Marco de Wit 23 kesäkuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka Suomen valtamedia on suurempi valehtelija kuin jopa läntinen valtamedia. Mitä epäpätevämpi ”asiantuntija” ja mitä enemmän kehtaa valehdella, niin sitä enemmän saa tilaa Suomen valtamediassa.

 

Toimittaja Antti Halonen käyttää huijari Emil Kastelhelmeä sotapropagandistinaan!

 

 

Kastelhelmeä asteen kovempi sotapropagandisti on tietysti Pekka Toveri. Entisenä tiedustelu-upseerina hän osaa vääristelyn ja valehtelun jalon taidon. Toveri ei koskaan valehtele ihan suoraan, vaan hänen modus operandi on vähätellä. Toverin mukaan Venäjä ei koskaan osaa mitään ja on siten on häviämässä Ukrainassa.

 

Toveri esittää yleensä kovaa realistia, mutta tärkeimmissä asioissa muuttuukin yhtäkkiä äärinaivistiksi. Toverilla on jopa otsaa uskottella, ettei Venäjä muka ikinä tekisi edes rajoitettuja ydiniskuja Suomeen. Siis vaikka varmasti tietää, että suurvallat käyttäisivät ydinaseitaan nimenomaan juuri etupiirimaissaan!

 

Toisaalta Toveria Suomen nuukkaaminen ei kovasti rasittaisi, koska vaimokin on amerikkalainen ja CIA pitää kyllä huolen omistaan.

 

Pedonatottaja Pekka Toveri: Putin ei käyttäisi ydinaseita Nato-Suomea vastaan!

 

 

Kolmas hyvä – tai siis karmea – esimerkki emävalehtelijasta on sotatieteen dosentti Ilmari Käihkö. Tässä häneltä todella härski esimerkki orwellilaisesta kaksoispuheesta (double speak), jossa jatkuvat tappiot eivät olekaan merkittäviä tappioita.

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomiin

 

 

Ilmari Käihkö siis väittää:

 

1. ”Rintamalinja menee nyt edestakaisin”

Ei pidä paikkaansa. Venäjä on viimeiset pari kuukautta valloittanut Donbassin alueella paljon hyvin tärkeitä kyliä ja kaupunkeja. Tärkeimmällä eli Ukrainan valiojoukkojen erittäin kovasti linnoittamalla Donbassin alueella Ukraina siis häviää koko ajan todella murskaavasti. Donbassin Popasnajan alueella venäläiset ovat valloittaneet niin paljon alueita, että puhutaan Popasnajan kukasta.

 

Tämän vuoksi Ilmari Käihkö yrittää vaihtaa puheenaihetta puhumalla Harkovan ja Hersonin alueesta. Siis vaikka Venäjä ei ole siellä yrittänyt aktiivisesti jyrätä ukrainalaisia, koska sodan ylivoimaisesti tärkein alue eli avain on nimenomaan Donbassissa.

 

Vaikka ukrainalaiset valloittaisivat jotain pieniä alueita Harkovan ja Hersonin alueella, niin sillä ei ole strategista merkitystä, koska siellä on käynnissä venäläisten sitomis- eli fixing-operaatio. Eli ukrainalaisia joukkoja sidotaan, jotta niitä ei siirrettäisi ratkaisutaisteluihin Donbassiin. Täsmälleen näin Venäjä on tehnyt myös Syyriassa, jossa se on askel askeleelta valloittanut kaupungin toisensa perään samalla, kun sitovat vastustajan joukkoja muilla rintaman osilla.

 

Toki jos ukrainalaiset kykenesivät todellisiin läpimurtoihin Hersonin ja Harkovan alueella, niin silloin asia olisi toinen. Ukrainalaiset ovat kuitenkin epäonnistuneet näissä yrityksissään yhä uudestaan ja uudestaan.

 

Tietysti voisi väittää, että nämä Ukrainan epäonnistuneet yritykset ovat rintamalinjojen ”edestakaisin” siirtymistä. Sellainen logiikka on kuitenkin naurettavaa, koska kyse on ukrainalaisten toistuvista epäonnistuneista hyökkäysyrityksistä. Lisäksi niiden seurauksena Ukraina on nyt vaarassa menettää yhä enemmän alueita myös Harkovin ja Hersonin rintamilla. Siis vaikka venäläisillä on siellä käynnissä vain fixing-operaatio! Kyse on siis ukrainalaisten murskaavasta epäonnistumisesta.

 

Käihkö siis huijaa tuplasti. Toisaalta hän pimittää, että RATKAISUtaistelut käydään linnoitetun Donbassin aluella, jossa ukrainalaiset koko ajan perääntyvät. Toisaalta Käihkö myös pimittää, etteivät ukrainalaiset pääse etenemään edes muilla rintaman osilla, vaikka siellä venäläisillä on vain vähän joukkoja.

