35 thoughts on “Päivän kuva: Pelastus

  1. Petrodollariksi kutsutaan tietyn maan raakaöljyn myynnistä ansaitsemaa Yhdysvaltain dollaria. Käsitteen lanseerasi yhdysvaltalainen taloustieteen professori Ibrahim Oweiss vuonna 1973. Petrodollarilla on Yhdysvaltain dollarin arvoa ja Yhdysvaltojen taloutta tukeva vaikutus. Öljyrahaa. Kuin paljon kukin maa ansaitsee USAn dollareina öljystänsä, eli arvo euroissa sama kuin dollarin muuttaa euroiksi eli ei liity tähän vaan eri maiden eri tienesteihin öljystä joka on suurin raaka-aine maailmassa kaupankäynneissä kuten valuuttakin markkinoilla.

   1. Jep. Petrodollari luo ja ylläpitää dollarimääritteisten varallisuuksien markkina-aleen maailmaan, jonka hyvinvoinnista suhteessa huonommin hoidettu USA:n kansallinen talousalue hyötyy ja voi ammentaa voimaa.
    Tämä ilmiö, muun kaupan kuin öljyn, osalta, hyödyttää myös Ruotsia Ruotsin kruunumääritteisen varallisuuksien markkinoiden ollessa Ruotsin omaa taloutta vahvemmat. Sama ilmiö olisi arviolta Suomella, jos meillä olisi oma valuutta. Meidän valuuttamme houkuttelisi siinä määritettyjen markkinoiden syntymisen joka vahvistaisi Suomen taloutta.

  2. Voit itsekin katsoa hakukoneella mikä on petrodollari. Us dollarin arvo euroissa on nyt: 0,91 Euroa. Dollareita on/oli lähes joka maan hallussa joka kävi kauppaa dollareissa.

   Petrodollariksi kutsutaan tietyn maan raakaöljyn myynnistä ansaitsemaa Yhdysvaltain dollaria. Käsitteen lanseerasi yhdysvaltalainen taloustieteen professori Ibrahim Oweiss vuonna 1973. Petrodollarilla on Yhdysvaltain dollarin arvoa ja Yhdysvaltojen taloutta tukeva vaikutus. Petrodollari on osaltaan tehnyt Yhdysvaltain dollarista maailman varantovaluutan. Petrodollaria on käytetty öljykaupassa pitkään. Öljy on merkittävin raaka-aine, jolla käydään kansainvälistä kauppaa. Samanaikaisesti valuuttamarkkina on maailman suurin markkina. Vuonna 2018 Kiinan haikailema petrojuan haastaa petrodollarin asemaa. Petrodollarille vaihtoehtoista kaupankäyntiä kannattavat Venäjä, Iran ja Venezuela, joille Yhdysvallat on asettanut pakotteita.

 1. Usa ja Suomi joka nuolee Usan peppua romahtaa, ei koko maailma. Kiina ja Intia ohittaa Usan maailman johtavina talouksina ja Venäjästä tulee euroopan suurin talous. Saksa tuhoutuu vihresiirtymään. Saudit alkaa myymään öljyä yuaneilla ja Venäjää myy kaasua ruplilla. Eurot ja dollarit muuttuu arvottomiksi koska ekp ja fed ovat painaneet niitä liikaa.

  Gold and Silver Sales Surge: What Are the Top Coins and Bars to Buy and to Avoid?
  https://www.youtube.com/watch?v=VWVZM6iOQQw

 2. Buhahaa! Nopeasti loppui karttojen esittely, kun venäjän hyökkäys on pysähtynyt ja menetykset hirvittävät.

  1. Joo, Marcohan sanoi jo melkein kuukausi sitten että Venäjä on voittanut jo sodan. Kai tästäkin arvion perseelleenmenosta voi sitten syyttää juutalaisia ja satanistimutanttininjanoitia.

   1. Venäjä on jo voittanut sodan. Myös taloussodan.

    Suomi on jälleen kerran häviävässä joukkueessa.

   2. Jk dewittu on maailman luokan historioitsija joka tietää kaikki tai hänen lampaansa määkivät ja pitävät näin. Todellisuudessa dewittu on vain yksi paska tampereelta joka vikisee tääkin sensuroidaan

  2. EIkö ole jännä, miten NATO:n raportointi on sotilastietouden levittämisen, siis näytön ja perusteluiden tiedottamisen sijaan, ryhtynyt puhtaasti kaupalliseksi propagandatyövälineeksi ja levittää ilman vähäisintäkään näyttöä väitteitä Venäjän tappioista sotatantereella mitä ilmeisimmin puhtaasti siksi, että tällä pyritään harhauttamaan huomiota Moskovan pörssin menestyksekkäästä aukeamisesta, eli siitä, että markkinat uskovat Venäjään, ja ilmeisesti myös pyritään vaikuttamaan, siis puhtaasti tarinoinnilla, siihen, että tuota uskoa voitaisiin horjuttaa.
   Sanoisin kyllä, että raha puhuu nyt varmemmin kuin NATO.

