Marco de Wit 2 huhtikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti ei ole sen enempää lännen kuin idänkään puolella, joten sen on helppo vertailla eri lähteitä ja karttoja. Tässäkin jutussa käytetään sekä lännen että idän karttoja, jotka muuten eivät ole enää kovin erilaisia. Ainoana poikkeuksena tietysti Suomen valtamedian kartat, joiden mukaan Ukraina on jo voittanut sodan.

 

Laiton Lehti ei kuitenkaan ole viime päivinä karttoja julkaissut, koska rintamilla on ollut kovin hiljaista. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että sekä venäläiset että ukrainalaiset ovat siirtäneet joukkojaan Donbassin alueelle, jossa sota tullaan ratkaisemaan.

 

Venäläiset ovat siis lähes lopettaneet sotatoimet Kiovan ympärillä ja jopa hieman perääntyneet samalla lähettäen vahvistuksia Donbassin rintamalle. Ukraina on siis saanut joitain pieniä alueita, mutta ei siis suinkaan millään tehokkailla vastahyökkäyksillä, vaan venäläisten joukkojen uudelleenjärjestelyjen takia.

 

Kyse ei siis ole natoharhaisten kuvittelemasta Venäjän luovuttamisesta, vaan joukkojen uudelleen keskittämisestä. Venäjä ei selvästikään halua pommittaa Kiovaa maan tasalle, vaan mieluummin yrittää voittaa sodan Donbassissa.

 

 

Ukrainalaiset ovat viimeisen 7 vuoden aikana amerikkalaisten avulla luoneet Donbassiin ehkä maailman parhaimman rintamalinjan syvine joukkohautoineen ja maanalaisine bunkkeriverkostoineen. Sitä ei niin vaan jyrätä.

 

Lisäksi Donbassia pitkään pommittaneet ukrainalaiset Azov- ja muut fasismia ihailevat sotilaat tietävät, etteivät venäläiset tule antamaan heille armoa. Niinpä he tulevat taistelemaan viimeiseen mieheen aivan kuten Mariupolissa, jonka venäläiset ovat nyt saaneet haltuunsa.

 

Venäläiset ovatkin siirtäneet joukkoja Mariupolin lisäksi myös lännestä Khersovin rintamalta. Venäläiset selvästi valmistautuvat suurhyökkäykseen.

 

Hyökkäys on jo osittain alkanut. Venäläiset etenevät hitaasti, mutta varmasti. Ideana on katkaista ukrainalaisten joukko-osastot toisistaan. Mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti tässä onnistuvat.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

36 thoughts on “Päivän 37 kartta: Keskitys

 1. Onnistuvat kyllä.Mielestäni koko Kiovaan meno oli alun alkaen harhautus,jonka tehtävä oli vain sitoa Ukrainan joukkoja.Suomen Natomedia vinkuu nyt perääntyvistä joukoista ja tappioista Kiovassa.Mistähän muuten johtuu ettei Ukrainan tappioista löydy mitään tietoa netistä?Kaikki salattu.Kuulemani mukaan Ukraina kävelee hiljaa 50 vuotta tämän kurinpalautuksen jälkeen!

 2. Venäjä hyökkäsi monelta eri suunnalta samanaikaisesti Ukrainan kimppuun. Venäjä yritti päästä nopeasti Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan mutta epäonnistui.

  Se sotilaallinen voima joka oli varattu ”anti natsismin” tai ”rauhanturvaamisen erikoisoperaatioon” ei riittänyt. Venäläisiä kenraaleita on kuollut vinopino mikä on merkki siitä että toiminta on useammalla lohkolla epäonnistunut.

  Mikäli Belogrodin räjähdyksiä eivät aiheuttaneet venäläiset itse, on se varma merkki siitä että ukrainalaiset ovat tehneet nyt sotilaallisia iskuja Venäjän puolelle – ja onnistuneet.

  Pidetään mielessä se että Ukrainan kimppuun on hyökännyt sotilaallinen suurvalta.

  Ei mikään bunkkeri kestä sitä jos sitä moukaroidaan ballistisilla ja risteilyohjuksilla joita suurvallalla riittää.

  Jokainen pudotettu Venäjän hävittäjäkone heikentää merkittävästi Venäjän ilmavoimia. Uutta hävittäjäkonetta ei hetkessä valmisteta.

