Marco de Wit 25 huhtikuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ukrainan sota vain jatkuu. Tämä on tietysti diplomaattinen murskavoitto Venäjälle, koska suurin osa maailmasta ei aseta pakotteita Venäjälle. Venäjä voi jatkaa sotaa tarvitsematta pelätä joutuvansa eristyksiin. Venäjä ei myöskään enää pelkää Ukrainan saavan tuekseen ulkomaisia sotajoukkoja. Tämä varmistaa, ettei Venäjä juuri voi hävitä sotaa. Kyse on vain siitä kuinka suuren palasen Ukrainasta se ottaa.

 

Niinpä Venäjällä ei ole kova kiire, vaan se voi rauhassa keskittää joukkojaan Donbassin alueelle. Lähipäivinä tai lähiviikkoina se voi näin hyökätä täydellä voimalla tarvitsematta pelätä teurastavansa siviilejä.

 

 

Mutta mikä on Venäjän päämäärä? Kukaan ei tiedä paitsi Putin ja hänen lähipiirinsä. Tosin hekin varmasti muuttavat päämäärää tarvittaessa.

 

Yksi asia on kuitenkin varma. Venäjän minimitavoite on saada sekä Luhanskin että Donetskin alueet täysin Venäjän hallintaan. Tämän lisäksi vielä maasilta Krimille. Venäjä on nyt hyvin lähellä tätä minimitavoitetta, jos se vielä voittaa Donbassin taistelun eli saa vallattua alla olevan ympyröidyn alueen.

 

 

 

 

Voi kuitenkin olla, että jos Venäjä voittaa Donbassin taistelun, niin Ukrainan armeija on käytännössä tuhottu ja Venäjä voi edetä pidemmälle. Mutta kuinka pitkälle?

 

Todennäköisesti Venäjä haluaisi koko Mustanmeren rannikon varsinkin, kun siellä on paljon venäjänkielistä väestöä. Näin Krimin sotilaallinen asema parantuisi huomattavasti ja Venäjä pystyisi täysin dominoimaan Mustaamerta.

 

 

 

 

Jos Ukraina romahtaa ja Venäjän lopullinen hyökkäys etenee nopeasti, niin tällöin Venäjä voisi pyrkiä maksimitavoitteeseensa eli koko Itä- ja Etelä-Ukrainan valtaamiseen. Kyseessä ovat melko venäjänkieliset alueet, joissa tuskin tarvitsee pelätä sissisotaa. Lisäksi Kiova voitaisiin jakaa kahtia.

 

Tämä maksimaalinen tavoite on varmasti armeijan tavoite, koska se lähes poistaisi Ukrainan taholta tulevan hyökkäyksen vaaran. Idän ja lännen välinen rintamalinja siirtyisi satoja kilometrejä länteen. Samalla Venäjä saisi raaka-ainerikkaan noin 20 miljoonan asukkaan valtion läheiseksi liittolaisekseen ja markkina-alueekseen.

 

 

 

Toisaalta Kiina ja puolueettomat maat tuskin hyväksyisivät noin suuren alueen liittämistä Venäjään. Käytännössä asia luultavasti hoidettaisiin luomalla uusi Novorussia-valtio, joka olisi riippuvainen Venäjästä. Erillinen valtio myös olisi Venäjälle paljon halvempi vaihtoehto, koska tällöin sen ei tarvitsisi antaa Novorussian väestölle Venäjän kansalaisuutta ja sen mukanaan tuomia taloustukiaisia.

 

Käytännössä Donbassin taistelu tulee ratkaisemaan mikä vaihtoehdoista toteutuu: Mini, medium vai maxi.

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

55 thoughts on “Karttasota: Ukrainan sodan vaihtoehdot Venäjän minivoitosta murskavoittoon

 1. Amerikkalaiset ja brittivihollisemme jäävät nysväämään 20 vuodeksi Afganistaniin ja Irakiin, jonka jälkeen kaikki nauravat miten farssimaisesti amerikkalaiset vetäytyvät Afganistanista, jonka jälkeen amerikkalaiset ja britit herjaavat miten venäläisillä menee pari kuukautta valloittaa Ukraina. Tsiisus Christ mitä totaalisia pellejä…

  1. Ei kestänyt vallata näin kauaa. Maailman toiseksi suurimmalta armeijalta tulisi odottaa paljon enemmän. Tsiisus Christ mitä sivistymättömyyttä.

