Marco de Wit 26 maaliskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti ei nuoleskele sen enempää itää kuin länttä. Kaikista vähiten se nuoleskelee Venäjän ja Ukrainan mafiavaltioita, jotka ovat ikuisessa verikoston kierteessä. Niinpä Laittoman Lehden on helppo puolueettomasti ja offensiivisen realistisesti analysoi Ukrainan sodan suuria linjoja.

 

On nimittäin palattu sadan vuoden takaiseen tilanteeseen. Ensimmäisen maailmansodan puhjettua osapuolet tajusivat pian, että aseteknologia oli tehnyt puolustamisesta paljon tehokkaampaa kuin hyökkäämisestä. Konekivääri teki puolustavasta tulesta suorastaan murhaavan tehokasta. Seurauksena olivat rintamasotalinjat, jotka eivät juuri liikkuneet. Ainoa mitä pystyi tekemään oli toisen linjojen tykittäminen kaukoetäisyydeltä.

 

 

Konekivääri ensimmäisessä maailmansodassa

 

 

Ensimmäisen maailmansodan lopulla kehitettiin kuitenkin sekä lentoase että varsinkin tankit, jotka mahdollistivat jälleen tehokkaan hyökkäyssodan. Näin tankkeihin ja ilma-aseeseen panostanut Natsi-Saksakin pystyi sitten valloittaman valtavia alueita toisessa maailmansodassa.

 

Pian kuitenkin USA vastasi kehittämällä entisestään ilma-asetta ja pommitti koko Saksan maan tasalle. Samaan aikaan USA vastasi Japanin meriaseeseen suunnattomilla lentotukialuksilla, jotka sitten sodan jälkeen kymmeniä vuosia hallitsivat maailman meriä mahdollistaen USA:n hyökkäykset mihin maailmankolkkaan tahansa.

 

The aircraft carrier USS Nimitz (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class George J. Penney III/Released)

 

 

Viime vuosina tilanne on kuitenkin jälleen muuttunut. Ensinnäkin Javelin-panssaritorjuntaohjukset ovat tehneet tankkien liikkumisen paljon vaikeammaksi. Tämä on ollut erityisen huono juttu Venäjälle, joka maavaltana on nimenomaan panostanut tankkeihin. Hyvällä tuurilla Javelinilla on myös mahdollista pudottaa hävittäjiä, mutta varsinkin tankkeja ne pysäyttävät helposti.

 

Ukrainalla kävi tosi hyvä tuuri, että Amerikka alkoi pari vuotta sitten lähettämään Javeleneita Ukrainalle. Nyt niitä on jäänyt sadoittain Venäjän käsiin, kun ukrainalaiset ovat paenneet.

 

 

 

Javelinit eivät ole pelkästään tehokkaita, vaan myös kevyitä ja helppokäyttöisiä. Todellisia unelma-aseita. Ei ihme, että Venäjä tekee nyt kaikkensa estääkseen lisä-Javeleneiden tulon Ukrainaan.

 

Kuvassa linkki Iltalehden juttuun

 

 

 

Samalla tavalla on käymässä ilma- ja meriaseelle. Venäjän S-400 ilmatorjuntajärjestelmä on ylivoimainen pudottamaan vihollisen hävittäjiä ja ohjuksia.  Kyseessä on varmasti maailman paras ilmatorjuntajärjestelmä varsinkin, kun laukaisualustat ovat niin liikkuvia ja niitä on helppo tuottaa suuria määriä.

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomien juttuun

 

 

Vielä hurjempia ovat Venäjän Kinzhal-ohjukset, jotka voidaan ampua MiG-31K hävittäjistä eli siis mistä päin tahansa! Kinzhalit liikkuvat niin nopeasti ja lentoreittiään muutellen, ettei niitä käytännössä pysty pysäyttämään. Näin se pystyy tietysti myös tuhoamaan lentotukialuksia, jotka ovat nyt muuttuneet hyökkäyskäytössä lähes hyödyttömiksi. Tämä on jo muuttanut geopoliittista tasapainoa ja helpottaa myös Kiinan mahdollista hyökkäystä Taiwaniin varsinkin, kun se on kehittänyt itse samantapaista DH-17-ohjusta.

 

 

 

 

Valepresidentti Biden myönsi, että edes Amerikka ei pysty pysäyttämään Kinzhal-ohjuksia.

 

 

 

Nämä kaikki ratkaisevat gamechange-muutokset ovat nettona Venäjälle positiivinen asia. Toisaalta Venäjän tankkien offensiivinen luonne heikkenee, mutta toisaalta Natolle äärimmäisen tärkeä ilma- ja merivoima heikkenee vielä enemmän. Tämä on Natolle tuhoisaa, koska sen pride- ja kiintiöarmeijat eivät nimittäin taatusti ikinä pysty mihinkään laajamittaiseen hyökkäykseen eikä Naton jäsenmaiden kansalaiset taatusti kestä pienintäkään sodan takia aiheutuvaa elintason alenemista.

 

Venäjän keskittyminen tykistöön ja ohjuksiin onkin ollut loistava strateginen valinta. Toisaalta ne toimivat puolustusjärjestelmänä ja toisaalta muurinmurtajina tankeille ja jalkaväelle. Lisäksi Venäjä panostaa taktisiin ydinaseisiin, koska ei se yritä Amerikan tavoin hallita koko maailmaa, vaan pyrkii ainoastaan alueelliseen hegemoniaan.

 

 

Ollaan siis palattu 100 vuoden takaiseen aikaan eli ensimmäiseen maailmansotaan, jonka alussa ainoa tehokas ase oli tykistö. Nyt tilanne on taas sama paitsi, että tykistö on saanut tuekseen vielä suuremman tykistön eli ohjukset.

