Marco de Wit 24 heinäkuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti on todistanut yhä uudestaan ja uudestaan Suomen valtamedian valehtelevan Ukrainan sodasta enemmän kuin mikään muu media maailmassa. Suomalaiset on pidettävä Nato-huumassa emävalheilla, jotta Väyrystä ei tarvitsisi päästää ääneen ja ihmisille ei vain tulisi mieleen vaatia Natosta kansanäänestystä.

 

Niinpä vain suomalaiset luulevat Ukrainan olevan voittamassa, vaikka todellisuudessa Venäjä jyrää.

 

 

Ukrainan sodan vihalähteet paljastettu: Venäjä voittamassa Pervo-Naton!

 

 

Ukraina on koko ajan niin pahasti häviöllä, että Suomen valtamedia ei halua puhua SANAAKAAN rintamatilanteesta. Tämän takia sotauutiset käsittelevät aina pakotteita tai muita poliittisia asioita. Samasta syystä muissa maissa niin yleisiä sotastudioitakaan ei juuri ole Suomessa. Tiettävästi valtamedian AINOA, joskin harvoin ja lyhyesti esiintyvä tilannestudio on Iltalehdellä.

 

Tosin juuri siksi toimittaja Antti Halosen johtamassa tilannestudiossa ei koskaan haastatella sotaasiantuntijoita, vaan täysin ilman mitään koulutusta olevaa vihreää varastomiestä. Rintamatilanteesta ei juuri koskaan esitetä mitään karttoja tai jos esitetään, niin liian suurina ja päiväämättöminä.

 

 

Iltalehden valeasiantuntija Emil “Varastomies” Kastehelmi edelleen pimittää Venäjän hyökkäyksen Siverskiin!

 

 

Tilannestudio on kuitenkin jännittävä siinä mielessä, että vetääkö pohjat toimittaja Halonen vai valeasiantuntija Kastehelmi? Tähän mennessä Halonen on hieman johdossa, koska hän käyttää lähteenä myös hyvin epäilyttäviä ukrainalaisia naislähteitä. Ovatko kyseessä kenties hänen tyttöystävänsä?

 

 

Iltalehden toimittaja Antti Halonen promoaa ukrainalaisia rahankerääjähuijareita!

 

 

Halonen on myös niitä farssitoimittajia, jotka ovat jo kuukausien ajan väittäneet Putinin olevan hyvin sairas ja jopa kuolemassa. Siis vaikka Halosen toimittajakollegat ovat yrittäneet rauhoitella Halosen psykkoottista Putin-narratiivia.

 

Niinpä yksi Iltalehden toimittaja päätti tuoda vähän realismia Putin-keskusteluun. Mistäpä muualta kuin CIA:sta, joka Suomen mielisairaaseen valtamediaan verrattuna on todellinen puolueettomuuden ja järjen ääni.

 

Siis jopa äärimmäisen puolueellisen venäläisvastainen CIA korostaa, ettei Putinissa ole yhtään mitään vikaa.

 

 

 

Halonen on kuitenkin itsepäisesti – tai käskystä – jatkanut ”Putin on hyvin sairas” -narratiivia. Pari päivää sitten Halonen vetikin jälleen uudet pohjat väittämällä Putinin kävelytyylissäkin olevan jotain vikaa!

 

Lähteenä tietysti joku random fysioterapeutti ja kuuluisa sosiaalinen media.

 

 

Kuvassa linkki Iltalehden juttuun

 

 

Iltalehden tilannestudio onkin farssimaisella puolueellisuudellaan täysin paljastanut todelliset karvansa. Kyse on luultavasti ”ex”-tiedustelupäällikkö Pekka Toverin tiedustelu-upseerien sotapropagandaoperaatiosta.

 

Näyttää selvältä, että tilannestudio saa joka viikko selvät ohjeet siitä mistä pitää puhua ja kirjoittaa. Tämän huomaa mm. siitä, että sekä toimittaja Halonen että valeasiantuntija Kastehelmi lukevat usein puheensa paperista. Varsinkin Kastehelmen vastaukset onkin mietitty pilkun tarkkaan niin, että kaksoisstandardilla ja monenlaisilla avainsanoilla kaikki Venäjän menestykset pimitetään mahdollisimman pitkälle ja maksimaalisesti suurennellaan Ukrainan kuvitteellista sotamenestystä.

 

Alla olevassa kuvassa näkyvät hyvin lunttilaput. Ohjaajan yrityksistä huolimatta näkee miten Halonen ja Kastehelmi usein lukevat niistä suoraan.

