Marco de Wit 16 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

 

Laiton Lehti kannattaa vapautta ja (siten) puolueettomuutta. Niinpä se ei ole sen enempää idän kuin lännenkään imperiumin puolella.

 

Laiton Lehti analysoi lähteitä offensiivisen realismin näkökulmasta. Niinpä se VERTAILEE idän ja lännen lähteitä muistaen, että molemmat harjoittavat sotapropagandaa. Tosin yleensä niskan päällä olevan tarvitsee valehdella vähemmän.

 

Tämän takia Laiton Lehti on käyttänyt enemmän idän kuin lännen karttoja Ukrainan sodasta. Jokainen vähänkään sotahistoriaa tuntevat nimittäin näkee välittömästi, että Venäjä on tuhoamassa Ukrainan.

 

Tosin ei se tarkoita, että kaikki venäläiset kartatkaan olisivat paikkaansapitäviä. Tässä näyttäisi oleva melkoisesti liioitteleva venäläinen kartta. Tiettävästi Odessaa ei ole vielä piiritetty eivätkä Transnistrian joukot ole vielä valloittaneet yhtään mitään.

 

 

 

Toisaalta Ylen ja Hesarin kartat ovat vielä hullumpia.

 

Hesarin Ukrainan sotakartta veti pohjat: Kiovankin saarto puuttuu!

 

 

Monet venäläiset siis liioittelevat kartoillaan. Tästä huolimatta he ovat kuitenkin lähempänä todellisuutta, koska Venäjä on niskan päällä. Se pystyy jatkuvasti motittamaan Ukrainan joukkoja. Se on siten lähellä katkaista koko maan eli saartaa koko Ukrainan itäpuoli. Tätä Laiton Lehti on ennustanut jo pitkään.

 

Katkaisua ei ole kuitenkaan tapahtunut. Miksi? Nähtävästi vastaus on yksinkertainen, joskin yllättävä: Venäjä on niin itsevarma, ettei se tyydy vain Donbassin rintaman ukrainalaisten valiojoukkojen piirittämiseen, vaan haluaa TUHOTA ne. Tämän jälkeen Ukrainan viimeinen oljenkorsi on katkaistu.

 

Viimeisen parin päivän aikana Venäjä todellakin näyttää tehneen läpimurron ja tuhonneen suuren osan Donbassin joukkoja. Tämä olisi kuitenkin niin hurja suoritus, että Laiton Lehti on ollut siitä haluton kertomaan varsinkin, kun Ukraina väittää joukkojensa olevan vielä kasassa.

 

Nyt kuitenkin näyttää, että Venäjä olisi todellakin murtanut Donbassin rintaman erittäin voimakkaan puolustuksen. JOS näin on, niin kyseessä olisi uskomaton suoritus. Donbassin rintamaa on nimittäin vahvistettu ja linnoitettu peräti 8 vuotta. Siellä on myös Ukrainan parhaat joukot. Niinpä Laittoman Lehden toimitukselle ei tullut edes mieleen, että Venäjä yrittäisi jyrätä sen!

 

 

 

 

Nähtävästi ilmaherruus yhdistettynä massiiviseen tykitykseen ja erittäin rohkeisiin Donbassin ja Venäjän sotilaisiin on läpimurron mahdollistanut. Ehkä monet Donbassin sotilaat ovat niin ärsyyntyneet vuosia jatkuneista siviilien pommituksista, että ovat onnessaan valmiita riskeeraamaan henkensä hyökkäämällä ukrainalaisten asemien kimppuun.

 

(Mietippä pystyisikö Naton pridejoukot koskaan murtamaan yhtään mitään rintamaa puhumattakaan hampaisiin asti aseistautuneiden raakojen valiojoukkojen 8 vuoden ajan linnoittaman rintamaa.)

 

 

Tässä yksi lähteistä. Huom. tyyppi on täysi putinisti, mutta tähän mennessä hänen karttansa ovat pitäneet paikkaansa. Se ei tietysti todista, että näin olisi tulevaisuudessakin, mutta vaikuttaa silti teknisesti asialliselta ainakin niin kauan kuin Venäjä on voitolla.

 

Videossa englanninkielinen tekstitys, joskin vaatii hieman säätämistä asetuksista.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

32 thoughts on “Päivän kartta: Läpimurto?

 1. Niin onko tämä sama murskavoitto kun reilu kaksi viikkoa sitten? Eikun murskavoitto oli motitus ja Kiova vallattiin viime viikolla? Eiku ei vallattu..
  Hienoa tosin että kaivoit karttojen tekijänkin esiin, voi jokainen nyt ihan itse päätellä kuka maksaa kaverin kartat. Kukaan ei koskaan uskonutkaan sinun olevan itse yhtään perillä asioista.

  1. Venäjä on tosiaan jo saanut strategisen murskavoiton, kun pääsi etenemään sekä pohjoisesta, etelästä ja idästä. Karttojen tekijä kerrottiin jo aiemmin. Tekstitystä on vaikea saada käyntiin, mutta kyllä se onnistuu kun vaan yrittää useamman kerran. Tosin tekstityksen laatu on erittäin huono.

