Marco de Wit 18 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti ei nuoleskele sen enempää idän diktaattoreita kuin lännen pervotyrannejakaan. Niinpä se kertoo Ukrainan sodasta vain faktat.

 

Fakta tai siis lännen mukaan vihafakta on, että Venäjä on murskaamassa Ukrainan saarroilla, läpimurroilla ja koko maan katkaisulla. Venäjä on siis jo strategisesti voittanut ja operatiivinenkin voitto on lähellä, ellei länsi tule Ukrainan apuun.

 

Toisaalta on myös selvää, ettei Venäjän voitto tapahdu hetkessä. Ukraina on nimittäin peräti puoli miljoonaa km2 suuri maa ja 44 miljoonainen kansa, jolla on valtavan suuri armeija. Ei sitä niin vaan tuhota, vaan se vie viikkoja varsinkin, kun Venäjä yrittää välttää siviiliuhreja.

 

Ukrainan suuruutta on pakko korostaa, koska natottajien mielestä Venäjä hävisi ja Ukraina voitti, kun Venäjä ei totaalisesti jyrännyt Ukrainaa parissa päivässä. Ihan kuin natottajat eivät osaisi lukea väestö- ja sotatilastoja sekä varsinkaan karttaa.

 

 

 

Lisäksi Ukrainan armeijaa on lännen toimesta aseistettu ja koulutettu monia vuosia samalla puhdistaen sen venäjämielisistä. Näin ollen Ukrainan sotajoukoilla on jonkin verran taistelutahtoa, vaikka vastustaja onkin ylivoimainen ja niskan päällä.

 

Varsinkin Donbassin rintamalla on käynnissä totaalinen sota, jossa rintamat liikkuvat, vaikka ne ovat erittäin linnoitettuja.

 

 

 

Ukraina on viimeiset pari päivää lupaillut massiivista vastahyökkäystä, jolla se ajaa Venäjän joukot mereen ja takaisin kauas Venäjän aroille.  Tämän suuren vastahyökkäyksen piti alkaa pari päivää sitten, jotta Ukraina voisi samalla pysäyttää Donbassissa, etelässä ja Kiovan ympäristössä etenevät venäläiset.

 

Ja kyllähän se vastahyökkäys alkoikin. Ukrainan joukot eivät vain päässeet juuri mihinkään. Donbassissa ne toki saivat venäläiset pysäytettyä ja jopa hieman perääntymään. Kiovassa saartorengasta ei saatu kuin hiukan väljemmäksi ja etelässä puolestaan vastahyökkäys jäi ohjusiskuihin, joilla tuhottiin muutamia Khersonin kaupungin lentokentällä sijaitsevia Venäjän helikoptereita.

 

 

Siinä kaikki. Ei ole paljon hurraamista, mutta toisaalta vastahyökkäys kuitenkin osoitti, ettei Ukrainan armeijaa ole vielä lyöty totaalisesti. Ei ainakaan propagandasodassa.

 

 

Kuvassa linkki Veterans Today -juttuun

 

 

Kukaan järkevä ihminen ei taatusti lyö suuria summia vetoa Ukrainan puolesta. Toisaalta, jos löydät jonkun Ukrainan voittoon uskovan hölmön, niin nyt todellakin kannattaa lyödä vetoa. Näin voit myös testata uskooko hän oikeasti omiin puheisiinsa eli lännen valtamedian propagandaan.

 

Englantilaisilla on osuva sanonta, joka jostain syystä näyttää puuttuvan suurisuisilta virolaisilta ja suomalaisilta: Put your money where your mouth is.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

41 thoughts on “Päivän 21 kartta: Vastahyökkäys

 1. Kuten olet aiemmin todennut, on voiton termit määritelty lennosta uudelleen. Putin hävisi jo kun Mc Donalds lähti Venäjältä tai tätä rataa on se retoriikka jonka perässä nyt pitäisi yrittää pysyä. Tuollainenkin voisi olla ihan hyvä näkökulma jos se pohdiskelu olisi edes vähäsen puolueetonta. Esim jos Itä-Ukrainasta jää osia Putinille niin se saa uusia isoja kaasu ja öljy esiintymiä ym mikä on näiden arvo voisi olla kiinnostavaa kuulla.