 

 

Kuvassa linkki Iltalehden juttuun

 

 

Tämä nähtiin taas tällä viikolla, kun taistelut Siversk-Soledar-Bakhmutin rintamalla kävivät kuumina. Tilannestudio ei kuitenkaan taaskaan kertonut rintamatilanteen muutoksista yhtään mitään, vaan monimutkaisella verbaaliakrobatialla väitti kaiken olevan rauhallista.

 

 

 

 

”Vetää henkeä” ja ”jämähtänyt” ovat tarkkaan harkittuja ilmaisuja, joilla yritetään hämätä kuuntelijaa luulemaan, ettei rintamalla tapahdu mitään.

 

Iltalehden jutussa olevaa videota kuuntelemalla huomaakin, miten tarkkaan on suunniteltu jokainen Halosen ja Kastehelmen sana.

 

 

Halonen 10 sek:

Ukrainan rintamatilanne on pitkälti JÄÄSSÄ. Muutamia kyliä lukuunottamatta tilanne on pitkälti ennallaan.

 

Video alkaa siis heti rintamalinjasta puhumisella. Halonen toistaa hänelle annetut avainsanat, koska Kastehelmi ei kehtaa.

 

Avainsanoina ovat ”pitkälti”, ”jäässä” ja ”muutamia”. Vähättelyyn käytetään pitkälti- ja muutamia-sanoja, jotta ei syyllistyisi ihan emävalheisiin. Jäässä-sanalla kuitenkin mitätöidään ne kuulijan korvissa.

 

Samalla jätetään kokonaan kertomatta, että mitä siellä rintamalla sitten oikein tapahtuu. Onko Siversk-Soledar-Bakhmut rintamalinja liikkunut ja mihin suuntaan?  Todellisuudessa rintamalinja on liikkunut koko ajan edestakaisin, joskin venäläiset ovat selvästi edenneet yrittäen valloittaa sekä Siverskiä että Soledaria. Ukrainan tappiot ovat tuhansissa sotilaissa, joten se on joutunut vaarallisella tavalla siirtämään muilta rintamanosilta joukkoja Pohjois-Donbassin rintamalle.

 

 

Siverskissä venäläiset kävivät jo esikaupunkialueella ja jotkut ukrainalaiset joukko-osastot ottivat jalat alleen, mutta ukrainalaiset saivat lopullisesti torjuttua läpimurtoyrityksen Kraken-natsijoukoilla. Tästä huolimatta venäläiset pääsivät lopulta etenemään melko lähelle Siverskiä. Tosin siitä ei ollut paljon apua, koska ukrainalaiset ovat pystyneet säilyttämään asemansa kukkuloilla. Sieltä on tietysti sitten kiva ammuskella ja tykittää venäläisiä.

 

Ennen Slavianskin ja Kramatorskin valtausta pitää siis päästä ensin läpi Siversk-Soledar-Bakhmut -linjan ja joen läpi ja sitten vielä toisten kukkuloiden yli, joihin on Amerikan rahoilla ehditty rakentaa yhdet maailman parhaat linnoitukset ja puolustusasemat.

 

 

 

 

Soledarissa puolestaan venäläiset eivät pelkästään käyneet kaupungissa, vaan myös saivat ainakin väliaikaisesti vallattua sen eteläisen osan. Soledarin tilannetta eivät edes ukrainalaiset kiistä, vaikka tilannestudio on siitäkin hiljaa.

 

Taistelut riehuvat kovina myös Bakhmutin lähellä. Esimerkiksi läheisen jättimäisen voimalaitoksen luona venäläiset olivat hyvin lähellä motittaa ukrainalaiset joukot, jonka jälkeen Bakhmut olisi suuressa vaarassa. Ukrainalaiset ovatkin siirtäneet muilta rintamanosilta voimalaitoksen ympäristöön paljon joukkoja. Tätäkään eivät edes ukrainalaiset kiistä, mutta tästäkin dramaattisesta avaintaistelusta ja last stand-tilanteesta tilannestudio vaikenee. Missään nimessä suomalaisille ei saa kertoa, että venäläiset ovat lähellä läpimurtoa samalla, kun ukrainlaisten suuri vastahyökkäys on vain mielikuvituksen tasolla.

 

 

 

 

Halonen ja Kastelhelmi kuittaavat nämä kaikki dramaattiset tapahtumat ”muutamilla kylillä” ja käyttävät jäässä-avainsanaa pimittämään Ukrainan rintamalinjan olevan todella lähellä romahdusta.

 

Hämääminen ja valehtelu on kuitenkin vasta alkanut. Kastelhelmi väittää kohdassa noin 1 minuuttia:

 

Idässä Ukraina on jatkanut öhmmm menestyksekästä puolustautumistaan tämän Luhanskin kaatumisen jälkeen ja Venäjä ei ole saanut siellä merkittäviä uusia alueita vallattua. Hieman ehkä työnnettyä rintamaa eteenpäin, mutta ei missään merkittävissä määrin.