  Ellei joku tahallaan sabotoi NATOn kykyä osoittaa tarvittaessa mikä voima sen yhteisissä tai jo pelkästään USA ilmavoimissa on, se pyyhkäisee kirjaimellisesti Venäjän ilmavoimat kartalta.

  https://www.flyingmag.com/how-russias-air-force-inventory-compares/

  1. Kovaa uhoa ja osin jopa oikeaa tietoa ja osin apsorpoitu valtamedian popagandaa!

   Yksi on varma!
   Se että Ukraina hyökkäsi Venäjän maaperälle on iso virhe ja siksi Kiova kieltää, että se olisi ollut Ukraina.

   Tämä vapauttaa nyt Putinin kutsumaan 2 miljoonaa kovissa sopissa keitettyä armeijan reserviä taisteluihin ja
   nyt on varmaa, että Ukraina rullataan Idästä länteen ja nyt olisi parempi vaan laskea aseet, jotta ei kaikki
   ole myöhemmin tuhkana.

   1. Mikä on uhoa?

    Tosiasiat ovat tosiasioita ihan normaalilla realismilla.

    Te sopisitte poliittisiin NKVDn joukkoihin, jotka Toisessa Maailmansodassa työnsivät pistimillä selästä proletariaatin joukkoja eteenpäin.

    Teidät heitettäisiin vankilaan Venäjällä, ja te itse fanitatte täällä sitä.

    Katutoiminta jota suositte Suomessa saisi nopeasti tylyn lopun Venäjällä.

    1. Ja sinun kutu-toiminnalla ei mennä yhtään minnekkään kuin päin helvettiä.
     Ukraina ei käy mitään sotaa. Sitä käy ”pervosvallat” Ukrainan maaperällä välittämättä paskaakaan ukrainan kansan kärsimyksistä kun se pitkittää sotaa jälleen kerran muualla kuin omalla maaperällään.
     Ja jos oikein ”sodittaa”. Mene Ukrainaan, äläkä täällä uhoa.
     Venäjällä on aikaa siinä missä Bidenin hourulassakin järjestellä joukkojaan niin kuin tahtoo.
     Ainoa, joka häviää joka sekunti on aito Ukrainan kansa eikä sen upporikas juutilainen nukke!
     Ukrainan sota on sisällissota aivan kuten Jugoslaviankin 1990-luvulla, johon NATO puuttui menemällä yhtä sisällisxsodan osapuolta vastaan muiden osapuolten hyödyksi. Ukrainan natsit ovat murhanneet venäläisiä sotavankeja syyllistyen sotarikoksiin.
     Ja jos Venäjän ”hitaus” naurattaa. Se koituu myös Ukrainan kansan hyväksi tavalla, johon NATO, USA ja Iso-Britannia eivät ”syyllistyneet Irakissa, jossa ne pommittivat mattopommituksin kaupunkeja paskaksi niin, ettei edes yhtä torakkaakaan (hyönteinen) jäänyt henkiin!
     Kun urhokkaan tyhmä Suomi liittyy NATO:on. Sen asema on kuin Ukrainankin, jossa USA voi ”larpata” sotaa Venäjää vastaan pelaten kuin shakkia ja ainoat, jotka kärsivät ovat suomalaiset ja koko maan Infrastruktuuri. Ja kun NATO:on mennään. Silloin lopetetaan yleinen asevelvollisuus ja tilalle ammattiarmeija, johon pakko-otetaan kaikki NATO-kiimaiset iästä, sukupuolesta ja vamman laaduista piittaamatta!!!

     1. Idiootit menevät Natoon. Se porukka on kovaa ydintä joka sitä vastustaa. Meillä on isompia ongelmia kuin Nato. Poliitikot ovat se pääongelma. He ovat imbesillejä. Tekevät silmänkääntötemppuja. Jos gallup osoittaa että 80 % vastustaa Natoa, niin tarkkaa kääntyy taas nopeasti. Poliitikolle merkitsee vain suosio. Sairaita narsistipsykopaatteja. Pitäisi laittaa pataan ja paistaa vähitellen nousevalla lämpötilalla. Kaikki poliitikot.

 3. Se on ainakin varmaa että Venäjä ei tule häviämään sotaa vaan ”tavoitteet saavutetaan”.
  Olisiko Venäjän voitto jonkin uuden alku kun globalisti-Ukraina on tuhottu.

