Marco de Wit 4 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ainoana mediana Laiton Lehti puolustaa alkuperäistä Sveitsin mallia eli ehdotonta puolueettomuutta. Niinpä Ukrainankin olisi itsenäistyttyään pitänyt omaksua Sveitin puolueeton ja paikallishallintoa kunnioittava malli. Tämä olisi estänyt ukrainalaisten ja venäläisten kiistat.

 

Ukrainan sotaa tutkiessaan Laiton Lehti on kiinnostunut vain faktoista näyttävät ne sitten minne päin tahansa. Niinpä se on myös ollut ainoa, joka on kertonut karut faktat Ukrainan sodasta.

 

Päivän kartta: Tuplamotti

 

 

Monet ovat syyttäneet Laitonta Lehteä Venäjän sotamenestyksen liioittelusta, mutta toissapäivänä nämä kriitikot saivat pitkän nenän, kun valtamediakin vahvisti Laittoman Lehden julkaisemien karttojen olevan paikkaansa pitäviä. Myös Wikipediassa alkaa olla hyviä karttoja.

 

Valtamediastakin putinistinen? Alkaa myöntämään Ukrainan massiiviset tappiot!

 

 

Eilen Venäjän sotakone vyöryi eteenpäin. Erittäin tärkeä Khersonin kaupunki on nyt täysin Ukrainan hallussa. Venäjän strategiana ei ole valloittaa, vaan piirittää kaupungit, koska mikään kaupunki ei kauaa kestä ilman vettä, sähköä, ruokaa, yms. Kherson oli kuitenkin tärkeä valloittaa, kosa sillä on suuri rooli Odessan rintamalla. Jopa valtamedia myöntää tämän.

 

 

 

Niinpä nyt Venäjällä on helppoa jatkaa Odessan piirittämistä. Lähitunteina Venäjän erikoisjoukot luultavasti tekevät maihinnousun jonnekin Odessan lähelle. Näin Odessa on piiritetty Khersonin, Moldavian/Transnistrian ja maihinnousun suunnasta. Tämän jälkeen Ukraina on kokonaan eristetty Mustasta Merestä ja Novorussia eli Uusi Venäjä alkaa olla kasassa. Saas nähdä jatkaako Venäjä sen jälkeen hyökkäystään yrittäen vallata myös paljon vihamielisemmän Länsi-Ukrainan vai jaetaanko Ukraina kielirajan mukaan.

 

Vanha, mutta kielirajat näyttävä kartta.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

43 thoughts on “Päivän kartta: Maihinnousu

 1. >… ja Novorussia eli Uusi Venäjä alkaa olla kasassa.
  Oho, Putinin paraikaa rakentama uuttakin uudempi Venäjä tulee olemaan kooltaan paljon Venäjän nykyistä aluetta pienempi. NL hajotessa kaikki elinkelpoiset kansantasavallat eivät vielä itsenäistyneet – pian siihen on uusi mahdollisuus.

  Tänään Niinistö luultavasti ehdottaa Bideelle että NATO-maiden tulisi kutsua Suomi ja Ruotsi jäsenikseen. Näin Suomen ja Ruotsin ei koskaan tarvitse hakea jäsenyyttä, vaan NATO-maat saavat valmistella kutsun kevään aikana. Ja kun tuo kaikkien NATO-maiden hyväksymä kutsu sitten tipahtaa Arkadianmäen postiluukusta, niin eduskunta voi käsitellä sen ja yhdellä nuijan kopauksella Suomi on NATO-maa.

  Mielestäni Suomi pärjäisi paremmin Venäjän puolueettomana kauppakumppanina ja ystävällisenä naapurina. Valitettavasti nyt näyttää pahasti siltä, että globalistit saavat masinoitua Suomen NATO:oon.

 2. Ukrainan armeijan johdossa myyriä jotka toimivat Venäjän hyväksi?

  Miksi liikekannallepano annettiin vasta kun Venäjä oli jo hyökännyt Ukrainaan?

  Pätevä ja isänmaallinen armeijan johto ei tällaista virhettä yksinkertaisesti tee.

  Tiedustelutieto ja satelliittikuvat huusivat että aivan kohta alkaa Venäjän hyökkäys.

  Ukraina on yksi suurista Mustanmeren valtioista jolla on pitkä rannikko kuten myös Venäjällä ja Turkilla.

  Mutta missä ovat Ukrainan meritorjunta ohjukset?

  Tämä viittaa vahvasti taas myyräntyöhön Ukrainan armeijan johdossa.

  Ei ole aseita millä Venäjän sotaalukset upotetaan Mustalla merellä, mikä on yksi sodan päänäyttämöistä.

 3. Jos päätyvät jakamaan Ukrainan, niin Halla-allah joutaa lähettää Länsi-Ukrainaan. Sekä muut natottajat, suvakit ja feministit ja sivarit ja muut sotakiihkoilijat sekä pelkurit ja ylilihavat. Danten helvetin mukaisesti syntiset kaikki sinne kukin tekojensa mukaan. Pääsevät sitten ihailemaansa ökyjuutalaiskommarinatsiseuraan.

