla on pitkään ollut diili, jonka mukaan ne eivät koskaan taistele toistensa alueella, vaan ainoastaan etupiirimaissa.

 

Halla-aho tietää tämän, mutta ei välitä. Hänet nimittäin värvättiin/varmistettiin mm. hunaja-ansoilla Natoagentiksi silloin, kun hän nuoruudessaan eli Ukrainassa naisia vikittelemässä ja työskenteli konsulaatissa.

 

Agenttistatus selittää myös Halla-ahon rakettimaisen nousun politiikkaan ja myös sen miksei Soini koskaan uskaltanut erottaa Halla-ahoa puolueesta, vaikka tilaisuuksia olisi ollut.

 

Agenttistatus myös selittää miksi Halla-aho uskalsi jatkuvasti pettää vaimoaan ja jopa tehdä lapsen toisen naisen kanssa. Siis avioliittonsa aikana! Onko Natolla/Israelilla jo niin paljon hurjaa aineistoa Halla-ahosta, että seksihurjastelu ja lisäpettäminen ei tunnu missään.

 

Halla-aho on voinut rauhassa sikailla, koska tiesi aina lopulta omaavansa natottajien tuen. Halla-aho tietää olevansa CIA:n ja Mossadin tärkein assetti persujen natottamisessa. Tämän takia valtamedia ja polpokaan ei ole uskaltanut hyökätä hänen kimppuunsa yhtään niin voimakkaasti kuin olisi voinut. Päinvastoin. Puolittaisilla hyökkäyksillä on vain annettu Halla-aholle lisää julkisuutta.

 

Mutta nyt on tullut laskun maksun aika. Halla-ahoa käskettiin uhraamaan Suomen kansa suurvaltojen alttarille, joten hän teki työtä käskettyä!

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

49 thoughts on “Jussi Halla-aho seonnut: Julisti sodan Venäjälle. Vaatii Suomea hyökkäämään. Ei pelkää ydinaseita!

 1. Niikon aiheuttama pikku kohu oli suunniteltu juttu, jotta Halla-aho saatiin tarkoituksella uuteen paikkaan ja näin hänelle pohjustetaan myös ministerin paikkaa himonatottavana ministerinä?

   1. Aika kovaa tavaraa tämä siviilipalvelusmies Halla-ahon sotatykittely. Suvakit ja myöskään Halla-aho, sekä muut natottajat eivät tietenkään ole kuitenkaan missään vaiheessa itse lähdössä sotimaan, vaan suomalaiset saavat kärsiä ja kuolla heidän sijastaan. Suomessa ja maailmalla kaikkein kovimpia sotahaukkoja ovat ihmiset jotka eivät tule itse tekemään tositilanteessa yhtään mitään, mutta kuitenkin vaativat muita sotaan ja kuolemaan. Jussi Halla-aho ja muut ovat täysin hyödyttömiä loisia, jotka pyrkivät kaikin tavoin hyötymään muista, mutta säilyttäen oman nahkansa.

    1. Olen huomannut saman. Sotaa lietsovat juurikin sellaiset nilkit ja nilviäiset jotka tietävät ettei itse tarvitse olla lähimainkaan siellä missä veri vuotaa.

     Nämä tyypit lyhtypylväitä koristamaan perkele!

   2. Huhtasaari-Niikko-Meri-Hirvisaari ovat aivan samaa klikkiä Halla-ahon kanssa. Eivätkä nämä ole mitään uskovaisia tai kristittyjä, vaan valehtelevia ja teeskenteleviä valekristittyjä.

   3. Nato myöskin halusi Halla-aholle jonkinlaisen korkeamman profiilin aseman, jotta tämä voi provosoida Venäjää ja yllyttää sotaan. Pelkkä kansanedustajuus ei riittänyt, vaan aseman piti olla puolueen puheenjohtaja, ministeri, presidentti tai esimerkiksi valiokunnan korkean profiilin paikka. Niikko sitten järjesti tarkoituksella kohun, jotta hänen piti mukamas erota ja näin Halla-aholle saatiin äkkiä tällainen korkeamman profiilin paikka josta yllyttää sotaan ja provosoida.

 2. Tollasessa Ukraina-kiimassa olisi parempi jo lähteä sinne Ukrainaan sotimaan mielummin kun käyttää ulkoasianvaliokunnan johtajuutta Suomen saamiseksi sotatantereeksi tai miehityksen kohteeksi.