  1. Aina menettää enemmän hyökkäämällä johonkin. Se on sodan laki. Hyökkääjä joutuu tekeen vaativimman tulo-osan eikä tunne hyökättyä aluetta ikinä hyvin, vaikka onkin ollut neuvostoliitto.

 2. Ja Suomi asettaa pakotteita itse itseään vastaan…

  Olemne häviävässä joukkueessa, taas kerran.

  Surullista.

  MUTTA, KIITOS VENÄJÄN, UUSI TRANSHUMANISMIIN PERUSTUVA MAAILMANJÄRJESTYS ON NYT PERUTTU!!! 👍

 3. Samalla amerikkalaiset ja brittivihollisemme saavat tekosyyn tehdä tyhjästä entistä enemmän rahaa rahaa, jonka eivät maksa amerikkalaiset ja brittivihollisemme, vaan heidät vihollisensa, eli me itse! Ensin he miehittävät maamme ja sitten tekevät tyhjästä meidän maksettavaksi miljardeja ja miljardeja dollareita rahaa.

 4. Samalla Venäjän neuvotteluasema Ukrainaa kohtaan myös paranee mitä paremmat asemat hän pelaa ennen lopullisia neuvotteluita.

  Kahden slaavikansan ollessa kyseessä ukrainalaiset tulevat lopulta kiittämään Venäjää, sillä länsimaat ovat mädättämässä Ukrainaa valtavalla vauhdilla.

 5. Mitä eroa mafialla ja valtioilla? Valtiotieteellisen tiedekunnan opetusohjelmaan pitäisi ottaa mafiaelokuvien katsominen oppimateriaalina. Siinä kaikki mitä tarvitaan ymmärtämään Kuinka valtiot toimivat. Valtio on vaan paljon laajempi ja syvempia organisaatio kuin ”mafia” Se on kaikkialla valvomassa.

  Ukraina ja Venäjä ovat ääriesinerkkejä siitä mitä tapahtuu kun tosimafioosot keinottelevat itsensä valtaan. Sota siitä on seurauksena.

 6. > Kiova voitaisiin jakaa kahtia.

  Berliini 2.0

  > Kiina ja puolueettomat maat tuskin
  > hyväksyisivät noin suuren alueen
  > liittämistä Venäjään

  Hyväksyisikö Kiina sitten, jos Taiwan …

 7. Vie­lä jat­kan tä­hän Ber­lii­ni 2.0 vaih­to­eh­toon.

  Niin kau­an kuin län­nel­lä oli eril­li­sa­lue Neu­vos­to­lii­ton val­ta­pii­ris­sä, Ber­lii­ni, sil­lä ei ol­lut vaa­ti­muk­sia sen suh­teen, et­tä Neu­vos­to­lii­tol­la oli sa­mal­la ta­val­la Ka­li­ning­rad.
  – Nyt on [Puo­la] al­ka­nut uhi­tel­la Ka­li­ning­ra­din omis­tuk­ses­ta.

  1. Mitä???!?! Eikai Juho E ja Inka H ole sama henkilö?!?? Nyt tuli kyllä ihan puskista. Onneksi päivän kuvaa kommentoi moni eri henkilö ihan omilla aidoilla nimillä.

   1. Kuten sinä omalla nimellä? Hieno nimi sinulla. Joudutko kiusatuksi vai oletko jo teurastamolla tai ravintolassa töissä?

    1. Ja Aimo MIES taas itkee. Oletko valmis todistamaan niitä edeltäneitä väitteitäsi vai jatkatko pelkkää suun pieksäntää?

 8. Venäjähän hiljattain vahvisti että tavoite Donbassin ja Krimin maayhteyden lisäksi on myös maayhteys Transnistriaan asti.

  1. Näin se tulee tapahtumaan. Nimittäin historiallinen idän ja lännen raja kulkee Karpaateilla ja nyt ollaan rakentamassa uutta rautaesirippua.

   Mitä nopammin Venäjä lisää tykittämistä, niin sitä nopeammin tämä tapahtuu. Voi jopa olla, että joku natomaa(Puola?) yrittää jotain epätoivoista iskua ennen sitä. Ainakin nyt jo Britit ovat sitä mieltä, että he seisovat Ukrainan rinnalla niin kauan kunnes Putin on kaatunut.

