Marco de Wit 13 heinäkuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka Suomen valtamedialla on niin kova tarve aivopestä suomalaiset Naton jäseneksi, että valehtelevat jopa enemmän ja tökerömmin kuin läntinen valtamedia.

 

Sotapropagandan aakkoset: Osa 13. Iltalehti kiistää ukrainalaisten motitukset! Pekka Toveri myynyt itsensä?

 

 

Pohjat valehtelussa vetää Iltalehti, jonka törkeä kaksoisstandardi täyttää jo sotarikoksen määritelmän.

 

 

Sotarikollistoimittaja Marikki Nykänen valehtelee Käärmesaaren farssista!

 

 

 

Tämä kaksoisstandardi nähtiin jälleen, kun toimittaja Veera Nikkilän johdolla Iltalehti kertoi Ukrainan sodasta.

 

Juttu alkaa oudosti hyvin epämääräisellä tavalla.

 

Kuvassa linkki Iltalehteen

 

 

Sitten tulee todellinen emävale.

 

Tosin on epäselvää onko kyseessä myös totaalinen tietämättömyys. Eikö toimittaja tiedä, että Donetskin oblastin suurin kaupunki on miljoonakaupunki Donetsk, joka on tietysti Venäjän hallussa/puolella?

 

 

Kuvassa linkki Iltalehteen

 

 

Jutussa on siis moninkertaista ääliömäisyyttä:

 

1. Ei kerrota jutun kirjoittajaa eikä tekoajankohtaa

 • näin toimittajan ei tarvitse ottaa vastuuta virheistään ja valheistaan
 • muiden valemedioiden – jopa Ilta-Sanomien – jutuissa on sentään kirjoittajan nimi ja ajankohta

 

2. Jutussa ei karttaa

 • Itse asiassa ”sota-aikajanassa” ei ole enää nykyään juuri koskaan karttoja, jotta Ukrainan huono sotamenestys ei näkyisi
 • samasta syystä ”sota-aikajanassa” ei käytännössä koskaan kerrota mitään rintamatilanteesta, vaan ainoastaan pakotteista sekä lännen ja Ukrainan tekemistä väitteistä eli sotapropagandasta

 

3. Virheellisesti väitetään venäläisten iskeneen Donetskin kaupunkiin

 • toimittaja ei näytä edes tietävän missä Donetskin kaupunki sijaitsee!

 

4. Ei kerrota ketä käyttävät sotarikos-syytöksen lähteenä

 • lähde äärimmäisen puolueellinen ukrainalainen sotilasläänin komentaja, tms.
 • kerrotaan jatkuvasti ukrainalaisten, muttei venäläisten sotarikossyytöksistä

 

4. Tahallaan unohdetaan kertoa, kuinka UKRAINALAISET ovat iskeneet Donetskin kaupunkiin

 • kertovat suurin otsikoin venäläisten iskuista ukrainalaisten siviilien alueille, mutta ovat hiljaa ukrainalaisten iskuista venäläisten siviilien alueille

 

 

Mietipä mikä (triplastandardi?) farssi: Iltalehti ei kerro Donetskin kaupungin siviilien pommittamisesta PAITSI väittämällä Venäjän pommittavan heitä.

 

 

Miksiköhän se on lähes AINA, että nämä kaikista tyhmimmät toimittajat ovat nimenomaan nuoria kiintiönaisia? Ehkäpä, koska heitä ei oikeasti edes hävetä sen enempää valehtelu kuin totaalinen epäpätevyyskään.

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

30 thoughts on “Toimittaja Veera Nikkilä väittää Venäjän pommittavan omaa kaupunkiaan, Donetskia!

 1. Ehkä Donetskia pommitettiin, mutta ei voitu kertoa, että Ukraina pommitti Donetskia, jolloin nyt väitetään Venäjän pommittaneen omaa kaupunkiaan?

  1. Kyllähän se näiltä yliopiston käyneiltä, maailmasta tetämättömiltä, onnistuu.

   Yhä edelleen IS:n etusivulla on juttu jossa Venäjän epäillään sytyttäneen viljapeltoja tuleen, vaikka videolta näkyy että ne ovat Ukrainalaisia helikoptereita jotka matalalla lentäen käyttivät soihtuja peltojen sytyttämiseen.

