Marco de Wit 10 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ainoana mediana Laiton Lehti on sekä puolueeton että realistinen. Niinpä se on pyrkinyt julkaisemaan mahdollisimman puolueetonta ja totuudenmukaista tietoa Ukrainan sodan etenemisestä. Fakta nyt vaan on, että Venäjä on saarroillaan murskaamassa Ukrainan joukot.

 

Päivän kartta: Vihatodellisuus

 

 

Länsimedia kuitenkin väittää Ukrainan olevan voittamassa! Länsilehdistö tekee tämän kuitenkin ovelasti monenlaisilla sanapeleillä eli määrittelemällä uudestaan voitto- ja häviö-käsitteet.

 

Suomalaiset ovat kuitenkin niin surkeita valehtelijoita, etteivät osaa sanapelejä. Tämän vuoksi Suomen valtamedia valehtelee vieläkin tökerömmin kuin länsimedia. Esimerkiksi Yle julkaisee valheellisia karttoja, joissa vähätellään Venäjän etenemistä. Ylellä on jopa otsaa käyttää lähteenään liveuamap-sivustoa, jonka äärimmäinen venäjävastaisuus huomattiin jo Syyrian sodassa. Liveuamap oli niin venäjävastainen, että suorastaan hurrasi jihadistien puolesta!

 

Erinomainen esimerkki tästä liveuamap-sivuston ja Ylen puolueellisesta valehtelusta on Ylen eilinen Ukrainan sotaa kuvaava kartta, jossa EI näy EDES Mariupolin saartoa!

 

Siis vaikka muuten Yle koko ajan kertoo Mariupolin olevan täysin saarrettu ja itkee siviilien kohtaloa!!

 

Katsoppas itse tarkkaan tuota Ylen karttaa ja sanoppas onko tämän kartan mukaan Mariupol saarrettu?

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

30 thoughts on “Ylen Tommi Pylkkö esittää Ukrainan sodasta valekarttoja! Pimittää Mariupolin saarron!

 1. Mariupoliin johtava tie vain vallattu, mutta ei ollenkaan kaupungin ympäristöä. Kyllä Yle kertoo kaiken aina täysin oikein. Saan kaiken luotettavan tietoni Ylen uutisilta.

  1. dewit ja ”aimo joo – mies”, hetkinen ja äkäslampola ovat siirtyneet kokonaan Venäjän propagandakoneiston osaksi. dewit alkaa uhkaavasti lähestymään janus putkosta näissä valetiedoissa.

   1. Hei! Aika laittaa silmät auki ja katsoa mitä Kiina tekee. Kiinan puolustusministeriö ilmoitti, että Kiina ei tule koskaan hyväksymään Taiwanin itsenäisyyttä ja tämä on täysin heidän sisäinen asia. Ulkomaalaisten väliintuloa ei tulla hyväksymään.

    Leikit on nyt leikitty.

    Alkaako palaset loksahtelemaan paikalleen siellä päänupissa?

    1. HS:n ja ylen kartat vastaavat toisiaan. Mvlehden ja laittomanlehden kartat vastaavat toisiaan ja ovat valekarttoja ja venäjän eli hyökkääjän laatimia.

     1. HS ja Yle eri graafeja. HS tiimi tekee itse. Yle teettää karttansa jossakin muualla. Turha sinun inistä totuutta vastaan, trolli.

     2. Mitään muuta et sitten keksinyt valehdella. Jostain graafista valehtelet, kun muut kommenttini ovat liian viiltävän teräviä ja vastaansanomattomia sinulle. Jäät mykäksi.

   2. Janus Putkonen väittää, että Suomi syötetään seuraavaksi idän karhulle, katso verkkostudion lähetykset. Onko se propagandaa vai realistinen riskiarvio. Länsi jätti Ukrainan yksin. Mitä luulet kiinnostaako länttä Suomen kohtalo aidosti. Pikkuvaltion ovat kriisitilanteissa vain pelkkiä pelinappuloita isommille. Luuletko, että Ruotsi auttaa Suomea? Sillä on jo turvatakuut kylmän sodan ajoilta lähtien. Kaikkonen ja Stubb väittävät ettei Naton täysjäseneksi hakemisen aika ole nyt. Onko natotiedusteluihin tullut toistaiseksi hylsy?

 2. Ja taas Marco todistaa seuraavansa vain yhtä mediaa (tässä tapauksessa Bäckmanin maanpetturia tai Venäjän Ykköskanavaa). Jos joku luulee että on olemassa selkeitä rintamalinjojen niin ei ole oikeasti tutustunut tähän sotaan. Venäjä on Talvisodan tavoin täysin riippuvainen teiden hallussapidosta, mutta maastossa ja pienemmillä teillä Ukrainalaisilla on edelleen täysi kontrolli.