 

 

Tämä kaikki on luonut Venäjälle dilemman Ukrainassa. Toisaalta se ei uskalla johtaa maahyökkäyksiään tankeilla, mutta toisaalta se ei uskalla tehokkaasti avata niille tietä tykistöllä ja ohjuksilla. Ai miksei? Koska se merkitsisi massiivisia siviiliuhreja varsinkin, koska Ukraina käyttää ihmiskilpiä.

 

Normaalistihan siviilit siirretään VÄLITTÖMÄSTI pois sotatoimialueelta. Jos esimerkiksi Suomi joutuisi sotaan, niin se evakuoisi välittömästi Helsingin ja muita suuria kaupunkeja. Ukraina ei kuitenkaan tehnyt mitään tällaista, koska se TAHALLAAN halusi estää Venäjää käyttämästä tykki- ja ohjusvoimaansa. Tämä on se törkein sotarikos, josta lännessä ei kuitenkaan puhuta mitään.

 

 

Viikkojen ajan Venäjä selvästi yritti välttää siviiliuhreja. Itse asiassa se ei viimeisen 3-4 viikon aikana näytä vieläkään pommittaneen Ukrainaa yhtä paljon kuin mitä USA pommitti Irakia YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ!

 

Jostain syystä Amerikan hyökkäykset ja massamurhat eivät kuitenkaan koskaan ole sotarikoksia tai anna aihetta edes pakotteisiin, mutta kaikki mitä Amerikan vastustajat tekevät antaa aihetta pakotteisiin. Maailman suurimmalla terroristilla on otsaa jatkuvasti luennoida muille moraalista.

 

 

 

Ei ihme, että lähes koko maailma eli 160 maata ja 7 miljardia ihmistä on kyllästynyt Amerikan tekopyhyyteen eivätkä lähteneet mukaan pakotepolitiikkaan varsinkin, kun tajuavat voivansa milloin tahansa itsekin joutua arvaamattomien Nato-maiden pakotelistalle.

 

Kuvassa linkki Ylen juttuun

 

 

Tosin yksi keino miten Venäjä sai ne 160 maata pysymään puolueettomana oli nimenomaan massapommitusten välttämäinen. Mielenkiintoista nähdä uskaltaako Venäjä muuttaa strategiansa. Antaako sotilailleen vapaat kädet pommittaa ukrainalaiset joukot maan tasalle?

 

Taatusti, kuten jo Mariupolissa nähtiin.

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

52 thoughts on “Miksi Venäjä on pommittanut Ukrainaa niin vähän? (Kuukaudessa saman kuin USA Irakissa 1 päivässä?)

 1. YK:n yleiskokous hyväksyi ylivoimaisella ääntenenemmistöllä päätöslauselman, jossa Venäjää vaaditaan vetämään heti joukkonsa Ukrainasta. Päätöslauselman puolesta äänesti 141 ja vastaan viisi.

  Vastaan äänestäneiden joukossa olivat Venäjän lisäksi Eritrea, Pohjois-Korea, Syyria ja Valko-Venäjä.

  Äänestämästä pidättyi 35 maata, joiden joukossa olivat muun muassa Kiina, Intia ja Pakistan.

  Eikä Kiinan ja Venäjän välit ole kovin luottamukselliset. Eivät koskaan ole olleet.

  Venäjän BKT(bruttokansantuote) on lähellä Espanjan tai Italian tasoa.

  USAn ja EUn BKT on murskaavan ylivoimainen ja Kiina ymmärtää tämän. Se ei halua vaarantaa kauppasuhteita Venäjän takia.

  Venäjä on itse todennut että se ei ikimaailmassa pärjäisi NATOa vastaan jos näiden välillä käydään täysimittainen sota konventionaalisilla(tavanomaisilla) aseilla. Venäjä joutuisi nopeasti turvautumaan ydinaseisiin.

  Maailma pitää Venäjää nyt roisto valtiona. Eikä se kovin hyvä ollut ennen kuin se hyökkäsi Ukrainan kimppuun.

  Käytännössä Suomen ainoa turva ja sotilaallinen pidäke on NATO. Suomen olisi pitänyt jo 1990 luvulla liittyä, mutta silloiset päättäjät eivät uskaltaneet hakeutua NATOn jäseneksi.

  1. No eikö kannata välttää Naton ja Venäjän sotaa, koska se sinun mukaan johtaa ydinsotaan. Aika lähellä on ihmiskunta täystuhoa.

  2. Suurkiitos tuosta analyysistä. Ihan kuin Naton hyllyltä, mutta hyvin yleinen näkökulma. Tuo siis ansaitsee laajemman analyysin eli erillisen juttunsa, jossa korostetaan realismin tarvetta. Eli varsinkin offensiivisen realismin.

   1. Yhdysvaltojen ja Naton armeijat ovat täynnä pridettäviä ja pelkureita paperitiikereitä. Eivät he todellisuudessa edes uskalla lähteä oikeaan sotaan. Kaiken lisäksi kuten Laiton Lehti mainitsi, kyseessä on hyvin löyhä ja heikko liitto.

  3. ”Venäjä on itse todennut että se ei ikimaailmassa pärjäisi NATOa vastaan jos näiden välillä käydään täysimittainen sota konventionaalisilla(tavanomaisilla) aseilla. Venäjä joutuisi nopeasti turvautumaan ydinaseisiin.”

   The biggest NATO force in Europe is Turkey with about 445,000. The next is France with 208,000, Germany 1ith 189,000, Italy with 174,000, the UK with 156,000, Spain at 123,000, Poland 121,000, Greece 106,000, and everyone else under 100,000. The US has 1,352,000 and Canada 71,000. This means that in Europe, NATO has 1.3 million. If China assasited Russia, that would be a force of 3.7 million.

