Marco de Wit 28 kesäkuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti on kertonut miten länsimaissa jatkuvasti vähätellään Ukrainan tappioita ovelilla kielipeleillä. Suomessa moiseen kieroiluun ei kuitenkaan ole ryhdytty, vaan valtamedia laukoo jatkuvasti ihan suoria emävalheita. Suomalaisethan nimittäin uskovat ihan mitä tahansa.

 

Pekka “CIA” Toverin sotapropaganda Kummelitasoa: Ukrainan rintaman murtuminen “pieni taktinen tappio”!

 

 

Niinpä myös suomalaiset talouslehdet ovat paljon kovempia valehtelijoita kuin mitä läntinen talouslehdistö. Hyvänä esimerkkinä Taloussanomat ja toimittaja Sami Noponen, jonka tehtävänä on väittää Venäjän talouden olevan romahduksen partaalla.

 

 

Noposen tehtävää kuitenkin vaikeuttaa amerikkalaisten talouslehtien suhteellisesti suurempi rehellisyys. Esimerkiksi tässä parin päivän takaisessa Talouselämän jutussa lähteenä oli Bloomberg-uutistoimisto, joka ihan rehellisesti kertoi, ettei Venäjä suinkaan ole oikeasti maksukyvytön.

 

Suomalaiset valetoimittajat olivat kuitenkin laatineet valheellisen pääotsikon. Siis vaikka alaotsikossa kerrottiin totuus. Eihän pieni ristiriita suomalaisia haittaa!

 

 

Kuvassa linkki Talouselämään

 

 

Tuossa siis jälleen hyvä esimerkki suomalaisten sotapropagandistien huonoista valehtelijan taidoista. Yksinkertaisesti vain muutetaan sanan määritelmä päinvastaiseksi!

 

Maksukyvyttömyyshän tarkoittaa oikeasti sitä, että velallinen on kyvytön tai haluton maksamaan summan velkojan tilille. Taloussanomat on kuitenkin muuttanut nyt sanan merkityksen niin, että se tarkoittaa velallisen ESTÄVÄN summan saapumisen tilille. Tämä käy hyvin ilmi itse jutusta.

 

Venäjän hallinto on kylläkin aiemmin ilmoittanut, että se aikoo huolehtia lyhennyksistä. Valtiolla olisi kassavaroja huolehtia maksusta, mutta sanktioiden takia sen kansainvälinen maksuliikenne on jäissä.

Tämän takia Kremlin hallinto on pitänyt tilannetta keinotekoisena ja kertonut maksavansa lyhennykset viime kädessä ruplissa. Valtiovarainministeri Anton Siluanovin mukaan kyseessä on ”farssi”.

Venäjä kertoo lähettäneensä nytkin kyseessä olevat lyhennykset kansainväliseen maksuliikenteeseen, mutta rahat eivät ole tulleet velkojien tileille.

 

Huomaa miten jutussa selitetään kuinka Venäjä on ”pitänyt tilannetta keinotekoisena”. Ihan kuin tässä olisi jotain tarvetta pohdiskelulle tai väittelylle. Totta kai Venäjä on täysin oikeassa. Kyseessä on todellakin keinotekoinen farssi.

 

 

Mietipä, että pankkisi kieltäytyisi ottamaan vastaan asuntolainasi lyhennyksiä. Poliisi ja tuomari sitten ilmoittaisivat sinun olevan maksukyvytön ja potkaisivat sinut ulos kodistasi.

 

Tuollainen sanojen merkityksen muuttaminen on äärimmäisen törkeää. Se on myös sodanjulistus. Varmaan sinäkin tulisit melko murhanhimoiseksi? (Ai niin, oletkin suomalainen.)

 

 

Mietipä kuinka mätä pitää Taloussanomien olla, että ovat muuttaneet pääotsikossaan sanan merkityksen päinvastaiseksi. Ideana on tietysti vain hämätä tavallisia lukijoita, jotka yleensä vain lukevat linkeissä näkyvät pääotsikot. Suomalaiset pitää saada uskomaan, että Venäjän talous romahtaa minä hetkenä hyvänsä, vaikka se on Suomen talous joka on romahtamassa.

