Marco de Wit 3 lokakuun, 2022

 

Laiton Lehti kertoi kuinka Ukraina käytti hullun lailla reservinsä pohjoisella rintamalla. Toisaalta se sai näin vallattua Lymanin, josta oli pommitettu ukrainalaisten hallussa ollutta Slovianskin kaupunkia.

 

Venäläiset vetäytyneet Lymanista. Etelärintamalla puolestaan hiirenhiljaista!

 

 

Mielenkiintoista nähdä riittääkö ukrainalaisilla miehiä todelliseen läpimurtoon Luhanskin alueelle ja lopulta sen avainkaupunkiin Lysychankiin. Ukrainalla on todella kiire, koska osittaisen liikekannallepanon takia venäläisten joukot lisääntyvät joka päivä.

 

 

 

Venäläiset blogistit ja muut kommentaattorit ovat varmoja Venäjän voitosta, kunhan vahvistukset saapuvat. Toisaalta tästä huolimatta he ovat olleet totaalisen raivona Lymanin menettämisestä. Ei sen takia, että sillä olisi suuri sotilaallinen merkitys, vaan koska Ukraina sai taas suuren mediavoiton. Niinpä useampi venäläinen upseeri sai kenkää.

 

Tosin ei upseereja voi kovasti syyttää. He mieluummin vetäytyvät hieman kuin uhraavat Ukrainan tavoin tuhansia miehiään. Tämä on täysin oikea tapa. Aluetta kannattaakin antaa vastustajalle, kunhan:

 

1. Samalla tuhoaa suuren osan vastustajan joukoista

2. Heikentää vastustajan reservejä

3. Ei menetä paljon omia joukkoja

4. Ei jää mottiin

5. Toinen puolustuslinja on valmiina

6. Vahvistukset ovat myöhemmin tulossa

 

 

Nykyaika on kuitenkin niin mediakeskeistä, että ehkäpä taktiset voitot ja mediavoitot alkavat kohta venäläistenkin mielestä olla tärkeämpiä kuin sotilaiden henki ja strateginen tilanne. Tähän saattaa johtaa myös se, että venäläisten palkkasotilaiden sopimusaikaa on yksipuolisesti pidennetty. Ehkäpä venäläisetkin alkavat kohta ottamaan huomioon miltä rintamatilanne näyttää yleisön silmissä.

 

Tosin ainakaan vielä venäläiset eivät ole mediapeliin mukaan lähteneet. Niinpä Lymanin valtaus saattaa maksaa ukrainalaisille paljon suuremmat ja tärkeämmät kaupungit eli Siverskin ja Bakhmutin. Jälkimmäinen on nimittäin jo kohta saarrettu venäläisten toimesta. Tästä läntinen valtamedia ei kuitenkaan puhu yhtään mitään, vaikka Bakhmutin rintama on nimenomaan Wagnerien operaatio. He eivät ole välittäneet Lymanin tilanteesta, vaan päivä päivältä edenneet lähemmäksi Bakhmutia.

 

Wagnerit ovat päässeet jo niin lähelle Bakhmutia, että ukrainalaiset ovat räjäyttäneet kaupungin halkaisevan joen ylittävät sillat. Nyt Wagnerit ovat myös lähestymässä Bakhmutia etelästä.

 

 

 

 

Läntinen valtamedia vaikenee Bakhmutin tilanteesta, mutta sitäkin enemmän se korostaa Ukrainan vihdoin aloittaneen hyökkäyksen eteläisellä Khersonin rintamalla.

 

Ukrainan hyökkäykset torjuttiin jälleen Khersonin tarkeimmällä rintamanosalla eli etelässä ja lännessä. Pohjoisessa venäläiset kuitenkin antoivat ukrainalaisten edetä.

 

Kyllä. Antoivat. Eli vetäytyivät lähes heti useamman kilometrin!

 

 

 

Tämä on tietysti riemustattunut länsimedian ja raivostuttanut venäläiset kommentaattorit, jotka eivät voi ymmärtää miksi venäläinen armeija perääntyy ilman kunnon taistelua!

 

Nähtävästi venäläiset eivät siis vieläkään suostu mediasotaan. Tai sitten ovat oikeasti romahtamassa Khersonin sillanpääasemassa.

 

Parissa päivässä totuus selviää.

