Marco de Wit 1 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti ei ole sen enempää lännen kuin idänkään, vaan faktojen puolella.

 

Samat kansallismieliset, jotka valittavat suvakkien olevan todellisuudesta vieraantuneita ovat itse vieraantuneet kaikista konkreettisimmista totuuksista eli sotafaktoista. Kuinka harhainen sinun pitää olla, että uskot Ukrainan olevan pysäyttämässä Venäjän hyökkäyksen? Tai nämä ukrainan väitteet Venäjän tappioista?

 

 

Edes feministit eivät ole noin kovia valehtelijoita!

 

Fakta nyt vaan on, että Venäjä on ottanut historiallisen nopean ja suuren voiton. Tämän jutun kansikuvakartasta näkee kuinka Kiova on jo käytännössä saarrettu ja kuinka myös ukrainan valiojoukot on käytännössä saarrettu Donbassin rintamalla. Ukrainan pääkaupunki ja tehokkaimmat joukot on siis käytännössä lamautettu.

 

Venäjä ei ole edes katkaissut vettä, sähköä tai edes internettiä piirittämiltään kaupungeilta (siniset ympyrät), koska ne ovat täysin Venäjän armoilla. Näin Venäjä myös pyrkii saamaan siviiliväestöä puolelleen.

 

Lyhyesti sanottuna: Murskavoitto.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

45 thoughts on “Päivän kartta: Lamautus

 1. Natottajilla ja suvakeilla on vaikea myöntää, että Naton ja Israelin valtion sodankäynti on hyvin yksinkertaista, kömpelöä ja brutaalia.

 2. Rauhanturvaajien convoy on saapunut Kiovan nurkille! Paikalla on tietenkin myös urheat tsetseenit, jotka näyttivät olevan erittäin hyvällä tuulella. Aikaisemmin tänään Kiovassa oli jotain häikkää armeijan tutka-aseman kanssa ja se taitaa olla nyt epäkunnossa. Tulee hikinen yö!

  Täältä löytyy kammottava video Ukrainan natsipresidentistä!Hyi yääk! https://t.me/s/Cultures_of_Resistance

 3. Monesti Marco on oikessa, mutta nyt väärässä.

  Putin on nyt tilanteessa josta päästäkseen hän vaikka päästäisi Ukrainan liittymaan USA:n osavaltioksi. Jo luvatut tuhat stingeriä tekevät lähi-ilmatoiminnan hankalaksi ja 10000 PST-ohjusta joukkojen siirtelyn hengenvaaralliseksi. Muutama päivä sotaa ja nyt kuvissa romuina 100-200 panssarivermettä. Vertailun vuoksi NL vietailu afganistanissa kesti 10 vuotta, ja siellä kuoli yhteensä ~26000 NL-sotilasta, taivaalta tipahti 450 lentohärveliä ja romuiksi meni 150 tankkia ja muuta 1300 panssariajoneuvoa. Kotirintama edes NL:ssä ei kestänyt noita jatkuvia tappioita.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet%E2%80%93Afghan_War

  Nyt noin 10% noista afganistanin 10 vuoden tuhoista on langennut muutamassa päivässä yksin Venäjälle. Ja nyt kotirintamalla ei kärsi vain omaiset, vaan jokainen venäläinen pääsee jo pian yhteisöllisen ”run on the bank” elämyksen jälkeen aikamatkalle vuoteen 1992. Eli myymään omaisuutaan tai persettään kadunkulmaan. Kehuttu sotakassa, kuluu pankkien pystyssä pitämiseen, eikä sekään riitä…. eläkkeet ja palkat jäävät pian maksamatta. Moskovan kesään on luvassa kiovan-keltainen värivallankumous ja sitä estämään vain palkkasaataviaan kinuava nöyryytetty ja vihainen armeija.