 

 

Tämä Taloussanomien sotapropaganda ei kuitenkaan ollut tarpeeksi valheellinen Naton johtamalle Mediapoolille. Niinpä eilen tilattiin uusi juttu taloustoimittaja Sami Noposelta. Katsopas tätä. Nyt sekä pää- että alaotsikko huijaavat lukijoita.

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomien juttuun

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

53 thoughts on “Päivän raukkamaisin sotapropagandisti: Taloustoimittaja Sami Noponen ja ”Venäjän maksukyvyttömyyden” farssi

 1. Suomen propaganda on aivan omalla tasollaan. Hybridikeskus + mediapooli + itsekunnioituksensa täysin kadottaneet ”toimittajat” = päivittäistä paskaa kansalle.

  Valehtelu kiihtyy päivittäin -se on varma merkki siitä että lopullinen romahdus on lähellä. Toivottavasti mahdollisimman nopeasti sillä MIKÄ TAHANSA on parempi kuin elää tämän kusetuksen keskellä.

  1. Niinpä ne vallanpitäjöt valehtelevat muuallakin. Totuus kuullaan toisinajattelijoilta ja vastustajilta. On varsin hupaisaa seurata kun Kiina ja USA nokittelevat toisiaan ihmisoikeusloukkauksista. Pata kattilaa soimaa ja silleen…

 2. Sillä lailla. Valehdellaan ihan täysin omasta päästä, vaikka jopa oma lähdekin kertoo aivan muuta. Ei sillä lähteelläkään niin väliä, jos ei löydy sopivaa lähdettä.

 3. Suomalainen hallinto on kaikkien pahin tai siis surkein valehtelija. Perusvika ei kuitenkaan ole poliitikoissa, virkamiehissä ja sotilaista, jotka valehtelevat jatkuvasti, vaan suomalaisissa, jotka uskovat aivan kaiken mitä ”herra” heille sanoo tai ainakin alistuvat, vaikka eivät uskoisikaan.

  1. Junes Lokka toi aikanaan erittäin hyvin esiin pelkästään Oulun tasolla kuinka läpimätää ja korruptoitunutta on suomalainen politiikka. Se ainutlaatuinen materiaali on jo pitkälti kadonnutta, vaikka juuri sitä jokaisen suomalaisen tulisi nähdä.

 4. Naton johtaman Mediapoolin tehtävä on nimenomaan kertoa joka mediassa yhtä ja samaa narratiivia ja on hyvin tärkeää, että kukaan ei poikkea narratiivista.

  1. Juuri niin. Koronavalehtelusta kaikki lähti liikkeelle. Nythän valtamedian valehtelu on päivittäistä ja hyvinkin sujuvaa.

   1. Väärin. Käsitykseni mukaan kaikki lähti liikkeelle 2015 matusaatiosta. Siitä kuinka me tienataan sillä että täytämme Suomen kalleimmat asuinalueet ja asunnot kehiysmaalaisilla. Suuri osa kansasta uskoi kaiken sen soopan ja uskoo edelleen vaikka mediapooli sanoisi mitä tahansa ja mistä tahansa.

 5. Vihollisemme amerikkalaiset ja britit ovat tehneet tätä samaa kymmeniä ja satoja vuosia. Näille imperialistisille rikollisille loiseläimille pitää löytää laillinen viimeinen ratkaisu. LÄhes jokainen tavallinen amerikkalainen ja tavallinen britti tukee imperialistista valehtelua ja loisimista.

 6. Kylläpä Marcoa nyt harmittaa, kun alkaa pakotteet purra. Unohda jo teennäinen objektiivisuus ja puolueettomuus puheissasi ja ole rehellisesti ylpeä ryöstöporukan sanansaattaja. Pietari Suurta ihaillen julista murhaamisen ilosanomaa ja toivo, että yhteinen fantasianne Putinin kanssa toteutuu jossa joko Eurooppa teurastetaan.