 

 

10 thoughts on “Ukraina aloittanut hyökkäyksen Hersonin ja Venäjä Bakhmutin rintamalla!

 1. >  Nähtävästi venäläiset eivät siis
  >  vieläkään suostu mediasotaan.

  Mediasotaan lähteminen on kuin antautuisi taisteluun vastustajan omalla kotikentällä.

  1. No, De wit hoitaa venäjän mediasodan toimet täällä Suomessa. On se kumma kuinka kaikki venäjän takaiskut sodassa selitetään vain taktisena vetäytymisenä ja miesten säästämisenä. Sitä vastoin Ukrainan voitot selitetään pyhroksen voittoina.

 2. Hersonissa kävi taas ukrainalaisille ikävästi! Venäläiset tekivät taas saman vanhan jipon ja päästi ukrainalaiset etenemään ja tämän jälkeen hyökkäsivät sivusta kimppuun tuhosi ansaan jääneet ukrainalaiset.

  Mitä tulee mediasotaan, niin siihen leikkiin ei kannata Venäjän ryhtyä. Toiseksi Ukraina ja heidän esinahaton natsipresidentti on jäänyt toistuvasti kiinni röyhkeästä valehtelusta, joka itsessään on heikentänyt heidän uskottavuutta.

  Esim. ”Kiovan aave” oli todellisuudessa raiskaava homo. Varsinainen sotasankari!

  Milloin Ukraina tekee taas operaation käärmesaarelle?

  1. Putin alkaa lähestyä trumppia valehtelun määrässä. Trumpin valehtelu oli harmittomampaa kuin putinin, joka elää aivan toisessa todellisuudessa, eikä näe mitä ympärillä tapahtuu. Kyllähän sen jokainen näki miten yleisö oli kyllästynyt putinin puheen aikana.

   1. Kannattaa muistaa, että meillä on pääministeri, joka väitti koronan johtuvan ilmastonmuutoksesta. Kuka uskoo?

    Meillä oli myös sisäministerinä vihreä noita(Ohisalo), joka koronatyrannian alussa kehoitti kansalaisia menemästä kesämökeille, koska siellä voi joutua rikoksen uhriksi. Epäselväksi jäi, että minkä rikoksen? Kuka uskoo Ohisaloa? Miksi Ohisalo ei suojele homoja apinarutolta?
    Ehtana viherkommunistina Ohisalo myös houraili ”kyse on meidän lapsista ja heidän turvallisuudesta”, kun hän yritti perustella koronatyranniaa kansalaisille. Tietenkään viherkommunisti Ohisalolla ei tuohon aikaan ollut edes yhtä lasta, vaan tietenkin oli tavallisten suomalaisten lasten perässä, kuten aidon kommunistin kuuluukin olla!

    Meillä on erittäin pyylevä valtionvarainministeri, joka kehoitti viime talvena kansalaisia viemään kohonneet sähkölaskunsa sossuun ja tämä tapahtui ennen Venäjän valloitusretkeä. Vieläkö on tarjous voimassa? Tosin nyt hyvin suuren hiilijalanjäljen omaava ministeri on keksinyt nousevien energiahintojen johtuvan Venäjän presidentistä. Kuka uskoo?

    Mitä valheita Trump ja Putin on kertonut? Mikä on Putinin todellisuus? Minä luulin, että hän on Venäjän presidentti!

    Esinahattoman natsipresidentin vaalilupaukset olivat hyvin röyhkeitä valheita. Typerät ukrainalaiset vielä uskoivat niihin. Nyt käteen jäi mustapekka! Toisaalta esinahaton natsipresidentti on täydellinen (harhaan)johtaja vähä-älyisille ukrainalaisille.

    Me pääsemme nyt seuraamaan aitiopaikalta Ukrainan tuhoutumista. Aika hurjaa! :)

   2. Hahah. Oletko Aku peräti joku Pekka Toverin informaatiosotaryhmän maanpettureista kun kirjoitat tätä Venäjä-vihaa tännekin?

