
Natottajat eli suurisuiset sohvasoturit ovat viime viikkoina olleet varmoja siitä, että pakotteet tulevat romahduttamaan ruplan ja tuhoamaan Venäjän talouden.
Jostain syystä talousromahdusta ei ole tullutkaan. Ruplan arvokin on pysynyt aika samana.
Yksi syy tietysti on, että Venäjä säätelee valuuttamarkkinoita. Tosin niin tekee myös Amerikka ja nimenomaan sotakoneensa pakkotuputtamalla petrodollarilla.
Lisäksi Venäjän ruplan arvoa nostaa se, että Venäjä on alkanut myymään kaasuaan ruplalla. Tämä on järkyttänyt länsimaita, jotka väkisin haluavat maksaa dollareilla. Miksi? Koska Amerikan sotakone käskee!
Aika huvittavaa, että natottajat valittavat ruplakaupan säätelystä, mutta eivät dollarikaupan säätelystä. Siis vaikka dollarikaupan takana on miljoonia ihmisiä tapattanut Naton sotakone. Tai juuri siksi.
Venäjä ja Kiina ovat taatusti sotapelanneet tämän koko kuvion etukäteen. Ne arvasivat lännen pistävän talouspakotteet ja nyt ovat kääntäneet sen omaksi ja varsinkin Kiinan hyödyksi. Kiina nimittäin yrittää tehdä valuutastaan yuanista reservivalutan syrjäyttämällä dollarin!!
Nämä pakotteet vauhdittavat tätä projektia valtavasti tehden Kiinasta suurimman voittajan. Ja Venäjällehän se sopii niin kauan kuin Kiina tukee Venäjää ja lupaa tarvittaessa ostavansa vaikka kaiken sen kaasun, öljyn ja mineraalit. Pitkällä tähtäimellä Venäjä voi lopettaa vaikka kaiken kaasun myynnin Eurooppaan, koska Kiinalla on valtava energianälkä.
Toisaalta on tässä kaikessa yksi huono puoli. Venäjä ei nähtävästi palautakaan ruplaa kultarahaksi, jotta Kiina ei suutu. Tsaarin aikanahan rupla oli todella vahva valuutta ja oli vauhdilla nostamassa Venäjää maailman suurimmaksi talousmahdiksi. Tämä oli yksi syy siihen miksi monilla juutalaisilla oli niin kova kiire synnyttää ensimmäinen maailmansota.
Venäjä voisi jälleen tehdä taloudestaan todella tehokkaan siirtymällä kultaan. Näin kullasta tulisi se ainoa ja oikea reservivaluutta. Putin kuitenkin tuskin uskaltaa palauttaa kultaruplaa toisaalta Kiinan takia ja toisaalta pitääkseen Putinilla oman rahakoneen.
Toisaalta Putin varmasti yrittää sitoa ruplaa yhä enemmän kultaan ihan vain varmuuden varaksi. Jos suhteet Kiinan viilenevät tai jos tulee todella suuri maailmanlaajuinen lama, niin sitten Venäjä voi vihdoin siirtyä kultarahaan.
> Kiina nimittäin yrittää tehdä valuutastaan
> yuanista reservivalutan syrjäyttämällä dollarin!!
Kiinan vastaus sanktioihin olisi täsmälleen sama kuin nyt Venäjän: maksakaa tuontinne yuaneilla. Tästä syystä länsi ei uskalla sanktioida Kiinaa ei ainakaan vielä.
– Kiinallekin on edullista odotella, koska uudet markkinat Venäjällä ja Intiassa eivät vielä vedä sitä tavaramäärää, joka nyt viedään länteen.
– Toisaalta taas dollarin hyväksyminen maksuksi on vähän kuin ilmaiseksi antaisi.
Jotta dollarin romahtaessa Kiina(laiset) eivät jäisi nuolemaan näppejään, on dollarit laitettava kiertoon nopeassa tahdissa.
– Länteen sijoittaminen on vaarallista, koska kommunistit tulevat sosialisoimaan (nykykielessä: sanktioimaan) kaiken kiinalaisen omaisuuden omille oligarkeilleen.
– Niinpä jäljelle jää vain sijoittaminen kolmansiin maihin: Afrikka, SilkkiTie ja sen varrella olevat valtiot.
Dollari ja euro menettävät kiihtyvällä vauhdilla arvoaan. Hei, me köyhdytään.
Kaiken on eliitti suunnitellut vuosia sitten. Seuratkaa WEFn omia suunnitelmia sen sivuilta. Kaikki tieto niiden juonista on esillä vapaasti. Kohta et omista mitään ja olet onnellinen.
Suomessa ovat jo onnistuneet, koska länsimielinen massamedian väittää että suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa. Täältä kaikki tuottava omaisuus on jo myyty ulkomaille. Kansalle pumpataan velaksi katteetonta EU keskuspankin fiatrahaa, jota ei ole sidottu mihinkään konkreettiseen. Velkapaperi eli seteliraha tai numerot tilillä perustuu vain luottamukseen niiden ostoboimaan. Paperia ja bittejä lopulta. Monet asiantuntijat ovat ennakoineet useita vuosia hyperinflaatiota. Koronapandemia, sota ja tavarapula todennäköisesti laukaisevat sen liikkeelle nyt.
> Kiina nimittäin yrittää tehdä
> valuutastaan yuanista reservivalutan
> syrjäyttämällä dollarin
Moninapaisessa maailmassa ei ole reservivaluuttaa. Ketään ei pakoteta käyttämään kaupassaan jonkun toisen valuuttaa.