 3. Sivari halla-allahei välitä sodan sotilas- ja siviiliuhreista. Pitäisi laittaa kaltereiden taakse tai pakkopaitaan välittömästi. On kuin Hannibal Lecter, kuvittele halla-allahille kuonokoppa.

  Siinä näette tulevan valtakunnan ulkoministerin. Eka kerta kun kääpä toimii ministerinä.

 4. Monesti en oikeastaan haluaisi edes tietää mitä kaikkea materiaalia tiedustelupalveluilla on Halla-ahosta ja muista limaisista ihmisistä on Ukrainasta ja Venäjältä.

  Ns. rauhanturvaoperaatioiden, Natoon lähentymisen jne. yhteydessä ihmisistä on vakoiltu kaikki mahdollinen ja järjestetty monenlaista honeytrappiä. On se jännä juttu, että nykyään tiedustelupalveluiden honeytrapeistä ei enää puhuta ollenkaan.

 5. Jussi Halla-aho on ilmeisesti tiennyt, että suomalaisiin vetoaa enemmän kun ei tuo esille ruotsalaisia sukujuuriaan, vaikka on täysin ruotsalaisten ja ruotsalaisen pääoman puolella. Halla-ahohan on käytännössä täysin ruotsalainen.

  1. Halla-aho on täysin ruotsalainen? O.K. Sitten vain niitä todisteita tähän, kiitos. Olisi erittäin kiinnostavaa lukea aiheesta. En ole tuollaista väitettä ennen kuullutkaan. Eli linkkejä ja muita FAKTOJA tähän, niin päästään perehtymään.

   1. Tuossa on tarkoitettu varmaan aatteellista että biologista taustaa. Halla-aho on äitinsä puolelta Bergrothin sukua, joka on satojen vuosien ajan ollut pappien, virkamiesten ja muiden oppineiden suku, joka on aina ollut ruotsimielinen ja erittäin venäjävastainen. Venäjäviha on tullut jo äidinmaidossa ja sitä kautta halu saattaa Suomi ruotsinkielisen ja yleensäkin läntisen eliitin valtaan. Jostain syystä Halla-ahoa ei ole koskaan kiinnostanut, että tuo läntinen ja ruotsinkielinen eliitti tuhoaa Suomea.

    1. Vaikka suomenruotsalainen eliitti tuhoaa suomalaisia, niin 150-180 vuotta sitten he tuhosivat suomenruotsalaisia – silloinhan ja aikaisemmin, Helsinki ja muut kaupungit Suomessa oli ruotsinkielisiä.

 6. Liikkeellä on myös suomenruotsalaisia huoria, jotka järjestävät honeytrappejä miehille ja tämän jälkeen alkavat syyttämään näitä.

 7. ”Naton suvakkistrategian mukaisesti persutkin ovat liittoutuneet pridettäjien ja homomafian kanssa. Persujen hallituksessa on jopa housuihinsa julkisesti ulostanut mustan matumiehen kanssa suhteessa oleva homo, Sebastian Tynkkynen, joka on nyt myös paljastunut himonatottajaksi.”

  Artikkeli taas huono, vuotaa kulmista. Yksittäisten ihmisten demonisointi ei koskaan kannata. Sitä täällä nähdään joka päivä, ja se vie marginaaliin.

  Nationalistien näkeminen miakkarissa huutamassa vieraan vallan nimeä, ei ole kauhean kansallismielistä. Tai Suomen joukkojen lähettämistä ulkomaille. Sitä SAA kun laittaa sivarit ja homot parlamenttiin.

  (ja vielä aikana jolloin Suomeen hiipii nälkäkriisi)

 8. Halla-ahosta näkee myös selvästi, että hän on etnisesti täysin ruotsalainen, sen lisäksi, että on täysillä ruotsalaisen pääoman puolella.

 9. Halla-aho on mahdollisesti osittain juutalainen ruotsalaisen taustansa vuoksi. Ruotsin aatelisto on joskus nainut juutalaisia sukuja.

 10. Suomalaiset miehet eivät pidä ollenkaan siitä, että joku ruotsalainen siviilipalvelusmies vaatii veri suussa sotaa Venäjän kanssa ja sitten tositilanteessa juoksee tietysti karkuun. Sama tilanne oli tämän ruotsalaisen puolustusministerin kanssa, joka niin ikään oli siviilipalvelusmies. Voitteko kuvitella?