    1. Eli uskot Danten helvetinkuvauksen olevan faktaa? Jotenkin ei taasen tuokaan yllätä, että sadut maistuu. Kuuntelethan niitä Marcoliininkin suusta.

 4. Mites. 28.2. sanoit että Harkova on vallattu ja ei vieläkään ole? Muutenkaan tuolla miinanpolkijan koulutuksella en kauheasti lähtisi spekuloimaan sodan kulkua. Murskavoittokin tuli jo pari päivää sitten, mutta silti Venäjä jatkaa pommituksia? Mitä jos vaan keskittyisit haukkumaan maahanmuuttajia ja jatkaisit niiden foliopipojen kutomista. Ei sinusta nyt sotatieteilijäksi ole.

  1. Joo, olet oikeassa, että Harkovan valloitus meni venäläisiltä pieleen. Hallitsivat vain osaa kaupungista ja ukrainalaiset pisti kovasti vastaan nimenomaan Harkovassa. Venäläiset taitaa hermostua ja pistää koko kaupungin maan tasalle.

   Murskavoitolla tarkoitetaan strategista voittoa. Jos vastustaja on saatu useisiin jättimäisiin motteihin, niin silloin on kyseessä murskavoitto, vaikka toki itse sotiminen jatkuu, kunnes strategisesti hävinnyt vastustaja joko antautuu tai tuhotaan.

   1. Ei motti ole murskavoitto. Voitto jolloin saavutetaan tavoitteet alle odotetun ajan vähillä omilla tappioilla on murskavoitto. Jospa jatkaisit vaan niistä juutalaisista ja painokoneista jauhamista, etkä aikojen alussa hommaamallasi sotapojan tittelillä leikkisi sotatieteiden tohtoria.

     1. Juu en.. Te olette niin hyviä tässä maanpuolustustouhussanne että ihan kateeksi käy, kuten kaikissa komenteissanne. Noin taitavat miehet on varmasti viimeksi tulleen sijoituspaikan mukaan todella tärkeissä tehtävissä. Vielä joku päivä kun vahingossa osutte edes kerran oikeaan niin avaan pullon kuohuvaa kunniaksenne. En tosin pidätä hengitystäni.

   2. Harkova on outo paikka. Tuntemistani Ukrainan kaupungeista sisäänpäinkääntynein ja epäluuloisin, ja samaa sanoivat myös monet ukrainalaiset tuttuni. Harkovassa oli aina vaikea ystävystyä kenenkään kanssa. Sääli, sillä muuten kaupunki on kaunis. Ei niinkään keskusta (jota ei oikeastaan edes ole), mutta monet muut alueet.

    1. Jaa, minun tuttujeni mukaan todella lämmintä ja mukavaa porukkaa. Oikein vieraanvaraisia ja helposti lähestyttäviä. Eivät kuulema vain pidä älykääpiöistä tai salaliittoteoreetikoista.

     1. Eli toisin sanoen aivan päinvastaisia luonteeltaan kuin eräät natottajakommentoijat ja antiputinistit täällä.

 5. Kun Venäjälle tärkeä maayhteys Krimille ja Transnistriaan on saatu niin etelän joukot lähtee suuntaamaan kohti Kiovaa ja halkasevat samalla Ukrainan kahtia.

   1. Mitenkäs kun sotilastahot väittivät ettei perinteisiä rintamataisteluja enää modernissa sodassa käydä. Nyt kuitenkin Ukrainassa on selvät rintamalinjat ja jatkuva taistelukosketus. Itä-Ukrainassa ollut jo kahdeksan vuotta asemasotavaihe.

 6. Putin nimenomaan ei hyväksy puolueetonta ja riippumatonta Ukrainaa, vaan haluaa sen kokonaan itselleen. Nukkehallitsija on sama asia kuin osa Venäjää. Saa nähdä, viitsitäänkö pelleillä edes sellaisen kanssa. Netissä oli jo julistus, jossa Valko-Venäjä ja Ukraina liitetään Venäjään. Sen oli määrä tapahtua viiden päivän sotimisen jälkeen

  1. Voi hyvinkin pitää paikkaansa, ettei Putin olisi hyväksynty edes puolueetonta Ukrainaa. Sekä länsi että itä ovat imperialistisia. Tämänkin takia parempi, että Suomi ei ota puolia, vaan pysyy puolueettomana.

   1. Ei se hyväksy puolueetonta Suomeakaan. Puolueeton Suomi kösitetään vasallisvaltioksi vähintään ja sen voi sittennielaista sopivan tilaisuuden tullen helposti

    1. Kylläpä elämme vaarallisessa maailmassa. Vihollisia ja mahdollisia tulevia vihollisia joka puolella. No eipä elämä käy tylsäksi, kun vakavia uhkia joka puolella.