   1. Ei ole vieläkään. Venäjällä ei ole polttoainetta tai ruokaa, koettaa haalia palkka-armeijaa kokoon kun omien miesten moraalia ei voi enää laskea. Parissa päivässä piti Ukrainan antautua ja kohta mennyt kolme viikkoa ja sota vain jatkuu. Suhteessa kalustomenetykset naurettavan suuria. Älä jaksa jauhaa paskaa kun edes omasi ei usko tuota satuilua.

 2. Viimeisin Halla-Ahon sekoilu: Suomen pitää ostaa uusia aseita ja ANTAA ne Ukrainaan. Hoitoon kun laitettaisiin kaikki johtajat niin kansan saisivat olla ikuisessa rauhassa.

   1. Uskomatonta roskaa. Tiesin kyllä Turkkilan olevan sekä häiriintynyt että Naton agentti, mutta noin lapsellista esitystä en sentään odottanut. Täytyykin kirjoittaa tästkin juttu ja paljastaa nuo maanpetturit.

    1. Huomasiko dewittu olevan väärässä? Eikö dewittu ollutkaan sää karttojen kanssa oikeessa?Mitä nyt tuli kiire ärsyttämään samsaa?

   2. Täytyy toistoilla iskostaa ihmisille, kuinka YouTube on läpeensä Cointelpro narratiivien hallintaa eri metodein. Esimerkkinä tuo video jossa toisilta käyttäjiltä on piilotettu 98% viesteistä. Riippuen miten YT/Google on sinut profiloinut, se pitää sinut haluamassaan kuplassa ja niin edelleen. Pidän erittäin todennäköisenä, että Perussuomalaisten kanavalla näitä asioita tehdään myös käsin, eikä pelkästään A.I. automaatiolla.

 3. Tietoja siitä kuinka ex-Al Qaeda radikaalit palkkasoturit liittyvät Ukrainan hallinnon riveihin.
  Käsi ylös, kuka on yllättynyt?

  https://youtu.be/BJFHxsS23Sw

  Eräässä toisessa videossa https://t.**/asbmil/687 amerikkalainen palkkasoturi kertoo että meni Georgia National Legion 102:nd Ukrainian territorial defence -joukkoihin

  https://coffeeordie.com/foreign-fighters-ukraine-russian-invasion/
  muun muassa amerikkalaisten, kanadalaisten ja brittien kanssa, ja että heidän varuskunta-alueet pommitettiin paskaksi ja tuli helvetisti kuolleita (”tons of dead that they don’t say nothing about, they count our dead as other dead”) joita lasketaan ja kategorisoidaan propagandan valheille sopiviksi. ”Ne haluu lähettää meidät Kiovaan ilman asetta, ilman varustesettiä eikä edes mitään vitun tunnistuslaattaa!” ”Ne jotka on tarpeeks onnekkaita saamaan aseen, saa kuitenkin ainoastaan 10 ammusta! Niin sitten meidän joukko sanoi ettei mennä Kiovaan, niin ne sano että nyt painukaa tai ammutaan teitä selkään. Sitten mä ja pari muuta piilouduttiin ambulanssin perälle että päästiin pakoon. Päästiin rajalle, mutta siellä taas uusi sotku. Kun lähestyttiin rajaa jotkut humanitaariset tyypit yhdessä XSF veteraanien kanssa lähesty meitä ja sano et dumpatkaa kaikki vaatteet sun muut mitä voi liittää armeijaan. Kuka tahansa jolla näkyy jotain armeijan juttuja vedetään sivuun, leikataan niiden passit säpäleiksi, otetaan ja viedään sitten sieltä rintamalle. He antoivat meille Punaisen Ristin liivit ja humanitaarijärjestön luvat päästä liikkumaan Ukrainasta pois.” ”Ihmisten täytyy lopettaa tulemasta tänne. Tää on helvetin ansa. Ja ne eivät päästä teitä lähtemään pois! Tämä on sekasotku!”

  Suomestakin on lähtenyt porukkaa sinne pirujen johtamiin demonien joukkoihin. Iskeekö heihin instant karma vai löytävätkö sen edestään vasta myöhemmin? Voisiko myös Perussuomalaiset ja muut natottajat kaikki lähettää sinne, pliis?

  1. Ulkoministeriön tietojen mukaan 361 suomen passin omaavaa on Ukrainassa tappelemassa. Ukraina ei ota enää pelkästään venäläisiä tappamaan haluavia. Vaativat vähintään vuoden taistelukokemuksen ja terveen pään. Useita suomalaishörhöjä on saanut hylsyn Ukrainan armeijalta.

   Ukrainalaiset paljon kovempia testoäijiä. Katsokaa mikä on suomalaisten taso verrattuna ukrainalaisiin. Täysin rappeutunutta porukkaa. Sitä se feministinen marxilainen mädätys on tehnyt Munattomia lampaita kaikki. Vinkuvat Natoa puolustamaan Suomea. Eivät nuo rappioapinat ansaitse mitään. Kaljaa, pilvee ja viihdettä riittää hölmöille elämän sisällöksi. Kiitos tästäkin punavihersossutanttafemakot. Kaikki on teidän syytä. Ei ole miehiä Suomessa puolustamaan teitä. Ette ole edes sen arvoisia, että vuodatetaan verta teidän puolesta, prkl.