  Geopoliittisesti sillä on arvoa jos saa Ukrainan demilitarisoitua jne. Tällaista ei vaan ”valta”mediasta saa irti. On pakko katsella youtubesta professoreiden puheita vuosien takaa ja miettiä itse

  1. Mäkkärin ulkomaan lihaa, pimeät verot ym… voi ei kyllä nyt on surkeaa. Sitten me ollaan fossiilipolttoaine vapaita kun emme saa Venäjältä eli oikeasti päinvastoin, media. Sitten Putinin Venäjällä on niin monta aikavyöhykettä, että aina on joukkoja hereillä, kun muut nukkuu.

 2. Miksi kukaan ei puhu mm. siitä miten Naton pedofiililiittouma käyttää tahallaan siviilejä ihmiskilpinään? Näin Venäjän hyökkäys mm. hidastuu Naton liittouman käyttäessä terroristitaktiikoita. Naton liittouman armeijalla on myös hyvin vähän todellista kannatusta, mutta näillä terroristitekniikoilla se saa itselleen hieman enemmän kannatusta. Samalla Natl pyrkii väittämään Venäjän tulittavan tarkoituksella siviilejä, olevan sotarikollinen ja terroristi, vaikka samaan aikaan Zelenskyn hallinto myös itse myöntää, että Venäjä ei ole tulittanut siviilejä, vaikka Zelenskyn hallinto samaan aikaan väittääkin näin.

  Länsipropagandaa ei ole tarkoitettu niinkään venäläisille, vaan lähinnä länsimaalaisille, sekä ukrainalaisille. Näin saadaan valheilla kiristettyä lännen poliisivaltiota, sekä voimistettua Natoa ja EU:ta ja vietyä mm. Suomea syvemmälle Natoon.

   1. Ajatellaan tilanne, jossa Suomi on NAtomaa ja sota puhkeaa NAton ja VEnäjän välille. MInne Venäjä aloittaa maasotatoimet ensin? Suomeen, koska se on rajanaapuri. Oletteko natottajat ajatelleet tämän. Vai olette ja haluatte VEnäjän Suomen kimppuun ensimmäisenä?

    VEnäjän ohjus NAtomaahan ja Suomi NAtomaana on sodassa automaattisesti. On myös iso riski VEnäjän ja NAton ydinsotaan Suomessa, koska tämä ei ole kummankaan alue ja siksi käy sotimiseen NAtolle ja Venäjälle.

    Kukaan ei voi elää maassa joka on täynnä ydinlaskeumaa. Lähtö tulee niille jotka jäävät henkiin.

  1. Katsos Marco. Venäjä hyökkää maahan, saartaa kaupungit, ei salli siviilien evakuointeja. Alkaa pommittaa asutuksia mm. teatteria jonka ulkopuolella luki ”lapsia”. Sitten sinä itket että käytetään ihmiskilpiä. Pettämätöntä logiikkaa. Toiseksi Nato ei vieläkään ole sodassa tai sotajohdossa, mikäli olisi niin Moskovassa maksettaisiin jo euroilla. Jatka harhaanjohtamista, kyllä Aimo ostaa.

   1. Olihan niitä jossa isojoukko osoittaa mieltä ja Venäjän sotilaat aseiden kanssa katselevat eivätkä ammu jokaista vaan katselevat tilannetta eivätkä ammu ketään.

   2. Menee sinullakin totuus tunteisiin. Ukrainalla ei ollut mitään evakuointisuunnitelmaa. Osoittaa johdon välinpitämättömyyttä, mutta johdossa ovatkin ******, joille on hyvä saada valkoisia tapetuksi paljon. Zelenskin tavoitteena on *****agendan mukaan saada sota leviämään kolmanneksi maailmansodaksi. Eilen hehkutti jo sitä, että se on jo alkanut. Siihen riittää yksi esim. Venäjän harhautunut ohjus NAto-maahan.

    Onko muuten esim. hesalaisille tietoa minne heidät evakuoidaan? Kannatta selvittää.