  Ja entä sitten vaikka Kiova kaatuisikin viikon päästä. Putin nimittäisi sinne marionettihallituksen ja entä sitten… sen valtaa ei tunnustaisi kukaan ja nukkehallitsijat tapettaisiin heti tilaisuuden tullen. Venäjän 200k sotilaalle jäisi linnoituksistaan hallittavaksi 40 miljoonan asukkaan vihamielinen kansa, jonka aseellista vastarintaa NATO-maat ruokkisivat tiedustelutiedoin ja modernein asein. Venäläiset voisivat toki rakentaa samanlaisia linnoituksia kuin jenkit afganistanuissa, mutta heti kun lähtevät partioimaan, niin puskista tulee jatkuvasti Javelinia, NLAW:ia, AT4, ja Apilaksia ja mitä lie saksalaiset sinne jakavatkaan. Vuodessa miestappioita tulisi enemmän kuin Afganistanissa 10 vuodessa.

  Oikeasti luvassa on jonkinlainen neuvotteluja seuraava Venäjän voitonjulistus ja nopea pako pois ukrainasta. Paras mitä Putin voi enää saada on neuvotteluissa sovittava kansanäänestys krimiläisille Krimistä ja että FSB onnistuu laittamaan Putinin vaihtoon syytesuojan kera. Selvästi heikompi vaihtoehto on värivallankumous ja loppuikä Haagin vankilassa.

  Eri asia sitten on onko oikein että Uktainan tai Suomi liittyisi NATO:oon. Mielestäni puolueettomuus ja itsenäinen puolustus olisi molemmille parasta jatkossakin. Nythän tuo liittoutumattomien maiden saama tuki on tullut vahvistetuksi, kauppa suureen naapuriin käy paremmin, ja OIKEASTI Venäjä on kohdellut Suomea kunnioittavasti ja hellävaroen, mm. jatkuvasti ja omin kustannuksin estämällä matulaumojen vuöryn alueensä läpi Suomeen. Joka tahtoo NATO:oon käytännössä tilaa Suomeen matulaumoja ja pilaa maantieteemme mahdollistamia uniikkeja kauppasuhteita. Siitäpä voi kukin valita mitä tahtoo.

  1. Ei Naton täysjäsenyydelle. Venäjästä ei ole vastusta Suomelle sotilaallisesti muutenkaan. Turha Venäjää on pelätä sotilaallisesti. Selittäkääpä nyt Naton kannattajat mikä teitä pelottaa Venäjässä? Pahempi Nato on suomalaisille kuin Venäjä, koska Nato on syvällä Suomen rakenteissa. Laittomasti vielä.

    1. Puolustusmenot kasvavat, 1300 km Naton ja Venäjän rajaa, suomalaisia sotilaita viedään kyselemättä ulkomaille (koska sotilasvala Natolle, ei Suomelle), rajasta voi muodostua vihan raja, samaan tyyllin kuin Israel/Palestiina. Nato-joukkoja ja aseita tulee Suomeen, mahdollinen provokaatio, ja sodan uhan kasvaminen. Suomi ei päätä puolustusasioista. olisimme osa Naton geopoliittista peliä, Naton ja Venäjän pelinappula, mahdollisesti taistelualue, koska Venäjä ja USA eivät ikinä halua sotaa omille alueilleen. Venäjä lisäisi varustautumista rajan lähelle mahdollista Naton hyökkäystä vastaan. Putin osaa käyttää tuon propaganda-arvon hyödykseen, eli Suomen Natojäsenyys hyödyttäisi Putinin piiriä sisäpoliittisesti, vahvistaen valtaansa.

     Siinäkään ei ole järkeä, että taloudessa Venäjän ja Suomen yhteiset mahdollisuudet jätetään käyttämättä, haittaa molemmin puolin. Oltaisiin kuin naapuria ei olisi. Voitko kuvitella, että länsi- ja pohjoisrajalla elettäisiin kuin ei olisi Norjaa ja Ruotsia olemassa. Aika iso merkitys noilla kahdella naapurilla on on monessakin mielessä, miksi Venäjän kohdalla olisi eri. Senkö takia, kun johto ei miellytä, niin pitää osoittaa mieltä ja kiukutella; ”mepäs nyt kuitenkin mennään Natoon vaikka ette halua sitä”.