  1. Ukrainan sota on käännekohta. Nykyinen epäjärjestys ja järjestelmä loppuu. Pitää tajuta että epädemokraattisen EUn loppu lähenee joka päivä.

 4. Mariupol on stra­te­gi­ses­ti tär­keä, kos­ka siel­lä on yk­si Eu­roo­pan suu­rim­mis­ta rau­ta- ja te­räs­teh­tais­ta. Sen omis­taa Uk­rai­nan rik­kain oli­gark­ki Ri­nat Akh­me­tov.

  Mariu­po­lis­ta Tu­lee Eu­raa­si­an In­teg­raa­ti­on Kes­kus

  Län­nel­le teh­das on tär­keä, kos­ka
  – Ri­nat Akh­me­tov kuu­luu uu­den maa­il­man­jär­jes­tyk­sen mu­kai­seen «si­sä­pii­riin» ja si­ten
  – on kor­ke­al­la «pe­las­ta­kaa oli­gar­kit» -pro­jek­tis­sa.

  Idäl­le teh­das on tär­keä, kos­ka
  – Ve­nä­jä tar­vit­see rau­taa kas­va­van kan­sa­ta­lou­den tar­pei­siin ja
  – Kii­na tar­vit­see te­räs­tä Silk­ki­Tie -hank­keen rau­ta­tei­den ra­ken­ta­mi­seen.

 5. Venäläisessä sodankäynnissä kenraalit johtaa joukkojaan edestäpäin.Lännessä kuin ruotsissa takaapäin kuivana kakkoseen.

 6. Historiallisesti fasistit tuntuvat aina olleen globalistisen rahaeliitin nyrkki ja nimenomaan mm. MI6:n hallitsema nyrkki.

 7. ”Ainoana poikkeuksena tietysti Suomen valtamedian kartat, joiden mukaan Ukraina on jo voittanut sodan.”

  On tullut mieleen sekin, että luodaanko tällä harhautus, että nyt on sopiva hetki liittyä natoon. Ukraina lyö Venäjän tai ainakin pidättelee sitä, jolloin Suomi voi livahtaa turvaan. Sitten tuleekin yllätyksenä, kun Venäjällä onkin vielä runsaasti resursseja myös Suomen natohaaveiden torppaamiseen. Ukraina ehkä jaetaan Dniepriltä kahtia.

  Natoon aiotaan liittyä ennen kesää ja joku on ennustanut, että kun tuomi kukkii, Venäjä hyökkää Suomeen.

  En yhtään yllättyisi, jos 2150-luvun historioitsijat löytäisivät näiltä ajoilta oman version Molotov-Ribbentrop sopimuksesta. Jostain kumman syystä laskeutuu aina hiljaisuus, kun yritän esittää että ehkä nytkin taustalla on jokin etupiirijako. Ilmeisesti olen ollut väärässä, elämme sitten rehellisen politiikan mutta provokatiivisen retoriikan aikaa. Ken elää, se näkee.

  1. Saatat olla pirullisella tavalla oikeassa. Katsotaan.

   Minulla on hälytyskellot soineet jo aikoja sitten. Herätti hämmästystä miksei USA heti alkuvaiheessa lähettänyt massoittain kuorma autoja, jeeppejä, polttoaine ajoneuvoja, luotisuojaliivejä ym. kaikkea sellaista mitä tarvitaan sodassa, varsinkin suurvaltaa vastaan. USA on toki lähettänyt pst ja it aseistusta.

   Mutta Baltian maihin ja Puolaan on lähetetty lähinnä symbolisesti pieniä joukkoja.

   Tosin, taustalla voi olla syy ettei haluta eskaloida tilannetta.

   Venäjä saa kyllä riveihinsä paljon lisää sotilaita jos se haluaa, mutta se edellyttää liikekannallepanoa, ja se on sama kuin painaisi maailmansodan punaista nappia.

   1. Ukrainan sota on vastaava maailmansodan esisota kuin oli Espanjan sisällissota 1930-luvulla. Elämme toisintoa 1930-luvusta.

    Kun teinipissikset ja natokenraalit johtavat Suomea, se on tuhon tae.

    Ei meille kerrota salaisista sopimuksista eikä etupiirijaoista. On myös ennustettu että Nato pommittaa vielä Suomea. Helppoa se on kun niille suomen natokenraalit ovat antaneet pääsyn strategisiin suunnitelmiin ja hävittäjät eivät nouse ilmaan ym Microsoftin vehkeet toimi ilman USAn suostumusta. Gates häärää lääketeollisuuden lisäksi sotateollisuudessa ja omistaa jo nyt valtavia ruoantuotantomaatiloja esim. USAssa. Tavoitteleeko maata myös Ukrainasta?