   Se on varmaa, että jotain todella jännää tulee tapahtumaan ennen kuin Suomi ja Ruotsi ehtii edes hakea naton jäsenyyttä! Itse asiassa jotain hyvin jännää tulee tapahtumaan ennen voiton päivää!

   1. Mitähän jännää sitä tulee tapahtumaan? Ei mitään. Imperialistinen venäjä, jolla ei ole mitään vetovoimatekijöitä joilla se pystyisi houkuttelemaan muita kansoja. Venäjän kansantalous on pikkuriikkinen verrattuna länsimaihin, eikä se pysty uudistumaan. Venäjä on valovuosia jäljessä korkeassa teknologiassa ja pakotteet vain lisäävät sen ahdinkoa. Venäjä on pelkkä raaka-aineiden tuottaja ja sen tuottamasta tulosta menee iso osa sotilaalliseen varustautumiseen. Venäjä on ollut Pietari suuresta lähtien laajentumishaluinen imperialistinen valtio, joka ei ole välittänyt pennin vertaa naapureistaan. Venäjä pelkää naapureidensa demokratisoitumiskehitystä kuin ruttoa ja pyrkii väkivalloin estämään demokratian kehittymisen omalla alueellaan. Venäjän öljyyn ja kaasuun perustuva talous on tulemassa tiensä päähän ja tämä sitä Ukrainassa vauhdittaa tätä kehitystä. Pakottamisen omaan valtaansa venäjä vain maalaa itsensä nurkkaa. Länsimaat hyvinvoinnillaan vetää entisiä neuvostotasavaltioita puoleensa ja venäjän kanssa ei kukaan halua liittoutua, koska venäjä haluaa aina olla se johtava maa ja alistaa mahdolliset liittolaisetkin samanlaiseen pakkopaitaan kuin sen omat kansalaiset ovat. Ei ole ihme, että ainoat maat, jotka tukevat Venäjään ovat samanlaisia autoritaarisia maita kuin se itse. Venäjä ei tule ikinä laistamaan Ukrainaa vasallivaltiokseen sanoo suuri maailmanpolitiikan asiantuntija de wit mitä tahansa.

    1. Siinäpä tuli tiivistettynä mitä valtamediasta löytyy mäinä aikoina. Jokin aika sitten Venäjä oli aivan mahtava valtio valtamedian mielestä.

     Halu ja kyky ovat eri asioita. Halu ei useinkaan kohda mihinkään, jos ei kykene tekemään mitään tavoitteiden saavuttamiseksi. Tie helvettiin on kivetty aikomuksilla sanoi oppi-isäni Marttu Luther.

     Uskonpuhdistuksen alkamisesta tuli kuluneeksi äskettäin 500 vuotta. Outoa ettei Lutherin perustama kirkko reagoinut merkkivuoteen millään tavalla.

    2. Selitä demokratia. Onko sillä jotain tekoa sen kanssa, että jokainen saa itsenäisesti päättää omista valinnoista ilman painostusta?

    3. Hei rauhoitu nyt! Antaa slaavien tapella. Ei tämä slaavien rajaselkkaus loputtomiin kestä ja kohta tilanne rauhoittuu. Sinä selvästi vihaat Venäjää, niin lähde ihmeessä rintamalle. Ukrainan esinahaton natsipresidentti tarvitsee nyt kipeästi aseita, tarvikkeita ja tietenkin sinun kaltaista tykinruokaa!

     Mitä muuten on demokratia? Onko Ukrainassa demokratiaa? Eikös Ukrainassa kielletty juuri yksitoista demokraattista puoluetta?

     Kannattaa muuten varautua Euroopassa jylläävään inflaatioon ja energiapulaan. Myös raaka-aineista voi tulla pulaa! Mut hei! Painetaan tyhjästä lisää euroja ja ostetaan niillä arvokkaita aseita!

     Demokraattinen Salomon-saaret teki muuten turvallisuuteen liittyvän sopimuksen Kiinan kanssa. 2000 kilometrin päässä oleva Australia on nyt raivoissaan ja uhkailevat vastatoimilla jos Kiina rakentaa alueelle laivastotukikohdan. Mitä luulet, pelkääkö Kiina Australiaa?

     Venäläiset kouluttavat koko ajan kiinalaisia hävittäjälentäjiä. Kuka olisi uskonut?!!

