Marco de Wit 6 kesäkuun, 2022

 

Laiton Lehti kertoi kuinka natottajat kieltävät todellisuuden vieläkin kovemmin kuin feministit.

 

Tosin suomalaiset natottajat ovat harhaisuuden aatelia. Varsinkaan Yle ei suostu ymmärtämään ukrainalaisten valiojoukkojen olevan kohta saarrettu.

 

Jopa amerikkalainen äärisuvakkikanava CNN on realistisempi kuin YLE. Tässä eversti selittää kuinka motituksen todennäköisyys on ”hyvin korkea”, jolleivät ukrainalaiset vetäydy nopeasti.

 

 

 

 

Yle kuitenkin kieltäytyy puhumasta motituksen vaarasta. Päinvastoin. Se vähättelee koko ajan ukrainalaisten tappioita. Suomalaiselle natottajalle häviökin on voitto.

 

Venäläiset voittaneet Sjeverodonetskissa. YLE: Ukrainalaiset voittivat silti taisteluissa!

 

 

Mutta sitten alkoi tapahtumaan kummia. Ensin Ukraina myönsi menettäneensä lähes koko Sjeverodonetskin, mutta pian Ukraina alkoikin väittää vallanneensa sen takaisin. Kaikki ukrainalaiset olivat haltioissaan.

 

 

 

Läntiset valtamediat ja varsinkin Suomen valtamedia tietysti uskoo kaiken mitä ukrainalaiset väittävät. Mutta mitä tapahtui oikeasti?

 

Alla Military Summary -kanava, jota monet pitävät tämän hetken parhaana analyysikanavana. Se käyttää sekä lännen että idän karttoja ja lähteitä yrittäen kriittisesti ymmärtää mitä oikeasti tapahtuu. Sen mukaan ukrainalaiset todellakin ensin perääntyivät Severodonetskin tehdasalueelle, mutta sitten yhtäkkiä yllättäen hankkivat paljon lisävahvistuksia mukaanlukien ulkomaalaisia ja aloittivat vastahyökkäyksen.

 

Normaalisti tässä ei olisi ollut mitään järkeä, koska ukrainalaisten tilanne Severodonetskissa on toivoton. Paitsi, että olikin järkeä. Nimittäin ukrainalaiset joutuivat paniikkiin, kun venäläiset etenivät idästä kohti Metokinea JA varsinkin Sirotinea. Sen läpi kulkee ukrainalaisille erittäin tärkeä tie, joka yhdistää Severodonetskin ja Borivsken. Jos venäläiset olisivat saaneet Sirotinen, niin silloin Borivske ja siellä olevat ukrainalaisten joukot olisi pitkälti motitettu.

 

Tämän vaaran ehkäisemiseksi ukrainalaiset sitten kutsuivat avuksi ulkomaalaiset ja varsinkin tehokkaat puolalaiset erikoisjoukot. Näin ukrainalaiset pystyivät pitämään tien auki.

 

Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu seuraavaksi. Perääntyvätkö ukrainalaiset Borivskestä niin kauan kuin vielä on aikaa?

 

Tosin tämänkin perääntymisen eli ”evakuoinnin” Suomen valtamedia varmaan taas esittää ukrainalaisten riemuvoittona.

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Valtasiko Ukraina Sjeverodonetskin takaisin vai jälleen ”voittoisa” perääntyminen?

 1. ”Tämän vaaran ehkäisemiseksi ukrainalaiset sitten kutsuivat avuksi ulkomaalaiset ja varsinkin tehokkaat puolalaiset erikoisjoukot. Näin ukrainalaiset pystyivät pitämään tien auki.” – Mitä sinä nyt taas satuilet. Vaikka ennustamasi halal teurastukset ja triplamotit ei toteudu niin se mistään puolalaisista johdu. Venäläiset eivät vain osaa. Väitä nyt vielä, että Israelinkin joukot pyörivät tuolla jossain nurkassa.

  ”Ainoa puolueeton media joka uutisoi sodasta” in my..

