Marco de Wit 1 lokakuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Laiton Lehti yrittää aina muutaman päivän välein antaa pika-analyysin Ukrainan sodasta. Asiaa kuitenkin monimutkaistaa se, että länsikartat valehtelevat jatkuvasti.

 

Ukraina- ja muut Natomyönteiset rintamakartat ovat pelkkiä propagandakarttoja. Välillä ne liioittelevat Ukrainan menestystä ja välillä taas vähättelevät.

 

Nyt tätä vihafaktaa eivät kiistä edes natottajat. Miksikö? No, koska ukrainamieliset rintamakartat selvästi vähättelevät Ukrainan menestystä Pohjois-Luhanskin ja Lymanin rintamilla. Katsoppas ensin tätä parin päivän takaista karttaa:

 

 

 

 

Ja sitten tätä samaa ajanjaksoa kuvaavaa venäläismielistä karttaa.

 

 

 

Venäläismielisestä kartasta näkee, että ukrainalaiset ovat jo useamman päivän olleet lähellä saartaa venäläiset joukot Lymanin alueella!

 

Ehkäpä ukrainalaiset eivät halunneet ensin asiaa paljastaa, koska pelkäävät koko ajan venäläisten vastahyökkäystä. Valtamediahan ei koskaan halua kertoa ukrainalaisten joutuvan perääntymään, koska se saattaisi romahduttaa natottajien herkän psyykkeen.

 

 

No miksi sitten Ukraina tai siis tarkemmin sanottuna Naton kouluttamat, rahoittamat ja varustamat ukrainalaiset Natojoukot pelkäävät Venäjän vastahyökkäystä? Kaksi syytä:

 

1. Venäjä liittää miehittämänsä alueet itseensä

Tämän jälkeen Venäjä voi ottaa silkkihansikkaat pois ja alkaa tosissaan pommittamaan ukrainalaisia. Liittäminen tapahtui eilen 30.9.2022.

 

 

 

2. Venäjän osittainen liikekannallepano

Venäjä on jo kuskaamassa valtavasti miehiä ja kalustoa rintamalle. Osittaisen liikekannallepanon avulla vapautetaan ammattilaisjoukkoja muilta rintamilta Ukrainaan.

 

 

Nyt Ukrainalle on tulossa hätä käteen. Toisaalta sen tekisi mieli jatkaa pohjoisen rintaman hyökkäystään, mutta toisaalta se pelkää Venäjän vastahyökkäystä. Kaikki riippuu nyt siitä kuinka nopeasti Venäjän lisäjoukot ehtivät paikalle.

 

Nähtävästi pian, koska jostain kumman syystä venäläiset eivät ole vetäytyneet Lymanista seuraavalle puolustuslinjalle. (Punainen viiva.)

 

 

 

 

Näyttääkin siltä, että Ukraina pelaa rutiköyhää tai upporikasta yrittäen tehdä viimeisen kunnon hyökkäyksen ennen kuin Venäjä saa täydennyksiä kartassa näkyvälle pohjoisrintamalle. Tässä Ukrainan haavepäämäärä:

 

 

 

 

Tässä eilisen tilanne, joskin tämäkin länsimielinen kartta vähättelee Ukrainan menestystä Lymanin alueella.

 

 

 

 

Tässä tarkempi venäläismielinen kartta. Venäläisissä on nähtävästi sen verran enemmän miestä, että uskaltavat kertoa rintamatotuuden.

 

 

 

 

Nyt venäläisillä on kaksi vaihtoehtoa:

 

1. Vetäytyminen Lymanista

Tämä olisi järkevintä, koska seuraavassa puolustuslinjassa olisi helppo odotella vahvistuksia. Niinpä monet ovat melkein varmoja, että Venäjä vetäytyy Lymanista.

 

 

 

2. Kilpikonnapuolustus

Saattaa olla, että venäläiset ovat Lymanissa ottaneet käyttöön kilpikonnapuolustuksen. Mahdollisesti Putinilta on tullut käsky, ettei Ukrainalle enää luovuteta yhtään suurta kaupunkia varsinkaan nyt kun Lyman on virallisesti osa Venäjää.

 

Tässä videossa uskotaan kilpikonnapuolustukseen.

 

 

 

Joka tapauksessa Ukraina ei aio lopettaa hyökkäystään. Se on jo uhrannut valtavasti miehiä hyökätessään Lymaniin. Kaiken järjen mukaan ukrainalaisten reservit ovat jo lopussa, mutta nähtävästi Ukraina nyt siirtää joukkoja jopa Siverskin rintamalta. Siis vaikka se vain entisestään lisää venäläisten vastahyökkäyksen vaaraa.

 

 

Saas nähdä miten käy. Ehtiikö Ukraina valtaamaan Lymanin ja saamaan suuren mediavoiton?

 

Sellainen voitto ei kuitenkaan olisi mitenkään käänteentekevä. Fakta nimittäin on, että 300 000 miehen liikekannallepanollaan ja muilla lisäjoukoillaan Venäjä on käytännössä TRIPLAAMASSA sotilaidensa määrän rintamalla!!

 

 

Joukkoja tulee niin paljon, että Venäjä tulee taatusti jyräämään Ukrainan. Itse asiassa joukkoja on tulossa niin paljon, että ehkäpä noin 150 000 sotilasta lähetetään Valko-Venäjälle, jonka kautta voivat tarvittaessa katkaista Ukrainan yhteydet länteen. Tämän jälkeen Ukrainalla ei olisi enää mitään mahdollisuuksia. Paitsi tietysti likainen ydinase, josta ukrainalaiset ovatkin jo alkaneet puhua!