     Kuinka Venäjä yhtäkkiä on kauhea uhka? Kun siellä on joku Zhirovski, jota venäläiset pitävät hulluna, jolla on parin prosentin kannnatus. Tai höpinät jostain imperiumin rajojen palauttamisesta. Eivät nuo tavoitteet saa kannatusta kuin nationalistihörhöjen keskuudessa.

     Suomi on isompi vastus Venäjälle kuin Ukraina. 1960-1970-luvuilla NL oli isompi pelote kuin nyt Venäjä. Oli YYA sopimus, silti NL ei miehittänyt Suomea.

     Onko NATO-innossa kyse siitä, että alle viisikymppisillä ei ole täyttä käsitystä historiasta, kun eivät ole eläneet niitä aikoja. Nato-hehkutus vaikuttaa mediaoperaatiolta.

     Minä kun olen ollut siinä uskossa, että naapurien kesken on normaalia käydä kauppaa ja muutenkin eri asioissa, kuten urheilussa, kulttuurissa ja koulutuksessa. Se on sitten naapurien oma asia miten sisäiset asiansa järjestelevät. Naapureista ei tarvitse tykätä, mutta toimeen pitää tulla.

     1. Menot eivät kasvaisi kun Suomi kuluttaa puoluatukseen jo enemmän kuin Natossa vaaditaan ja ketään ei viedä pakolla minnekään jollei kolmas maailmansota puhkea. Muuten hoidetaan tarvittavat sotatoimat ammattisotilailla.
      Eli mielestäsi on parempi antaa Venäjän jyrätä rajan yli. Asia kunnossa ja ”analyytikko” voi käydä Kremlin kassan kautta.

  2. Kuulostat ihan Suomen Uutisten ”tulenjohtoluutnantilta”. Minulla ei ole henkilökohtaista tietoa mistään, joten voit olla oikeassa, mutta jotenkin hassuilta ovat kuulostaneet esimerkiksi ne joidenkin kivenkovaan esittämät väitteet, että Venäjältä loppuivat raketit ja ohjukset jo ensimmäisenä päivänä. Aika pasifistivaltio, jos pitää paikkansa.

 4. Vaikea sitä on tilannetta tietää kun pelkkää propagandaa molemmin puolin.
  Mutta Ukrainahan päästää jopa vangit pois vankiloista ja antaa niille asistuksen.
  Eiköhän kohta ole täällä turvapaikkaa hakemassa, samoin kun Irakissa 2015 vapautetut vangit tuli tänne..

 5. Te olette harhaisia, vajonneet jo kauas normaalimaailmasta.
  Venäjä on häviämässä sodan, ette te oke kansallismielisiä, vaan täysin Venäjämielisiä.
  Onneksi tämä sivusto saadaan kohtapuolin suljettua.

  1. Niin! Ja pelkkää nwo-uutista eli totuutta sen jälkeen seuraavat kymmenentuhatta vuotta. Mieluiten silmäluomien sisäpinnalle asennetulta näytöltä varmaan.

  2. Toivottavasti nämä Kremlin puhemiehet ottavat palkkansa euroissa eikä ruplissa. Voi muuten tilipussi tuntua melko kevyeltä.

 6. Surkea sota. Ainoa varma asia on, että media valehtelee. Kolme varmaa on; kuolema, alv-vero ja median valheet.
  Kaikkea muuta voi vältellä.

 7. Kiina on juuri lisännyt käytettävissä olevaa armeijan mieslukua puolellatoista miljoonalla sotilaalla.

  Kohti Kolmatta Maailmansotaa

  Tämä tapahtui kaikessa hiljaisuudessa samaan aikaan, kun huomio kiinnittyi Ukrainaan.

  Muuten. Miten Kanadassa menee?
  – Mediahiljaisuus.