  1. Ukrainalaisia 44 miljoonaa, venäjäläisiä 146 miljoonaa. Kuvitteleeko Putin, että sotimalla voi voittaa? Sota ei lopu sotimalla. Kuinka kauan vielä kestää ennen kuin saavat rauhan sinne. Kumpikaan ei taida vielä haluta sitä. Ukraina on sijaissotija lännen valtamedian mielestä, media yllyttää vaan vihaa molemmin puolin. Ei hyvä.

   Tämä on järjestetty sota valtapoliittisista syistä. Onko tarkoituksena kurjistaa Eurooppa sodan seurauksilla? Great reset? USA ja Venäjä pelaavat yhdessä eurooppalaisten etuja vastaan? Jatkoa ilmasto-, korona ym hömpälle.

  2. https://yle.fi/uutiset/3-12351879

   Kuulehan retardi. Samaan aikaan Yle itsekin uutisoi ja myöntää, että Mariupol on ollut jo yli viikon saarrettuna, vaikka se samaan aikaan skitsofreenisesti uutisoi, että Mariupol ei ole saarrettu.

   Kaikki muut valtamediatkin uutisoivat ja myöntävät nykyisin Laittoman Lehden karttojen olleen oikeita karttoja ja kaikki myöntävät nykytilanteen ainakin pääpiirteittäin täysin samoiksi.

  3. Meinaatko, että varsinkaan uudet tankit ja panssari-ajoneuvot eivät pystyisi liikkumaan maastossa? Tai huoltojoukot eivät osaisi kiertää esteitä? Tai ilmavoimat eivät pystyisi tiputtamaan laskuvarjojoukkoja ja ajoneuvoja aina sinne minne halutaan? Tai merivoimat eivät osaisi siirtää joukkoja ja kalustoa eri paikkoihin?

   Nykyiset tankit eivät ole mitään talvisodan tötteröitä, joita tuhotaan polttopulloilla ja tukin pätkillä. Käypäs joskus kokeilemassa tuota uusien taistelutankkien kanssa. Toisekseen, jotkut oikeasti kuvittelevat, että venäläiset eivät osaa sotia ja he ovat jotain jälkeenjääneitä erityisihmisiä tai joilla on jotain romua varusteina.

   1. On aivan selvää, että panssarit eivät voi käyttää maastoa liikkumiseen tähän vuodenaikaan. Maasto ei kestä panssareita, vaan ne uppoavat mutaan. Sitä paitsi Venäjällä on huonosti koulutettua ja johdettua panssaritoimintaa. Tiellä panssarit ovat maalitauluja. Se on laaki ja romu -toimintaa. Etu on puolustajalla, panssari tähtäimeen ja laukaus. Eivät ne panssareissa näe mistä panssarintorjunta iskee, kun se isku voi tulla mistä tahansa talon takaa.

    Miksi eivät käytä droneja maastontarkkailuun edetessään? Aselajien yhteistoiminta ei toimi. Panssarit hyökkäävät sumpussa, ei hajautettuna. Onko tarkoituksella vai tyhmyyttä venäläisten sotimistaktiikka?

     1. Eivät liiku tähän aikaan. Se on syy miksi 60 kilometriä pitkä panssarikolonna oli kaksi viikkoa paikoillaan Kiovaan johtavalla tiellä. Nyt jo siirtyneet suojaan pois tieltä maaperän kuivahdettua.

 3. Komentaja Basurin ilmoitti, että saarretun Mariupolin nationalistipataljoonilla on kaksi vaihtoehtoa, joko antautua tai kuolla.

  Toisaalta Venäjä on ilmoittanut aiemmin, että nämä nationalistipataljoonat ovat terroristijärjestöjä ja sotarikollisia, niin ei näytä ruusuiselta heidän tulevaisuus.

  Esinahattomalla natsipresidentillä on nyt hyvin hikiset oltavat! Ehkäpä soitto Bidenille helpottaisi?!!

  1. Tässä sodassa ainut terroristi on venäjä. Se ei miksikään muutu vaikka kuinka yrittäisi valetietoa täällä jakaa. Monet täällä kirjoittavat ovat riemuiten ottamassa rajalla vastaan venäjää. Uneksia aina saa. Hetkinenkin näkee juutalaisia joka nurkan takana. Hellitä vähän niin on olokin parempi.

