Marco de Wit 21 syyskuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Venäjän miehittämät Ukrainan maakunnat eli Luhansk, Donetsk, Zaporizhia ja Kherson ovat päättäneet järjestää viikon kuluttua kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Tulos jo tiedetään etukäteen eli tulevat äänestämään Venäjään liittymisestä.

 

Vaalivilppiäkään tuskin juuri tarvitaan, koska ensinnäkin enemmistö on todennäköisesti venäjämielisiä. Lisäksi kyseisten maakuntien ihmiset pelkäävät kuollakseen, että Venäjä jättää heidät kuin nallin kalliolle Ukrainan natsien kostoterrorin kohteeksi samaan tapaan kuin mitä tapahtui Kiovan ja Harkovan alueilla.

 

 

 

 

Ei siis ihme, että niin moni miehitetyillä alueilla haluaa kansanäänestystä, mutta miksi Venäjä sen sallii? Yksinkertaista: Lisää tykinruokaa!

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka Venäjällä on naurettavan vähän sotilaita Ukrainassa. Niinpä Venäjä on päätynyt värväämään jopa vankeja.

 

 

Wagnerit värväämässä 25 000 vankia kärkijoukkoihinsa tappamaan natseja? Ja suomalaisia?

 

 

Monet venäläiset ovat shokissa, koska eivät voi ymmärtää miksi Putin ei suostu julistamaan edes osittaista liikekannallepanoa. Vain suurella sotilasmäärällä on mahdollista nopeasti jyrätä Ukrainan kaltainen erittäin iso maa ja kansa.

 

Putin näyttää kuitenkin joko tahallaan viivyttävän konfliktia tai sitten pelkää kansansuosionsa katoamista. Lisäksi Putinilla näyttää olevan ässä takataskussa: Julistaa miehitetyt alueet Venäjään kuuluviksi ja sitten järjestää totaalinen mobilisointi vain näillä liitetyillä alueilla!

 

Siellä nimittäin asuu noin 10 miljoonaa ihmistä!

 

 

Arviot väkimääristä. Kuvassa linkki Wikipediaan ja tarkempiin lukuihin.

 

 

Luhanskissa ja Donetskissa liikekannallepano on jo aika pitkällä, mutta sielläkin voisi sitä vielä tehostaa.  Zaporishian ja Khersonin alueilla ei puolestaan ole ollut yhtään mitään liikekannallepanoa, vaikka siellä asuu noin 2 miljoonaa ihmistä! Eiköhän sieltä irtoaisi ainakin noin 100 000 miestä talven aikana.

 

Krimi on jo virallisesti kuulunut Venäjään, joten siellä ei nähtävästi olla uskallettu järjestää liikekannallepanoa. Toisaalta siellä voitaisiin ehkä järjestää osittainen liikekannallepano varsinkin nyt, kun Ukraina pommittaa sitä. Ehkä Krimiltä irtoaisi ainakin 50 000 miestä ilman suurempia ongelmia.

 

 

Pakkovärväämistä helpottaisi, ettei näitä uusia sotilaita suinkaan tarvitsisi etulinjaan laittaa. Heidät voisi laittaa hoitamaan huoltoa ja varmistamaan jo valloitettuja alueita eli etulinjojen taakse. Näin vapautuisi kunnon sotilaita etulinjaan.

 

Tässä olisi siis aika kätevä ratkaisu Putinille. Ei tarvitsisi ärsyttää tavallisia venäläisiä liikekannallepanolla ja sotataloudella, koska toteutetaan ne vain miehitetyillä alueilla.

 

 

Tosin eilen saatiin tietää, että Venäjän parlamentti on laatinut uusia sotaa helpottavia lakeja. Eli Putin taitaa nostaa panoksia todella paljon ja todella nopeasti. Miehitettyjen alueiden liittäminen Venäjään nimittäin mahdollistaisi myös jopa Venäjän omien asevelvollisuussotilaiden välittömän käyttämisen. Näin Venäjä voisi helposti siirtää miehitetyille alueille satoja tuhansia asevelvollisuussotilaita Venäjältä.

 

Hurjimmissa skenarioissa Venäjä voisi myös käyttää ydinaseita, jos se tulkitsee Ukrainan hyökkäävän Venäjälle!

 

Joka tapauksessa näyttää selvältä, että Venäjä tulee lisäämään sotilasvoimaansa dramaattisesti Ukrainassa.

 

 

 

 

 

Tämä kaikki pakottaa Ukrainan tekemään massiivisen vastahyökkäyksen hyvin nopeasti, jotta voisi estää kansanäänestykset. Ukraina tulee taatusti tekemään ikäänkuin viimeisen ponnistuksen ennen talvea. Nyt on kiire!

 

Mielenkiintoinen viikko edessä!

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

13 thoughts on “Venäjän miehittämille alueille kansanäänestys Venäjään liittymisestä. Mahdollistaa alueellisen liikekannallepanon?

 1. Luvut on ilmeisesti vuodela 2014, mutta paljonkohan noilla alueilla nykyään asuu? Pelkästään viimeseen puolen vuoden aikana on saattanut paeta sodan tieltä parikin miljoonaa eikä kaikki välttämättä ole naisia, lapsia ja vanhuksia. Venäjä ja Ukraina ovat myös evakuoineet alueilta väestöä.