  1. Kiinan puolitoista miljoonaa kyllä voitetaan lännen muutamalla tuhannella kaljulla steriilillä naisella, pallittomalla ”miehellä” ja ylpeillä läskeillä.

 8. Onneksi Marco on 99% ajasta väärässä. Toivotaan, että tämä tilanne ei ole poikkeus. Todennäköisyydet ovat silti Ukrainan puolella.

 9. Maansa puolustajalla on tietysti kotikenttäetua kun tuntee maatansa paremmin ja pystyy asettelemaan joukkojansa strategisesti hyviin paikkoihin eikä tarvise niin pitkiä matkoja kuljettaa kalustoa toisin kun hyökkääjä. Ukrainalaisilla on myös yleisesti kansa puolellansa ja sotilailla oma maansa puolustettavana mikä lisää henkeä ja puolustustahtoa.

  1. Suurvallat eivät ikinä opi. Aina saavat turpiinsa hyökkäyssodassa pienempiä valtioita vastaan, joilla on kova taistelutahto ja paikallistuntemus ja oman kansan tuki. Suomi 1939, Vietnam 1955-1975, Afganistan 1979-2021.

 10. Periaatteessa Krimin, Donetskin ja Luhanskin tilanne on sama kuin meidän kun me saimme itsenäisyyden. Siis saimme. Heidän pitää taistella siitä. Liittyvät Venäjään luultavasti tosin, mutta se on heidän asiansa.

 11. Tänään alkaa Mariupolissa modernin sodankäynnin suurin kaupunkitaistelu. Valitettavasti kaupungissa on Azov-pataljoonan liberaaleja, jotka eivät pääse sieltä pois. Eikö kukaan voi auttaa?! Miksi Obama ei tee mitään tai Trudeau?!! Hei haloo suvakit! Nyt pitää puolustaa liberaalia demokratiaa!!!

  Tänään myös tuhottiin rauhanturvaajien toimesta Harkovassa hallintorakennus, joka toimi liberaalin Azov-pataljoonan päämajana. Eikös tämä ole jo sotarikos?!!

  Rauhaturvaajien convoy on kasvanut entisestään ja mukana olevat urheat muslimitsetseenit ovat hyvin iloisella ja luottavaisella tuulella!

  Krimillä on rohkeita dagestanialaisia rauhanturvaajia pitämässä järjestystä yllä!

  1. ?. Onko tämä jonkinlaista sarkastista kommentointia? Azov-pataljoonahan on siis tämä joukkio, jota Mv-lehti kutsuu ”Natsipataljoonaksi” ja kertoi, että se oli nimenomaan tämä joukkio, joka harjoitti sotatoimia Donbassia ja Lukhanskia vastaan.

   Pataljoonan hihamerkissä on taustalla Natsien käyttämä ”Musta aurinko”, joka on eriskummallinen valinta liberaalin puuhakerhon käyttöön.

   https://www.kindpng.com/imgv/xbwhox_the-emblem-of-the-azov-battalion-a-nationalist/

   1. Ehei! Minulla ei ole tapana olla sarkastinen. Tosiasia on se, että liberaali Azov-pataljoona on petetty esinahattoman natsipresidentin toimesta. Missä on presidentin esinahka?!!

    Todellisuudessa Azov on vain tavallisten liberaalien valkoisten setämiehien kaveriporukka, jotka haluavat vain puolustaa naisiaan ja lapsiaan, mutta valitettavasti Ukrainan esinahaton johto yrittää kiihoittaa venäläisiä Azov-pataljoonan perään, koska he ovat kuulemma ”uusnatseja”!!!

    Hei, esinahattomat! Jättäkää rehti Azov-pataljoona rauhaan! Muistakaa Geneven sopimus!!!

 12. >   Ve­nä­jä ei ole edes kat­kais­sut vet­tä,
  >   säh­köä tai edes in­ter­net­tiä
  >   pii­rit­tä­mil­tään kau­pun­geil­ta

  Ky­se on myös sii­tä, mil­lai­sen Ve­nä­jä ha­lu­aa Uk­rai­nan ole­van so­dan jäl­keen.