   1. ”Vakaus vaakalaudalla.” Vilkaiskaapa natofanit sieltä sotilasasiantuntijan puheenvuoro. Se on viisautta, sanoo Herra.

    Kenraali Hägglund: ”En halunnut Suomea osaksi (Naton) rupusakkia”

    ”Entinen puolustusvoimien komentaja, kenraali Gustav Hägglund pitää Naton laajentumista Itä-Eurooppaan virheenä, jota ilman moni nyt käynnissä oleva kriisi olisi vältetty. Venäjä on Naton laajentumisen myötä joutunut Hägglundin mukaan yhä enemmän nurkkaan.

    Raja tuli vastaan hänen mukaansa siinä vaiheessa, kun Nato ilmoitti ottavansa mielellään jäsenikseen Ukrainan ja Georgian.

    – Siinä on käynyt kuin koiralle, joka ajetaan nurkkaan. Se murisee aikansa, sitten se puree. Jos sen sijaan, että lähdettiin laajenemaan olisi tyydytty kumppanuuteen, maailma olisi hyvin erilainen tällä hetkellä. Ei olisi näitä kriisejä. Ei Itämerellä eikä monessa muussakaan paikassa, Hägglund sanoi keskiviikkona turvallisuuspolitiikan suuntaa käsittelevän Vakaus vaakalaudalla -kirjan (Into) julkistamistilaisuudessa. (suomi24.fi, 8.3.2022)
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/17347067/kenraali-hagglund-quoten-halunnut-suomea-osaksi-(naton)-rupusakkiaquot

   2. ESinahattomalla natsipresidentillä on nyt hyvin hikiset oltavat! Macron ei hyväksy Ukrainan EU:n jäsenhakemusta. On mahdollista, että natsipressa julkaisee taas videon!

    Venäläinen sotalaiva ampui tänään ohjuksia Odessan edessä!

    En ole riemulla ottamassa Venäjää rajalla vastaan. En ole edes koskaan käynyt Venäjällä. Suomi ei kuulu natoon, niin se riittää Venäjälle. Venäjä ei hyväksy naton biolaboratioita tai ydinkärkiä Suomeen.

    Ukrainasta löytyneet biolaboratiot tulevat järkyttämään koko maailmaa! Siellä on jenkit viljelleet vaikka minkälaisia kulkutauteja ja vielä amerikkalaisten veronmaksajien rahoilla.

    Esinahatonjohtoinen Ukrainan natsihallinto on nyt hätää kärsimässä! Miksi Ukrainan armeija ei suojele siviilejä? Miksi Ukrainan armeija ei valtaa takaisin menetettyjä alueita? Onko mitään saatu takaisin?

 4. Mihin on hävinnyt nimeton joka vihasi naisia ja kaikki tehdään tietysti laillisesti? Vai onko dewittu luopunut nimettoman nimimerkistä?

  1. Kyl se täällä Marco täällä edelleen kirjoittelee nimetön-nimimerkillä ääriovelasti. Parille puupäälle se meneekin vielä läpi.

 5. Julkisuudessa on toisteltu päättäjien toimesta että Suomella on vahvat puolustusvoimat ja että ne on hereillä.

  Myös on toistettu vanhaa mantraa siitä että tarvittaessa Venäjä pysähtyy kun sille aiheutetaan riittävän suuria henkilö ja kalustotappioita.

  Näin toivottavasti on. Mutta on myös syytä ottaa huomioon että Venäjällä ilmeisesti on tappionsietokyky myös korkea?

  Suomen sodan ajan joukot käsittää noin 280 000 sotilasta. Ne on suojattava mahdollisimman hyvin ja sijoitettava siten että omat miestappiot ovat mahdollisimman pienet mikäli joudutaan sotaan.

  Uhrataan mielummin materiaalia kuin ihmishenkiä.
  Tykistö ja panssarimiinat ovat edelleen tärkeä ja olennainen osa tehokasta puolustusta mutta ilman riittävää ohjusvoimaa omat tappiot saattavat kasvaa sietämättömiksi.

  Tarpeeksi korkealle ulottuvia ilmatorjunta ohjuksia ja panssarintorjunta ohjuksia. Ja meritorjuntaohjuksia joita voi laukaista esim kuorma-auton lavetilta. Näitä ohjuksia lisää.

  1. Suomen heikkous on ilmeisesti sitten materiaalipuolella. Onko kattavaa aseistusta ja onko niihin riittävästi ammuksia, toimiiko huolto? Maasto, olosuhteet ja paikallistuntemus ovat vahvuus.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*