   1. Martti J. Kari on Naton myyntimies massamediassa, siis massoille räätälöidyssä mediassa, valmiiksi nieltäviä uutisia. Usko vaan.

  3. Toivottavasti nerokas Laiton Lehti julkaisee vielä karttoja. Ainakin Mariuopolissa on ollut kunnon tykitys päällä ja Azovin valkoiset setämiehet on nyt nitistetty! Mielenkiintoista on se, että kaupungin siivoukseen osallistui myös somalipataljoona ja he saivat urheudestaan kiitosta Venäjän komentajilta!

   Kiovassa yöllä pommitettu suuri öljyvarasto palaa vieläkin. Video räjähdyksestä oli massiivinen!

   1. Ukrainan natsilääkärit leikkaavat venäläisvangeilta lisääntymiselimet pois. Nämäkö eivät ole sotarikollisia ja natseja muka?

    Siviilit Kiovassa kiduttavat liikennepylväisiin sidottuja normikansalaisia, jotka puhuvat venäjää tai eivät ole fyysisen vamman vuoksi voineet mennä taistelemaan. Ja hakkaavat ei-ukraknalaisen näköisiä naisia jättimäisillä kumipeniksilla. Reilu homma natseilla, eikö niin?

    1. Tästäkin väitteestä Aimolla lienee todisteet? Tuskimpa.. Kuten ei mistään muustakaan mistä hän väittää..

  1. Noita valevihasivustojako sinä seuraat vain? Aika kapea on sinulla maailmankuva. VAROITUS: Todennäköisesti saat viruksia päähäsi ja vakoiluohjelmat laitteeseesi noilta sivuilta. Täyttä paskaa ja valheita. Natottajasuvakkimaanpetosnatsikommarifeministimädättäjåt siis seuraavat tuollaista oksennusta. Selvä.

   1. Aivan varmasti. Maailmanlaajuiset yhteisöt ovat vaarallisia paikkoja etsiä tietoja. Harmi vain kun noissa minun tietoa sisältävissä sivuissa löytyy lähteet joita täällä ei koskaan näe.

    1. Mitkä lähteesi? Tosi hieno juttu, jos tarjoat lähteitä, joita voidaan sitten vertailla meidän lähteisiin. Siis ihan reilulla hengellä. Pitääkin katsoa niitä sinun lähteitäsi, kun ehdin.

 3. Venäläiset eivät etene ukrainassa hyvinhän ukrainan sotilaat ovat puolustaneet maatansa.nyt historioitsija oli väärässä..

    1. Strategisesti Venäjä on jo voittanut, koska parin ensimmäisenä päivänä pääsi etenemänn niin murskaavan pitkälle ja tuhosi Ukrainan vastaiskukyvyn. Ukrainan tilanne on toivoton, koska länsi ei auta. On lapsellista kuvitella, että Ukraina voisi sodan voittaa. Nyt on vain kyse siitä kuinka paljon Venäjä kehtaa pommittaa vastarinnan maan tasalle varsinkin, kun Ukraina käyttää ihmiskilpiä. Tästä julkaistaan kohta juttu.

 4. Kilon kultaharkot ovat käteviä lisäpainoja kotikuntoilulaitteessa. Levytankoonkin käyvät, jos olisivat pyöreitä ja reikä keskellä.

 5. Petrodollari on länsiliittouman maiden diili Saudi-Arabian kanssa siitä, että öljyä saa ostaa ja myydä vain dollareissa. Länsiliittouman nyrkki Nato sitten eliminoi ja tuhoaa kaikki sotilaallisesti, mm. IMF taloudellisesti ja YK kulttuurillisesti ja sotilaallisesti jotka eivät tähän diiliin suostu.

 6. Kulta voi olla toisille arvokastakin. Minulle se ei ole minkään arvoista. En maksaisi euroakaan kilon harkosta. Sitä ei voi syödä, sillä ei voi ostaa, eikä sitä voi muuttaa muuksi. Ainoa mitä sillä voi tehdä on katsella sitä.

  Niin että, miksi ostaa sellaista jota voi vain katsella?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*