Marco de Wit 7 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Valkoisen sivilisaation salaisuus on valkoinen rotu, jolle on ominaista universalistinen maailmankatsomus. Eli usko universaaliseen totuuteen ja siten myös YLEISIIN sääntöihin, jotka koskevat kaikkia. Esimerkkinä logiikka, matematiikka, tieteellinen menetelmä sekä etiikka yksilöiden perusoikeuksineen.

 

Niinpä Euroopassa ei ole koskaan päässyt kehittymään Kiinan kaltaisia jätti-imperiumeja, vaan Eurooppa on aina koostunut lukuisista pienistä heimoista ja valtioista. Tämän takia ensin Rooma ja sitten Kaarle Suuren valtakunta hajosivat tuhansiin minivaltioihin, jotka mahdollistivat vapauden kukoistuksen. Jos ruhtinaasi korotti liikaa veroja ja sääntelyitä, niin muutit muutaman kilometrin päähän naapurivaltioon. Tämä poliittinen kilpailu synnytti ensin yksilövapauden ja sitten siitä seuranneen teollisen vallankumouksen, joka nosti valkoisen sivilisaation uusiin korkeuksiin.

 

Valkoinen sivilisaatio: Klubit ja kirjastot

 

 

Ikävä kyllä 1800-luvun lopulla mm. Saksan ja Italian yhdentyminen poisti lähes kaikki minivaltiot ja ajoi Euroopan sotaisaan imperialismiin. Vain muutama minivaltio jäi muistuttamaan vapauden ajasta. Yksi kuuluisimmista on tietysti Monaco.

 

 

 

 

Alla video Monte Carlon kasinolta, jossa ladies and gentleman tyyli on säilynyt. Täältä et löydä lökäpöksyjä, femakkoja tai postmodernistista taidetta. Kamera on 360 asteen näkyvyydellä eli voit katsoa mihin suuntaan tahansa.

 

 

 

 

 

Ikävä kyllä Monacokin on luopumassa puolueettomuudestaan ja yrittää jopa ryöstää megajahteja.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

9 thoughts on “Valkoinen sivilisaatio: Monaco

 1. Minivaltiot takaisin. Nythän valtiot ovat monopoleja. Ihmisillä pitäisi olla vapaus valita mihin valtioon he haluavat kuulua.

  1. Nimenomaan! Tämän takia olisi myös tärkeä alkuperäinen Sveitsin malli, jossa kantonit olivat käytännössä itsenäisiä. Suomikin voisi olla käytännössä itsenäinen.

   1. Miten osa jotakin kuntaa/maakuntaa/kantonia voisi muodostaa uuden alueen itselleen, omanlaisilla säännöillä?
    Olisi mahtavaa jos Suomi olisi lähinnä sellainen ”koalitio-entiteetti” joka ylläpitää alueiden yhteisten puolustusintressien asioita, että jotkut alueet eivät ala riistämään muita, jos muut ovat riippuvaisia sen rahtiliikenteestä, infrasta, eli tiestöstä, putkista ym. ym. Lestamafia saisi lestamafioida omalla alueellaan, mätäistö mädetä mätäkunnassa, etnot etnottaa omilla alueilla, omavaraiset olla käytännöllisesti katsoen verotuksesta vapaita omalla alueellaan jne.
    Perustaisin omanlaisteni kanssa Jättäkää mut omaan rauhaan -maakunnan, jossa kaikenlaiset urabyrokraatit tervahöyhennettäisiin ellei painu rajan yli.

 2. Jos historiaa muistellaan niin grimaldien esi-isähän merirosvona rantautui tuohon niemeen ja ryösti sen Ranskan kruunulta. Se sai pitää maapahansen kun poltti itse roskansa ja käsitteli ihmisjätteensä.

  No, merirosvojahan kiinnostaa kaikki mikä kimaltaa, ja siksi Monaco ei nykyään ole mitään muuta kuin suunnaton rahanpesupaikka. Siksi sielä asuvat ne joille kynnysrahan maksaminen ei ole onglma ja ne jotka haluavat ansaita rahanpesulla.

  Ei sillä muuta statusta ole.

 3. ”Esimerkkinä logiikka, matematiikka, tieteellinen menetelmä sekä etiikka yksilöiden perusoikeuksineen.”

  Ja nämä(kin) kaikki tulevat muinaiskulttuurista Uudenmaalta (Odenmaa) josta Väinämöisen mytologia maailman vanhimpana perimätietona kertoo. Tieto ja saaga on pysynyt kasassa esivanhempiemme keittämän äännejärjestelmän avulla.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*