 

Huomaa miten Ukrainan puolustautuminen on ”menestyksekästä”, mutta venäläisten kiistatonta etenemistä on ”hieman ehkä” tapahtunut, mutta ”ei missään merkittävissä määrin”. Kaksoisstandardi on selvä: Ukrainaa kehutaan ja venäläisiä vähätellään ja vieläpä samassa lauseessa. Varmuuden vuoksi karttaakaan ei näytetä, jotta hämääminen olisi mahdollisimman tehokasta.

 

Kastehelmi jatkaa kohdassa 1 min 10 sekuntia:

 

Siellä edelleen tykistötaistelu jatkuu merkittävänä siitä huolimatta, että Ukraina on erilaisia ammusvarikoita tuhonnut hyvin paljon viime aikoina.

 

Käynnissä on siis merkittävä tykistötaistelu, mutta kumpi sitten on niskan päällä? Sitä Kastehelmi ei katsojalle kerro, vaikka joka päivä lentää ilmaan satoja ukrainalaisia. Sen sijaan hän kertoo kuinka ukrainalaiset ovat tuhonneet venäläisten ammusvarikoita HYVIN PALJON.

 

Eli taas massiivinen kaksoisstandardi, jossa toisen menestyksestä ei kerrota yhtään mitään samalla, kun toisen menestystä liioitellaan valtavasti.

 

Tästä huolimatta Kastehelmi teki todellisen urotyön, koska Toveri ei varmaan olisi halunnut tuotakaan lausetta julkisuuteen. Älykkäämmät nimittäin heti tajuavat, etteivät USA:n Haimar-raketinheittimet olekaan mikään ihmease, kun eivät pysty lopettamaan venäläisten armottoman tehokasta tykitysoperaatiota.

 

Toisaalta Toveri piti varmasti huolen, etteivät Halonen ja Kastehelmi ainakaan kerro venäläisten todennäköisesti jo TUHONNEEN useampia Haimareita. Koko aiheesta keskusteleminen on Suomessa täysi tabu, vaikka Amerikassa aletaan kyllästymään USA:n aseiden tehottomaan käyttämiseen, niiden jatkuvaan tuhoutumiseen ja vielä kaiken kukkuraksi venäläisille myymiseen!

 

Ukrainahan on ehkä maailman ja varmasti Euroopan korruptoitunein valtio,  jossa on jatkuva riski siitä, että upseerit myyvät Amerikasta saatuja aseita viholliselle. Tätä tilannestudio ei kuitenkaan saa missään nimessä kertoa!

 

 

Herkulliselle farssitasolle Kastehelmi pääsee, kun alkaa selittämään Ukrainaan pitkään lupaillutta kuuluisaa vastahyökkäystä. Kohdassa 1 min 20 sek.:

 

Kolmas alue on sitten Herson. Siellä Ukraina edelleen valmistelee sellaista isompaa vastahyökkäystä ainakin Ukrainan omien ilmoituksien mukaan. Ja silti näistä ilmoituksista huolimatta varsinaista toimintaa ei oo kuitenkaan vieläkään näkynyt.

[Ohjaaja Toveri huutaa Emilin korvanappiin: Stop, stop. Negatoi totuus välittömästi seuraavassa lauseessa!]

Eli, eli siellä on edelleen sellaista hidasta OH Ukrainan kannalta ÖH kuitenkin hitaan menestyksekästä ÄH toimintaa.

 

 

Eli Pohjois-Donbassissa Venäjä kyllä etenee ja pommittaa ukrainalaisia maan tasalle, mutta se ei ole merkittävää eikä missään nimessä menestyksekästä. Ukraina puolestaan ei etene Hersonin alueella yhtään mihinkään muuta kuin puheissaan, mutta se on ”hitaan menestyksekästä toimintaa”.

 

 

Tämän jälkeen sitten Tilannestudion Halonen lopettaa nopeasti rintamatilanteen käsittelyn ja siirrytään yleiselle tasolle arvoimaan Venäjän sotamenestystä. Kuva siirtyy videoon, joten Kastelhelmellä on hyvin aikaa lukea analyysinsä paperista. Niinpä hän ovelasti käyttääkin avainsanoja siitä miten Venäjä muka ”mähmii”, ”takkuilee” ja yleensäkään ei saa mitään aikaan rintamalla.

 

Lopuksi Kastehelmen on PAKKO lukea paperista todellinen emävale kohdassa 3 min 10 sekuntia:

 

Mikäli Venäjä haluaa koko Donbassin, niin nykyisellä vauhdilla siihen menee siis KUUKAUSIA JA KUUKAUSIA ja se maksaa Venäjälle ÄÄRIMMÄISEN paljon.