  Jos ha­lu­aa, et­tä maas­sa val­lit­see sa­nan­va­paus so­dan jäl­keen,
  – vies­tin­nän inf­rast­ruk­tuu­ria ei pi­dä tu­ho­ta.
  – Myös Ki­ovan TV-ase­ma toi­mii täyt­tä hä­kää vaik­ka sen tu­ho­ami­nen oli­si help­poa.

  Ve­nä­jä ei myös­kään tu­hoa Uk­rai­nan ar­mei­jaa.
  – Se ha­lu­aa, et­tä maan oma ar­mei­ja ot­taa alu­een hal­lin­taan.

  Mo­nia mui­ta­kin «ih­meel­li­syyk­siä» on so­dan­käyn­nis­sä,
  – jos si­tä ver­ra­taan län­nen ta­paan käy­dä so­taa.
  – Tä­mä ei to­del­la­kaan ole «Shock and awe» -hyök­käys ja sik­si si­tä on län­ti­sen her­ra­kan­san ja sen tie­dot­ta­jien vai­kea ym­mär­tää.

 13. I think we have a Convoy. Venäjän 64 kilometriä pitkä sotilassaattue on matkalla Kiovaan. Kyseessä arvellaan olevan pitkälti mm. huoltojoukkoja.

 14. Suurvaltoihin ei voi luottaa. Niillä on aina suurvaltojen omat intressit, ja pienet valtiot, jopa aika suuret valtiot ollaan valmiita uhraamaan.

  Venäjä on hyökännyt Ukrainaan, Euroopassa on sota.

  Mutta missä on USAn reilu kädenojennus esim Suomelle joka voi joutua tukalaan asemaan. Ei USA ole antanut kuin murusia Ukrainalle.

  Suomelle se olisi voinut antaa vaikka 10 käytettyä Hornettia, edes lainaksi. Eipä ole näkynyt.

  Suomen olisi syytä tehdä nyt kaikkensa että se saa oman puolustuksensa suorituskykyä kasvatettua nopeasti.

  Puolustusliitto Ruotsin kanssa. Sotilaita ja kalustoa Ahvennmaalle. Lisähankintoja P-voimille. Suomen oltava aktiivisempi. Nyt aivan liian passiivinen. Aseapu Ukrainalle tärkeä koska myös Suomi vastaavassa tilanteessa haluaisi apua muilta.

  1. Ruotsia kiinnostaa vain oma etu. Suomi panikoi aina. Ruotsista otettava oppia. Kylmän viileästi aina oma etu edellä, eikä yritetään pelastaa koko maailmaa.

    1. Ottaisin mielelläni Suomen puolustuksen vahvistamiseksi Ruotsin noin 100 Gripen hävittäjää ja sukellusveneet, puhumattakaan aseteollisuudesta.

     Yhdessä Ruotsin kanssa Suomi saa Itämeren alueen hallintaansa sotilaallisesti. Yksin emme saa.

 15. Nyt ei kannata Suomen kitsastella. Kun on auliisti antanut rahaa muille EU valtioille. Nyt on kyse oman maan ihmisten hengestä ja Suomen itsenäisyydestä. 2-3 miljardia nyt nopeasti lisähankintoihin puolustukseen on pikkuraha. Jos sillä saadaan kynnystä nostettua ettei Venäjä hyökkää Suomeen.

  1. Ei Venäjä ole lähtökohtaisesti hyökkäämässä Suomeen. Mitä hourailet ja horiset sekavia? Suomi on kyllä vuosia räksyttänyt ja kerjännyt verta nenästään, joka on eri asia.

 16. Dewittu venäjä on sjettu nurkkaaan putin. Ukrsina tulee puolustamaan maatansa kyllä. Ukraina tulee voittsmaan sodan

 17. Venäjä on AINA lähtökohtaisesti hyökkäämässä Suomeen, jos se kokee että sillä on tarve hyökätä ja kynnys on matala.

  Suomi on pinta alaltaan suuri maa jossa asuu vähän ihmisiä.
  Koko Suomea on vaikea puolustaa.