   1. Kuka kohta uskaltaa mainita CV:ssä akateemista tutkintoa.

    Katsokaa yliopistojen sivuja. Eihän siellä kerrota opiskelun sisällöistä mitään. Siellä hehkutetaan vain tasa-arvoa ja eri sukupuolten yhdenvertaisuutta ja mustia naamoja ja kaikilla on oikeus samanlaiseen koulutukseen ja työelämään. Siis ihan sivuseikkoja. Nuo määritellään laeissa jo.

    1. Minun cv:ssä lukee minun akateemisesta tutkinnosta, enkä häpeä laittaa sitä sinne. Tutkintovaatimuksia on helposti löydettävissä. ”aimo mies” ei vain osaa.

  2. Luhanskia pommitetaan uusilla lännen toimittamilla pitkän matkan ohjuksilla. Natsiraukat ampuvat siviilejä.

   Muistelen hyvällä Lapin metsäjätkiä, jotka käsittelivät metsäkirveillä ja Lapin puukoilla Ukrainan natseja Raatteentien metsissä talvella 1939-40. Lastenmurhaajien ja raiskaajien matka loppui siihen.

   1. Niin muistelen minäkin. Ne olivat nimenomaan UKRAINALAISIA jotka minunkin mummon ja papan elämäntyön karjalan kannaksella tuhosivat.

   2. Älykääpiöt suomalaiset eivät tajua, että ne olivat juuri ukrainalaisia ryssiä jotka vyöryivät Raatteentiellä ja hyvin usein muutenkin itärajalta Suomeen.

 2. Sotaan kiihottaminen on muuten rikoslakiin kirjattu rikos. Sieltä löytyy muitakin mielenkiintoisia lakeja koskien natotusta.

 3. Naisilla ei yleensä ole kykyä muodostaa omia moraalia ja arvoja, vaan he ovat yleensä kehittyneet heijastamaan yhteisön miesten asettamaa moraalikäsitystä, arvoja ja sääntöjä.

  Sitten epäpätevien ja varsinkin hieman pahempien naisten kohdalla he alkavat herkästi soveltamaan relativismia paikkaamaan epäpätevyyttään.

 4. Sama kirjoittaa kesken tekstin, että ”Jaska kertoi…” ilman, että kerrotaan kuka Jaska on. Ensin henkilö tietenkin esitellään lukijoille ja sitten toistettaessa voidaan käyttää henkilön sukunimeä lainatessa henkilöä. Fucking epäpätevät kiintiönaiset.

 5. IL:n toimittajat kuuluvat ns: KELTAISIIN KAKAROIHIN(Keltainen lehdistö eli sensaatiolehdistö tai juorulehdistö (varsinkin muissa kielissä usein tabloidi- tai bulevardilehdistö) on lehdistö (tai laajemmassa merkityksessä mikä tahansa media), jonka jutut ovat värikkäitä, sensaatiohakuisia, juoruja sisältäviä ja joissa on vähän tutkivaa journalismia. Tarinat spinnauksia täynnä jossa kaikki on käännetty 180-astetta. Vähän niin kuin toissailtana jossain myöhäisillan keskusteluohjelmassa entinen yli-isänmaallinen Skenen turvallisuuspäällikkö kertoi ukropin sotarikoksia venäläisten rikoksina. Jyvät alkavat pikkuhiljaa erottua akanoista ja hyvä niin.

 6. Iltalehti ei julkista toimittajiensa nimiä koska Levelin pojat antavat näille pelleneniä. Tyhmimmät joutuvat jopa sähkötuoliin…!

 7. Tämän aamun IS-lehdessä: Poliisi­partioon kohdistettu vakavaa väki­valtaa Liperissä. Poliisin tiedotuksen mukaan henkilö kohdisti tehtävän aikana vakavaa väkivaltaa poliisipartioon. Tehtävä kesti lopulta tunteja, kun väkivaltainen henkilö saatiin kiinni noin viiden aikaan aamulla. Poliisipartion jäsenet eivät loukkaantuneet tilanteessa, eikä tehtävästä aiheutunut vaaraa sivullisille. Ymmärtääkö kukaan????. Kukaan ei loukkaantunut vaikka kohdistettiin vakavaa väkivaltaa.

  1. Toimittaja ihan sekaisin. Kohta poliisi ei kerro valtamedialle mitään, kun nuorisotoimittajat tekevät uutisen kohteesta naurettavan. Mitä noille oikeasti opetetaan kouluissa?. Ei ainakaan kriittistä ja loogista ajattelua. Elämänkokemustahan niillä ei ole, eikä sosiaalisia taitoja.