 11. En tule koskaan antamaan tälle ruotsalaiselle kusipäälle ja maanpettureille anteeksi. He joutuvat vielä erittäin ankarille laillisille tuomioille teoistaan.

 12. Lisään vielä asevelvollisuuttaan suorittamatta jättäneet ”naiset”, feministit, jotka ovat kiihkeitä miesten tapattamisen kannattajia.

 13. ”MV-lehti [on] päivänselvästi Venäjän agenttien hallussa.”

  Koska luen MV-lehteä päivittäin ja sen ansiosta sain alunperin tiedon koronahuijauksesta ja globalisteista noin ylipäätään, haluaisin tietää mitä tuo tarkoittaa? Onko Janus töissä KGB:llä, tai joku hänen työntekijöistään? Kuulostaa melkoiselta älylliseltä laiskuudelta sanoa tuollaisia, paitsi siinä tapauksessa että se olisi kirjaimellisesti totta.

 14. Montako avioliiton ulkopuolista lasta Jussi Halla-aholla on oikeasti? Vaimolleen hän on tunnustanut pakon edessä vain yhden, mutta näitä on hyvin mahdollisesti monia muitakin siellä täällä.

  Halla-ahosta on Ukrainasta ja Venäjältä luultavasti todella rankkaa kiristysmateriaalia, joilla tiedustelupalvelut ovat varmistaneet Halla-ahon uskollisuuden.

 15. Kova sotakiimailija suustaan tämä Halla-aho. Ajatteliko Halla-aho kuolla ensimmäisenä Ukrainan ja Naton puolesta? Eikö Halla-aho tiedä, että suomalaisia johdetaan edestä, eikä takarivistä siviilipalvelusmiehen? Todella säälittävä sekopää.

  1. Aivan sama mulle mutta vittu sä Marco olet nolo vässykkä näiden sun kommenttiesi kanssa. Tuntuu että täällä on puolet kommenteista sun tekemiä. Mene hoitoon hullu.

  2. Kuhmuinen kääpä Halla-aho aloittaa videonsa sanomalla että on ”Venäläisten ystävä” ja sitten suoltaa pelkkää vihaa, katkeruutta, syytöksiä ja manipulaatiota.

   Alan uskoa niihin teorioihin, että hänessä on ruotsin kautta jotain aatelis(juutalaisia) sukujuuria. Ainakin todellisuuden ja totuuden roikuttaminen ylösalaisin ja ruoskiminen partaterillä sujuu ilmeenkään värähtämättä.

 16. Putin on juutalainen diktaattori kuten sanna marin ja kanadan trudoooo kaikki kolme hirmujohtajaa on klaus svappin oppilaita hirmu diktaattori koulusta ja klaus svappi on punakilpi eli rotsailssi eli juutalainen. Halla-aho on natsien eli Ukrainan puolella. Samalla puolella missä Suomi oli edellisessä sodassa juutalaisia kommareita vastaan.

 17. Siviilipalvelusmies Halla-aho on kyllä kova uhoamaan. Hän voisi itse mennä Ukrainaan sotimaan, kun luulee olvansa kovakin jätkä koska harrastaa ammuntaa.

 18. En koskaan ole arvostanut Halla-Ahoa, mutta riman alitus ei ollutkaan vielä Ukkolan pussaileminen julkisesti, eikä saata jäädä tähänkään sotahulluksi paljastumiseen. Hiirulainen vinkuu eikä tuosta tosimieheksi ole milloinkaan.

   1. Etkö ymmärrä, että jossain päin maailmaa on varmasti vielä ainakin yksi kolikko, jota ei ole siirretty rothschildien tilille, jonne se talmudin mukaan kuuluu? Samoin kuin kaikki Irakin museoiden kansallisaarteet ovat nyt juutalaisten huonekaluina Israelissa.

    Jos elämäni aikana saan nähdä talmudien julkisen polton, tulee olemaan kivaa. Se olisi yksi juhla, jota viettäisin kernaasti muslimien kanssa vaikka joka viikonloppu.

 19. Marco, yksi juttu on ihan päivänselvä. Vaikka suomenruotsalainen nomenklatura on sulle tuttu, hallitsee ja hallinnoi Suomea, niin kateellinen heille ei kannata olla.