   You can see that Ukraine with 297,000 actually has the largest army in continental Europe that confronts Russia.

   1. Todella tärkeä pointti. On lapsellista höpöttää Naton vahvuudesta, koska kyseessä on LIITTO, jotka tunnetusti eivät toimi hyvin yhteen varsinkin, kun uhataan taktisilla ydiniskuilla. Taatusti joukot jäävät kotiin, kun ensimmäiset pari taktista ydinkärkeä räjäyttää Venäjän rajan lähellä olevat Natojoukot.

    1. Eihän kukaan tykinruuaksi laita sotilaitaan. Ei ainakaan järkevä sodanjohto. NATO maiden ilma ase tuhoaa Venäjän ilmavoimat ja ottaa ilmaherruuden nopeasti. Kaikki tärkeät salmet suljetaan Venäjän sotalaivoilta. Ovat eristyksissä ja tuhottavissa. Tällöin Venäjän merivoima nopeasti pois pelistä. Venäjän ilmavoimat jo nyt erittäin heikot verrattuna NATO maiden ilma ase voimaan. Turha yrittää kiistää näitä tosiasioita. Ainoa NATO maa joka arveluttaa on Turkki. Turkki joka on Kreikan ikivanha vihollinen. Historiallisesti sekä Euroopan että Venäjän vanha vihollinen.

     Pelkästään Euroopan NATO maiden ilmavoimat voittaa Venäjän ilmavoimat ilman USAn osallistumista. Tutustukaa mitä Englannin, Ranskan, Saksan ja monen muun NATO maan valmiudessa löytyy.

     Sukellusvenease, NATOn ylivoima, ei kahta sanaa.

     Onkin loppupeleissä tai loppusodassa kyse siitä miten sotavoimaa osataan johtaa. Yleensä se joka on taitavampi johtamaan sotilaitaan ja aseellista voimaansa pääsee ainakin niskan päälle tai voittaa.

     1. Nato ottaa hyvin nopeasti ilmaherruuden Venäjää vastaan… mistä näitä harhoja näkeviä oikein tulee?

      Ei Naton joukoista ole edes todellisuudessa yhtään mihinkään ja Venäjä on teknologisesti käytännössä kehittyneempi tärkeimmiltä osiltaan.

 2. Erinomaista reflektointia!

  Koko tämä länsimainen sotauutisointi, pöyristyminen, Venäjän cancelointi ja uhkarohkea proxy-sodankäynti sitä vastaan on laittanut/laittamassa liikkeelle mielenkiintoisia geopoliittisia, taloudellisia ja sotateknisiä mannerlaattoja. On ylipäätään järkyttävän paljon asioita joita länsimaiset propagandamediat toistelevat totuutena, eivät mainitse ollenkaan tai kyseenalaista.

  Jos tuo Venäjä on tosiaan tuommoinen siviilejä sumeilematta massamurhaava paska, niin miksi vahvistettuja kuolleita siviilejä on vasta reilu tuhat. Nykysodissa kuolee paljon enemmän siviilejä kuin sotilaita, vaikka käytössä pitäisi muka olla täsmäohjukset. Eli katsotaanpa niitä sotilastappioita…

  Venäjän miestappioista liikkuu päivästä toiseen yhä villimpiä arvailuja. Pari päivää sitten venäläislehti ilmoitti 10-tuhatta kuollutta venäläissolttua, toisaalta Ukraina kertoo yli 14-tuhatta ryssää jo kaatuneen, amerikkalaiset arvailee yli 7000 venäläisen kuolleen. Nuo arviot viittaisivat haavoittuneita venäläisiä olevan jo 20-50 tuhatta. Omista tappioistaan Ukraina kertoo sen että 1300 ukrainalaissolttua olisi kuollut ja Venäjä kertoi äsken 1351 solttunsa kuolleen. ”Safe tuo say” että nyt on joku on väärässä arvioissaan. Entä nuo objektiiviset läntiset mediat joiden kuvat vilisevät joka päivä tuhottua venäläiskalustoa, mutta ihmeellistä kyllä vielä ei ole kuviin osunut ainuttakaan tuhoutunutta ukrainalaisvempainta. Tästä voi jo päätellä miten objektiivista luotettavien medioidemme sotauutisointi on – tai siis ei ole.

  Ja entä itse suuret sotapäälliköt. Läntiset propagandamediat luovat kuvaa supersankari Zelenskistä ja kertovat Putinin olevan vainoharhainen hullu. Mutta miten tähän sotaan päädyttiinkään. Venäjä lähetteli puoli vuotta ultimaatumeja ja puheli punaisista linjoista ja vaati neuvottelu NATO-laajentumisen rajoittamisesta. Biden ja muut länsijohtajat puolestaan toisteli joo NATO-ovi on auki eikä me välitetä vittujakaan siitä mitä venäjä on asiasta mieltä. Zelenskiltä tai länsijohtajilta olisi tarvittu vain sen verran pelisilmää että olisi sanonut että ei tuo NATO-jäsenyys ole nyt mahdollinen, koska nuo kusipäät itärajan toisella puolen näyttää olevan tosissaan kun ovat ryhtyneet kasaamaan sotajoukkoja rajoillemme – sotaharjoituksiksi väittävät mutta ultimatumm tuo on. Ja suuret läntiset johtajat mukaan lukien Suomessa toitottaa, että joo jokaisella maalla on oma oikeus hakea NATO:on – vittu mitä puusilmiä. Ihan niin kuin Kuuballa oisjoku rajoittamaton oikeus vuokrata maa-alueitaan ydinohjustukikohdiksi esim. Kiinalle, Venäjälle, Pakistanille ja Iranille eikä jenkkien ”mahdollisista” protestoineista tai ultimaatumeista tarttis välittää.