    Tilanne on erittäin vaarallinen, siihen saakka kun Ukrainassa on sota. Yksi väärä liike Venäjältä ja olemme sodassa koko Euroopassa.

    Ano Turtiainen horisee muuten mitä sattuu, mutta on mielstäni siinä oikeassa: VARAUTUKAA. Pitää olla suunnitelma kuinka selviä ainakin yksi vuosi eteenpäin tilanteessa, jossa Suomi on eristetty ulkomaailmasta ja mitään perustarpeita ei ole. Vielä ehtii mennä Espanjaan tai minne tahansa evakkoon.

    Olemme muutaman päivän päässä sodasta Euroopassa. KAikki voi mennä kiinni kuten koronapandemian alussa. SE olikin harjoitus sotatilannetta varten. Koko kuvio on suunniteltu ennalta. Väestön radikaali vähentäminen.

    1. Se ettei ollut suunnitelmaa ei tee siviilien pommittamisesta laillista. Ymmärrän että Marcon tavoin palvot Putinia, mutta muistakaa että palvontanne kohde on sotarikollinen. Marcon väite että Nato käyttää ihmiskilpiä on pelkkää valhetta.

     1. En palvo Putiia enkä ketään, en edes Zelenskiä, kuten sinä. Tontut ette tajua, että kolmas vaihtoehto on. Ei tarvitse valita joko Venäjä tai Ukraina.

      Siviilien tappamista en hyväksy, mitä tosin tapahtuu molemmin puolin. Ei pidä olla puolueellinen jommankumman kumman, Naton tai Venäjän puolella. Jos joku alkaa pommittaa suomalaisia, siinä ei auta meitä Nato eikä Venäjä.

   1. Hyvä kysymys. Tuosta pitää ehdottomasti kirjoittaa juttu, jossa korostetaan mm. näitä pointteja:

    1. Liitto pedomuslimien kanssa. (Pohjoinen Liitto, Isis, jne. Persut tiiviisti tässä liitossa.)
    2. Liitto pedojuutalaisten kanssa. (Epsteinin ja Maxwellin Israelin lukuun pyörittämä eliitin pedofiilirinki)
    3. Pizzagaten sensurointi. (Israel ja Nato kiristää eliittiä pitääkseen Naton kasassa ja lisätäkseen sen valtaa.)
    4. Promoaa lapsia seksualisoivia ääripridettäjiä (Tässä voisi mainita sen ruotsinkielisen poliisikomisarion ja pari persua)
    5. Promoaa lapsia kastroivia ääritransuja (MI6 johtaja. Persut ovat hiljeenneet tästäkin.)
    6. Sensuroi homojen pedoprosentteja samalla kun homoja pakkotyrkytetään mm. partiojohtajiksi (Persutkin pimittää)

    Lisäksi voisi korostaa kaiken liittyvän satanismiin eli mm. Lasten murhaaminen myöhäis- ja liukuhihna-aborteilla, joita persut ei muuten enää vastusta. Tämän päälle tietysti viellä Gladio, jolla räjäytettiin myös lapsia ilmaan, jne.

    Tuossa siis aluksi muutama pointti, jotka pitää kerätä päänarratiivin ympärille eli rahakoneen ylläpitologikka ja sionistien pyrkimykset. Tosin kova homma hankkia kaikki linkit ja sitten vielä varmistaa ettei syytteen nostaminen liian helppoa.

    Toki juttu voitaisiin kirjoittaa nopeastikin, jos lukijat keräisivät linkit vaikka vastauksissaan tähän kommenttiin.

    1. Asia selevä….Nyt taisi mennä päätoimittajalta nimimerkit sekaisin kun kysymykseni oli osoitettu ”nimettömälle/Marcolle” ja nyt sitten vastasit ihan vain Marco De wittinä.

     1. On vain imartelevaa, että luulet minun olevan kaiken takana. Sen takia nuo sinun sekopäiset epäilysi julkaistaan. Ne tuovat kommentteihin upeaa huumoria.