     Venäjä on muuten lisännyt energian myyntiä tämän slaavien rajaselkkauksen aikana. Aika hurjaa!

 9. Lisäksi Venäjän tavoite sodalle oli estää Ukrainan natojäsenyyden estäminen ja tämä tavoite on saavutettu niin kauan kuin sodaksi tulkittava tilanne jatkuu. Vuodesta 2014 Venäjä on miehittänyt Krimiä ja Donbassia, Ukraina olisi voinut ratkaista tilanteen tunnustamalla näiden alueiden itsenäisyyden. Nyt tämä mahdollisuus on menetetty, Venäjä voi jatkaa matalallakin teholla hyökkäystä tuhoten Ukrainan sotakoneiston. Huomattakoon, että mikäli alkuperäiset tiedot Venäjän 190 000 miehestä pitivät paikkaansa, Venäjä hyökkäsi alivoimalla, Ukrainan aktiivipalveluksessa olevien vahvuus oli 209 000 henkeä. Venäjällä siis on vielä runsaasti resursseja vastaaviin operaatioihin.

  1. Hyökkääjää tarvitsee nekinkertaisen ylivoiman murtaakseen puolustuksen. Venäjällä ei ole resursseja siihen eikä huolto toimi. Realistinen vaihtoehto on että Venäjä perääntyy tai kaivautuu nykyisiin asemiin ja sota jatkuu ikuisesti.

  2. Olla kuulla aika luotettava taho, että Venäjän joukkoja on oli vain 60 000, pohjoisessa ja Kiovan
   ympärillä jotka oli siellä ”harhautus operaation” vuoksi josta täälläkin on kirjoitettu. Kiovan lähialueen
   Venäjän joukkojen satelliittikuvat sodan alussa? Ne on todistettu että kuvat eivät olla edes sieltä aluuelta, useissa olla maa jo vihreä kun oikeasti siellä olla lunta maassa tuohon aikaan. Mediassa näytetään videoita ja sotakalustoa jotka on separatistien DRP/LRP neuvosto aikaista kalustoa, ja sitten ihan proffa tason tyypit ”jeesustelee” että Venäjän armeija ei olla saada uudistettua sotakalustoaan sitten neuvosto aikojen, joten se on heikko ja vielä eräs mainitsi että sotilaat on jotain ”puliukkoja”. Mutta ne kaikki tehdä sotapropagandaa ja siinä vastustajan leimaaminen heikoksi ja tyhmäksi on yksi
   pääteema.

   1. Laitappa linkit. On taas sellaista satuilua, että olisi hienoa saada vähän tarkistella faktoja.

    1. Marco on pelkkä perseen nuolija ja oman pään ufo kojonkoskikin sama, nykänen presidtentinttiin. Makarooni voi vittu seki.

     1. Älä hauku Kojonkoskea ja Nykästä. Pyhiä suomalaisuuden ikoneja. Toinen osaa hoitaa raha-asiansa hyvin ja toinen ei osannut. Eikös siinä ollu täydellinen mätsi?

     1. Entä tuli? Varastiko joku tulitikut? Jussipoikaa epäillään, ilmeisesti kleptomaniaa.

 10. Sota siirtyy asemasodaksi nykyisille linjoille. Ukraina liian vahva vastus, niin kauan kuin lännen apu jatkuu. Rauha tulee vasta kun kumpikin uskoo että aseellisesti tilannetta ei ratkaista. Se on se neljä vuotta vielä, ennen kuin se tapahtuu.

  1. Tosimies pieksää ne joukot kun kspinoi kun oman vaimonsa, kerran sm viikossa että oppii olemaan ja puita ja lämmintä tulee tee ämmä vttu sitä ruokkaa.

 11. Marco – mestaristrategikko – taas nojatuolistaan heittelee sotatieteellistä spekulointia. Jos seurais jotain muutakin kuin hyvin Venäjälle päin peesaavaa vaihtoehtokenttää voisi nähdä totuuden, siitä ettei edes donbassin valtaaminen ole lähiaikoina realistinen tavoite, sanoi venäjä mitä tahansa.

  1. Venäjä ei ole vielä tykittänyt kunnolla ja käyttänyt kunnon pommejaan, kun Ukraina on rikollisesti käyttänyt siviilejä ihmiskilpinä. Valtamedia ja suvakit siunaavat ihmiskilpien käytön ja vankien teloitukset silloin kun tarkoitus pyhittää keinot.

