Marco de Wit 17 elokuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti on kertonut miten sotapropaganda on kaikista typerintä nimenomaan Suomessa.

 

Tämä johtuu siitä, että lammasmaisille suomalaisille voi valehdella vaikka kuinka paljon ja kukaan ei reagoi mitenkään.

 

 

Niinpä Suomen valtamedian valheet pahenevat päivä päivältä. Yksi esimerkki tästä on Ukrainan vastahyökkäys Etelä-Ukrainassa, jota valtamedia on luvannut jo pari kuukautta. Itse asiassa valtamedia selitti, että vastahyökkäyksellään Ukraina voi päästä Krimille asti!

 

 

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomiin

 

 

 

Nyt kuitenkin jopa Suomessa on jouduttu myöntämään, että mitään vastahyökkäystä ei ole tulossa. Ei kuitenkaan hätää. Ukraina on keksinyt hyvän selityksen: Vastahyökkäys on jo tapahtunut.

 

Nimittäin muutama kuukausi sitten!

 

Länsimedian käyttämä äärimmäisen ukrainalaismielinen karttalähde UA-map onkin nyt muuttanut esitystapaansa. Katsoppas tätä:

 

 

Kuvassa linkki juttuun

 

 

Harmaa alue näyttää kuinka pitkälle venäläisten kaukopartiot pääsivät maaliskuussa. Tämän jälkeen venäläiset sitten asettuivat nykyisille helpommin puolustettaville alueille. Venäläiset siis vain vetäytyivät hieman, kuten on nopean etenemisen jälkeen normaalia. Eli ukrainalaiset eivät edes noita harmaita alueita taisteluilla takaisin valloittaneet.

 

Tietämättömämpi tyyppi voi kuitenkin karttaa katsoessaan luulla ukrainalaisten tehneen onnistuneen vastahyökkäyksen. Vielä tietämättömämpi tyyppi voi jopa luulla, että ukrainalaiset olisivat vallanneet kaikki alueet vähän aikaa sitten.

 

 

Älykkäämpi tyyppi alkaa miettimään, että eikös rintamakarttojen pitäisi näyttää missä se rintama kulkee eikä spekuloida sitä kuinka pitkälle joku vastustajan kaukopartio on joskus mahdollisesti päässyt. Toki sekin on mielenkiintoista, mutta siihen on sitten omat karttansa.

 

Huvittavaa miettiä miten Ukraina vaihtelee sitten rintamalinjaa kahdelta puolelta eli aina kun vastahyökkäys epäonnistuu, niin harmaa alue sitten kuitenkin lisääntyy, kun muka selviää kuinka kaukana venäläiset kävivät kuukausia sitten. Tällainen ajattelutapa on todellinen betamiehen logiikkaa, joka muistuttaa femakkojen tapaa yritellä selittää kaikki aina parhain päin.

 

 

Huvittavaa myös on, että alue on väritetty harmaalla. Normaalistihan rintamalinjakartoissa on nimenomaan harmaa alue, mutta se tarkoittaa alueita, joissa taistellaan tai muuten vain alueen hallinta ei ole vielä selkeää. Ukrainalaisten kartoissa ei kuitenkaan ole sellaisia harmaita alueita, koska he väittävät aina tietävänsä täsmälleen missä rajalinjat kulkevat.

 

Samaan aikaan ukrainalaisten kartat kuitenkin myöntävät venäläisten pommittavan paljon pohjoisempia alueita. Ettei vaan nimenomaan venäläiset olisi edenneet? Eihän se voi olla, kun venäläiset eivät koskaan onnistu missään.

 

 

 

 

Ukrainalaiset kartat ovat siis täysi farssi, mutta juuri tämän takia niitä Suomen valtamedia nähtävästi ainoana länsimaana näyttää ihan sellaisenaan. Ja tietysti tiedustelupäällikkö Pekka Toverin johdolla. Tässä esimerkki.