 

 

 

2. ”Kahden kuukauden aikana ei suurta liikehdintää rintamilla”

Törkeä emävale, jossa härskisti muutetaan suuri-sanan merkitystä ja sivuutetaan linnoitetun rintamalinjan PUHKAISUN merkitys. Käihkö varmaan selittäisi joukoilleen, että älkää hätäilkö. Venäläiset pääsi muutamasta kohtaa läpi linnoittamastamme rintamasta, mutta rintama ei ole kuitenkaan kovasti siirtynyt. Ei siis hätää. Olemme voitolla!

 

Venäjä on nyt puhkaissut Ukrainan rintaman niin monesta kohtaa, että eri puolilla Donbassia ukrainalaisia ovat jatkuvan motitusuhan alla. Dosentti Käyhkö ei voi olla asiasta tietämätön. Itävallan puolustusvoimien everstikin selitti asian jo noin KUUKAUSI sitten. Sen jälkeen venäläiset ovat päässeet läpi lukuisista muistakin rintaman kohdista.

 

 

 

3. ”Venäjä etenee hitaasti”

Käyhkö toistaa CIA:n mantraa siitä, että Venäjä etenee hitaasti. No mikä on hidasta etenemistä? Riippuu tietysti maastosta. Jos toinen on rakentanut massiiviset puolustuslinjat ja menet niiden läpi hitaasti, niin silti voitat. Ei sodassa ole kyse jostain kilpajuoksusta, vaan vastustajan tuhoamisesta.

 

a) Tehokkain tapa tuhota vastustaja on pommittamalla. Siinä ei edetä yhtään ennen kuin toinen on pommitettu maan tasalle. Kaikki myöntävät venäläisten pommitustehon olevan ainakin 10 kertaa suurempi.

 

Käyhkö varmaan selittäisi joukoilleen, että Euroopan suurimmat linnoituslinjamme on kohta tuhottu ja sotilaamme kuolevat pommituksiin, mutta ei hätää. Venäläiset ovat edenneet vain muutamia kilometrejä meidän linnoitusten yli. Olemme voitolla!

 

Siis ihan totta. Käihkö varmaan hurraisi viimeiseen asti linnoituksen laidalla kirkuen juuri ennen muurien romahtamista: Olemme voitolla. Noi etenee hitaasti!

 

b) Toiseksi tehokkain tapa tuhota vastustaja on motittaminen. Tällöin tärkeintä ei ole kilometrien määrä, vaan suunta. Jos toistuvasti katkaiset rintamalinjoja ja motitat vastustajan joukkoja, niin onko se ”hidasta” etenemistä??

 

Käihkö varmaan selittäisi joukoilleen, ettei tässä ole mitään hätää. Vastustajahan on edennyt vain muutama kilometrin motittaessaan meitä. Ei hätää. Olemme edelleen hengissä ja voitolla!

 

Käihkö unohtaa myös, että vaikka etenisit pari kilometriä päivässä kahden kuukauden ajan, niin silloinhan etenee jo 60 kilometriä! Donbassissa motituksiin ei usein tarvita kuin 10-20 kilometriä ja jättimottiinkin tarvitaan vain 40-60 kilometrin eteneminen.

 

 

No, myöntää Käihkö sentään Venäjän etenevän. Kaikkein korruptoitunein sotapropagandistikin joutuu siis myöntämään Ukrainan olevan häviämässä, vaikka tilannetta kaikin tavoin vähätteleekin.

 

 

Käihkön sotaproganda kuvottaa nähtävästi jopa Ilta-Sanomien toimittajaa, joka päättää ladata pöytään todellisen tilanteen:

 

Ukrainan kokoinen keskikokoinen maa ja armeija menettää päivästä toiseen sodassa PATALJOONAN päivässä!!!

 

 

Jos se ei ole häviämistä, niin mikä sitten on häviämistä??

 

Mietipä sitä.

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomien juttuun

 

 

Ukraina on nyt siis romahduspisteessä ja siksi on alkanut vihdoin totuudenmukaisesti myöntämään hätänsä, jotta saisi lisää tukea. Länsi on kuitenkin jo ilmoittanut, ettei se anna sellaisia määriä mitä Ukraina tarvitsisi, koska se on käytännössä mahdotonta. Lisäksi vaikka pystyisi antamaan, niin silti kalusto, koulutus ja logistiikka ei millään ehtisi ajoissa.

 

Ukraina on umpikujassa ja myös tietää sen.

 

 

Itävaltalainen eversti: Länsimaiden apu Ukrainalle ei riitä alkuunkaan! (Ydinsota alkamassa?)

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

15 thoughts on “Natottava sotatieteen dosentti Ilmari Käihkö epäpätevä vai emävalehtelija?

 1. Valtamedia sakeana ”asiantuntijoita, ideologisia Sohvatieteilijöitä”. Kukaan sotilas ei mene noihin ip-lehtien studioihin pilaamaan mainettaan. Varmasti on pyydetty, varmasti eivät mene.Valtamedia joutuu sitten kutsumaan sohvatieteilijät täyttämään studioaikaa.

  Uusi ”journalismin” alalaji.

  Mikä annetaan sille nimeksi;. ”Kummelisketsijournalismi?. Kummeli oli aitoa viihdettä, mutta tuo ip-lehtien viihde ei ole, vaan pilailevat lapsellisesti vakavilla asioilla, pikkupojat.