  1. Joo, toki. Annetut luvut ovat arvioita nykyisestä asukasmäärästä. Esim. Donbassista ja varsinkin siellä olevasta pommituksien alla olevasta Donetskista on lähtenyt yli miljoona ihmistä pakolaisiksi. Donbassin (Donetsk ja Luhansk) alkuperäinen asukasmäärä on suurempi kuin Suomen väkiluku eli yli 6 miljoonaa.

   Venäjän keväällä valtaamista Khersonin ja Zaporizhan alueista ei ole kovin moni lähtenyt pakoon, koska miehitys tapahtui niin noepasti ja verettömästi.

   1. Lisäksi v:sta 2014 eli Minskin ”münchenin sopimuksesta” aina tämän vuoden helmikuuhun ja yhä vielä näihin päiviin saakka (uusia) Ukrainan nukkehallitus (todellisuudessa: USA ja Iso-Britannia) on murhannut matalamielisesti sotilaallisesti 14 000 venäläistä sivilliä. Mikä on selkeä sotarikos, jota ei tarvitse mennä pirulta ja lännen valtamedialta kysymään, koska molemmat ovat ”murhaajia ja valehtelijoita aikojen alusta! Kun Suomikin on NYT lännen ”hyvesingnalioiden” kelkassa niin miksipä ei ruotsinsuomalaisiakin voisi kohdella kuin Ukrainan demokratiassa?

 2. Tätä kirjoittaessa Venäjän julistama osittainen liikekannallepano on jo tiedossa. Miehitettyjen alueiden kansanäänestysten jälkeen Venäjä voi tarvittaessa julistaa täydellisenkin liikekannallepanon, koska nuo alueet ovat osa sitä. Köyden antaminen Ukrainalle Harkovassa ja Hersonissa oli ilmeisen onnistunut veto, jolla oikeutettiin liikekannallepano sekä kansanäänestykset ja saatiin Ukraina kuluttamaan voimavaroja. Huomattakoon, ettei Ukraina ole vastahyökkäyksessä pystynyt missään vaiheessa vyöryttämään koko rintaman leveydeltä, mikä kertoo siltä puuttuvista resursseista. Se joutuu keskittämään aktiivisemmat sotatoimet vain muutamaan pisteeseen

  Valtamediassa epäiltiin koko Venäjän mobilisoimista, koska se olisi massiivinen urakka ja törmäisi logistisiin haasteisiin. Ehkä valtamedia osuu tässä oikeaan. Mutta osittaisessa liikekannallepanossakin on monta eri astetta ja 2.2 milj miesvahvuutta voidaan nostaa aseisiin eri tavoin ja vaiheistetusti. Toisaalta Venäjä on 2000-luvulla harjoitellut suurissa alueellisissa sotaharjoituksissaan massiivisiakin kalustosiirtoja.

 3. Ne natsijoukot jotka pommittaa itä-ukrainan naisia ja lapsia pääsevät ikuiseen helvetintuleen pikaisesti.Soisin saman kohtalon niille suomalaispäättäjille,jotka ovat imeneet jenkkimunaa.

  1. Kaikki tavalliset amerikkalaiset ja kaikki tavalliset britit ovat aina olleet täysin mielisairaita ja rikollisia sadisteja, jotka eivät ole koskaan kyenneet huolehtimaan itsestään, vaan aina on pitänyt imperialistisesti loisia ja elää muiden työstä.

 4. Kyllä ajattelisin Donbassin osalta nyt varustettavan kestäviä puolustusasemia, jahka vaalit menevät nappiin, ja miksi ei menisi… kamalaa harrisnaurua tähän, jokainen saa kuvitella itse omaan tahtiin. Yhteenotot talvea kohti hidastuvat, ja palvelukseen kutsutut täyttävät vakiintuneet asemat.
  Hersonin suunta on sitten enemmän avoin, mutta sielläkin voisi kuvitella talviasemien varustamista. Ei tuolla osittaisella liikekannallepanolla välttämättä ole nopeaa vaikutusta sodankäynnin voimakkuuteen. Täytyy sanoa kuin Hanna Smith, että tulimyrsky tulee puun takaa, tai muutamassa vuodessa.

 5. Aika arvovaltaisiltakin tahoilta tulee arveluja, että Venäjä saattaa julistaa sodan. En kyllä itse usko tuohon seuraavaan puoleen vuoteen, ellei Ukrainalle tulee jotain todella merkittävää länsivoimaa lisää. Uskoisin että Venäjä vakiinnuttaa nykyiset asemansa ja antaa Ukrainalle mahdollisuuden rauhan tekoon.
  Toki samaan aikaan pehmennetään Mykolaivin ydinvoimalan ympäristöä. Miten sitten voimalan valtaus tapahtuisi. Voisiko se tapahtua peräti heti pommipehmityksen jälkeen ilmasta käsin? En tiedä?

 6. Todennäköisesti, jos Luoja on päikyillä. Odotettavissa on ydinsota, josta on ”lännen arvoyhteisön” turha vinkua. Jo Ukrainan tykistön venäläisten hallussa olevan ydinvoimalan pommittaminen on niin ROSVOMAINEN TERRORITEKO ettei tämä maailma ole nähnutkään edes jihadistien tekeminä! Ellen väärin ole ymmärtänyt niin laudevedet jo lirisevät ja jos eivät niin se on vain ajan kysymys! Ja niin kuin tässä EI olisi vielä tarpeeksi! Suomessa on moniongelmainen mielenterveystapaus pääministerinä ja koko Eduskunta on täynnä sotahullujwa idiootteja lukuunottamatta yhtä saarnamiestä, joka voisi edes joskus pitää edes toisen jalan maassa!!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*