 

Huomaa myös kuinka lapsellisesti kartan lähteenä ilmoitetaan ISW, mutta ilman päivämäärä. Ehkäpä, koska jopa ääripuolueellinen sionistilaitos ISW puhuu omissa kartoissaan Ukrainan VÄITETYSTÄ etenemisestä. Toveri on kuitenkin toimittajan kanssa päättänyt hieman parannella lähdettä.

 

 

Kuvassa linkki Ilta-Sanomien videoon

 

 

 

Toveri tietää, että natottajien hermot eivät kestä ukrainan häviötä. Niinpä on aina toisaalta kehuttava Ukrainaa ja vähäteltävä Venäjää.

 

Tiedustelupäällikkö Pekka Toveri emävalehtelee jälleen: Väittää Venäjän “lopettaneen hyökkäyksensä Donbassissa”!!

 

 

Ukrainalaismyönteinen kanava arvioi viime päivien rintamatilannetta:

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

8 thoughts on “Valtamedia: Ukrainan odotettu suurhyökkäys tapahtui jo!

 1. Venäjä jyrää.Yllättävän moni on jo muuttanut pois luhistuvasta suomesta.Samaa tässä suunnittelen.Ei kukaan ole niin typerä että tätä paskaa jää katsomaan ja varsinkaan puolustamaan.

 2. Olisi kaikkien etujen mukaista, jos kosher-Toveri lähetettäisiin Donbassiin tekemään urotekoja!

  Suvakeilla alkaa olla hikiset oltavat! Venäjä on kerännyt satoja helikoptereita ja lentokoneita rajan taakse. Helikoptereita on sata enemmän kuin erikoisoperaation alussa! Denatsifikaatio etenee!

  Tämän lisäksi Turkki on viimein laittanut isomman vaihteen päälle dekurdifioinnissa. Suvakit ovat nyt hätätilassa, kun heidän lemmikkimatut, eli kurdit laitetaan maksamaan rikoksistansa!

  1. Tarvitaan desuvakointi. Maailmassa on liikaa suvakki-idiootteja. Neutronipomm olisi hyvä ase. Tuhoaa kaiken ihmislihan, mutta jättää omaisuuden vahingoitta.

 3. Kosher-Pekka kertoo taas satuja! https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0100ef54-3a0a-42ac-a7b2-3e4505a4c7c0

  Asiantuntijana kosher-Pekka voisi antaa arvionsa mm. Sarmat-2 ohjuksesta tai vaikkapa S-500 ilmapuolustusjärjestelmästä. Eli onko nämä tehokkaita aseita vai ei? Kummatkin asejärjestemät tulee taisteluvalmiuteen syksyn aikana!

  Entäs S-400 järjestelmä? Turkki osti juuri jo toisen tälläisen. Miksi Turkki ei osta lännen suvakkien aseita?

 4. Tuollainen valehtelu on tarloituksellista ja mitä välinpitämättömintä sekä tyhmintä mitä voi vain kuvitella. Saksa WWII loppuun asti Adolf Hitlerin vaatimuksesta Saksan ”Ryssän helvettiin”, koska tuota miestä ei voi pitää mitenkään täysijärkisenä. Suomessa häärää nioin poliittisen johdon kuin armeijankin koko päällystön osalta samanlaisia luupäitä, jotka eivät tunnista totuutta valheesta. Suomen Talvisodassa ja etenkin Jatkosodassa Armejan Ylipäällikkö C. G. Mannerheimille oli saada joka päivä pöydälle Mikkelin päämajaan päivittäisistä suomalaisten tappioluvuista. Sillä hän kohteli jokaista taistelevaa sotilasta kuin hän olisi oma poikansa. Myös hyvämuistinen ja nu,eerisesti lahjakas ja tarkka sekä myöhemmin itsensä Suomen hyväksi uhrannut Presidentti Risto Ryti. Soitti liki joka päivä Päämajaan mitkä olivat niin mies- kuin kalustotappiotkin ja mikä oli rintamatilanne.
  Nämäainutlaatuiset päivät ovat menneet ja paikalle ovat siirtyneet HALVAT huomiohuorat!!!