  JA tämän hölmöilyn takia Suomi Oy on nyt päättänyt irtisanoutua kaikista niistä uniikeista eduista olemme saaneet kun olemme oppineet tasapainottelemaan Venäjän kanssa vuosisatojen ajan. Eilen pysähtyi Allegrojunat, vittu eivätpä pääse ryssät enää tuomaan turismituloja. Halpa puuntuonti venäjältä on myös jo loppunut ja seuraavaksi odotellaankin paperikoneiden (yllättäviä) sulkemisia kansainvälinen kilpailukyvyn laskettua. Ja ties mitä ketkuiluja tuo syyttä suotta Suomen pst-ohjuslähetyksistä ja NATO-kiimasta ärsyyntynyt itänaapuri keksiikään. Joo hienosti pelattu ja onnea voittajille.

  1. Uutiskuvien ja kertomusten perusteella kuolleita on jo kymmeniä tuhansia. Mihinkään ei voi luottaa, kaikki valehtelevat vaatustajan tappioista ja vaikenevat omista. Kuinka paljon uhreja tulee vielä kerrannaisvaikutusten kautta. Sodan vaikutukset tuntuvat nimenomaan Euroopassa jokaisen elämään. Nälänhätä ja pandemia seuraavana tulossa.

   IS kertoi eilen, että moni suomalainen myy omaisuuttaan ja lähtee Portugaliin tai Espanjaan mahdollisimman kauas Venäjästä. Venäläiset ostavat asuntoja itärajan läheltä eli he muuttavat pois Venäjältä eli äänestävät jaloillaan hallintoa vastaan.

  1. Vanhanaikaista tuo voitosta tai häviöstä puhuminen. Ei sota mitään urheilukilpailun vedonlyöntiä ole. Kansat aina häviävät sodissa.

   1. Tottakai sodilla on aina voittajat ja häviäjät. Viimeisimpänä Armenian ja Azerbaidzanin käymä neljän kuukauden sota vuonna 2020, jonka Azerbaidzan voitti.

 3. Telkkarissa oli joku armeijan asiantuntija puhumassa Kinzhalista ja kertoi sen tuhovoiman olevan vain samaa tasoa kuin Buk-ohjuksen. Tosin hän unohti mainita, että Kinzhaliin saa asennettua ydinkärjen.

  Itärintamalta on jo jäänyt suomalaisia sinkoja Venäjän sotasaaliiksi. Nyt Suomi lähettää lisää aseita Ukrainaan.

  Muutenkin kevyitä panssari-ja ilmatorjuntaohjuksia jää koko ajan sotasaaliiksi Venäjälle.

  Ja suvakit luuli, että selkkaus voitetaan twitter-ulinalla, känselöinnillä, vihapuheella, kevyillä lahja-aseilla ja rahalahjoituksilla. Kannattaa suvakkien nyt miettiä uudelleen. Tosiasia on se, että parhailla aseilla ne kahakat voitetaan!

  Ukrainan armeijan suuri virhe oli päästää Venäjä tunkeutumaan rajojensa sisälle. Suomi sentään pysäytti tunkeutujan rajalle. Jos pieni Suomi kykeni tähän, niin miksi Ukraina tehnyt samaa vai onko tämä joku esinahattoman natsihallinon sairas juoni?!! Tosin tämä todistaa, että Ukrainan esinahaton natsipresidentti ei välitä siviileistä!

  Ei Venäjää saa enää pois heidän valloittamiltaan alueilta. Esim. Hersonissa otetaan ensi kuussa Venäjän rupla valuutaksi.

 4. Amerikkalaiset ja britit ovat aina olleet todella oksettavia ja sairaita loisivia rikollisia. Todella sairasta miten molemmat jatkuvasti moralisoivat muille, samaan aikaan kun he tekevät jatkuvasti valtavia rikoksia ja riistävät kaikkia muita. Näillä rikollisilla loisilla ei ole koskaan ollut mitään oikeutta ja asemaa puhua mistään moraalista ja muiden oikeuksista!

  Yhdysvallat ja Iso-Britannia tulevat joutumaan erittäin ankaraan vastuuseen kun heidän imperiuminsa kaatuvat joidenkin vuosien kuluessa. Koko muu maailma oikeasti vihaa tosissaan vihollisiamme amerikkalaisia ja brittejä!

 5. Vie­lä­kö mah­taa Suo­men ar­mei­jas­sa ol­la voi­mas­sa se dokt­rii­ni, et­tä
  – käy­tiin­pä so­taa mil­lai­sin asein ta­han­sa, lop­pu­pe­lis­sä jal­ka­vä­en saap­paan on as­tut­ta­va val­loi­tet­ta­val­le maa­pe­räl­le.

  Täs­tä syys­tä NA­TO:lle on vält­tä­mä­tön­tä pys­tyt­tää tu­ki­koh­tia mie­hi­te­tyil­le alu­eil­le.
  – Eu­roo­pas­sa tär­kein mie­hi­tyk­sen koh­de on il­man muu­ta Sak­sa, jon­ka maa­pe­rää USA:n so­ti­las­saa­pas on tal­lan­nut ai­na toi­ses­ta maa­il­man­so­das­ta läh­tien.

  Toi­nen alis­tus­suh­teen merk­ki on se min­kä maan la­ki kos­kee mie­hi­tys­jouk­ko­ja:
  – Suo­mes­sa ole­van val­von­ta­ko­mis­si­on, NA­TO:n hyb­ri­di­kes­kuk­sen hen­ki­löi­tä ei kos­ke Suo­men la­ki.

