Marco de Wit 7 syyskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti on kertonut miten Ukrainan pitkään lupailema vastahyökkäys vihdoin alkoi, mutta läntisen valtamedian liioittelusta huolimatta – tai juuri siksi – lätistyi pannukakuksi.

 

Ukrainan suuri vastahyökkäys epäonnistui joka rintamalla. Joutuivat ansaan ja tuhansia sotilaita motitettu!

 

 

Tosin kyllähän sitä eteenpäin pääsee, jos on valmis maksamaan hinnan. Ja Ukrainaa ei sotilaiden teurastaminen haittaa. Niinpä se on pystynyt pääsemään läpi Hersonin rintaman keskiosasta eli Andreevkan kohdalta. Kyse oli kuitenkin päivänselvästä ansasta eli lihamyllystä.

 

Ukrainan vastahyökkäys jatkuu: Syvemmälle ansaan?

 

 

Nyt jopa ukrainamieliset analyytikot myöntävät kyseessä olevan lihamylly eli ukrainalaisten tappioiden olevan aivan hirvittävät.

 

 

 

 

Tästä huolimatta ukrainalaismieliset analyytikot eivät kuitenkaan ole menettäneet toivoaan, vaan pitävät tiukasti kiinni kahdesta oljenkorresta:

 

1. Dnipron sillat

Kuulemma Ukraina on pystynyt amerikkalaisten lahjoittamilla HEIMAR-raketinheittimillä tuhoamaan Dnipro-joen yli menevät sillat ja näin estämään ammusten ja muiden täydennysten saapumisen venäläisille. Niinpä on kuulemma vain ajan kysymys milloin venäläiset joutuvat vetäytymään Hersonin alueelta joen yli.

Tosin ukrainalaiset analyytikot eivät edes yritä todistaa kuinka paljon padon päällä sijaitsevaa venäläisten rautatiesiltaa on vahingoitettu. Pato on erittäin voimakas rakennelma ja sen päällä olevan rautatiesillan voi aina korjata melko nopeasti. Mutta vaikka ukrainalaiset saisivat sillat tuhottua, niin venäläisillä oli kuukausia aikaa täyttää Hersonin alueen varastonsa täpötäyteen. Toiseksi venäläiset voivat saada täydennyksiä lautoilla, proomuilla ja ponttoonisiltojen avulla aivan, kuten toisessa maailmansodassa.

Kolmanneksi, Venäjän lihamyllyt toimivat niin tehokkaasti, että kohta venäläiset murtavat ukrainalaisten linjat. Lisäksi venäläiset ovat luoneet uuden huippuvarustuksen omaavan kolmannen armeijakunnan, jolla on vielä hyvin aikaa hyökätä Zaporizhaan ja sitä kautta sitten myös hyökätä Hersonin alueelle samalla luoden tehokkammat huolto- ja täydennysyhteydet. (Ai niin, Suomen valtamedian mukaan kolmas armeijakunta koostuu vain alkkikista ja vangeista.)

 

 

Kuvassa linkki MTV:n juttuun

 

 

2. Visokopolin valtaus

Ukrainalaiset analyytikot siis myöntävät, että Andreevkan rintamakohta oli lihamylly-ansa, mutta sitten hehkuttavat Khersonin rintaman pohjoisosaa, jossa Ukraina sai vallattua Visokopolin.

 

Tässä ukrainalaismyönteisiä karttoja. Ensin yleiskartta Khersonin alueesta. Keskiosassa on liioitellun suuri Andreevskyn sillanpääasema. Pohjoisessa puolestaan näkyy Visokopolin valtaus.

 

 

 

 

Tässä ukrainalaislähteistä karttoja, jotka näyttävät miten Visokopolin valtaus tapahtui.

 

 

 

Ukrainalaiset olivat lähellä motittaa venäläiset.

 

 

 

 

Venäläiset yrittivät purkaa mottiuhan vastahyökkäyksellä, joka kuitenkin epäonnistui ukrainalaisten lähettäessä yhä uusia hyökkäysaaltoja.

 

 

 

 

Ukrainan tappiot olivat valtavat, mutta vähitellen motti alkoi sulkeutua varsinkin, kun lopuksi Ukraina heitti peliin kovimmat valttikorttinsa: Hampaisiin asti aseistetut jihadisti-tsetseenit ja Naton huippukouluttamat valko-venäläiset erikoisjoukot. (Nato ja sen liittolaiset, kuten Ukraina ja jopa Georgia rahoittaa ja tukee jihadisteja mm. Syyriassa, josta niitä on tuotu Ukrainaankin taistelemaan natsien rinnalla.)

 

Tässä vaiheessa venäläiset tajusivat, että nyt on ongelma. Yksi asia on nimittäin varma: Jihadisti-tsetseenit ja valko-venäläiset eivät ikinä antautuisi edes yksittäin, vaan taistelevat viimeiseen mieheen. He eivät anna eivätkä pyydä armoa. Tsetseenit nimittäin pelkäävät jäävänsä vangiksi ja joutuvansa paketissa takaisin Tsetseeniaan Kadyrovin käsiin. Valko-venäläiset puolestaan pelkäävät jäävänsä vangiksi ja joutuvansa paketissa takaisin Valko-Venäjälle Lukasenkon käsiin.