 5. Virolaiset seuraavat paljon paremmin kuin Marco: ”UKRAINA PÄEVIK 17.08: Ukraina vägi tegutseb süstemaatiliselt lõunarindel vastupealetungi ettevalmistamiseks, kuna viimastel päeval on nad õhkinud sihtmärke nii Krimmi poolsaarel kui mandriosas vene okupantide süvatagalas. Donbassi piirkonnas on vene okupantide rünnakute aktiivsus mõnevõrra suurenenud, mis annab tunnistust teatud reorganiseerumisest, kuigi nende edukuse määr on endiselt äärmiselt madal. Putin on jõudnud Ukrainas strateegilisse ummikusse ja sealt ka nihelemine diplomaatiarindel.

  Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmetel olid päeva alguse seisuga järgmised – ründajaid 44 100 (+200), tanke 1886 (+6), soomukeid 4162 (+10), suurtükke 993 (+4), raketiheitjaid 263, õhutõrjesüsteeme 136, lennukeid 233, helikoptereid 196, droone 792 (+2). Ukraina kaitseminister avaldas arvamust, et Venemaa on kaotanud tuhatkond lendurit. Vaadates hävitatud lennuvahendite hulka võib see suurusjärk olla kusagile sinnakanti, kuigi tundub pisut ülepakutud, isegi kui iga lennuvahendi kohta hukkus 2 lendurit. Mitmetel juhtudel on neil siiski õnnestunud katapulteeruda. Mitte küll helikopteritest, aga lennukitest küll. Igal juhul on Venemaa demilitariseerumise tempo selles ”erioperatsioonis” tunduvalt suurem, kui mitmete Euroopa suurriikide militariseerumise tempo saaks eales olema. Putin on taas kõiki üle kavaldanud ja saavutanud oma väljakäidud plaanidele täpselt vastupidise tulemuse.

  Sumõ oblastis on jätkuvalt miinipildujate kaudtuld vene poole pealt. Ei tasuks unustada seda, et ka rindest kaugemal tegeleb Venemaa Ukraina piirialade igapäevase pommitamisega.
  Eile jäi seoses Valgevenesse paigutatud õhutõrjesüsteemidega selgelt välja kirjutamata, et kui Valgevene territooriumil peaks midagi ootamatut juhtuma – mahakukkunud sigarett, valesse kohta lennanud suitsupääsuke või keevitussädeme sattumine – siis tõenäoliselt võib see juhtuda Zjabrovka lennuväljal, mida Venemaa rendib oma kallaletungi ja sõjaroimade varustuse jaoks. Ilmselt ei ole selliste objektide kõrval elamine kuigi tervislik. Ukraina võimud on sellesuunalise avalduse teinud okupeeritud territooriumide elanikele s.h Krimmi poolsaare omadele, et nad hoiaksid vene okupantide koondumisaladest ja kõiksugustest admin ja varustusobjektidest võimalikult kaugele. Krimmi silda on ka soovitatud vältida.

  1) Harkivi kandis on vene okupandid püüdnud ukrainlasi üllatada alustades rünnakutegevusega Harkivist kagu pool Izjumi suunalt. Rünnakut kavandati Lebjaže ja Bazalivka küladest põhja suunale, aga midagi läks, nagu ikka, pisut valesti. Edu igal juhul okupantidel polnud ja nad suruti tagasi.
  Samaaegselt käib seal igapäevane Harkivist põhjas olevate asulate intensiivne pommitamine, et hoida Ukraina võitlejaid tagasi oma territooriumi vabastamast. Põhjapiiri vastas on endiselt 5-10 km laiune riba okupeeritud ja sealt on vene üksuste väljasurumine mõnevõrra keerulisem, kuna varustusteed tulevad Venemaa poolelt ja neid on raskem häirida, kui siis kui need kulgevad pikalt mööda okupeeritud Ukraina territooriumi.
  Harkivi linn saab samuti igapäevaselt tabamusi ning kohalike võimude kinnitusel sihivad vene okupandid just transporditaristut ja vahendeid. Kuidagi ei anna neile rahu, et linn on hakanud nende eemale surumise järel enam-vähem normaalset elu elama ja ühistransport toimib.