   1. Ei ole, herrasi Marco Bäckman pitää ukrainalaisia täysinä pelleinä ja Putinin sotakoneistoa jumalaisena tehomyllynä. Älä sano Marcoa, Jumalaasi vastaan. Etkö tiedä jo raamatusta että jumalalle ei kannata vittuilla.

 4. Luhanskin rintama murtui aika laajasti jo sodan ensipäivänä kun paikalliset joukot Venäjän jonkinmoisella tuella lähti etenemään. Donetskistakin päästiin eteläosassa läpi kohti Mariupolia samantien.

  1. Minusta Marco alkaa olla suomen kovin isänmaallinen.Hänen arvionsa maailman sekä suomen menosta täsmää hienosti.Turha kiihko vielä pois niin tulee uskottavuutta.Hyvä Marco!

 5. Jussi Halla-aho vaatii hullun kiilto silmissä sotaa Venäjän kanssa ja haluaa Suomen lahjoittavan aseita ja ammuksia Ukrainalle, jotta he voivat sotia Venäjää vastaan.

  Halla-ahosta on paljon tiedustelupalvelujen materiaalia kaikesta mitä Halla-aho on tehnyt. Ei Halla-ahon vaimokaan tiedä kaikkea likaista Halla-ahosta. Eikä varmaan halua tietääkään.

 6. Itä-UkrainaSSa on saatanan lujat asemat vielä natseilla. Iltapaskojen mielestä venäjä romahtaa 10-14 päivässä. Venäjä varmaan tähtää nyt siihen että murskaa itä-ukrainassa olevat natsit. Totta on ,että siviilinaisetkin ovat muualla Ukrainassa tappelemassa venäläisiä vastaan. Ei venäjä pysty miehittämään koko Ukrainaa, mutta pienin tavoite sillä on krimi ja itä-ukrainan kansantasavallan.

 7. Uk­rai­na ja So­tap­ro­pa­gan­dan Pa­luu

  Ve­nä­läis­ten nä­kö­kul­mas­ta kat­so­en toi­ses­ta maa­il­man­so­das­ta läh­tien nat­sit ovat ol­leet ek­sis­ten­ti­aa­li­nen uh­ka,
  – kun taas rans­ka­lai­sil­le nat­sit ovat vain koh­te­li­ai­ta her­ras­mie­hiä, jot­ka vie­rai­li­vat maas­sa kah­den vii­kon ajan maa­il­man­so­dan ai­ka­na.

  1. Olivatlo saksalaiset toisen maailmansodan aikana kohteliaita herrasmiehiä? Ainakin joidenkin kevytkenkäisten naisten mielestä. Neukkupropagandistit psyykkasivat kovaäänisistä rintamalla: ”tiedättekö mitä saksalaiset tekevät naistenne kanssa juuri nyt”.

 8. Zelenskin, Зеленский, Владимир Александрович, pitää pelata natsien ehdoilla, — henkensä edestä.
  – Jos hän vähänkään taipuu Venäjän edessä, hänen omassa hallinnossaan olevat natsit välittömästi surmaavat hänet.

  Eh­kä lo­pul­ta hä­nel­le jää vain yk­si vaih­to­eh­to:
  – Tur­va­pai­kan ha­ke­mi­nen Ve­nä­jäl­tä.

 9. Tunnustus: mä olen tahallani kiusannut marcoa gallup jutuilla.

  Olen niin tuskastanut, koska niitä ei järjestetä. Niillä kun olisi ratkaiseva merkitys siihen miten perustuslakia tulkitaan.

  Mutta anyway, marco tekee hyvää työtä.

 10. Olen poh­dis­kel­lut mil­lai­nen Ve­nä­jän uh­kaa­ma «so­ti­laal­li­nen vas­taus» ase­toi­mi­tuk­sil­le Uk­rai­naan oli­si. Täs­sä yk­si vas­taus: Ve­nä­jä ei is­ke­nyt Puo­laan, jos­ta ase­las­tis­sa ole­va ko­ne läh­ti. Se tu­ho­si Uk­rai­nas­sa ole­van len­to­ken­tän, jon­ne las­ti las­keu­tui. Len­to­kent­tä, len­to­ko­ne, aseet ja mu­ka­na ol­leet 180 palk­ka­so­ti­las­ta tu­hou­tui­vat.

  Uk­rai­na: Ya­vo­ro­vin so­ti­las­tu­ki­koh­ta tu­hot­tu

  – Saa­tan ku­vi­tel­la ot­si­kot: «Ve­nä­jä am­pui Kri­min lo­ma­mat­kal­le me­nos­sa ole­via rau­hal­li­sia puo­la­lai­sia täyn­nä ole­van ko­neen.»

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*