 

Vaikka Kastehelmen koulutustaso onkin varastomiehen tasoa, niin ei hän oikeasti voi olla tuota mieltä. Mutta hänellä ei ole vaihtoehtoja. Iltalehden tilannestudio on Toverin porukan johtama tiedusteluoperaatio, joten Kastehelmi sanoo mitä käsketään. Tämän takia tilannestudioon alunperinkin kutsuttiin varastomiestasoa oleva vihreä emävalehtelija.

 

Tämän farssin päätteeksi tilannestudio sitten JÄLLEEN näyttää naurettavan suurta karttaa, jotta ei täytyisi selittää mitä erittäin aktiivisella Siversk-Soledar-Bakhmut avainrintamalla tapahtuu.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

9 thoughts on “Antti Halosen ja Emil Kastehelmen ”sotastudio” pimittää taas Ukrainan tappioita! Pekka Toverin operaatio?

 1. Erikoisoperaation jälkeen Venäjän armeija taisteluvalmius on huippuluokkaa!

  Ei taida suvakit uskaltaa haastaa Venäjää!

  Venäjän laivasto taannoin laski vesille maailman parhaan sukellusveneen. Jopa suvakkimedia CNN myöntää, että ”Belgorod” on ainutlaatuinen. Ydinkärjillä varustettuja ”Poseidon”-torpedoja pystyy laukaisemaan satojen mailien päästä kohdetta ja niitä pystyy ohjailemaan etäältä ja näin pystytään kiertämään rannikkopuolustus! Torpedot on suunniteltu tekemään radioaktiivinen tsunami jenkkien rannikokaupunkeihin, jotka muuttuvat elinkelvottomiksi!

  Missä on suvakki-Suomen sukellusveneet?

 2. Klenk­kaa­van kä­ve­ly­tyy­lin li­säk­si Pu­ti­nil­la on ta­pa­na pi­tää oi­ke­aa kät­tä «pis­too­li­ko­te­lol­la» val­mii­na ve­tä­mään aseen esil­le ja am­pu­maan.
  –   Tä­mä ta­pa on kuu­lem­ma pe­rua KGB:n ajoil­ta,
  –   kun ti­lan­ne tu­lee, rat­kai­su las­ke­taan se­kun­neis­ta.
  –   His­to­ri­al­li­nen to­si­asia on, et­tä Ve­nä­jän hal­lit­si­jan var­sin ylei­nen kuo­lin­syy on mur­ha­tuk­si tu­le­mi­nen.

  Muu­ten.
  Hal­lit­si­jan mur­ha ei ole ri­kos,
  –   ky­se on vain sii­tä ku­ka tuo­mit­see.
  –   Mo­raa­li­sel­ta kan­nal­ta kat­so­en he­ki­löä, jo­ta la­ki ei kos­ke, ei la­ki myös­kään voi suo­ja­ta.

  Esi­mer­kik­si Ken­ne­dyn mur­haa ei kos­kaan kä­si­tel­ty mis­sään lail­li­ses­sa tuo­mi­ois­tui­mes­sa.
  –   Mur­han tut­ki vain ti­la­päi­ses­ti ase­tet­tu eri­tyis­ko­mis­sio
  –   ja ku­ka ni­mit­ti tuon eri­tyis­ko­mis­si­on: val­lan pe­ri­jä!

 3. Onko Marco sinustakin outoa miten hitaasti sota etenee ja miten nämä sotivat säästellen toisiaan, Ukraina uhkaa tuhota Krimin sillan ja Venäjä taas vastaiskea siitä kostoksi Ukrainan sotilasjohdon päälle Kiovaan. Kumpaakaan ei tapahdu. Lisäksi Ukrainalle on sähköt päällä

 4. Käyt lukemassa ihan minkä ”laatu median”tekemien uutisten kommentti kenttiä, niin siellä haukutaan uutiset täysin pystyyn jotka sitten sopivasti poistetaan heti alkuunsa, ainut paska puoli heille on, että negatiivista palautetta tulee niin paljon, että on keksittävä itse sinne positiivisia kommetteja

 5. Amerikkalaiset ja brittiläiset ihmiset ovat aina olleet todella sairaita ja rikollisia imperialistisia loiseläimiä. Mikä on Laittoman Lehden lopullinen ratkaisu, jolla rikollisista amerikkalaisista ja brittiläisistä loiseläimistä päästään lopullisesti eroon?

 6. Iltalehden lähde Olena ottaisi paidankin päältään jos saisi ukrainalaiasille aseita. Onko hän Iltalehden valetoimittajan tyttöystävä?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*