Yhdellä ja samalla valtiolla voi olla useita valuuttoja. Vaikka niiden vaihtokurssi on (hetkellisesti, pankkitiskillä) sama,
– eri hyödykkeisiin sidottujen termiinien eli futuurien kurssi on erilainen.
Voi olla kultarupla, öljyrupla, kaasurupla jne.
– Kaasun ostaja pyrkii suojautumaan hintavaihteluilta ostamalla kaasuruplia laskun eräpäivälle.
– Spekulantit puolestaan sitovat nuo erilaiset ruplat toisiinsa niin että pankkitiskillä niiden kurssi on sama.
Kun ei ole kiinteää pakkosidosta esimerkiksi kaasun ja kullan välillä (itse asiassa siis ei ole olemassa universaalia reservivaluuttaa), on siitä seurauksena,
– että pitkäaikaiset toimitussopimukset lakkaavat vähitellen olemasta
– ja ne korvautuvat kaupankäynnillä futuurimarkkinoilla.
Jos tavarantoimittajat edelleen tässä uudessa maksujärjestelmässä (joka muuten on tässä ja nyt voimassa ja vallitseva kansainvälisessä kaupassa) edelleen sitoutuu pitkäaikaisiin toimitussopimuksiin (sen sijaan, että antaa futuurimarkkinoiden hoitaa hintasitoumukset) uhkaa sitä spekulanttien aiheuttama konkurssi.
Euroopan energiariippuvuus perimmältään johtuu pitkistä sopimuksista ja dollarin reserviasemasta.
– Ostajat ja myyjät ovat tuudittautuneet siihen, että dollari on vakaa valuutta aina ja ikuisesti eikä kenenkään tarvitse varautua vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen.
– Kukaan ei edes ajatellut, että itse dollari, peruspilari, jonka varaan koko järjestelmä on rakennettu, voi romahtaa.
Sama asia konkreettisemmin sanottuna:
Suomessa sähköyhtiöt ovat sitoutuneet pitkäaikaisin ja kiinteähintaisin sopimuksin
– Sähkökaupan riskit pitää kiireellisesti siirtää vakavaraisten tuotantoyhtiöiden ulkopuolelle, markkinoiden haltuun!
Tämäkin Suomen sähkömarkkinatilanne perimmältään johtuu siitä, että kukaan ei tullut ajatelleeksi, että pitkien sopimusten takuumiehenä oli perimmältään euro.
– Kun euro romahtaa, Suomen infrastruktuuri on alennusmyynnissä ulkomaisille ostajille, mutta vain niille ostajille, jotka keskuspankki valitsee, joille se lainaa romahtavia euroja.
Suomen infrastruktuurin tulevaisuudesta päätetään Euroopan keskuspankissa.
Tämä EU:n touhu, että tarkoituksellisesti ja poliitikkoja lahjomalla ajetaan koko energiasektori konkurssiin, on kuin suoraan BlаckRоck’in käsikirjasta.
Kun hedelmät, energiayhtiöt, ovat kypsyneet poimitaan ne WHO:n hätätilamääräyksellä BlаckRоck’in yhtiökokonaisuuteen.
Oon lueskellu että äärimmäisen epätodennäköistä mikään kaikille tarkoitettu kultaan sidottu rupla mutta sellaisena versiona että esim Venäjä käyttäisi kultasidottua valuuttaa jossain maiden välisessä kaupankäynnissä jonkin verran mahdollinen
Ruplan arvo ei taida enää kovin paljon alemmas voida päästä….
Sehän kävi hetken pohjilla. Suunta on ylöspäin ja kohta ylittää arvon mikä oli ennen kolmatta maailmansotaa.
Venäjällä on kultaa neljänneksi eniten satojen tuhansien miljoonien arvosta. Suomella vain 2,miljardilla. Kaivoksista ulkomaiset yritykset louhivat pari tonnia vuodessa, mutta se kulta ei jää tänne.
USA ja EU saavat olla enemmänkin huolissaan dollaristaan ja euroistaan.
Hyvä, että dollari ja rosvovaltio romahtaa omaan paskaansa kuin Rooman valtakunta.
Ja impeuriumien romahdukset ovat luonnonvoima siinä missä gravitaatiovoimakin!
Niin, Rooma kukistui lyijymyrkytykseen mutta ei siinä tarkoituksessa kuin USAn sisällissodassa, joka on jatkunut federaation itseäistymisestä v.1776 asti. Kymmeniä tuhansia kuolleita ja haavoittuneita joka vuosi.
Ettekö tajua, että USA ei ole mikään rauhan maa, kun jo sisältä on rikki. Missään sivistysmaissa ei sallita tuollaista. USA onkin orjavaltio ja kehittymätön maa.
Yksikään sivistysmaa ei ole tuon orjavaltion ystävä, mutta Suomi ei olekaan enää sivistynyt valtio vaan EUn suojelualue rikollisille maahantulijoille ja poliitikoille ja muille niveljalkaisille siipeilijöille.
Mitähän tästä Sam Laaksosta oikein voisi sanoa? Eikö se tiedä että rupla on koko ajan ollut sidottuna kultaan? Että painettujen ruplien määrää vastaava summa kultaa on holveissa? Siitähän oli polemiikkia jo aiempien pakotteiden aikakutena.