  Em­me­kö osaa elää il­man, et­tä mei­dän on kut­sut­ta­va maa­han val­vo­jat ja mie­hit­tä­jät ul­ko­mail­ta?

  1. Ei osata. On kiva kun joku käskee, ei tarvitse omia aivoja käyttää. Sen suomalainen osaa, koska ruotsalaiset jalostivat taitavasti omiksi aivottomiksi orjiksi.

   Eihän Suomi ole itsenäinen, koska puuttuu tärkein eli oma kulttuurinen identiteetti. Se oli joskus ennen, mutta toisen maailmansodan jälkeen se on tuhottu idän ja lännen mädätyksen toimesta. Kaikkea ulkomaista on opetettu pitämään parempana ja apinoidaan sitä.

   Pitääkö ottaa kunnolla kansana ensin turpaan, ennen kuin palataan kansalliseen itsenäisyyteen?

  2. > Em­me­kö osaa elää il­man, et­tä mei­dän on
   > kut­sut­ta­va maa­han val­vo­jat ja
   > mie­hit­tä­jät ul­ko­mail­ta?

   Oman maan luo­vut­ta­mi­nen mie­hit­tä­jäl­le on de­mok­ra­ti­an ra­ken­teel­li­nen omi­nai­suus.
   – Jo­kai­nen po­lii­tik­ko, jo­ka ää­nes­tää an­tau­tu­mi­sen puo­les­ta, on var­mis­ta­nut it­sel­leen ikui­sen vi­ran ja lä­hi­pii­ril­le sään­nöl­li­sen toi­meen­tu­lon.
   – Mie­hit­tä­jä pi­tää sii­tä huo­len ja help­po­ahan se on, kos­ka mie­hit­tä­jän ei tar­vit­se käyt­tää yh­tään omia va­ro­jaan, mak­su suo­ri­te­taan mie­hi­te­tyn val­ti­on omis­ta va­rois­ta.

   1. Niin­pä kaik­ki «de­mok­raat­ti­set val­ti­ot» ovat riip­pu­vai­sia ul­ko­mai­ses­ta ko­men­nos­ta
    – sa­not­tiin­pa si­tä sit­ten si­vis­ty­nees­ti vaik­ka Eu­roo­pan uni­onik­si, SWIFT’ik­si tai kaup­pa­so­pi­muk­sik­si
    – ku­vio on ai­na sa­ma: mei­dän «on pak­ko» nou­dat­taa ul­ko­mail­ta an­net­tu­ja sään­tö­jä ja yh­tei­sö­nor­me­ja; EU-la­ki me­nee Suo­men lain edel­le.

 6. Venäjä tietysti tutkii kaiken Naton parhaasta teknologiasta ja pian sillä on itsellään mm. paremmat panssarintorjunta-aseet.

  Venäjällä on varmaankin varaa vielä parantaa tankkejaan, jossa miehistö on paremmin suojattu. Tutkimalla vastustajansa panssarintorjuntaa se voi ennen pitkää myös suojata tankkejaan paremmin niitä vastaan.

   1. Näinhän se menee. Venäjä yrittääkin tietoisesti estää tätä ja paljastamasta uusinta teknologiaansa. Rikollinen pedofiili-Nato tekee aivan samaa Venäjän suuntaan.

 7. YK:sta on rakennettu länsiliittouman ja Israelin valtion globalistinen nyrkki, jolla mm. miehitetään Naton liittouman valloittamat alueet ja estetään muita osapuolia pääsemästä takaisin valtaan ja saavuttamasta itsenäisyyttä. He kutsuvat näitä YK:n ”rauhanturvaajiksi”, mikä tietysti on täysin valheellinen nimitys miehittäjille. YK:n kautta vastapuoli myös ostetaan ja tuhotaan kulttuurillisesti. Samoin vain Naton länsiliittouma ja Israelin valtio pystyvät hakemaan YK:sta ”oikeutta”, kun taas muilta se on kielletty ja estetty.

  YK:sta ja sen sopimuksista, sekä muista kansainvälisistä sopimuksista pitää erota välittömästi!

 8. Amerikkalaiset ja britit pitää saattaa ankaraan vastuuseen kymmenien vuosien hirveistä rikoksistaan. Heidän pitää myös korvata kaikki rikostensa uhreille satoja vuosia eteenpäin, kunnes kaikki on edes nimellisesti maksettu. He voivat myös korvata työllä rikoksiaan uhreilleen.

  Emme voi sallia sitä, että vihollisemme amerikkalaiset ja britit karkaavat enää vastuustaan.

  1. Emme voi sallia, että venäjän eliitti sortaa omaa kansaansa riippumatta asuvatko he kotimaassa vai ulkomailla. Putin säätää jatkuvalla syötöllä sortolakeja. Neuvostoliiton perillinen putin ei pelkää niinkään sotaa länsimaista vastaan vaan sisäistä vallankumousta ja venäjän demokratisoitumista.

   1. Offensiivinen realismi korostaa, että KAIKKI diktaattorit ja yleensäkin hallitsevat valtaeliitit pelkäävät sekä ulkoisia että sisäisiä vastustajiaan VARSINKIN, kun ne voivat liittyä yhteen ja kaataa diktaattorin. Näihin värivallankumouksiin Amerikan imperiumi on erikoistunut maailmalla ja Venäjä omalla alueellaan.

    Kautta historian diktaattorit ovat kuitenkin vähentäneet ulkoisen ja sisäisen vastustajien synnyttämää riskiä yksinkertaisella kikalla: Rajasota!