   1. Niin jännä kun Venäjä pommittaa kokonaisia kaupunkeja ja kieltää evakuoinnit niin se lasketaan ihmiskilpien käyttämiseksi? Vaihtoehtona on toki mennä venäläisten eteen ammuttavaksi, kuten nämä sankarilliset kansamurhaajat mielellään tekevät. Olisiko toiveesi että siviilit tappaisivst itesensä niin venäläisten ei tarvitsisi ja päästäisiin ”kilvistä”?

    1. Sinun kanssahan on turha väitellä mistään, mutta sodan alussa Venäjä kehoitti Ukrainaa sotimaan kaupunkien ulkopuolella. Ukraina ei myöskään evakuoinut siviilejä sivuun. Ukraina on jatkuvasti käyttänyt siviilejä ihmiskilpinä ja on usein mahdoton vetää rajaa sille kuka on siviili ja kuka on sotilas.

     1. Venäläiset sotilaat estävät siviilien pääsyn pois rintamalta. Etkö lue mitään kun pitää keksiä päästä noita tarinoita?

     2. Ryssälaiset ovat murhaajia,he saavat kuolemantuomion aiheuttamasnsa sodalla..

     3. Eihän Venäjä estä ukrainalaisten siviilien evakuointia esimerkiksi Kiovassa ja muissa kaupungeissa. Mitä selität? Ukraina haluaa sotia siviilien keskellä ja tehdä tilanteen mahdollisimman epäselväksi terroristitaktiikoilla, jotta saa siviilit kannattamaan hyvin epäsuosittua Naton liittoumaa ja saa heidät osaksi sodankäyntiä. Todellisuudessa Naton liittoumalla ei olisi minkäänlaista kannatusta Ukrainassa, kuten ei ollut Afganistanissakaan.

     4. Ukrainalaiset ovat itsekin aivan samanlaisia ryssiä, jotka myös taistelivat ja raiskasivat Neuvostoliiton joukoissa ja hyökkäsivät Suomeen. Myös Suomeen hyökänneet kasakat olivat ukrainalaisia.

      Miksi vihaat venäläisiä, mutta et ukrainalaisia, vaikka molemmat ovat aivan samanlaisia ryssiä?

     5. Varmasti tahtoo taistella pellolla kun omaa ilmaherruuden ja mikäli Venäjä tahtoo siviilit pois niin miksei turvaa evakuointikäytäviä ja miksi ampuu busseja täynnä siviilejä? Sitten voimme pohtia miten maa voi syyttää siviilejä siitä että asuvat maassa jonne itse laittomasti hyökkäsi. Ja totta, kanssani on tuolla sivistyksen määrällä turha väitellä, siinä on sinulle luvassa vain hopeaa.

  2. Jep. Ammattilaisen sanastoa mm. mini-, medium- ja maxivoitot. Kyllä aidot nerot aina erottuvat edukseen! Hyvä Marco!

 12. Kun pitkittää tai täysin kieltäytyy paljon voimakkaamman osapuolen rauhantarjouksista, joista se ensimmäinen on aina se paras. Lopulta ylpeä ja nenäkäs kieltäytyminen joko täysin typeristä syistä tai vain siksi, että nk. ”itsenäinen” valtio ei ole sitä vaan pelkkä vasallivaltio, joka ei päätä asioista itse. Toisin kuin Suomi v. 1939 Talvisodassa päätti itse joko hyväksyä länsiliittoutuneiden (Iso-Britannia ja Ranska) sotilaallinen apu (rajallinen ja riittämätön) tai solmia Neuvostoliiton tarjoama rauhansopimus niin kauan kuin yksikin suomalainen sotilas on taistelukykyinen. Tosin Stalin ei halunnut joutua sotaan lännen kanssa, mikä toimi näin psykologisena pelotteena Neuvostoliitolle.

  Jos Venäjä olisi heti aikonut nielaista koko Ukrainan. Olii se pommittanut koko maan pakaksi ketään säästämättä kuten USA, NATO ja Iso-Britannia tekee ”läntisen arvoyhteisön” ”silkkihansikkailla”!!!