 7. Miksi Ukrainan armeija ei evakuoi siviilejä alueilta, joissa taisteluja käydään? Ukrainalaiset sotilaat jopa ampuivat kiinalaisia opiskelijoita Harkovassa. Opiskelijat loukkaantuivat vakavasti! Nyt rauhanturvaajat hoitavat kiinalaisia!

  Mariopolissa Ukrainan armeijan tiesuluilla ammuttiin pakenemista yrittäviä siviilejä! Mitä järkeä tässä on?

  Viime päivinä on antautunut paljon ukrainalaisia sotilaita ja sotasaaliiksi on saatu vaikka mitä!

  Nyt on myös euroopan suurin ydinvoimala rauhanturvaajien suojeluksessa!

  1. Samat rauhanturvaajasi teurastavat siviileitä kasvavaan rahtiin. Oletko jo löytänyt parhaat sivut jotta saat revittyä kuvamateriaalista kunnon kiksit? Kaikki menee kuten toivoit.

 8. Oletko varma että LaitonLehti kertoo vain faktat?

  Onko laiton lehti kertonut niistä 15 000 Donetskin ja Luhanskin kanslaisesta jotka tapettiin vuoden 2014 Miskin sopimuksen jälkeen ukrainalaisten toimesta? Ja joka johti autonomisten alueiden tunustamiseen itsenäisiksi valtioiksi?

  Onko kerrottu että kyseessä on juutalaisten ja kristittyjen sota jossa juutalaiset koittavat saada kristityjen teollisuusden ja luonnonvarat itselleen tappamalla kristitut avan kuten Palestiinassa?

  Onko kerrottu miksi juutalaiset yhä vihaavat kristittyjä ja miksi krstityn tappaminen niille ei ole rikos?

  1. Mielenkiintoisia kysymyksiä. Aikanaan on kyllä kerrottu Ukrainan pommittaneen siviilejä Donbassissa. Tästä vihafaktasta tullaan vielä puhumaan varsinkin, kun natottajat eivät halua sitä edes myöntää mikä kertoo heidän olevan valehtelijoita. Mitä taas tulee juutalaisten rooliin, niin on kyllä mainittu Ukrainan juutalaiset oligarkit ja presidentti. Lisää analyysiä tästä tulossa, koska kukaan muu meedia ei suostu juutalaisten osuutta kokonaiskuvassa kertomaan.

   1. Mitä suuri sotastrategi dewit oikein puhuu? Hän propagoi suoraan pikkunapoleon Putinia pussiin ja kylvää disinfomaatiota. Ei sillä, että dewitin putinistisilla puheilla olisi jotakin vaikutusta. Kyllä suomalaiset, muutamia joo – miehiä lukuunottamatta, jotka perustavat omat harhaiset ajatuksensa vain pelkkään ns. juutalaisvihaan, joka irrationaalista whiteboy – agendaa. Muutamat nimimerkit ovat täysin epäisänmaallisia maanpettureita.

    1. Pelaat Putinin pussiin ja olet putinisti jos myönnät tosiasioita ja kunnioitat jossain määrin viholliasi. Aika hurjaa. Saksalaisetkin tiedostivat ryssien osaavan kyllä sotia ja tappaa. Ja ryssät siis ovat sekä ukrainalaiset, että venäläiset aivan samaan tapaan. Ei heissä ole juuri geneettisesti eroa yleisellä tasolla.

    2. Juutalaisten arvostelu on juutalaisvihaa? Suomalaisten arvostelu on suomalaisvihaa. Selvä, pidetään tämä mielessä.

     1. Olet antisemiittinen suvaitsematon rasisti jos kritisoit juutalaisia yhtään mistään. Juutalaiset ovat aina oikeassa ja tekevät asiat aina oikein. He eivät koskaan tee mitään väärää.

     2. Kuinka voi kehittyä, jos ei ikinä Tee virheitä. Sanotaan, että virheistä oppii.

     3. Yleisin semiittinen kieli on ymmärtääkseni arabia. Ja iso osa juutalaisista ei ole semiittejä. Kummallinen käsite siis tuo antisemitismi, mutta sopii kyllä orwellilaiseen maailmaan.

     4. ”Kuinka voi kehittyä, jos ei ikinä Tee virheitä. Sanotaan, että virheistä oppii.”
      Olet varmaan maailman kehittynein ihminen.

   2. Onko tää tekele joku meeedia? Päivän Jenspa, päivän kuva, päivän video ja pari ääri, äärisakiaa juttua. Siinä meillä varsinainen meeeedia.

     1. Oikein sofistikoitunut arvio. Ilo seurata syväanalyysejä noin sivistyneeltä mieheltä.

 9. Mtv3:kin valehteli kuinka pohjoisrintama ei olisi vielä yhtenäinen. Samoin Mariupolin motti oli jätetty vielä auki.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*