Marco de Wit 21 huhtikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ukrainan sodan alettua Laiton Lehti on muistuttanut Venäjän saaneen diplomaattisen murskavoiton, joka entisestään voimistuu. Sodan pitkittymisestä huolimatta ylivoimainen osa maailman väestöä ei ole suinkaan tukenut Ukrainaa. Päinvastoin.

 

Läntinen valtamedia on kuitenkin antanut täysin toista kuvaa. Sen mukaan ”kansainvälinen yhteisö” olisi täysin tuominnut Venäjän sotarikollisena. Käytännössä tämä ”kansainvälinen yhteisö” on kuitenkin vain läntisen valtamedian luoma kupla, jolla yritetään puolustaa dollari-imperialismia.

 

 

Päivän 29 kartta: Ilon päivä! Petrodollari romahtamassa!

 

 

Viime aikoina jopa Yle on kuitenkin joutunut myöntämään, että sodan pitkittyminen ei ole saanut maailman väestön enemmistöä siirtymään Ukrainan puolelle. Päinvastoin. Tosin Yle viimeiseen asti yrittää vähätellä tätä vihafaktaa, kuten alla olevassa Ylen jutussa käy ilmi.

 

Huomaa miten pääotsikon kolmannes muuttuukin alaotsikossa kaksi kolmasosaksi.

 

Kuvassa linkki Ylen juttuun

 

 

Ylen jutussa on myös aika hyvä kartta, joskin väritys ei tuo tarpeeksi hyvin esille sitä kuinka yksin länsi oikeasti on pakotepolitiikassaan.

 

 

Kuvassa linkki Ylen juttuun

 

 

Jokainen vähänkään geopolitiikkaa ymmärtävä pystyy näkemään yllä olevasta kartasta kuinka hyvässä asemassa on Venäjä. Sillä on raaka-aineilleen valtavat markkinat, koska kehitysmaatkin pystyvät ostamaan raaka-aineita. Niinpä pakotteet eivät tule lannistamaan Venäjää, vaan päinvastoin ne tulevat tuhoamaan lännen.

 

Lännen uppoavaan laivaan ovat tietysti innokkaimmin hyppäämässä suomalaiset.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

26 thoughts on “Yle vihdoin myöntää enemmistön maailman väestöstä tukevan Venäjää!

 1. Laittomalla Lehdellä ei ole puolueetonta tai riippumatonta linjaa. Muuten olisitte uutisoineet Venäjän ohjusristeilijä Moskvan uppoamisesta, ja miten se upotettiin. Jos Kiina tukee Venäjää, ei tämä ole mikään yllätys. Tosin, näiden välit eivät ole kovin luottamukselliset. Venäjä on varautunut käyttämään ydinaseita ”liittolaistaan” Kiinaa vastaan.

  1. Ohjusristeilijä Moskvan upotuksen tarkempi tutkinta olisi hyvinkin tärkeää.

   Ukrainalla itsellään ei tunnetusti siihen kalustoa ole, sillä Ukrainan ikiaikaiset Neuvosto aseet eivät moiseen olisi pystyneet. Myöskään kaikista IS/IL:n Pelle Peloton seikkailutarinoista ei ole tarinaa pidemmälle, vaan nekin surkastuvat muiden haamu- ja kummitusjuttujen tasolle.

   Sen sijaan viime päivinä on avoimemmin myönnetty että Ukrainalla on halussaan USA-kalustoa rintamilla… Mikä olisikaan vaikutus sotilasliittoihin liittymisellä, mikäli Ukraina käy aktiivista sotaa Venäjän kanssa US-kalustolla ja neuvonantajilla?