 

Kuvassa linkki Washingon Postin juttuun

 

 

Venäläiset tajusivat olevan tosi kyseessä ja VASTA SITTEN vetäytyivät täysin organisoidusti parempiin asemiin suoristamalla linjojaan. Tämä on sitä OIKEAA perääntymistä, jossa siis ensin linjojen ulkopuolella olevassa sillanpääasemassa tuhotaan valtavasti vastustajan miehiä ja materiaalia ja vasta sen jälkeen vetäydytään parempiin linjoihin. Tämän jälkeen sitten aletaan armottomasti tykittämään vastapuolen valtaamia alueita varsinkin, kun juuri oikeat koordinaatikin ovat tietysti tiedossa.

 

 

 

 

Mielenkiintoista nähdä kuinka kauan venäläiset tykittävät ennen kuin yrittävät vallata Visokopolin takaisin. Tai sitten perääntyvät toiselle puolustuslinjalle. Venäläiset selvästi pyrkivät minimoimaan omia miestappioitaan eli eivät pidä väkisin kiinni pohjoisesta rintamasta, koska se ei ole kovin merkittävä eteläiseen rintamaan verrattuna.

 

Ukrainalaiset eivät kuitenkaan ole huolissaan miestappioistaan. Ensinnäkin heillä riittää tykinruokaa ja lisäksi venäläisiltä tulevat kuulemma pian loppumaan tykin ammukset ja ruokakin vielä. Tämän jälkeen ukrainalaiset ajavat sitten venäläiset mereen.

 

Aukoton suunnitelma!

 

 

Ukrainalaiset siis unohtavat, että sotaa käydään nimenomaan Venäjän pillin mukaan. Venäjä ei nimittäin Ukrainan tavoin harrasta mediapeliä, vaan toimii Sun Zun opeilla katsoen koko ajan kokonaistilannetta.

 

Ja jos venäläisillä kaikista huolimatta menisi rintamalla huonosti, niin he voivat aina kutsua Ukrainan tavoin yleisen liikekannallepanon. Tätä Putin ei kuitenkaan vielä halua, koska hänelle on tärkeintä saada koulutettua itselleen maailman ylivoimaisesti paras yksityisarmeija!

 

Onko Ukraina Putinin yksityisarmeijan karaistusuuni, Salusa Secundus?

 

 

Tiivistelmä eilisen tapahtumista:

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

3 thoughts on “Ukrainan jihadisteilla läpimurto Hersonin pohjoisrintamalla? Vai jälleen venäläisten lihamylly-ansa?

 1. Yli viikko mennyt Ukrainan vastahyökkäyksessä, mutta tulokset ovat aka heikkoja. Voi olla, että Venäjä on todellakin odottanut tätä hetkeä ja aloittaa kohta oman vastahyökkäyksensä. Kalustoa ja sotilaita on aika hyvä määrä rintamalinjojen takana ja lisää näyttää tulevan.

  Jotenkin tässä herää epäilys, että Ukrainan armeija ei osaa hyökätä, eli kyseessä on enemmänkin omien sotilaiden tapattaminen!

  1. Ei se nyt ihan olen mennyt hukkaan. Sellaiset 32 000 ukrainalaisten puolella taistelevaa on kuollut hyökäysviikon aikana. Että kyllä tulosta on tullut.

 2. Kuka valitsee sotilaat, jotka lähetetään lihamyllyyn?
  –   Miksi juuri nämä?

  Onko kyse uskottavuudesta ja lupausten pitämisestä?
  –   Näille «huipputaistelijoille» on luvattu ikuinen eläke jossakin nato-maassa ja näitä lupauksia oikein valtioiden yhteisvoimin toteutettiin USA:n vetäytyessä Afganistanista. Taisi tulla jokunen suomalaistenkin elätettäväksi.
  –   Nyt ei ole rahaa ikuisiin eläkkeisiin ja ongelma pitää jotenkin ratkaista: Ikuinen eläke vaihdetaan ikuiseen elämään.
  –   Samalla palkanmaksu lakkaa näille huippupalkkaisille sotilaille.

  Onko kyse siitä, että isänmaallisuuden ostaminen rahalla on kääntynyt itseään vastaan.
  –   Sillä sekunnilla, kun palkkasotilaan palkka lakkaa juoksemasta on hän kenen tahansa ostettavissa.
  –   Vilauttamalla vähän seteliä nämä kovan luokan taistelijat voivat lähteä länttä vastaan.

  Onko kyse siitä, että lännen on löydettävä «lopullinen ratkaisu» jihadisti-taistelijoiden ongelmaan ennen kuin Ukraina romahtaa Venäjän käsiin?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*