  1. Totuus, onko tuttu sana? Totuus on tuossa jutussa juuri kuten marco kirjoitti. Venäjällä on varallisuutta ja halua maksaa lainojensa lyhennykset, mutta maksut on estetty Länsimaiden toimesta.

   1. Odotas.. Pakotteisiin kuuluu sulkeminen ulos pankkijärjestelmästä? Venäjä ei maksa kiitos pakotteiden = ei pysty = pakotteet purevat. Kyselinkö varallisuudesta mitään? Mutta kun velkoja ei maksa tai ei voi = maksukyvytön.

    Niin tai näin niin Venäjä on kykenemätön (haluton koska voisi kiertää kyllä) maksamaan velkojaan = maksukyvytön.

    #lukemisen ymmärtäminen
    #elämän koulu
    #oma parempi totuus

    Ja heitä sensuuriin vaan, tuttua puuhaa suurelle miehelle.

    1. Eli jos lainaat minulle euron ja huomenna, kun maksaisin sen korkoineen takaisin, kieltäydyt ottamasta sitä ja soitatkin poliisille ja vaadit minulta luottotietoja pois?

     Juu, sopii kyllä kuvaan, jonka olen saanut suomalaisten kieroudesta.

     1. Mikäli teet pari kansanmurhaa välissä niin kyllä. Pidän myös huolta ettei kukaan muukaan enää koskaan lainaa sinulle mitään. Ongelma?

 7. Marco! Höpön höpön poju. Venäjä on jo nyt hävinnyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Sodassa ja rakkaudessa, talous ei tuosta nouse sataan vuoteen.

   1. Teijän huumori on parasta aamupaskalla lukee kuinka valehtelette hyvät naurut saanut aamulla ja idiootit uskoo mitä laiton paska kirjoittaa

 8. Ja samaan aikaan Iran ja Argentiina haki BRICSin jäseneksi! Suvakeilla on suuria ongelmia edessä, kun energia-ja raaka-ainepula kiihtyy. Tähän päälle vielä kasvava inflaatio! Tässä voi käydä jopa niin, että EU hajoaa, kun Saksan teollisuus pysähtyy!

  Mitä tekee sillä aikaa Venäjä? Motteja Ukrainaan, vie ydinaseita Valko-Venäjälle, laittaa Sarmat 2 taisteluvalmiuteen, S-500 sarjatuotantoa jne…

  Milloin suvakkimedia viimein kertoo, että Venäjällä on maailman paras pappi eli patriarkka Kirill!

  1. EU hajoaa vasta kun Euroopan kansat on imetty kuiviin. Tajuatteko, kansan murhat ovat käynnissä Euroopassa. Ensin viedään ihmisoikeudet, rahat, ja lopuksi henki.

   1. Niin on! Venäläiset murhaavat ukrainalaisia koko ajan! Hyvä Aimo, olet ymmärtänyt mitä tapahtuu! Hyvä poika..!

  2. Ja pöydänpäästrategi ihanne olisi, että Suomi olisi venäjän vasallivaltio niinkuin belarus ja että kirill olisi meidän kirkon hallitsija. Tämä ei tule ikinä tapahtumaan ja kirill kyydittäisiin hetimiten meidän lapualaisten toimesta jäämeren rannalle ja laitettaisiin pikkupurteen soutelemaan novaja zemljalle. Yksikään ortodoksi muualla kuin venäjällä, ei hyväksy pahan pappia johtajakseen. Pahan pappi ei ajattele seurakuntalaisten parasta vaan omaa henkilökohtaista etuaan. Mutta viimeisellä tuomiolla hänetkin ohjataan siihen jonoon, joka vie ikuiseen itkuun ja hammasten kiristykseen miettimään pahoja tekojaan ja vieruskaveriksi hän saa suurimman faninsa hetkisen yhdessä esinahattoman kadyrovin, jota ei odota neitsyet eikä immet.

   1. ”meidän lapualaisten” LOL :) Mitä vielä!