     2. Kyllä se huumoriarvo on niissä sun alkuperäisissä kommenteissa. Loppu on sitten enää vain mässäilyä.

    2. Sairasta harhaa. ”Päätoimittaja” huutelee väitteitä ilman mitään todisteita kuten vuosia on toiminut. Ei perustele edes pyydettäessä mitään, koska todistamisen taakka on kuulemma vastaanväittäjällä. Taitaa olla yksi salaliittojensa päätoimijoista.

    3. Oulussa oli ****muslimimoskeija ja Juutalaispaikka jonne ei asiaa muilla(testattiin, ovet säpissä ja katseli ei tänne ja avas ja sanoikin vaikka ollaan meidän mailla) ja koulun vieressä. Sitten ne pizzeriat joiden väliin eksyt kun ammuskeli toisia, kun ensin varannut reviirin, eiköhän tämä ole Suomen reviiriä, kaikki olisi pitänyt karkoittaa eikä hyysätä. Alle kymmenen kilsan säteellä kaikki pskat.

  2. > Länsipropagandaa ei ole tarkoitettu
   > niinkään venäläisille

   Se, et­tä hal­li­tus ja Suo­mes­sa ole­va NA­TO-ko­neis­to nä­kee kaik­ki Ve­nä­jän toi­met pro­vo­kaa­ti­oi­na, ei to­dis­ta, et­tä Ve­nä­jä suo­rit­taa pro­vo­kaa­ti­oi­ta vaan sen, et­tä Suo­men ul­ko­po­li­tiik­ka on epäon­nis­tu­nut.

   It­se asi­as­sa Suo­mel­la ei ole omaa ul­ko­po­li­tiik­kaa vaan teh­dään «niin kuin her­rat mää­rää».

 3. Kyllä Putin hoitelee homman kotiin.Uskon vakaasti että Kiina tulee selkeästi Venäjän puolelle.Tätä ei laatumediamme suostu millään ymmärtämään.USA on se suurin Babylonin portti joiden hännystelijöitä riittää.Suomi mukaanlukien.Tästä saa palkaksi arvoisansa lopun.R.I.P Suomi.

  1. Niin Marco, aivan varmasti. Olisiko aika suunnata Hollantiin turvaan? Selväähän on ettet koskaan tule tekemään mitään tämän maan eteen.

   1. Niin Marko, ihanasti. Olisiko aika häipyä nimettömänä Suomesta Nigeriaan turvaan? Epäselväähän on nimimerkkisi.

  2. Ääriovelasti siinä taas Marco kirjoittelee eri nimellä. Yrittää hämätä vielä että kirjoittaa tolleen astetta elämänkoululaisemmin mutta kyl se vaan paistaa läpi kuka siellä todellisuudessa on.

   1. Halveksit elämänkoululaisia, jotka elättävät sinuakin. Olet natsi ja fasisti ja älykääpiö. Suomi Natoon ja Karjala Takaisin, sitten kaikki ongelmat on sinulle ratkaistu.

 4. Jaahas, taas on Kremlistä kilahtanut pari ruplaa meidän sotatieteiden tohtorin (arvonimeltään oikeasti alokas) taskuun. Jälleen kerran suuri Venäjä on tehnyt urotekoja vaikka eivät olekaan saaneet kuin siviileitä pommitettua. Jatka propagandaa Marco ”Murskavoitto” Bäckman.

 5. Jos Venäjä olisi vuonna 2014 tehnyt nykyisen hyökkäyksensä se olsi murskannut Ukrainan täysin hyvin äkkiä. Jopa kapinallisjoukot valloittivat isoja maa-alueita ja taistelivat Mariupolista silloin. Nyt ukrainalaisia on seitsemän vuotta koulutettu, aseistettu ja valmistettu sotaan.

 6. Nyt persut puhuu että pitäisi saada droneja. Minä lähden vaikka uimalla pakoon siinä vaiheessa kun jollain Ohisalolla tai Halla-aholla on Bayraktar.