    Useimmat VALTIOIDEN väliset sodat ovatkin maailmanhistorian aikana olleetkin rajasotia, joissa valtioiden hallitsijat ikäänkuin sanattomasta sopimuksesta sotivat toisiaan vastaan, mutta rajoitetusti ja mieluummin puskurivaltiossa. Näin molemmat diktaattorit saavat valtavan hyödyn, koska pystyvät sodan avulla hiljentämään OMAN sisäisen vastustuksensa ja näin betonoimaan oman valtansa.

    Kumpikaan diktaattori ei siis halua sodan leviävän niin laajalle, että heidän oma valtansa voisi kadota, vaan ainoastaan taistella rajamaalla niin, että heidän oma valtansa voidaan maksimoida.

    Näin tapahtuu taaskin, koska sodasta hyötyvät sekä Venäjän että MYÖS Amerikan valtaeliitti.

   2. Miksi meidän pitäisi puuttua siihen jos Venäjä sortaakin omaa kansaansa? Paljon parempi se on kuin imperialistisesti loisivien ja rikollisten amerikkalaisten ja brittiläisten eläimien sekaantuminen joka paikkaan maailmassa ja ihmisten massamurhaaminen käyttäen uhrien omia rahoja.

    1. Heh. Hyvä kysymys. Ehkä venäläisillä on joku perisynti, jonka takia vain heitä pitää rankaista samalla, kun Israel ja Amerikka päästetään massamurhista kuin koira veräjästä.

     Ja luonnollisesti se on kääpiö Suomi, jonka sitten käytännössä pitää rankaista sitä jättiläistä Venäjää. Loistava suunnitelma!

     1. Ymmärtääkseni Venäjän ”perisynti” oli Khazarian tuhoaminen, jos sellaiseen teoriaan on luottamista. Khazaarit muun muassa säännöllisesti tappoivat alueensa (nykyinen etelä-Venäjä, Krim, Ukrainan itäosa) läpi matkustavat kauppiaat ja ottivat heidän nimensä ja tavaransa, matkustivat itse näillä uusilla identiteeteillä (muistuttaako yhtään nykyjuutalaisia?), ja ylipäätään orjuuttivat ja kiduttivat niin paljon että Venäjän oli käytävä ensin pakottamassa heidät omaksumaan jokin kolmesta pääuskonnosta (valitsivat juutalaisuuden), ja sitten kun pahuus ei loppunut sillä konstilla, lopulta Venäjän oli tuhottava koko Khazaria. Valitettavasti osa pääsi pakoon, ja siitäpä meille nykyiset khazaarit (globalistijuutalaiset) ja heidän erityinen vihansa Venäjää kohtaan (vaikka kaikki kansathan he haluavat tappaa). Mitään heprealaisia tai semiittejä he eivät ole, mikä selittää myös sen, että he tappavat (esim. natsi-saksa, pfizer-rokotus) alkuperäisiä semiittijuutalaisia täysin surutta muiden joukossa.

      En osaa sanoa teorian paikkansapitävyydestä.

 9. Naton pedo-pridettäjien voima perustuu käytännössä kokonaan ilma ja merivoimien, joissa ei juurikaan tarvitse joutua eturintamalle! Suomessakin ilma ja merivoimat ovat kaikista kaikkein pahimpia pedo-pridettäjiä, jos se edes on mitenkään mahdollista.

  Miksi suomalaisten on vaikea tunnustaa sitä, että hyvin iso osa Suomen sotilasjohdosta on pedofiileja, tekevät huumekauppaa, ihmiskauppaa, lapsikauppaa, pyörittävät terrorioperaatioita jne.? Tämä on se tapa jolla Naton liittouma ja Israel pitävät Suomea ja suomalaisia otteessaan, kuten kaikkia muita maita. Kukaan ei edes teoriassa viitsi lähteä tutkimaan yhtään mitään, kun kaikki ovat käsiä myöten saastassa. Nyt vielä koronatyrannialla yhä suurempi osa on saatu osalliseksi kansanmurhaan ja ihmiskokeisiin!

  1. Loistava analyysi. Tästä onkin juttuja tulossa. Esim. Martti ja Toveri ovat ehkä kyynerpäitään myöten sekaantuneet pedo-operaatioihin esim. Bosniassa ja Amerikassa. Lähettäkää vaan lisää tietoa. Juttua on jo kirjoitettu pari viikkoa, mutta muutama lisätieto vielä tarvitaan ja tietysti massiivinen loppuinspis.

   Loistava pointti myös tuo ilma- ja merivoimien pridettäminen. Muistaakseni ilmavoimillakin on joku kiintiönainen ja niillähän on nyt joku farssimainen värväysvideo, jossa lennosto on kuulemma täynnä naisia. Olisiko jollain linkki siihen videoon?

   Mätää on Suomessakin niin paljon joka puolella ja meillä niin pienet resurssit, että vaikea iskeä joka suuntaan.

   Suoraan sanottuna ihmettelen suuresti UMV:n linjaa, jossa vain toistetaan Venäjän propagandaa eikä KOSKAAN yritetä paljstaa Suomen valeoppositio persuja, polpoa, viranomaismafiaa tai edes puolustusvoimien totaalista pridemätää.

   Lähes sama juttu kansainvälisesti eli Laiton Lehti on AINOA joka systemaattisesti pyrkii paljastamaan valtaeliitin TIETEELLISESTI eli praxeologisen cui bono-analyysin, taloustieteen (itävaltalainen koulukunta, rahakone, petrodollari) ja valtiotieteen (offensiivinen realismi) analyysien kautta.

   Tämän takia myös luomme aikajanoja. Kauhistuttava fakta, että olimme AINOA maailmassa ja siis edelleen, joka teki aikajanan Epstein-skandaalista (jota muuten juutalainen Unz ei kokonaan halunnut julkaista) ja kartan Pizzagatesta. Olemme myös ainoa, joka analysoi valtaeliitin koostumusta kartoilla ja tekee kuka hallitsee maailmaa -karttoja puhumattakaan ideologisista kartoista.