   On tämä rappiota! Epäpäteviä tunareita kaikissa ammateissa. Kiitos teoreettisen opetuksen ja marxilaisen mädätyksen ja mädäntyneen amerikkalaisen itsekehun.

   Amerikkalaiset ovat tunnettuja siitä, että kehuvat itseään eikä ole mitään osaamista.

 8. Iltalehti on feministien itsetyydytys media. ”housuni kostuvat kun ajattelen sitä seksimuistoa, testissä uudet hekumalliset välineet jne.”

 9. Ehkä toimittaja on vain kiimainen suvakki, jolla sormet käy kuin sihteerillä lännen propagandaa kirjoittaessa?

  Kiimaisten suvakkien maailmassa ukrainalaiset ovat puhtaita ja hyviä, jotka tekevät ihmeellisiä sankaritekoja!

  Toisaalta…onko toimittaja nyt syyllistynyt sotarikokseen, levittäessään satuja? Denazifioinnin aika?!!

  1. dewit, onko tällainen kommentti sellainen sopiva kommentti, jonka julkaiset. Vai oletko itse nimimerkki hetkinen? Minä olen seurannut pitkän aikaa hetkisen kirjoitelmia ja huomannut, miten herjaavia ja solvaavia ne ovat verrattuna minun kommentteihin. Osoita, missä kohtaa minun kommenttini ovat samanlaisia. Ne ovat vain eri mieltä kuin te. Poista tuo yläotsikko: sananvapauden puolella loppuun asti. Sinä et toteuta sitä. Kansalainen-lehti on sananvapauden puolella todella.

   1. Sinun pitää ymmärtää, että suvakkina olet täällä sivustolla vieraana eli sinuun sovelletaan tietysti kovempia standardeja varsinkin, kun aika usein herjaat lehteä, sen lukijoita ja kommentoijia.

    Aika paljon tullut valituksia lukijoilta, että teidät suvakit pitäisi eliminoida kokonaan häiriköimästä. Lähellä se on, mutta toivo elää, että kykenisitte jonkinlaiseen argumentaatioon.

    1. Ennen nämä ”jussipojat” vielä nauratti mutta nyt Suomen tilanne on jo niin kriittinen ettei näiden täysin todellisuudessta irtaantunutta länkytystä jaksaisi kuunnella.

     Mitään annettavaa yhtään mihinkään näillä järjestelmäuskovaisilla ei koskaan ole.

  2. Missähän ne sormet ovat kun femakkotoimittelija kirjoittelee *********** sotauutisia. Sormet on niin ******* että ote lipsuu näppäimistä.

   Iltasaasta yhdistää sotakiiman ja suvakkifemakkojen ************* yhteen.

 10. Tulee todella ikävä aikoja, jolloin YLE:ssäKIN oli ammattitaitoisia toimittajia jopa 1970-luvulla pahimman Taistolais aikojen hellittäessä otettaan. Toki YLE on AINA ollut kallellaan sossuihin ja Neukut oli pyhä asia, mutta silti muistan sen palkkalistoilla olleen monia ammatilleen uskollisia toimittajia niin miehiä kuin naisiakin. Erityisesti ulkomaantoimituksen kuten ”Maailmanpolitiikan arkipäivää (radio) ja ”Ulkolinja” (TV) olivat syväluotaavia ohjelmia. Toli silloinkin talossa oli umpikommunisteja, mutta heidät erotti helposti muista eikä heidän jorinoitaan viitsinyt noteerata mitenkään. Joskus aivan huvikseen kuunteli heidän vuodatuksiaan ”Työläisten paratiisista eli Neuvostoliitosta, sillä kieroutuneella tavalla oli hauskaa kun kiiltokuvassa EI ollut säröäkään. Sanomalehtien kohdalla oli sama juttu ja lehtien linja ja katsantokanta oli riippuvainen siitä, mitä puoluetta se kannatti. Nythän KAIKKI lehdet lykkäävät tasapaksua tuubaa kuin makkaraa.

  1. ”Näin naapurissa” – ylistystä kuuntelin ihan sujuvasti. Sitä vaan mietti, mikä oli totuus ylistyksen takana. Silloin sai olla eri mieltä. Porvarilehdet kyllä kertoivat eri tarinaa neukkulasta kuin vasemmiston Yle.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*