  2) Izjumi operatiivsuunal on ukrainlased hoidnud stabiilsust vabastatud territooriumide osas – kümmekond kilomeetrit Izjumi piirist lõunas võivad olla ukrainlaste eesmised üksused ja seda on üle kahe korra vähem kui oli venelaste maksimaalse okupatsiooni ajal kevadel või suve hakul. Vene okupandid küll proovisid Mazanivka poole Slovjanski suunal pisut suruda ja laiendada okupeeritud ala Novodmitrovka suunas, kuid taas ebaõnnestunult ja suundusid tagasi.

  3) Kramatorski operatiivsuunal on vene okupantideni jõudnud mõistmine, et varem katsetatud rünnakukoridorid ei toimi üldse. Nad jätkasid põhja poole Donetsi ääres oleva Hrõhorivka, Serebrjanka ja Siverski pommitamist, samuti Verhnjokamjanskoje, Spirne ja Ivano-Darjivka kaudtulega mõjutamist. Viimase piirkonnas oli ka õhurünnak. Maastikumanöövrit proovisid okupandid seekord lõuna pool Vesele küla piirkonnas, kuigi see üritus jäi ebaõnnestunud katseks.
  Selle operatiivsuuna ründajate tagalast võib eelmise päeva kohta lisada täpsustavat infot, et Lõssõtšanskis õhkulastud SBU hoones suutsid ukrainlased tekitada varem arvatust venelastele suuremat kahju – seal pidanud olema tähtsaid ninasid nii 2. armee juhtkonnast kui FSB ridadest. Kokku sadakond laipa ja kõrge tasemega juhte. Vahel on küsitud, millega sellised kaotused kaetakse. Tõenäoliselt paari meetri mullaga. Muude kattematerjalide ja ressurssidega on Venemaal ilma üldmobilisatsioonita pisut halvasti, kui pakkumisel on juba lepingud Kesk-Aasia riikide kodanikele, kes varem tegelesid Venemaal ehitustööde ja kommunaalteenustega. Majandussurutise ja sanktsioonide tingimustes sai neil aga töö otsa. Nüüd pakutakse Vene kodakondust ja lepingut, aga karta on, et see kõik võib jääda üsna lühiajaliseks projektiks.

  4) Bahmuti suunal oli rünnakute sihtkohtade arv endisega võrreldes suurenenud. Pealetunge proovisid vene okupandid kuues paigas. Laias laastus jaguneb see operatiivsuund kaheks sektoriks – üks liikumissuund on Bahmutile kirdest ja teine lõuna poolt. Vahepeal oli ühes ja teises kohas neil pisut edu, aga see vedamiseperiood sai otsa ja kõik varasemad teated mingite tehaste, tsehhide ja tööstusalade hõivamisest on kuidagi hajunud ning rinne pole samal ajal ka edasi liikunud. Paistab, et seal liidetavaste järjekorra muutumisest summa ei muutu.
  Olukord endiselt selline, et idast on okupandid linnapiiri lähedal, kirdes ca 10 km kaugusel ja lõunas ca 20 km kaugusel. Lõunapool said ukrainlased pihta vene neonatside üksusele Rusitš. Seoses sellega meenub Vaiko Epliku laul ”Natsid koju”, ainult päriselus rusitšite natsiema ei oota enam kedagi koju ja natsipuder jahtub maha enne kui natsiauto ostuluba üle antakse. Seega on ka denatsifitseerimise eesmärgi täitmine Putinil tõusuteel.