   Nähtävästi kaikki mediat ovat joka mädätettyjä tai sitten liian tyhmiä, sekopäisiä ja kouluttamattomia että osaisiavat käyttää tieteellista menetelmää. Niinpä parasta mihin he pystyvät on joku Q-mössö.

   Eikä muuten ole sattuma, että nimenomaan Suomesta tulee parasta tieteellistä analyysiä, koska ensinnäkin suomalaisten ÄO on korkein ja toiseksi geneettinen degeneraatio on vähäisintä, koska suomalaiset tulivat metsistä vasta puoli vuosisataa sitten. Tämän takia Suomessa on myös korkein teknologinen taso. Ainoa ongelma on suomalaisten terminaalinen naivius, kateus ja taipumus palvoa hallitsijoita, utta jos sen saa purettua, niin tulee loistavaa rehellistä analyysiä ja toimintaa varsinkin, jos merimaan buuritaustainen puolihollantilainen eugenistiselta raamattuvyöhykkeeltä kannustaa.

   1. Sitten oli mm. tämä luottosyyttäjä joka vainosi Ilja Janitskiniakin. Hänkin on ollut miehittämässä YK:n ja Naton operaatioissa ja on hyvin mahdollista, että hänellä on kädet likaisina mm. Kosovon ja Bosnian pedofiilikuvioissa, kuten monella muulla YK:n ja Naton riveissä miehittäneellä.

 10. Pika analyysi:

  Lä­hi­ai­koi­na, eh­kä jo «suu­ren rau­han­te­ki­jän Joe Bi­de­nin» Eu­roo­pan vie­rai­lun ai­ka­na on odo­tet­ta­vis­sa «ti­la­päi­siä jär­jes­te­ly­jä» USA:n ase­man tur­vaa­mi­sek­si Uk­rai­nas­sa.
  – Po­li­tii­kas­sa kaik­ki «ti­la­päi­nen» on tar­koi­tet­tu py­sy­väk­si: En­sin ase­te­taan ti­la­päi­nen asi­ain­ti­la ja sen jäl­keen muu­te­taan mää­ri­tel­miä niin, et­tä ti­la­päi­ses­tä tu­lee py­sy­vä.

  Edel­li­sen maa­il­man­so­dan ter­meil­lä il­mais­tu­na ky­se tu­lee ole­maan «hyök­kää­mät­tö­myys­so­pi­muk­ses­ta».
  – Hyök­kää­mät­tö­myys­so­pi­mus­han teh­dään vain vi­hol­li­sen hyök­käyk­sen py­säyt­tä­mi­sek­si, et­tä omaa va­rus­tau­tu­mis­ta en­nen «lo­pul­lis­ta voit­toa» voi­daan kiih­dyt­tää vi­hol­li­sen kus­tan­nuk­sel­la.
  – Tie­ten­kin ni­mi­tys «hyök­kää­mät­tö­myys­so­pi­mus» on jo van­ha­nai­kai­nen ja ker­ran käy­tet­ty, jo­ten so­pi­muk­sen ni­mi tu­lee ole­maan jo­tain muu­ta.

  Yk­si so­pi­muk­sen kes­kei­nen koh­ta tu­lee ole­maan ÖL­JY (ja sa­mal­la up­po­avan pet­ro­dol­la­rin pe­las­tu­sy­ri­tys).

  Ex­hi­bit A:

  USA:n en­ti­nen suur­lä­het­ti­läs eh­dot­ti, et­tä
  – Ve­nä­jä toi­mit­taa «ti­la­päi­ses­ti» öl­jyä län­nel­le il­mai­sek­si.

  Öl­jy on nyt nous­sut ta­pe­til­le USA:n si­sä­po­liit­ti­sis­ta syis­tä: Ke­säl­lä pi­det­tä­vien vä­li­vaa­lien tu­lok­seen vai­kut­taa erit­täin mer­kit­tä­väs­ti huol­to­ase­mal­la mak­set­ta­va ben­san hin­ta.
  – Eu­roo­pan kan­so­ja pyy­de­tään «uh­rau­tu­maan» USA:n si­sä­po­liit­ti­sis­ta syis­tä joh­tu­en.
  – Myös Suo­men hal­li­tus on esit­tä­nyt jon­kin­mois­ta ener­gi­an hin­ta­sään­te­lyä. Tä­mä on yk­si osa tä­tä sa­maa «ko­ko­nais­ta­lou­del­lis­ta pa­ket­tia».

  Kos­ka USA:n, oi­ke­as­taan uus­kon­ser­va­tii­vien, liet­so­man Ve­nä­jän vas­tai­sen vi­han ja so­dan (jon­ka tu­le­vat Eu­roo­pan alis­te­tut kan­sat käy­mään hei­dän puo­les­taan ja omal­la kus­tan­nuk­sel­laan) lo­pul­li­nen tar­koi­tus on ot­taa hal­tuun Ve­nä­jän luon­non­va­rat, kul­ta ja kaik­ki mi­tä ir­ti saa­daan re­vit­tyä, on myös erit­täin hy­vin tä­hän agen­daan so­pi­va täl­lai­nen eh­do­tus, et­tä Ve­nä­jä «ti­la­päi­ses­ti» luo­vut­taa öl­jyn­sä il­mai­sek­si.
  – Mik­si käy­dä so­taa, jos vi­hol­li­nen saa­daan oma-alot­tei­ses­ti suos­tu­maan mah­dol­li­sen so­dan lop­pu­tu­lok­sen voi­maan aset­ta­mi­seen.