   1. Todennäköisin syy, onnettomuus. Toisiksi todennäköisin, NATO maa Romanian torpedo. Kolmantena sama Bulgarialta.

   2. Pääasia on että osuivat ja upposi.

    Ukraina valmistaa itse meritorjunta ohjuksia. Venäjän Mustan Meren laivaston lippulaiva ohjusristeilijä Moskva upotettiin Neptun ohjuksilla jotka on kehitetty edelleen venäläisestä KH-35 ohjuksesta. Sota-aluksen kyljessä näkyy kuvissa reikä tai useampi läpäisy ja alus on kallistunut.
    https://www.outono.net/elentir/2022/04/18/the-first-images-of-the-russian-cruiser-moskva-after-the-attack-that-sank-it/

  2. 50-vuotias raakki otti ja räjähti laivassa tapahtuneen onnettomuuden takia eli merisotilaiden ”maanantai päivän” takia. Kuten jo mainitsin sotalaiva on auttamattomasti wanhentunut aseistukseltaan ja ohjuksiltaan, joilla ei käytännössä tee mitään nykyaikana merisodankäynnissä. Aluksessa tapahtui ammusten räjähdyksestä johtunut tulipalo ja miehistön jäseniä loukkaantui kummastakin syystä. Alus on jo neuvostoajoilta, joka nyt tullaan romuttamaan pois käytöstä kokonaan.

   Onnettomuuksia tapahtuu rauhan aikanakin sota-aluksissa ja sukellusveneissä siinä missä muillakin elämän osa-aluilla. Pois ottattamatta sodassakin kuten WWII aikana eivät aivan kaikki härdellit johtuneet osumista vaan inhimillisistä syistä miehiostön hermopaineesta ja koordinaatio virheistä ”joukkuepelissä”!

   Tätän ei tarvitse uskoa, koska ei tämä ”lännen ”arvoyhteisön” narratiiviin sovi sitten yhtään.

   1. Räjähdys tapahtui koska kun ohjukset osuivat ne tekevät pahaa jälkeä. Tuollaisessa sota-aluksessa on valtava määrä ammuksia ja polttoainetta. Joten räjähdykset ovat olleet melkoisia. Alus oli modernisoitu ja tarkoitus pitää vielä pitkään käytössä.
    Asiantuntijoiden mukaan aluksen päällikkö ajoi liian lähellä rannikkoa ja ilman saattoalusten suojaa.

 2. Yle trollaa ?

  Kartassa intia merkitty netraaliksi, kun taas jutussa:

  EIU:n arvioissa Kiina ja Intia ovat kallellaan Venäjään päin – Kiina Intiaa selvemmin. Nämä kaksi maata muodostavat ison siivun koko maailman väestöstä. Niissä asuu yhteensä reilu kolmannes maailman väestöstä.

  1. No, enhän minä mikään herra ole vaan Mestari, mutta kun on immeisiä enempi ja muita syrjäisiä tiettyjä ei kiinnosta niin totta.

  1. Älä turhaa lausu minun nimeä muutenkaan, en tykkää herroittelusta kun olen sanonut: Älä turhaa lausu Herrasi(Äkäslompolon) nimeä! Kutsu vaan Jyriksi kun tavataan, muuten olen uusi mestari, joka piirtää maailman uusiksi kautta henkisen ja maallisen. Olkoot lampaat tulevi järkihin. Rukoilen, pelkää en, mutta teitä epäilen.

 3. Jotkut ovat laskeneet, että Venäjää tukevien (tai ainakin sanktioita vastustavien) maiden väestö on 81% planeetan väestöstä. Ja siihen päälle se valtava joukko länsimaissa, joka on Venäjän puolella. Serbiassa valtaenemmistö, muissa jokin vaihteleva luku.

  Kuten monet ovat huomauttaneet, jos Putin tahtoisi asettua jenkkien presidentinvaaleissa ehdokkaaksi, hän mahdollisesti voittaisi.

 4. Suomi on väärässä porukassa taas. Sen pitää olla erillään kaikista muista. Oikea viiteryhmä on mm. suomensukuiset, saamelaiset, inuiitit, Amerikan intiaanit, baskit, intialaiset, pakistanilaiset, aboriginaalit, oseaatit ja afrikkalaiset. Ei ikinä yhdessä germaanien ja englanninkielisten kanssa.