 8. Venäjän tärkeimpänä tavoitteena pohjoisessa ja koko sodassa oli vallata tai edes pystyä saartamaan Kiova, mutta se ei siihen pystynyt vaan joutuu nyt vetäytymään. Se on yksinkertaisesti iso voitto Ukrainalle siellä rintamalla ja koko sodassakin sekä hyvin häpeällinen tappio Venäjälle.

   1. Ilmeisesti sen takia koska venäläiset eivät saaneet tykistöä ja raketinheittimiä kantaman sisälle. Tyypillisesti tykistön kantama on noin 20-30 km. Uudenaikaisissa tykeissä kantama tosin voi olla huomattavasti pidempi. Riippuu myös paljon tykistön ammuksen/kranaatin ominaisuuksista. Se 60 km pitkä venäläinen sotilassaattue pysähtyi tielle moneksi päiväksi. Kertoo suurista ongelmista huollon kanssa. Polttoaine lopussa. Ja Ukrainan erikoisyksiköt iskivät saattueen kriittisiin kohtiin. Kuten kuuluukin tehdä.

    1. Väitetään että vaihtoivat polttoainetta ruokaan tupakkaan ja alkoholiin. Ei ole kovin hyvin johdettua eikä organisoitua toimintaa.

     Tankit ovat kuin jotain grillejä. Tankit ovat aivan paska hyökkäysase. Pitäisikö ne korvata hevosilla tai polkupyörillä?

   2. Perinteinen sota on lähinnä itä-ukrainassa ja muualle Ukrainaan tehdään erikoisoperaatioita joilla tuhotaan sotateolliset kohteet, niillä ei ole tarkoitus miehittää tai valloittaa maata tai edes vaihtaa hallintoa. MM. Ukrainan presidentin neuvonantaja Arestovich sanoi eilen, että Venäjä pommittaa vain sotilaskohteita ja hän pyysi poliitikkoja ja toimittajia rauhoittumaan. Miksi Ukraina ei ole julistanut sotaa Ukrainalle? Ja Ukrainan tärkein tulolähde on edelleen Venäjän kaasun välittäminen ulkomaille. Riippumattomat amerikkalaiset lähteet toistuvasti kertovat että yli 95% valtamedian Ukraina uutisista on feikki uutisia, joten jos haluaa jotain totuutta tietää niin kannattaa ensin jättää kaiken valtamedian pois tietolähteistä? Ihan samoin kuin mitä koronan kohdalla tapahtui.

    1. Massamedia on tarkoitettu typerille massoille. Löytyykö mediasta lähteitä, onko siellä tieteellistä tietoa? Media on helvetin lantaluukku.

   3. Grozny on pieni kylä verrattuna Kiovan miljoonakaupunkiin ja Tsetseniassa se oli ainoa tavoite kun tasavalta piti saada takaisin Venäjälle ja Tsetsenian johto kukistumaan. Tottakai Ukrainassa Venäjän päätähtäimenä oli vähintään saartaa Kiova, sillä ei se muuten olisi käyttänyt niin paljon resursseja käydäkseen vain kääntymässä esikaupungin liepeillä, mutta kun sillä on Ukrainassa muitakin rintamia ja tavotteita, niin se pystyi vähin äänin vaihtamaan hyvin tappiolliseksi muuttuneen kärkihankkeensa toiseen menettämättä täysin kasvojansa.

   4. Siksi,että venäjän armeija on huono ja sen sotilaat ovat huonoja lukuunottamatta joitain erikoisjoukkoja, joilla ei kuitenkaan sotaa voiteta, eikä myöskään roistowagner-palkkasotilailla. Venäläinen sotilas on huonosti koulutettu eikä pysty itsenäiseen ajatteluun tai toimintaan. Se on kasvatettu kollektivismiin ja ylempien ohjaukseen. Kun venäläiselle sotilaalle tulee vastaan hankala tilanne, ei hän osaa toimia vaan tarvitsen jonkun joka käskee häntä ja sanoo miten tulee toimia. Sanottiinkin sitä jo aikoinaan, että yksi suomalainen sotilas vastaa kymmentä ryssää ja se pitää tänäkin päivänä paikkansa. Venäjä ei tule ikinä voittamaan Ukrainaa. Moni muukin dewitin skenaario on mennyt päin mäntyä.