  1. Ai, nämä ovat näitä Kastelhelmen puppepoikia, jotka pelkäävät ”toksista” maskuliinisuutta ja suostuvat tutkimaan sotahistoriaa vain ”turvallisessa tilassa”. Onkohan venäläisillä sotahistorian tutkijoilla ja harrastajilla samanlainen asenne, että jo 1000 kilometrin päässä alkaa pelottamaan niin paljon, että tarvitaan tukihenkilöitä ja turvallista tilaa.

   Pahinta on, että nämä puppepojat kehuvat saaneensa jotain armeijan tiedustelukoulutusta. Tässä näkee kuinka totaalisesti Suomen armeija on mädätetty. Alan vähitellen ymmärtämään miksi Putkonen loikkasi venäläisten puolelle. Toisaalta se on täysin väärä reaktio. Oikea ratkaisu on lopullisesti puhdistaa Suomen armeija noista plösistä mädättäjistä. Joko me teemme sen tai sitten Venäjä.

   Täytyy varmaan tästäkin taas kirjoittaa joku juttu, vaikka toi Kastelhelmi/Sillanpää taatusti tekee jonkun rikosilmoituksen. Lähettäkää tietoa ja linkkejä noista farssitason mädättäjistä.

   1. Niin, toinen on ainakin joku aatelinen ja ongelma on molemmilla suomen kielen osaamisen kanssa, kuten useimmilla podcast -tekijöillä. Englanti on käytännössä niiden varsinainen puhekieli ja sitten eivät löydä englannin kielisille termeille suomen kielen vastinetta. Häiritsevää. Sanotaanko, että alkaa olla kielimuuri Helsingin ja muun Suomen välillä. Tosi surullista, kun kaunis suomen kieli alkaa hävitä. Yle tuottaa paskaa, ja ainoa hyvä asia on, että siellä käytetään ja vaalitaan suomen kieltä.

   2. Ovat haastatelleet Niinistöäkin. Suhteita on siis hallitsevaan eliittiin. Vaikuttaa Hesarin tuotokselta tuo Futucast.

   3. Futucast: https://www.futucast.com. https://www.supla.fi/ohjelmat/futucast

    Kastehelmi mm. https://yle.fi/uutiset/3-12321704
    Kastehelmi edustaa poliittisesti nousukasmaista pääkaupunkikeskeisyyttä, mikä on yksi iso tekijä maan jakautumisessa. Samaa Twitter-porukkaa kovan natottajan kokoomuksen Tere Sammallahden kanssa. Vihreiden Alametsän eu-parlamenttiavustaja. Ei tietoa netin perusteella suhteesta toksisuuteen. Muuten vaikuttaa varsin älykkäältä.

    Sotahistorian harrastajana mielenkiintoinen tapaus. Yrittää tutkia sotahistoriaa ilman poliittista väritystä.
    Arvostelee Ukrainaakin poiketen valtamediasta:
    https://www.youtube.com/watch?v=rEsWe2D6W0o.

    Onkohan muuten väärässä puolueessa? Selvästi kykyjä ja edellytyksiä parempaankin.

 7. Se että on pieni mutta äänekäs USA/Nato sylikoira joukko niin voi tulevaisuudessa sataa tavallisten suomalaisten laariin.Hehän omilla toimillaan laittaa Putinin töihin kuten Ukrainassa nyt.Tule Putin kultainen ja vapauta Suomi globalismista kun meidän mädättäjistä siihen ei ole!

 8. Pahasti on noissa kartoissa tosiaan puutteita!
  IS kirjoittaa, että Odessa on saarrettu, mutta kartalla ei Odessan ympärillä ole saartoa, kuin mereltä.

 9. tässä kun on seurannut venäjä-ukraina sotaa niin venäjän armeijan suorituskyky on surkea.kaikilla mittareilla venäjän valmistautuminen on ollut huonoa.huolto ei pelaa ja joukot huonosti koulutettua.ukraina on käyttänyt mottitaktiikkaa loistavasti ja tuhonnut venäjän kalustoa huomattavia määriä.venäjä pyytää esim tsetseeniasta joukkoja koska tullut pahoja tappioita taisteluissa.venäjän ilmavoimien kyky on ollut huonoa.eli kaiken kaikkiaan venäjä ei ole oppinut edellisistä sodista yhtään mitään.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*