  Rajanaapurina nyt aggressiivinen suurvalta jonka yksinvaltias haluaa uuden, omanlaisensa maailmanjärjestyksen.

  1. Täysin mielisairasta ja harhaista horinaa missä ei ole mitään järkeä.

   Ei kannata isotella ja räksyttää ilman syytä Venäjälle, vaikka Venäjälle ei pidä alistuakaan, kuten ei myöskään amerikkalaisille ja brittivihollisillemme.

   Venäjällä ei ole mitään syytä ja järkeä hyökätä Suomeen jos Suomi on aidosti itsenäinen, puolueeton, omavarainen ja täällä ei käytännössä ole oikein mitään mitä Venäjä tarvitsisi niin paljon, että aloittaisi sodan Suomea vastaan.

   Nyt Suomi on käytännössä liittoutunut vihollistemme amerikkalaisten ja brittien kanssa, jotka ovat miehittäneet Suomen, on päästänyt heidät rakentamaan sotilastukikohtia Suomeen, johtaa Suomen joukkoja jne. ja Suomi antaa liittolaistensa käyttää Suomen meri, maa ja ilmatilaa hyökkäyksille mm. Pietariin ja Moskovaan. Mitä Venäjän pitäisi sitten tehdä muuta kuin pommittaa Suomi kivikaudelle tällaisessa tilanteessa?

   1. Se mitä Suomessa katsotaan olevan järkisyy Venäjän olla hyökkäämättä Suomeen, ei ole rajan toisella puolella Venäjän näkökulmasta katsottuna samanlainen järkisyy. Eli se mikä Suomelle on järkisyy ei ollenkaan välttämättä ole sitä Venäjälle.

    Asia on täsmälleen näin.

    Suomi voi olla seuraava Ukraina.

    Putin on moneen otteeseen perustellut hyökkäystä Ukrainaan erikoisilla historiatulkinnoillaan. Putinin mukaan Ukraina on muun muassa perinyt historiallisesti Venäjälle ja Neuvostoliitolle kuuluneet maa-alueet, ja nyt maa pitää palauttaa takaisin.

 18. Toistasataa ukrainalaista palveluskelpoista miestä aikoo jäädä Suomeen vaikka isänmaa kutsuu. Aikooko Suomen valtio tuomalla heidän perheensä pakolaisstatuksella Suomeen avustaa mobilisaatiota vältteleviä miehiä?
  🇫🇮🇺🇦
  Onko kyseessä Ukrainalainen joukko-osasto ja mikä on heidän tehtävänsä todellinen luonne Suomen maaperällä?
  🇫🇮🇺🇦
  https://ls24.fi/uutiset/telakalla-juhlistettiin-pitkan-prosessin-virstanpylvasta-rmc-n-heinimaa-ukrainalaisista-tyontekijoista-ajatukset-ovat-varmasti-jokaisella-kotimaassa
  🇫🇮🇺🇦
  https://valtioneuvosto.fi/-/suomi-lahettaa-ukrainaan-aseellista-materiaaliapua
  🇫🇮🇺🇦
  https://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet_ja_uutiset/suomi_lahettaa_ukrainaan_aseellista_materiaaliapua.12486.news
  🇫🇮🇺🇦
  https://idswater.com/2020/05/10/does-ukraine-have-mandatory-military-service/
  🇫🇮🇺🇦
  ”Military service is compulsory for those aged between 20 and 27 years; and the age for reservists up to 65 years depending on rank. The period of national service is 18 months (see Eligibility).”
  🇫🇮🇺🇦
  https://snbchf.com/2022/03/mcmaken-ukraine-kidnapping-fathers-military-service/
  🇫🇮🇺🇦
  ”The Ukraine State Border Guard Service has announced that men ages 18 to 60 are prohibited from leaving the country,”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*