 2. Ukrainan sotavoimat ja sotakassa lepää siis pelkästään Nato-maiden harteilla. Kuinka pitkälle natottajat on valmiita tyhjentämään varastoaan Ukrainan pohjattomaan kaivoon? Sota loppuu viimeistään silloin kun Ukrainalta loppuu miehet vai järjestääkö Nato sinne myös uuden ”vapaaehtoisarmeijankin” palkkasotilaistaan?

 3. Suomessakin loukkaantuu 500 ihmistä päivässä, vaikka täällä ei edes ole mitään sotilasoperaatiota. Tuo on törkeää sotapropagandaa keltaiselta lehdistöltä.
  Yleensä sodassa haavoitutaan.

 4. Joka ikinen natottava ”asiantuntija” pitäisi lähettää heti Donbassiin taistelemaan suvakismin puolesta. Ehkä tämän jälkeen he alkaisivat kertomaan rehellisempiä arvioita denatsifikaatiosta.

  Sanna Marin ja Sauli Niinistö taas pitää lähettää Butshaan kyynelehtimään ja suvakoimaan. Tämän jälkeen heidät tietenkin denatsifioitaisiin!

  1. Älä nyt kuule innostu. Etkö,ole kuulut, että kadyrov on vangittu ja asetetaan tuomioistuimen eteen. Ja kaikki omaisuus takavarikoidaan, hetkisen mainostama koira mukaan luettuna. Tällaiset uutiset ovat samantasoisia kuin laittomanlehden ”uutiset”.

   1. Ei komentaja Kadyrovia ole vangittu! Juuri äsken hän sai saksalaiselta liikemieheltä arvokkaan rotuhevosen lahjaksi. Kannattaa laittaa googlen kuvahakuun ”kadyrov+horse” niin näet kuvia eläinrakkaasta komentaja Kadyrovista hoitamassa hevosia!

    Komentaja Kadyrovin adoptoima ”adolf”-koira saa niin hyvää hoitoa Tsetseniassa, että ”adolfilla” on jopa oma hoitaja. Komentaja Kadyrovia eläinrakkaampaa johtajaa ei ole ja hän on myös erittäin suosittu kansainvälisesti. Vain suvakit vihaavat komentaja Kadyrovia!

    Donbassissa on muuten jo kaksi mottia ja denatsifioitavia niissä on noin 4500 sotilasta. Gorsko-Zolotoyen mottia kohti meni tänään Venäjän armeijan konvoy. Kohta alkaa kunnon tykitys!

    1. Toisessa maailmansodassa neukut denatsifikoivat miljoonia aitoja natseja, pölynä ilmaan. Ukrainan denatsifikointi jäi silloin kesken.

    2. Nyt sinä olet ihan väärässä ja valeuutisten vallassa; justihin luin, että kadyrov on otettu vangiksi ja asetettu sotilastuomioistuimessa eteen. Ja tuomio tule, ehkä kuolemantuomio. Miten hetkinen nyt ajattelee, kun idoli on henkitoreissaan?

 5. Kun Suomi ”itseoikeutettuna” hyökkää ”heikkoa” Venäjää vastaan, jonka presidentti Putin ”on yhä harhaisempi” eikä edes pysy polkupyörän päällä. Silloin me kotirintaman mitään sodasta ymmärtämättömät tollot saamme kokea sellaisen tiedotussodan iloittelun, että kelloa soitetaan merkiksi joka kierroksella kun sateenkaari transut ovat kiertäneet koko maapallon välittämättä siitä ovatko kaikki vihollisia vaiko ei! Hoitakoot varovaisuudesta ja hienotunteisuudestaan kuuluisat diplomaattiset poliittiset johtajamme sen puolen. Mutta annetaan sifonkien puhua, sillä ”hyökkäys on paras puolustus” Ja jos ”konstit loppuu niin keinot jää”. Ammutaan omia siviilejä, että saadaan wanhat suusta ladattavat pois pyärimästä ja syytetään siitä Venäjää!!! Heh, heh. Eipä kukaan vielä mokomaa ole vielä keksinytkään. JA taas Pisa pisteet nousevat!!!

 6. Väitän että tuon Pikku Kaverin lausunnon jälkeen…Niin Venäjällä 1 Taktisen Ydinohjukset maalikoordinaatit siirrettiin tuon Pikku ****** *****oukun päälle…

 7. Eikös tuo ole vähän..Kompakysymys…

  Ensimmäinen…Edellyttää toista..

  Yks asia Missä joutuu nostamaan Venäjälle Hattua on saada Nämä Suomen Vähäälyiset Aasintuntijat…Paljastamaan Itsensä…Edes Minä en Tiennyt että Tilanne oli Näin Vakava…Nuo Hullut ovat soluttautuneet…KOKO Yhteiskuntaan..Eikä vaan Eduskuntaan

 8. Mahtaakohan KELA lähettää köyhäinapunsa vielä Afrikkaan ja Lähiitään..Kun Matut nostaa piakkoin kytkimensä..

  KYLLÄ..Kai

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*