Marco de Wit 2 heinäkuun, 2022

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka kaikki – siis amerikkalaisista ukrainalaisiin – PAITSI suomalaiset myöntävät Ukrainan valiojoukkojen olevan joutumassa saarrostuksiin Lysychanskissa.

 

Ukrainalaisetkin myöntävät jättimotin vaaran. Vain Pekka Toverilla ja suomalaisilla edelleen pää pensaassa!

 

 

Laiton Lehti on myös kertonut kuinka Suomen valtamedia on niin raukkamainen, että on lopettanut karttojen näyttämisen Donbassin taisteluista. Siis vaikka sekä amerikkalaiset että ukrainalaiset niitä näyttävät.

 

Tosin Ukrainan kartat ovat 1-3 päivää jälkijättöisiä eivätkä sisällä edes harmaata vyöhykettä. Tämä näkyi hyvin varsinkin eilen. Tässä ukrainalainen kartta.

 

 

 

 

Tässä venäläisten kartta, joka on siinäkin mielessä parempi, että se näyttää myös etenemisen kaukaisimman rajan. Eli katkoviiva näyttää kuinka pitkälle venäläiset ovat edenneet, MUTTA eivät ole vielä pystyneet ottamaan aluetta täysin haltuunsa. Kyse on siis ns. harmaasta alueesta.

 

 

 

 

Venäläisten kartta on muutenkin monella tavalla parempi. Tästä huolimatta ukrainalaisten kartalla on yksi valtava etu: Se on väreiltään selkeä!

 

Jos olet tavallinen ihminen, niin venäläisten kartta näyttää hyvin tummalta ja sekavalta kun taas ukrainalaisten kartta yksinkertaisen selkeältä. Tehdäänpä siis ovela juttu: Täydennetään ukrainalaisten karttaa vastaamaan eilisen tilannetta.

 

 

 

 

Käytännössä tuossahan on motti! Ukrainalaisten käytävä on niin ohut, että venäläiset pystyvät molemmilta puolilta tykittämään sen maan tasalle ja näin estämään Ukrainan joukkojen pakenemisen.

 

Toisaalta pienet ukrainalaiset joukot kyllä pystyvät hiippailemalla pääsemään läpi varsinkin öisin. Siis jos jättävät raskaan kalustonsa venäläisille.

 

 

Toisaalta venäläiset etenevät koko ajan. Onkin hyvin todennäköisesti, että lauantaina motti on täysin kiinni.

 

Mielenkiintoista nähdä miten Pekka Toveri ja suomalainen valtamedia motista kertovat. Pimittävätkö jälleen kaiken ja jatkavat vähämerkityksellisestä Käärmesaaresta puhumista? Vai selittävätkö Lysychanskin motin olevan vain ”pieni taktinen” takaisku ja ”hallittu evakuoituminen parempiin asemiin” valmistautumaan ihan minä hetkenä alkavaan ukrainalaisten valtavaan vastahyökkäykseen.

 

 

37 thoughts on “Ukrainan armeija yrittää paniikissa paeta Lysychanskin jättimotista!

 1. Ai juma. Nyt näyttää pahalta ukrainalaisten kannalta. Luulin että ukrsindlaiseg olisivat vshvrmpia, mutta jos venäläisillä on 10-15-kertainen ylivoima tykistösfä ja ammuksissa nii vääjääämättä ajan kanssa ukrainalaiset jättävät taistelun. Pelkkää matematiikkaa.

  Ajatellaanpa sitä miten Ukrainalla oli Euroopan suurin vahvin ja koulutetuin armeija Venäjän jälkeen ja tulos on tuossa.

  Natottajat pelkäävät että Venäjä napsii maan kerrallaan yksitellen pois pelistä. Eikä taida olla turha pelko.

  1. ”Ajatellaanpa sitä miten Ukrainalla oli Euroopan suurin vahvin ja koulutetuin armeija Venäjän jälkeen ja tulos on tuossa.”

   Mitä ihmeen sieniä sinä vedät kun väität jotain noin päätöntä? Tuossa kommentissasinollut taas mitään faktan hiventä tai saati järkeä.

   1. Miksi väheksyt Ukrainan Mahtavaa armeijaa? Luulin, että natottajat ovat aina Ukrainan puolella? Missä on itsetunto ja solidaarisuus?

   2. Faktaa. Sen verran väitin väärin, että Venäjän ja Ukralnan jälkeen suurin vahvuus on Ranskalla mutta kun Venäjää ei lasketa niin Ukrainalla on Euroopan suurin armeija. Ja varmasti koulutetumpi ja karaistuneempi armeija kuin Ranskalla. Ranskan vahvuudessa varmaan iso joukko paperinpuörittäjiä, mutta Ukrainalla on raakaa rintamataistelukykyä ja kokemusta 8 vuotta.

    Edelleen, Ukrainalla on Euroopan koulutetuin ja vahvin ja motivoitunein armeija ja reserviä 800 000 sotilaan verran jo nyt.

    Silti se ei pärjää Venäjälle.

    Sinun väitteesi ovat mutua eikä minun. Muissakin asioissa. Olethan vain trolli.

    https://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_07_02_asevoimat.html

    1. Just.. Eli maa jolla ei ole merivoimia, kunnon ilmavoimia, kalustoa varustaa tätä jalkaväki reserviään, nykyaikaista tykistöä, puhumattakaan ydinaseista ja joka toimii minimaallisella budjetilla on mielestäsi Euroopan mahtavin. Osoittaa taas yleissivistyksen tason.