 5. Suvakkien hätä on nyt todellinen! Nimittäin iloiset turkkilaiset aloittivat sikailevien kurdien tuhoamisen terrorismin vastaisessa operaatiossa. Turkki on naton jäsen, joten suvakkien täytyy nyt tukea Turkkia.

  Toivottavasti jokainen kurdi häipyy nyt pois Suomesta. Me emme tarvitse kurdeja! Kurdit ulos Suomesta!

  Milloin Ukraina aloittaa voimakkaat vastahyökkäykset? ”Slava esinahattomuus!!!”

  1. Luetko taas lukenut vaimollesi laitonta lehteä, kun hän keittää sinulle ruokaa. Riutunut vaimo jää aina kotiin lapsikatraan kanssa, kun lähden veren veijareiden whiteboy nuotipiiriin. Laulatti siellä salassa Palefacen Shagrilaa. Miksi et muuta iloiseen Turkkiin mutta hei, eihän siellä voikkaan puhua esinahattomista.

   1. Jos olet jussi parka taas yksin tuon saman juttus kans hön ei keitä sua. Ei jää riuku mitään, vaimostas ei ole ollutkaan. Lähde ja opi Anarekasta. Kuvittele valkonaaman vaan tuntevan kunnes tuot huumeita pitkin sankrillaa, ei turkkiinko hei, halal teuraaksi itses vei kun on tuskaa nahatonta vedä käteen en kertaa monta, siis PAINU VITTU VANKILAAN HAHHAHHAHAAAA🤣😅

    1. Mitä se äkäslampola oikein raivoaa? Oliko sinulla jotakin oikeaakin asiaa? Tuskin. Ainakaan jos lukee sinun houreisia kommentteja. Lopeta, ettet tukehdu itseesi.

 6. ”Jokainen vähänkään geopolitiikkaa ymmärtävä pystyy näkemään yllä olevasta kartasta kuinka hyvässä asemassa on Venäjä.”

  Jokainen ihmismieleen vaikuttamisesta kuullut (rumemmin aivopesusta), pystyy näkemään samasta kuvasta kuinka länsi on piirretty vaalean punaisella, siinä missä Venäjä on tumman harmaa sävyltään.

  Samalla tarkkaavainen huomaa että ylipäätään harmaan sävyjä kartalla edustaa yksin Venäjä… Sanomattakin on selvää että kaikki maailman maat ovat kartalla väritykseltään punasävyisiä – olkoot ne sitten kuinka Venäjään kallellaan tahansa, kun näitäkin kuvan tekstiselitteen mukaan kuitenkin on…

 7. No, onhan siellä Ukrainankin toki harmaalla ja näin ollen värivalinnat on helposti selitettävissä parhain päin…. Maamassa antaa kuitenkin sen kuvan ja vaikutelman, eikä nuo valinnat sattumaa ole.

  1. Ja Suomi on kartassa melkein Etelä-Amerikan kokoinen. Oikeasti Suomen pinta-ala on alle puoli prosenttia maapallon pinta-alasta. Kuka noita karttoja piirtelee?

 8. Marco, lue tarkemmin: ”Liki kolmannes (32 prosenttia) maailman väestöstä asuu EIU:n mukaan maissa, jotka ovat toistaiseksi pysyneet reaktioissaan neutraaleina eli ne eivät ole ottaneet kantaa suuntaan tai toiseen. Niin ikään kolmannes asuu maissa, joissa valtionjohto on suoraan tukenut Venäjää tai jakanut kannanotoissaan Venäjän esittämiä argumentteja.

  Toisin sanoin jopa kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä asuu sellaisissa maissa, jotka eivät ole tuominneet Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.”

  1. Hyvä pointti, mutta et siteerannut otsikkoa, joka oli siis se ensisijainen pointti. Pointti oli se, että pääotsikossa oli KOLMANNES ja vasta alaotsikossa se tärkein tieto eli kaksi kolmasosaa. Kyse on siis lukijan hämäämisestä, koska useimmat lukevat vain pääotsikon.

 9. Niin, eli ne maat jossa sitä demokratiaa ja vapausoikeuksia poljetaan ovat puten puolella. Ylläri… #sananvapaus

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*