 13. No nyt jäi itse lehden pääkirjoittaja Marco de Wit kiikkiin peräänkuuluttamastaan puolueettomasta näkökulmastaan koskien Ukrainan sotaa. Tämä artikkeli viimein todistaa sen että herra päätoimittaja on täydellinen putinisti, joka fantasioi isä-venäjää.
  Pääkirjoittaja Witin ainoa päämäärä näissä kirjoituksissa on se, että: Suomi eroon eurosta, Suomi eroon Natosta, Suomen pysyttävä puolueettomana ”Sveitsin malliin”
  Faktaa on se että jos tähän pääkirjoittaja Witin malliin mentäisiin niin Suomi olisi Venäjän toimesta vallattu todella nopeasti. Siinä sitten eurot vaihtuisi ruplaan ja oltaisiin nopeasti kolhoosi-yhteiskunnassa.
  #sananvapaus

  1. Sananvapaus ei salli herjojen ja loputtomien valheiden toistamista, mutta jätin tuon pointtisi. Siihen on kuitenkin vaikea vastata mitään, koska et argumentoi millään tavalla. Kyse on jostain feministisestä tunneilmaisusta.

   Hämmästyttävää miten samanlaista logiikkaa tai siis sen puutetta femakot ja himonatottajat harrastavat. Tästä pitäisikin kirjoittaa juttu.

   Erityisen mielenkiintoista on tuo fakta on -tyyli, jossa axiomaattisena faktana ei esitetä premissiä, vaan johtopäätöstä!

   1. Hyvä päätoimittaja Wit. Kiitos vastauksestasi.
    Ensinnäkin minä en herjaa ketään milloinkaan, ainakaan tahallisesti. Jos olet jonkun kirjoitukseni ottanut herjana niin pahoittelut siitä.
    Toiseksi minä henkilökohtaisesti karsastan feminismiä ja sen tuomaa muutosta yhteiskuntaan. Feminismistä puhuttaessa olen kanssasi täysin samaa mieltä.
    Ainoa asia mikä sai minut kirjoittamaan artikkeliisi oli se että jokaisen Ukrainan-sodan artikkelin ensimmäinen lause on, että laiton lehti ei ole kirjoituksissaan idän eikä lännen puolella, vaan analysoi sotaa puolueettomasti. Tämän alkulauseen jälkeen alkaa mieletön hehkutus siitä, miten Venäjä ottaa voiton sodassaan Ukrainaa vastaan tyyliin: massiivisella tykityksellä, massiivisten joukkojensa avulla, massiivisilla ohjuksillaan, massiivisilla strategioillaan jne.
    Näistä kaikista kirjoittamistasi artikkeleista päättelin että päätoimittajan on pakko olla putinisti.
    No hard feelings… ja hyvää vappua sinnekin!

    1. Kiitos, mutta käytät sanaa tyyliin, koska et pysty siteeraamaan. Oikeasti Laiton Lehti ei ole hehkuttanut Venäjän voittoa, vaan offensiiviseen realismiin perustuen todennut Venäjän olevan valtavan ylivoimainen Ukrainaan verrattuna. Niinpä sen voitto on lähes varma, jos länsi ei lähetä joukkoja eli riskeeraa ydinsotaa, jota se ei tietysti tee. Kyse on vain siitä kuinka suuri on Venäjän voitto eli kuinka paljon maata se Ukrainalta tällä kertaa ottaa. Se on nimittäin voiton määritelmä.

     Nato tietysti määrittelee voiton koko Ukrainan valloitukseksi, mutta se on vain propagandaa, jolla se taistelee Venäjää vastaan viimeiseen ukrainalaiseen. Sama odottaa nyt myös Suomea, joka on tieten tahtoen asettamassa itseään idän ja lännen ydinaseiden testikentäksi.

     Ihmettelen suuresti, että jos vastustat feminismiä, niin miksi olet feministisen lännen puolella? Mikset kannata alkuperäistä Sveitsin mallia, jonka avulla olisi mahdollista pysäyttää feminismi ja ylipäätään valtava läntinen mädätysaalto??

 14. Ukraina näyttää pystyvän hallitsemaan meritaisteluohjuksillaan koko Mustaa Merta. Jo se pakottaa Venäjän ottamaan ainakin 100 km syvän kaistaleen Mustan meren rantaa. Eli tuleeko Ukrainan merivoitot tappioksi…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*