    1. Kymmenen t-paitaa vastaa yhtä toppatakkia. Kymmenen juokseminen ase kädessä kohti tulta vastaa yhtä miestä montussa.

    2. Kaikki armeijat ovat huonoja ja persereikiä niissä opetetaan nuolemaan. Sotilaat tuottavat vain paskaa ja hiilidioksidia, sanoi aiemmin joku suomalainen rauhanturvaupseeri, jota syyttettiin naisten syrjinnästä. Hieno mies. Olisi pitänyt jättää syyttämättä.

     Samoin kuin lennoston komentaja, joka avainhenkilöiden Lemmenjoen kosteassa yhteiskkntasidostapaamisessa taakse poistutti jokeen kaupunginjohtajia ym omasta mielestään isoja herroja. Joku oli toivonut tapahtumaan toden tuntua ja sitä sitten sai. Hirveä akkamainen poru sitten myöhemmin. Korttipelissä hieman maistissa komentaja oli sanonut: ”sinä olet muuten suomen typerin kaupunginjohtaja”. Tuollaisesta sotilashuumorista joku kehtaa suuttua.

     On se hyvä kun joku komentaa isoja siviiliherroja. Tuostakaan ei olisi pitänyt tehdä isoa numeroa Tuollaisia nämä Suomen neitimäisetakkasiviiliherrat ovat. Heti itketään jos vähän sieluun sattuu. Pitäisi olla kevyt työ ja iso palkka, eikä työn tuntua ikinä.

    3. Vertailuksi Yhdysvaltojen armeijassa on valtavasti vähä-älyisiä jengirikollisia, narkkareita, huumekauppiaita, varkaita, kiintiömielisairaita ja kiintiönaisia jne. Venäjä on päinvastoin koko ajan pyrkinyt pääsemään eroon huonoimmasta aineksesta ja on parantanut varustuksensa melko lailla lännen tasolle. Siellä ei myöskään ole kiintiömielisairaita ja kiintiönaisia riveissä.

 9. Ja sitten päätin julkaista päivätolkulla vanhoja karttoja. Ootko Marco kartonu liveusmap.com

  Siellä on riippumattomien tilanne.

  1. Entä riippumattojen tilanne? Tarttee olla vielä kunnon makuupussit. Jotkut suomalaiset nukkuvat talvet alasti parvekkeella ja kävelevät ulkona paljain jaloin.

   Olen tosiaan nähnyt talvipakkasilla marketissa mustan miehen pelkissä shortseissa ja sandaaleissa. On sitä pakkasen kestävyyttä näköjään muillakin kuin suomalaisilla.

 10. Mitkä natsit? Kerro, haluaisin tietää. Minun lähteet jotka ovat käyneet kymmeniä kertoja Venäjällä ja Ukrainassa eivät ole vielä havainneet missään julkisesti natseja. Jos niitä siellä esiintyy se on täysin marginaalinen ilmiö.

  Mutta te ette ole puolueettomia. Te tulette Putinin johtamaa diktatuuria ja sen yritystä tuhota ja varastaa Ukraina tai suuria osia siitä.

  Kun Putin vaatisi Suomea solmimaan uuden YYA sopimuksen te olisitte sitä kannattamassa.

  Mihin muuten katosi Laittoman Lehden juttu evp. kenraalimajuri, ent. tiedustelupäällikkö Pekka Toverista? Tuliko kiire poistaa se kun se ei pitänyt paikkaansa?

  1. https://youtu.be/vHnteimq15Q

   Juutalaisten yksi voimakkaimmista etujärjestöistä ADL itse avoimesti kertoo Ukrainassa taistelevan natseja, mutta järjestön mukaan ne ovat niitä hyviä natseja. Miksi haluat kiistää asian, jonka juutalaisten yksi suurimmista etujärjestöistäkin myöntää täysin avoimesti? Naton länsiliittouma ja Israelin valtio taistelevat natsien kanssa.

 11. Jaahas.. Tullut taas uudet sensuurimääräykset Kremlistä. Hienosti Marco, hyvin sä häntääsi heilutat.

   1. Nyt koitti Marcolle ja Hetkiselle onnenpäivä. Buthassan kansanmurhaa lienee poikien syytä juhlia.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*