  5) Donetski suunal on okupandid samuti pisut oma lähenemist muutnud. Tavakoridoris Avdiivkast põhja pool Kamjanka suunalt said nad oma kahe tankiga korraldatud suurpealetungil raketiga pähe ja tagurdasid kiirustades minema – hea, et eluga sai, ainult püksid oli vaja ära vahetada. Ilmselt oli mingi kergem TT relv, sest Javelin lasknuks selle T-72 ribadeks.
  Lõuna poolt proovisid nad tulla Piski ja Avdiivka vahelt Opõtne kaudu ja seal isegi osaliselt edukalt. Ilmselt liikusid siis mõnisada meetrit edasi. Nagu varem olen kirjutanud, siis soov on Avdiivka tööstuslinn ümber piirata, kuna otserünnak ei edene ja see ümberpiiramine käib siiski Donetski lennujaama piirkonna kaudu, kus on Piski ja Opõtne külad.
  Marjinka küla sealt lõunas oli samuti tule all langenud, nagu tavaliselt ja kuna sealt pole okupantidel ka kunagi edu olnud või on see edu alati tagasi keritud, siis ründasid nad seekord ka lõunast Novomõhhailovka kaudu ja sealt saavutasid ka osaliselt midagi.
  Vugledari piirkonnas lõuna pool Ševtšenkovo suunal vene üksused midagi ei saavutanud, kuigi üritasid.
  Ja nüüd ongi ehk paslik ära selgitada, mida tähendab strateegiline ummikseis. Kui me nüüd päevast päeva neid ülevaateid jälgime, siis vahel on ukrainlastel edu ja vahel ka vene okupantidel. Suurelt jaolt on viimase kahe kuu seis selline, et summa summarum asi seisab. Ühed ei suuda olulisel määra juurde okupeerida, teised praegu veel ei vabasta massiliselt. Asi on stabiliseerunud. See on nüüd olukord, kust Putin tahaks väljuda ja selleks on kaks võimalust – läbimurdeks pole tal jõudu, aga olukorra fikseerimiseks pole ukrainlastel mingit soovi.
  Retoorika on Putinil kahanenud kogu Ukrainast ja idaosast ainult Donetski-Luganski oblastite tasandile, kuid Donetski oblastist on 45% Ukraina väe kontrolli all endiselt ja see tükk jääb Venemaale praeguse seisu, sisendite ja kättesaadavate ressursside juures võtmata.
  Tõsised probleemid lõunarindel peaks vanale vihje andma, et hea tulemus oleks see, kui olemasolevad okupandid eluga minema saavad.