    Patriarkka Kirill on täydellinen pappi. Venäjällä ei suvakit riehu kirkossa! Tästä on todisteena väkivaltaisten itsensäpaljastelijoiden(pussy riot) kuriin laittaminen! Puhuit ”pahan papista”, entäs allahin papitar?!! Hän on erittäin pahamaineinen ja matumyönteinen valepappi! Kannatatko allahin papitartarta?

    Komentaja Kadyrov ilmoitti, että sotilaallinen erikoisoperaatio on vuoden loppuun mennessä taputeltu. Tämä pitää sisällään mm. Harkovan valtaus, Odessan valtaus, Ukrainan täydellinen denazifiointi ja demilitarisointi! Tietenkin esinahaton natsipresidentti tullaan laittamaan syytteseen hyvin vakavista sotarikoksista!

  3. Suvakkimedia ei kerro patriarkka Kirillistä, koska vihaa valtaapitäviä miehiä! (ei koske kuitenkaan bideniä, sorosta, b(o)urlaa, rothchildejä, zelenskyä, gatesia, zuckerbergiä, trudeauta jne)

 9. Kun länsimaat eivät naurettavalla pakotesodallaan saa Venäjää todellisuudessa luhistumaan niin heidän on itse keksittävä syy. Venäjän syöksyminen turmioonsa on vähän kuin Ukrainan vastahyökkäys ja alueiden takaisin valtaus eli se tapahtuu kuulemma joskus tulevaisuudessa. Sitä ennen kuitenkin Ukraina, EU ja USA on jo romahtanut, mutta siitähän voidaankin syyttää Venäjää.

 10. Voi uhata, mutta voi olla ettei uhkaakkaan. Aina kun kirjoittelijat ”voivottelevat” niin se tarkoittaa että kirjoitus on totuuden vastainen.

 11. Ensin he tulivat ja ottivat kaikkien venäläisten rahat.
  –   En reagoinut tilanteeseen koska en ole venäläinen.
  –   …

  1. Ottivat ne kyllä suomalaistenkin rahat, mutta sitä ei ole kumma kyllä kukaan huomannut. 27 vuotta on rahaa ja kansallisomaisuutta kadonnut jonnekin.

 12. Erittäin laadukas palestiinalaisten esittämä laulu, jossa osoitetaan tukea Venäjälle, Kiinalle ja Pohjois-Korealle! Sanat on teksitetty englanniksi. Ei mikään ihme, että Palestiinaa ei päästetä suvakkien euroviisuihin, koska tämän nerokkaan laulun jälkeen suvakit tarvitsisivat kriisiapua ja terapiaa!

  https://www.youtube.com/watch?v=RgdxKgxJyuw

  1. Kohta me laulamme palestiinalaisten kanssa samassa kuorossa, kun vähän vielä käänteinen rasismi etenee.

   Juuri siten joku porukka otti ja ottaa edelleen kieroudella ja väkivallalla pois elinolosuhteita kantaväestöltä.

  1. Ai miten niin voi muuttaa? Keskivertoduunarilla on sen verta paksu rautaketju jalassa että et kyllä muuta minnekään. Tarkoittaa yhteisvastuullisesti otettua lainaa EUn LOISVALTIOIDEN ja pankkien tukemiseksi. Niin, ja kuka sitten ne verot maksaa ja maata puolustaa, kun tukihenkilöt lähtisivät pois. #velvollisuudentunto

   Suomesta et muut minnekään jos sull on velkaa. Ensin velat maksettava rajalla. Tullimiehet tarkastavat, et olet velaton ja sit pääset pois. Mutta jos olet varakas
   niin sitten tullimiehet määräävät maastapoistumisverot. HUOM. Nämä rajoitukset koskevat vain aitokantasuomalaisia, joilla on Suomen Passi.

   Tämä on tasa-arvoa ja tasavertaisuutta kaikkia EU-kansalaisia kohtaan. Eläköön apartheid ja suvaitsevaisuus!