 3. Venäjä siis ilmeisesti vetää suuren osan Ukrainan hyökkäysjoukoista ja reserveistä pohjoiseen, samalla kun se yrittää saada etelärintamalla kaupunkeja haltuunsa. Aiemmin Ukraina vastaavasti siirsi Venäjän joukkoja etelään hyökätäkseen pohjoisessa. Ukrainan tapa hyökätä vain on täysin päätön ja Ukraina ottaa massiivisia riskejä viimeisillä joukoillaan, eikä näytä keskittyvän puolustusrintaman rakentamiseen tai uusien sotilaiden rekrytointiin kuolleiden ja haavoittuneiden korvaamiseksi.

  Samalla Venäjä voi tykittää täysillä hyökkääviä ukrainalaisia, jotka normaalisti piikeskevät siviilien keskellä, sairaaloissa ja kouluissa jne.

 4. Sekä lännen, että idän imperiumit ovat pahoja, mutta historiallisesti Venäjä ei ole kuitenkaan ollut lähellekään niin paha kuin lännen imperialistit. Amerikkalaiset ja brittiläiset loiseläimet on aina tunnettu täysin sairaina, rikollisina ja sadistisina loiseläiminä, varkaita, huijareina ja ryöstelijöinä. Koskaan he eivät ole saaneet mitään yksin aikaan ja itse, vaan aina heidän on pitänyt loisia ja elää muista ja muiden työstä. He ovat laiskoja orjienomistajien ja huumekauppiaiden jälkeläisiä, joilla on orjanomistajien laiska ja epärehellinen huijauskulttuuri.

  1. Ja Suomen johtava johto kyyristelee niiden edessä. Suomettuminen ei ollut mitään sen rinnalla. Hyödyttömät idiootit ja niille vielä maksetaan. Vihollinen ei ole pahin, vaan petturit omien joukossa.

 5. Sota ei ole pääsääntöisesti koskaan kuin alussa ja lopussa etenemstä ”riemuµarssia” ja järjestäytymätöntä perääntymistä. Neuvostoliiton suurhyökkäysen 9. kesäkuuta v. 1944 varsinkin kommunistit pilkallisesti kutsuivat suomalaisten ”kannaksen halkijuokski”, jota se tietyssä määrin vähän oli. Mutta tuokin johtui 4-vuoden asemasodan veltostumisesta eikä sitäkään voi kiistää, että Suomen armeijan johto yllätettiin lähes ”housut kintuissa”. Ja sekin vain siksi, että Neuvostoliiton kuviteltiin keskittyvän saksalaisten tuhoamisen ja Suomen rintama on enemmän tai vähemmän sivuosassa. Mutta kun suomalaiset sotilaat ja kenttäjohto olivat pahimmasta yllätyksestä selvinneet ja kun oltiin jo omalla Suomen kamaralla. Silloin kaikki ymmärsivät sen, että nyt on juoksut juostu ja tässä seistään ja tähän kuollaan. Eikä koskaan pidä unohtaa saksan tukea sen ilmavoimien ja maajoukkojen sekä aseistuksen osalta. My’ös HE ansaitsevat täyden tunnustuksen, sillä ilman heitä Suomen hartiat olisivat olleet paljon kapeammat, vaikka päävastuu olikin omissa käsissä. Täytyy kuitenkin muistaa se tosiasia, että ”ukraina” on NATO eikä siis vain omien resurssiensa varassa, sillä nykyään sateliittien keräämä tiedustelutiedot ovat yksistään valtavassa asemassa tämän päivän sodankäynissä. Ei sitä enää kuumailmapallojen koreista kuikuilla mitä naapurin puolella tapahtuu. Liekö sekin jo sodassakin tärkeintä, että noudatetaanko ”turvavälejä” ja onko maski pärställä? Leikki sikseen! Sota on mitä kauhein, vastenmielisin ja se kunniakin on heitetty romukoppaan niin, että maailmanlaajuinen kylvetty viha on tehnyt koko maailman käsittäväksi sisällissodaksi, jossa kaivetaan kaikki ne kieroudet, jotka vain ihmiosmielen synkimmistä nurkista löytyvät. Ainoa pelko on se, että vievätkö mustasieluiset nukkemme Suomen nuorison NATOn, Pentagonin, USA:n aseteollisuuden, rahaa palvovien jumalattomien psykopaatti globalistien lihamyllyyn. Jossa kuolema EI voisi IRVOKKAAMPAA JA TURHEMPAA olla ”kaatua NWO:n eessä!!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*