  6) Zaporižžja kandis oli tihedamalt tulelööke piki rinnet. Pealetungikatseid traditsiooniliselt polnud, aga oli edukaid raketirünnakuid ukrainlaste poolt. Kõigepealt Melitopoli piirkonda mingisse komandatuuri, kus okupandid midagi kamandavad. Ja siis Aasovi mere rannikule Kõrõllivka piikonda, kuhu venelased evakueerisid osa oma tehnikat ja üksusi puhkebaasidesse, et neid Melitopoli juures Uus-Tšornobajivkas pilbasteks ei lastaks. No lasti vist ikkagi.
  Tuumaelektrijaama juures on pinged jätkuvalt üleval – probleemiks vene okupantide poolt töötajate ahistamine, nende ohtuseadmine ja jaama taristu lõhkumine, sealhulgas ülekandeliinide kahjustamine. Ukraina ja rahvusvaheline üldsus nõuavad vene okupantide viivitamatut tingimusteta lahkumist sealt. Nende arusaamasid tuumaohust saime näha juba varakevadel kui okupandid hakkasid end Tšernobõli kõige radioaktiivsemas metsas maasse kaevama ja pärast oli massiline kiiritushaigusega patsientide vedu Valgevene vastavasse keskusesse.
  Kui nüüd vaadata nädala lõikes, siis ukrainlased on õhku lasknud asju juba kogu lõunarinde sügavuse ulaguses ja poole Krimmi poolsaareni välja. Kõige olulisemad logistikasõlmed on saanud tabamusi nii rinde lähedal kui ka päris kaugel Džankois. Venelased küll üritavad Nova Kahhovka silla remondiga olukorda parandada, kuid Ukraina presidendi administratsioonist on antud hoiatus, et Krimmi sild on legitiimne sihtmärk ning ukrainlaste nimekirjas olulisel kohal. Võib arvata, et varem või hiljem tuleb see pauk ära.
  Aga Krimmis on olukord niipalju muutunud kohalikele inimestele on hakanud pakkuma huvi sellised teemad nagu pommivarjendid, hädaolukorra kohvri pakkimine ja kinnisvara müük. Ma ei tea, kas see on just Googli otsingustatistika andmed, aga tundub loogiline. Siiani elasid Krimmi elanikud ju õndsas teadmises, et neil sõda pole ja kaitseb impeeriumi vihmavari. Vari osutus auguliseks ja tuul puhus selle minema.
  Krimmi lennuväljadelt on ka massiliselt tehnikat ära liigutatud ja viidud lennukeid ja helikoptereid Venemaa lennuväljadele kaugemale. Selles mõttes on ukrainlastel juba pool rehkendust tehtud, et okupantide õhuväe tegutsemine on taas keerulisemaks muudetud.
  Veel kummalisi arenguid Mariupolist, kus okupandid hakkasid jagama allesjäänud inimestele teavitusmaterjale HIMARS-i rünnaku korral tegutsemise kohta. Esimene soovitus on lülitada sisse raadio või telekas, teine soovitus on kuulata tähelepanelikult, kolmas – rääkida kõigile edasi ja alles neljas – suunduda varjendisse. Ukraina pool igatahes soovitatakse õhuhäire korral kohe viivitamatult varjendisse suunduda, mitte kuulata propagandat. Selge vahe, kes mida oluliseks peab.

  7) Hersoni piirkonnas proovisid okupandid edeneda Inguletsi jõue suunal Bilohorvika kanti, kuid tulutult. Seda platsdarmi nad ilmselt enam kätte ei saa.
  Turmtuli kogu rindejoone ulatuses oli mõeldud ukrainlaste edasiliikumise tõkestamiseks. Varem on öeldud, et ootame nädal-poolteist. Kui venelased tahaksid eluga pääseda, siis oleks neil õige aeg Üle jõe tagasi itta ronida.
  Nova Kahovka hüdroelektrijaama tammil silla parandustööd ilmselt väga püsivad pole, sest eelmine parandamine Antonivka sillal pidas täpselt järgmise ukrainlaste tulelöögini.
  Mõkolaivi linn sai raketitabamusi ja samuti Odessa piirkond, mõned puhkebaasid mererannikul. Odessa oblastit rünnatakse jätkuvalt tiibrakettidega strateegilistelt pommitajatel, mis asuvad Ukrainast üpriski kaugel.

  Täna algab siis Lvivis Ukraina presidendi, ÜRO peasekretäri ja Türgi presidendi tippkohtumine. Räägitakse, et teravilja teemadel. Teravili on muidugi saanud liikuma hakata ja eile läks kõige suurem laadung välja. Vaadates Türgi diplomaatia ponnistusi, siis võib arvata, et midagi veel püütakse lauda tuua. Eelnevalt võib arvata, et kui see on rahu vastutasuks okupeeritud territooriumil okupandi võimu tunnustamise vastu, siis Ukraina presidendi vastus saab olema eitav. Türgi jaoks on kindlasti punaseks rätikuks vene FSB poolt krimmi-tatarlaste vahistamine kahtlustatuna lennuväljade plahvatustes. Ilmselgelt proovitakse süüdlaseks teha mingid täiesti kõrvalised inimesed. Krimmitatarlastel on Türgis suur kogukond – miljoneid ja see mängib olukorras kindlasti rolli.”

 6. kuka tää Pekka toveri oikein on? Toivottavasti se ei koskaan ole ollut Suomen puolustusvoimien päättävissä elimissä koska sen lausunnot ovat osoittaneet koko ajan harhaisuutta ja ne ovat olleet viikkoja myöhässä.

  Ihme ukko.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*