  1. Juu. Sotahan on 100 m juoksu!

   Venäjä seisoo tukevasti jaloillaan. Paljon tukevammin kuin Ukraina, USA, EU ja NATO!!!
   Pitäisi edes tietää jotain historiasta ennen kuin alkaa woke ja LGBTQ perusteisesti kaatamaan Venäjää kuin keilapalloa.
   Aivan kuten Afganistankin Venäjä on ollut useiden voiton varmojen liittoutumien ”jouluksi kotiin” hanke. Siis liittoumien, mikä merkitsee Venäjän/Neuvostoliiton/Venäjän taistellessä yksin!

   1. Totta.. Sota ei ole 100 metrin juoksu vaan kolmen päivän. Venäjä vaan nyt vähän kumpuroi ja eksyi ensin Kiovan lähistölle ja sitten tänne ja tuonne. Nyt ovat rähmällään idässä tapattamassa kenraaleitaan ja isänmaansa uljasta nuorisoa.

 2. Kyllä kaupunki on venäläisten hallussa. Jopa suvakkitoimittajat ovat myöntäneet tämän. Vain ”Kiovan aave” voi pelastaa kaupungin!

  Aiemmin on tullut ilmi, että englantilaisen kansanedustajan poika Ben Grant on palkkasoturina Ukrainassa ja luonnollisesti Venäjä kiinnostui aiheesta ja ryhtyi tutkimaan asiaa. Nyt on tullut ilmi, että Grantin ryhmä on Severodonetskissa ja on syyllistynyt yhden kansalliskaartilaisen murhaan. Ben Grant on nyt etsintäkuulutettu murhasta ja hänet tullaan teloittamaan sotarikollisena. Toki ensin hän saa demokraattisen oikeudenkäynnin!

  Ben Grant ei ole valkoinen vaan vähintään sekarotuinen, joten hän on todellinen kultakimpale sotarikostuomioistuimelle!

 3. Kaikki ukrainalaisten liikkeet ovat etenemistä ja paikallaan olo on uusien voittoisien hyökkäysten valmistelua. On vain yksi suunta: eteenpäin.

 4. Voi surkeus myös kun natoilijat eivät saaneet Ukrainaa jalkapallon MM-kisoihin. Wales oli todella törkeä kun ei luovuttanut voittoa Ukrainalle.

 5. Mukava lukea näitä herra Marcon jumalallisia otsikoita menneiltä päiviltä, jotka käsittelevät Ukrainan sotaa. Yksikään ei pidä paikkaansa! Mutta onneksi viisas päätoimittajamme on puolueeton ja arvostaa sodan molempia puolia tasapuolisesti omassa viisaudessaan.

  Oliko tarpeeksi kohtelias ja kunniallinen herra päätoimittajaa kohtaan, vai jääkö taas mielipuolisen sensuurin harmpaisiin oi suuri ja mahtava,?

  Ps. Komea, huumorintajuinen, upea seuramies, ahkera etc.

  1. dewit kierrättää vanhoja mv-lehden propagandajuttuja. Muka natomaa Puolan erikoisjoukkoja Ukrainassa. Eihän nyt ollut ad hominem kommentti.

   1. Mikä on mielestäsi ad hominem? En pysy kärryillä väitteissäsi, mutta sinänsä hyvä, että termiä käytät ja lopettaisit henkilökohtaisuuksiin ja jopa perheeseen kohdistuvat herjat. Mitä taas tulee puolalaisiin sotilaihin niin käsittääkseni ei kukaan kiistä niitä olevan Ukrainassa.

 6. Jep.. Puolalaisten erikoisjoukot oli uusi pohjanoteeraus. Odotan innolla koska kuunatsit liittyvät maanatsien avuksi kaatamaan pientä ja syytöntä Kremliä, jonka kansa on vääryydellä vedetty sotaan jossa nuo pyhät äiti Venäjän puolustajat kaatuvat ihmisyyden puolesta. Oikeuden puolella on enää Kiina, Pohjois-Korea ja tottakai urhoollinen messias Marco De Wit, joka Jumalan tahdosta lähetettiin avaamaan suomalaisten silmät.

  Never stop the madness!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*