  Jä­re­äm­pi kei­no on sit­ten hal­li­tuk­sen vaih­to, mal­li Ve­ne­zu­ela, jo­ka Uk­rai­nan so­dan ta­pauk­ses­sa tar­koit­taa Ze­le­nes­kin ju­lis­ta­mis­ta so­dan voit­ta­jak­si ja sa­mal­la Ve­nä­jän kei­sa­rik­si ja Ve­nä­jän kai­ken re­aa­li­va­ral­li­suu­den ja ul­ko­mai­sen omai­suu­den luo­vut­ta­mi­nen hä­nel­le (tie­ten­kään Bi­de­nin ma­fi­aper­het­tä unoh­ta­mat­ta) ja hä­nen kans­saan myös neu­vo­tel­la «rau­han­so­pi­mus» Ve­nä­jän kans­sa.

  Ex­hi­bit B:

  Vol­tai­re Net­wor­kin mu­kaan mu­kaan tuo sa­mai­nen en­ti­nen suur­lä­het­ti­läs Mic­ha­el Mc­Faul on kiin­teä osa län­nen vär­vää­mää PR-fir­mo­jen ver­kos­toa, jot­ka ovat tuot­ta­mas­sa so­tap­ro­pa­gan­daa Ve­nä­jää vas­taan.

   1. Rules based world order, sään­tö­poh­jai­nen maa­il­man­jär­jes­tys on pe­li, jos­sa
    1) On yk­si pe­laa­ja, vah­vin.
    2) Vah­vin mää­rää sään­nöt ja
    3) pa­kot­taa muut toi­mi­maan näi­den sään­tö­jen mu­kaan.
    4) Sa­mal­la tuo vah­vin pe­laa­ja pi­dät­tää it­sel­leen oi­keu­den muut­taa sään­tö­jä mie­lin mää­rin ja kes­ken pe­lin.

    1. Kiitos. Aivan loistava tiivistelmä offensiivisen realismin ydinajatuksesta. Tuo pitääkin julkaista. Olisiko vielä jotain linkkejä vai kehititkö tuon tiivistelmän itse?

     Btw, tuo on myös valtiojärjestelmän määritelmä sisältäkin päin. Eli tietysti valtaeliitti määrää aina säännöt, koska rahakoneellaan pystyy ostamaan poliitikot ja manipuloimaan valtamedian kautta kansalaiset.

 11. Amerikkalainen loiskansa jakoi dollareiden lisäksi myös näitä Stinger-ohjuksia jihadistiterroristeille Afganistanin sodassa… ja 2000-luvun alussa oli edelleen liittoutunut ja tukemassa Afganistanin pedofiilisotapäälliköitä. Miksi suomalaiset tukevat ja suojelevat pedofiileja, terroristeja ja huumekauppiaita? Oletteko oikeasti niin moraalittomia ja rikollisia ihmisiä, että ette välitä? Suomalaiset sotilaat ovat sekaantuneet pedofiliaa, ihmis ja lapsikauppaan, sekä terrorismiin.

 12. Amerikkalaiset ja britit ovat todella sairaita ja rikollisia valehtelijoita. Kertoo paljon niiden suomalaisnaistenkin tasosta jotka pariutuvat näiden sairaiden ja valehtelevien rikollisten kanssa.

 13. Suomen NATO hakemus sisään heti maanantaina. Huhti-Toukokuussa hakemus NATO jäsenmaiden käsittelyssä ja näiden ratifiointi ja heti kesällä eduskunnan sinetöidä päätös ja ratifiointi.

  On toimittava nopeasti koska 30 eri NATO valtioiden parlamenttien kesälomakausi lähestyy.

  Suomen NATO hakemus sisään heti. Se otetaan käsittelyyn nopeutetussa järjestyksessä NATO maissa huhti-toukokuun aikana ja ratifioidaan kunkin NATO maan osalta, eli hyväksytään ja vahvistetaan. Sen jälkeen heti eduskunta päättää ja vahvistaa Suomen NATO jäsenyyden.

  1. Oletko mahdollisesti ylipainoinen, kaljaa kittaava sohvaperuna tai kenties sivari? Nämä ovat ne tyypillisimmät Naton ja sodan vaativat Suomessa, jotka eivät kuitenkaan tule itse sotimaan kun sota sitten alkaa. He haluavat Natoon lähinnä sen takia, että voisivat välttää itse joutumasta armeijaan.

 14. Miljardin lisäbudjetti Puolustusvoimille.

  Hornet hävittäjiä lisää. Ehkä Kanada myy meille ystävähintaan noin 20 kpl.

  Hawkit muutetaan maataistelukoneiksi. Niihin tarvitaan täydet asekuormat kaikkiin koneisiin. Tarvittava määrä jätetään koulutuskäyttöön.

  Mahdollisimman nopeasti toimeksi.

  Pilottien rekrytointi ja koulutus käyntiin.

  Myös Sveitsillä ja Australialla on Hornet hävittäjiä. Ne saattaisivat toimittaa Suomelle lisää hävittäjäkoneita.

  Hornettien kokonaismäärää mahdollista kasvattaa ehkä noin sataan koneeseen.

  Rahaa tarvitaan nyt puolustukseen lisää, ja sitä tarvitaan paljon. Ilmasta ilmaan laukaistavia ohjuksia Hornetteihin tarvitaan lisää.

 15. Ukraina on jälleen yksi esimerkki monien joukossa miten imperialistisen rikolliset loiset amerikkalaiset ja britit paskat välittävät yhtään mistään säännöistä, laeista tai moraalista. Eivät he ole koskaan sellaisia edes tunteneetkaan. Tämä on ollut heiltä tietoista valhetta valloittaakseen ja alistaakseen muita maita ja kansoja. Ruotsalaiset ovat valehdelleet samaan tapaan.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*