  2. Ei pidä paikkaansa. Jos pääset lähtemään ilman jotakin natzipassia, niin sitten perääsi langetetaan maastamuuttovero. Jos onnistut pääsemään esim. Andorran vuoristoon niin liikenneministeri allekirjoittaa kansainvälisen pidätysmääräyksen ja haetuttaa sinut takaisin Suomeen jossa istut vankilassa elämäsi loppuun saakka, ja sekin jää lyhyeksi, jos ne onnistuvat istuttamaan sinuun jonkin tappavan taudin.

  1. Mikä puhuva pää tuo oli, joka suolsi jotakin. En ota tuota vakavasti. On vain katkera, kun potkittiin pois armeijasta epäsopivan käytöksen vuoksi.

 13. Länsi on punavihreä globalisti-kommunistien löysä haiseva paskaläjä! Länsi-NATO propaganda on yhtä sakeaa kuin Maon valtakaudella Kiinassa ja nykyäänkään ei tuosta maasta totuuden sanaa livahda edes vahingossa. Ja se, joka on ”livauttanut” ei elä kauaa ellei sitten sisäelimet ole tarpeeksi terveet, jolla pääsee siirtoelin markkinoille passiin.
  Adolf Hitleriä on kuvattu patologiseksi valehtelijaksi ja jopa omissa harhoissaan eläväksi, joka oli kykenemätön tunnustamaan todellisuutta. Mutta nykyajan ryssä vihan vallassa olevat tahot ovat sokean vihan ja käsittämättömän kykenemättömiä edes tunnustamaan Venäjän voimavaroja ja kapasiteettiä joita EI voi ohittaa edes sen vastustajat. Eli tuo synneistä ja typeryydestä vanhin. Eli mittaamaaton Venäjän aliarvostus ja barbarisisointi, joka on aina ollut se kompastuskivi, minkä oma ylimielisyys ja tekninen ylivertaisuus on historian saatossa ”pudonneet itse siihen kuoppaan”, jota on Venäjälle ”kaivanut”. Se ei voi olla kuin omaa syytä kun ”lähtee soitellen sotaan” ja häviää kuten kävi Napoleonin ja Hitlerin. Ylensyöty länsi kuvittelee Venäjän putoavan polvilleen ilman hamputilaisia ja muita ”suitsukkeita”. Mutta Venäjä/Neuvostoliitto/Venäjä on kokenut historiansa aikana sellaisia katastrofaalisia vastoinkäymisiä, nälkää, vilua ja mongolien verisen miehitysvallan, WWI, Bosevikkien vallankumouksen ja WWII. Vain Saksa hävitessään molemmat maailmansodat ja Yhdysvaltain suuri lama 1930-luvulla ovat hipaisuja sellaisesta, joka on idän jättiläiselle ollut lähes arkipäivää aina musikoiden maaorjuudesta alkaen. Länsi istuu samettityynyllä ja Venäjä fakiirin piikkimatolla! Ja kaikki edellinen on vain Faktaa!!!

 14. Onneksi olkoon koko sankarikunta! Teistäkin harvoista, jotka olette käyneet armeijan ja kuulutte vielä reserviin tulee osa Naton reserviä! Onnitelkaa itseänne tämän hienon päivän johdosta ja odottakaa ylpeydellä uutta asemaanne! 😃

  1. Miten kuvittelet vanhojen reserviläisten ja kaikkien suomalaisten sotivan Naton puolesta? Käytännössä kukaan vähänkään järkevä ihminen ei ole lähdössä sotimaan Naton puolesta.

 15. Eipä tule osa minkään muun kuin Suomen reserviä. Se on maanpetos jos värjäytyy johonkin toiseen armeijaan.

  Tuli muuten heinänuha ja astma…. Pitää ottaa salkkua… Varpaankynsi katkesi ei voi marssia ja hius murtui, ei voi tehdä mitään. Kaikkea muutakin kremppaa on ja kunto on surkea. Sitä paitsi en ymmärrä komentokieli enklantia..

 16. Sitä paitsi Pridenatoon menevät vain homot. Siksikin en kelpaa palvelukseen. Lisäksi vittuilen kapiaisille. Tunnuslevy ja sotilaspassikin on hävinnyt. Taisi mennä muiden roskien mukana juhannuskokkoon.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*