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

17 thoughts on “Ukraina tekemässä läpimurron vai jäämässä ansaan?

 1. 300.000 sotilasta on niinkin paljon kuin 15-30 divisioonaa lisää sotilaita. Eli Venäjä voisi hyökätä kolmesta suunnasta yhtä aikaa sillä määrällä millä se nyt hyökkää yhdestä suunnasta.

  Venäjä ei ole myöskään juuri käyttänyt laivastoaan ja pommittanut kohteita mitkä sodissa pommitetaan heti ensimmäisenä alas, eli sähköt, tiet, vedet, nettiyhteydet jne. Tämän Venäjä tulee tekemään heti ensimmäisenä varsinkin Suomea vastaan Suomen julistettua sodan Venäjää vastaan.

  1. Putinin puheessa ei ollut mitään Suomeen liittyvää. Venäjä ei yritä Suomen suhteen mitään. Meidän ei pitäisi levittää pelkoa. Suomi on Venäjälle hyvä Lintiloisena lampaanakin.

 2. Lähes nollabudjetilla toimiva Laiton lehti kertoo paremmin Ukrainan sodan tapahtumista kuin valtavalla rahalla pyöritettävä valtamedia. Tuo kertoo valtamediasta melko paljon.

  1. Laiton Lehti tosiaan,kuten ylläolevasta kommentista selviää pesee kaikenmoiset iltaskeidat ym sanomayhtiöt 6-0,mitä tulee sodan uutisointiin. Laittomin Lehti voisi laajentaa vielä hieman toimintaansa ja tuoda markkinoille esim Mika Aaltola ( ” Trumpista ei koskaan tule presidenttiä….” ) lärvillä varustettua -WC.paperia,tkkatauluja ym. taloustarviketta .Töppöräinen ja Marin-ikuinen isänpäivänjuhlija ja Isä Näätämme olisivat myös suomivihansa puolesta vähittäiskuluttajan mieleen.

   1. Kiitos ja loistava idea. Resurssimme ovat kuitenkin vielä rajalliset. Emme ole edes ehtineet kunnolla luetteloida pahimpia sotapropagandisteja, polpon sairaimpia tyyppejä (tuomarit mukaanlukien) ja pahimpia myyriä. Onneksi toimittajissa alkaa jo olemaan aika hyvä listä toimittelijat-kategoriassa.

 3. Se on selvä että kun Putin antaa voimilleen Start komennon,niin natseja viedään kun litran mittaa.

 4. >  Venäjä on käytännössä TRIPLAAMASSA
  >  sotilaidensa määrän

  Sikäli kuin tunnen Putinin logiikkaa niin, jos kenraalit sanovat joukkojen kaksinkertaistamisen VARMASTI auttavan, hän kolminkertaistaa ne.

  On äärimmäisen paljon tehokkaampaa heti alussa laittaa peliin liikaa joukkoja kuin sitten loppupelissä.
  –   Joukkojen tarve on sellainen eksponentiaalinen ilmiö.

  naton omistamalla lännellä on loppujen lopuksi vain yksi ase: ydin pommi ja sillä pelottelu.

  1. Amerikkalaiset ja britit eivät ole koskaan osanneet mitään oikeita sotia, vaan se on ollut aina tällaista feminististä kulisseissa kyröilyä, muiden tapattamista viimeiseen mieheen, terroria ja kaikkea muuta totaalista rikollista pahuutta ja sadismia.

 5. Nyt on 1.10.2022. Eikö tähän päivään mennessä Venäjän pitänyt hävitä sota eikä päinvastoin, olla isompi kuin ennen sotaa?

 6. Vesikauhuiset ukrainalaiset ja naton afrosotilaat tekivät kaikkensa, mutta epäonnistuivat Lymanin valtauksessa ja nyt on edessä hyvin hikiset ajat. Venäläiset saivat pidettyä rintamalinjan ja tämän lisäksi avuksi saatiin vahvistuksia, kuten erittäin tehokkaat Wagner-joukot!

  Rintamalle saapuu koko ajan vain lisää ja lisää Venäjän armeijan joukkoja ja kalustoa. Ehkä nyt olisi oikea hetki pudottaa FOAB ukrainalaisten niskaan?!!

 7. Itärintaman varmistaminen lienee tärkeimpiä tavoitteita, mutta kohta lähtee Odessakin vittuun ja Venäjä saa ensi alkuun suljettua Ukrainan meriyhteyksistä, sekä saa liitettyä Transnistrian alueen Venäjään.

 8. Amerikkalaiset ja britit, sekä Israelin valtio ovat aina valehdelleet, eivätkä ole koskaan puhuneet mistään asiasta totta, sekä ovat aina puukottaneet selkään. Tätähän jopa Kissinger tarkoitti.

 9. Suomen julistettua sodan Venäjää vastaan kaikkein järkevintä Venäjältä olisi vallata suvakkikaupungit, koska kukaan suomalainen ei välitä suvakeista, matuista ja suomalaisista sinkkuhuorista jotka asuvat suurissa kaupungeissa. Näin suomalaisia vähät kiinnostaisi suvakit, maanpetturit, matut ja suomalaiset feministi ja sinkkuhuorat.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*