     Tunnustan että yhdelläkkään yksittäisellä Euroopan valtiolla ei ole Venäjää mahtavampaa armeijaa, mutta tällä faktalla taas ei ole väliä, koska on olemassa Nato, jonka sotilasvoimat olivat n. 20 kertaiset(?) Venäjään verrattuna. Venäjähän ei hallitse edes Liettuaa sodan päätyttyä mikäli tahtoo sen aloittaa, mutta Moskovassa valuuttana toimisi eurot.

 2. Tässähän on selkeästi syntymässä ”takninen motti” mistä käsin juutalaisen johtama ukrainailaisjoukkio aloittaa sen kauan uhotun vastahyökkäyksen. Motista on nimittäin helppo hyökätä kun vihollinen on joka suunnassa! Ampumasektori on silloin täydet 360°.

  Kyse on erittäin ovelasta taktiikasta jonka ukrainalaiset keksivät ja toteuttivat sitä jo Raatteentien taisteluissa vuosina 1939-1940.

 3. Niin tämä motti (joka ei vieläkään ole motti) on siis kaksi viikkoa sitten alkanut Marcon halalteurastusmotti. Silloin ukrainalaiset oli jäämässä mottiin ja pääjoukot kuolemassa sinne. Jep, varmasti on paniikista kyse.

 4. Todellisuudessa Venäjä on vetäytymässä Ukrainasta, ja Marco istuu kotonaan paskat housussa psykoosissa.
  Idea tässä on se, että minun uutinen on lähempänä totuutta kuin Marcon. Joten herätkää, ja menkää töihin urpot.

 5. Eilinen Iltalehden pääkirjoitus, alkaako tuuli kääntyä Suomen valtamediassa?

  Mielenkiintoinen kohta tuo, että Ukrainalle on kielletty antamasta hävittäjiä, panssareita ja pitkän kantamsn raketinheittäjiä, siis niitä, joilla se toisaalta ulottuisi Venäjän maaperälle ja toisaalta säästyisi miestappioilta. Länsi siis selvästi varoo Venäjää ja on valmis uhraamaan ukranalaisten henkiä.

  Lopussa Lauri Nurmi vihjaa myös siihen, uhrataanko kenties joku seuraavaksi.

  https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/68e4dddd-9336-434e-87cf-2fbee9b78ff4

 6. Suvakit ovat hätätilassa! Suvakointi ei auta! Mitä tapahtuu Donbassin valloituksen jälkeen? Ainakin Harkovaa ja Nikolaevia tykitetään koko ajan! Vai lähteekö Donbassista hyökkäyskiila länsi-Ukrainaa kohti?

  Joka tapauksessa suvakkien täytyy lähettää heti lisää suvakkeja rintamalle puolustamaan suvakismia ja taistelemaan esinahattoman natsipresidentin puolesta!

  Eilen jäi kiinni ainakin yksi puolalainen ja esinahaton israelilainen nato-murhaaja kiinni. Tietenkin demokraattisen sotarikosoikeudenkäynnin jälkeen heidät teloitetaan asianmukaisesti!

  1. Montako suomalaista on jäänyt kiinni venäläisten vangiksi? Vaiolisiko se liian hankalaa diplomaattisesti. Jos suomalainen jää vangiksi niin kuula kelloon heti ja joukkohautaan. Ei tule diplomaattista jälkipyykkiä eikä ongelmia Suomen suhteen. Kannattaako sinne suomalaisen lähteä tapatramaan itseään.

    1. Kuinka niin? Äidin kielen opettajani aina jaksoi kehua kaunista käsi alaani ja hyviä aine kirjoitus taitoja.ni. Oletko kaiken ylipätevyytesilisäksi myös äidin kielenjopettaja?

  2. Hetkinen (dewit) jatkaa epäloogista potaskaa. Esinahaton, esinahallinen, ei väliä. Onkohan tämä dewitin praxeologiaa..

    1. Kun ajaa partansa, niin käy kyllä naisesta. Kaljusta naisesta. Jotkut lesbot tahtovat sellaisen tyttökaverikseen.

 7. On sinänsä ihan luonnollista, että siitä alueesta mikä on varmistettu Venäjälle, lähtee noin 20-30 kilometrin vyöhyke josta soditaan ja jolle Venäjä voi tykittää suojatulta.

 8. Venäjän tykistö moukaroi vastustajan palasiksi. Tankkeja on helppo tuhota suoralla tulella, mutta kuinka tuhoat epäsuoraa tulta ampuvan tykistön? Venäjä ei edes käytä syöksyhävittäjiä. Mitä järkee siinä olisi? Tykistö on kuin massiivinen tarkka-ampuja. Ampuu, osuu ja itse pysyy piilossa.

 9. Menkää töihin, ettehän te ole kun käskettä kaikkien viikonlopuksi mennä. Herätkää nimettömät, Jussi poika(ei ikää mennä), täätietääkaiken, jk ym. mokuttajat!

  1. Niin, menkää mokuttajat töihin siitä. Eihän teidän poliittiset isäntänne ja idolinne muutenkaan halua mitään lakeja noudattaa, niin ei teidänkään sitten tarvitse työaikalakia noudattaa. Eihän lakia tarvitse rikkoa, voi sen pykäliä venyttää joustavasti, kuten idolinne puoluemafian johdossa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*