Marco de Wit 18 kesäkuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Tämä on vähän turhan pitkä video, mutta todistaa Laittoman Lehden pointin siitä, että suvakit menevät aina vain pidemmälle.

 

Sky-kanavan videolla nimittäin aivopestään ihmisiä ja varsinkin nuoria vaatimaan VAMMAISIA normaaleihin balettiesityksiin.

 

 

Siis onhan se hyvä, että vammaisetkin voivat harrastaa balettia, mutta nämä ihan tosissaan kuvittelevat vammaisilla olevan OIKEUS päästä tanssimaan ja esiintymään ammattilaisten kanssa.

 

Onneksi baletin ammattilaiset eivät ole tätä hyväksyneet. He ovat tehneet valtavasti töitä luodakseen korkealaatuisia esityksiä eivätkä hyväksy mitään kiintiövammaisia.

 

 

Mielenkiintoista nähdä milloin valtio määrää vammaiskiintiöt. Suvakit varmaan sitten taputtaisivat näille haparoiville ja kaatuileville vammaisille balettitanssijoille. Ja jos et ole haltioissasi, niin silloin olet toksinen viha-ajattelija!

 

Yksi asia on kuitenkin varma: Venäjällä balettiin ei tule mitään kiintiöitä!

 

 

Videoon on mahdollista saada suomenkielinen tekstitys.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

19 thoughts on “Päivän video: Vammabaletti

 1. Ainakin aivo- ja arvovammaisia on jo johtajina ja vaikutusvaltaisessa tehtävissä lännessä. Siinä toteutuu jo marxilaisen intersektionaalisuuden arvot, vaikka ihan kaikessa muuten ei.

  1. Ja pöydänpääässä istuja mädättää tämän kommenttiosion. Jos minä,sensuroisin jonkun kommentin, niin hetkisen. Ei sellainen kommentoija ansaitse tilaa, joka ihailee rikollista kadyrovia.

 2. Laiton lehti on nyt suvaitsemattomuudessaan hakoteillä. Totta kai vammaisilla on ”OIKEUS päästä tanssimaan ja esiintymään ammattilaisten kanssa”, jos vammaisille on olemassa tai edes kohtuudella kehitettävissä rooleja joita maksava yleisö tahtoo nähdä heidän esittävän. Muuhan olisi suorastaan yksilöiden tasa-arvon vastaista laitonta syrjintää.

  Eli Marco korjaappas nyt nopeasti tuo aivopierusi, ennenkuin Raija-täti kiihoittuu syyttämään sinua yllytyksestä syrjintään vammaisuuden perustella.

  Filosofisesti näkisin että teatteri, baletti tms. taiteellinen liikunnallinen yhteisö on sinänsä autonominen yhdistys/yritys että heillä on ”oikeus kieltää ketä tahansa liittymästä joukkoonsa”, jolloin ne joita ei ole hyväksytty joukkoon voivat hakeutua muihin yhteisöihin tai järjestöihin. Vammaissyrjintä ei kuitenkaan saa olla perussyy siihen että yritykseen tai yhteisöön liittyminen estetään, vaan syyn täytyy olla aidosti vaikkapa tuotannollis-taloudellinen esim esitystilat eivät sovellu vammaiselle tai yleisö ei halua maksaa vammaisesiintyjille, jolloin heidän mukaan ottamisensa vahingoittaisi nykyisten yhteisön/yrityksen jäsenten etuja – eikä heillä ole velvollisuutta vahingoittaa omia etujaan. Tämä sama argumentti toimisi myös vaikkapa naisurheilijoilla jotka eivät halua ottaa miesurheilijoita omaan sarjaansa. Eli ”me ei haluta hävitä transuille ja menettää heille palkintorahojamme, jos tahdotte kilpailla niin perustakaa oma sarja johon saa liittyä transut ja naiset jotka haluaa kilpailla transujen kanssa.”

  Totta kai sen täytyy mennä noin. Muutenhan jokainen Down-syndroomainen voisi vaatia itselleen vaikkapa professorin virkaa selittämällä että varmasti olisin muuten täysin sopiva matematiikan professoriksi, jos mulla ei ois tätä down-syndroomaa. Eli periaatteessa OIKEUS on vaatia, muttei kuitenkaan saada paikkaa nyky-yhteisöä todennäköisesti vahingoittavien tuotannollisen tai taloudellisten syiden takia.

  1. Muuten tuo tanssija on kuin kuka tahansa, kädet vain puuttuu. Eipä siihen kukaan voi vaikuttaa millaisena syntyy Mikä ongelma?

 3. Läskejä tanssijoita on alettu myös ottaa tanssiryhmiin mukaan. Pitäähän siellä pullukoitakin olla ammattilaisten kanssa tekemässä parhaansa.

 4. Eikö tuo ollut joku dalidom oireyhtymä joka johtuu joistakin myrkyistä? Siis tuo kun raajoja puuttuu.

 5. Nämä kaikki ovat amerikkalaisten, brittien ja yhden tietyn ryhmän sairaita ajatuksia. He eivät osaa tehdä mitään aitoa, tervettä ja omaa.

 6. Ei­kö jo­kai­seen val­ti­on ra­hal­la tuo­tet­tuun esi­tyk­seen pi­täi­si pal­ka­ta myös ke­ho­po­si­tii­vi­nen tans­si­ja.

  Se et­tä jo­tain tai­teen la­jia ale­taan mä­dät­tää ja tuot­taa si­tä «kan­san vaa­ti­mus­ten mu­kai­ses­ti» eli alem­man ym­mär­ryk­sen omaa­van kan­san­luo­kan tar­pei­siin, on merk­ki sii­tä, et­tä ylem­pi eliit­ti on hy­län­nyt ky­sei­sen tai­de­muo­don ja ha­kee hu­vin­sa muu­al­ta, esi­mer­kik­si huu­me­bi­leis­tä, jot­ka edel­leen on kiel­let­ty ta­val­li­sel­ta kan­sal­ta.

 7. Dewittu nyt löit taas ässäkortin pöytään..viimeksi herjasit muistaakseni noin 2vuotta sitten kehitysvammasta? Onneksi olkoon sulla on alamäki alkanut.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*