  He ovat oikeasti niin perusteellisesti sekaisin, ja vieraantuneet kaikesta mitä voidaan kutsua elämäksi. Jos Halla-aho kuuluu siihen, niin hänkin on sekaisin sillä he ovat kaikki sekaisin.

  1. Jos ei viimeisen viikon aikana ole ymmärtänyt miten SAATANAN sekaisin tuo nikottelija on niin ei se sitten selviä koskaan.

   Kiitti vaan taas kerran persut. Te ja teidän ”mestari” (sic!)

 20. Kuvitelkaa, että joku hintelä siviilipalvelusmies sanoo, että teidän pitää kuolla Ukrainassa Naton puolesta. :D Ihan sekaisin koko säälittävä nynny sivari.

  1. ”Kuvitelkaa, että joku hintelä siviilipalvelusmies sanoo, että teidän pitää kuolla Ukrainassa Naton puolesta. :D Ihan sekaisin koko säälittävä nynny sivari.”

   Niin, tätä mystiikan idiotismia ollaan mietitty pitkään. Ja miten joku kannattaa tällaista sivarifeminismiä? Ei vaan kannata, jopa ylistämään ollaan lähdetty.

  1. Zelenskyllä on parin vuoden aikana Ukrainan kansalta kerättynä miljardeja dollareja ulkomaisilla tileillä. Siirretty muun muassa Deutsche Bankin (vai miten tuota maailman ruminta kieltä kirjoitetaankaan) kautta, eikä mitenkään ilman Saksan virkamiesten hyväksyntää.

 21. Perustuslain 93 § mukaan sodasta ja rauhasta päättää presidentti eduskunnan suostuksella.

  Onko Suomi osallinen sotaan jos Suomi antaa aseellista tukea Ukrainalle, joka on nyt sodassa ?

  Mitä tarkoittaa *”osallinen” sotaan ? Tai ”osallinen” ?

  Esimerkiksi rikosiassa on säädetty 5 luvussa. Avunantoa pidetään ”osallisuutena.”

  Voidaan ajatella jos että jos Suomi antaa aseapua sotaa käyvään maahan, niin Suomi on ”osallinen” sotaan eli Suomi on sitten sodassa.

  Joten asiasta pitäisi päättää presidentti eduskunnan suostumuksella.

  Nyt kuitenkin aseviennistä on päätetty näin:

  Aseavusta päätti maanantaina presidentti Sauli Niinistö valtioneuvoston esityksestä,

  https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008649727.html

  JOTEN ASEVIENNISTÄ ON PÄÄTETTY VÄÄRÄSSÄ JÄRJESTYKSESSÄ!!!!
  Maanperos ?
  5 luku

  Yrityksestä ja osallisuudesta

  6 § (13.6.2003/515)
  Avunanto
  Joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä, tuomitaan avunannosta rikokseen saman lainkohdan mukaan kuin tekijä.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L5

  8 luku
  Kansainväliset suhteet
  93 §
  Sodasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

  Tulkinnassa
  on otettava huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta, mikäli asia
  on tulkinnanvarainen, niin tällöin asiaa on tulkittava
  perustuslakimyönteisesti:

  Perustuslakivaliokunnan mietintö PeVM 25/1994:
  Tuomioistuinten tulee valita perusteltavissa olevista lain
  tulkintavaihtoehdoista sellainen, joka parhaiten edistää perusoikeuksien
  tarkoituksen toteutumista ja joka eliminoi perustuslain kanssa
  ristiriitaisiksi katsottavat vaihtoehdot. Tältä osin voidaan puhua
  perustuslainmukaisesta tai perusoikeusmyönteisestä laintulkinnasta
  https://www.edilex.fi/mt/pevm19940025

 22. Tämä Ukrainan sota näköjään lopullisesti pudotti Halla-ahonkin maskin ja hän avoimesti on ajamassa Suomea kohti todistetusti sotaisaa Natoa. Eikö Halla-ahoa kiinnosta mitkä kaikki asiat ovat Ukrainan sodan takana? Entä jos paljastuukin että Natolla/Usalla on näppinsä pelissä myös Ukrainan sodan alkamisessa, onko silloinkin Suomen paras vaihtoehto Nato???

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*