Marco de Wit 13 lokakuun, 2022

 

Laiton Lehti kertoi kuinka venäläiset ovat lähellä saartaa Ukrainan avainkaupunki, Bakhmut.

 

Venäläiset lähellä saartaa ukrainalaiset Bakhmutissa! Synnyttää dominoefektin?

 

 

Lisäksi venäläiset hyökkäsivät Lymanin lähelle siirtääkseen rintaman järvien ja joen luokse.

 

 

 

Eilen Ukraina kuitenkin käynnisti Lymanin ja Pohjois-Lyhanskin alueella suuren vastahyökkäyksen yli 40 000 miehellä. Päämääränä on vallata huoltokeskus-kaupunki Svatove.

 

Hyökkäys ei kuitenkaan näytä etenevän kovin hyvin, koska ukrainalaiset pysäytettiin Kuzemivkan luona. Kyseessä on tärkä tietä hallitseva kaupunki.

 

 

 

 

Lymanin rintamallakaan ukrainalaiset eivät ole pystyneet kunnolla etenemään. Nähtävästi oli venäläisiltä hyvä idea pari päivää sitten vallata järvien rannalla olevat Terny ja Yampolivka.

 

Torsken kaupungin ukrainalaiset ovat sentään saaneet vallattua takaisin.

 

 

 

 

Ukrainalaisten päämääränä on saartaa Svatove, mutta tähän mennessä suunnitelma ei ole edennyt juuri ollenkaan.

 

 

Ukrainalaisilla on nyt todella kova kiire, koska toisaalta mutakausi on tulossa ja toisaalta Venäjä on tuomassa satoja tuhansia lisäsotilaita Ukrainan rintamalle. Ehkäpä tämä onkin nyt viimeinen vastahyökkäys. Jossain vaiheessahan ukrainalaisten pitäisi alkaa rakentamaan niitä puolustusasemiakin.

 

 

 

 

 

16 thoughts on “Ukrainan viimeinen suurhyökkäys käynnistyi Pohjois-Luhanskin rintamalla?

 1. Toivottavasti tämä hulluus loppuu pian ja tulee rauha. Miksi EU/USA/länsi ei heti sodan alettua halunnut etsiä ratkaisua nopeaan rauhaan? Miksi Venäjän esittämiä asioita ei otettu vakavasti?

  1. Koska Venäjä on paha kilpailija. Se täytyy kukistaa

   a) ettei maailmasta tulisi moninapaista

   b) ettei Venäjästä tulisi johtovaltiota

   c) ettei kristilliset ja perinteiset, terveet arvot tulisi käyttöön

   d) ettei lännen omaa heikkoutta ja syyllisyyttä ( Ukraina-konfliktiinkin) huomattaisi

  2. Sota on liian hyvä bisnes eliitille. Sota vahvistaa molempien osapuolten vallanpitäjiä. Ihmisten kiduttaminen tappaminen on vaan liian kivaa monen mielestä. HOMO-laji on peto.

 2. Ukraina on tylsä maa. Tasaista, peltoja, kaupunkeja, kyliä, taajamia, ei metsää eikä järviä. Ei tuonne kehtaisi matkustaa, vaikka kommunismia, natsismia ja sotia siellä ei olisi ikinä ollut.

  1. Juutalainen eliittisuku Rorhchildit ja Rockefellerut eivät koskaan halua ”rauhaa”, vaan rikollisesti ryöstävät, varastavat ja miehittävät muiden maita, sekä pitävät maita kaaoksessa hallitakseen.

 3. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009115050.html

  ”Sotaa vastustavan Vitali Jakushevin, 26, elämä Venäjällä kävi liian vaaralliseksi.”

  ”Jakushevin mukaan hänen lähipiiriinsä kuului noin 20–30 henkilöä, jotka aktiivisesti osallistuivat protesteihin. Sivustaseuraajien välinpitämättömyys tuntui miehestä pahalta.

  ”– Kun sota alkoi, monet eivät osallistuneet protesteihin. He jatkoivat kahviloissa ja baareissa istuskelua ja katsoivat ikkunasta ulos, kun poliisi jahtasi ja pahoinpiteli mielenosoittajia, Jakushev kuvailee.”

  ”Osa piiloutui osittaiselta liikekannallepanolta Venäjällä, osa pakeni maasta kokonaan.

  Jakushevin mukaan osa ihmisistä piti mielenosoituksia turhina. Se tuntui erityisen pahalta.”

  ”– Ihmiset mieluummin pakenivat kuin protestoivat tätä vastaan.”

  Ja täällä toisinajattelijoiden kesken ihmetellään miksi ihmisiä ei saa mukaan miekkareihin. Ei miekkarit kiinnosta Venäjälläkään. Olemme saavuttaneet elintason huipun kaikkialla. Ketään ei kiinnosta vapaus ja ihmisoikeudet.
  Samanlainen totaalihallinto Venäjällä ja lännessä.

  1. Slaavit eivät muutenkaan ole olleet erityisen kiinnostuneita muista ja muiden oikeuksista, jos se ei ole koskettanut itseä ja omaa sukua. Iso osa näistä venäläisistä häiriköistä on sionistien valeopposition tukijoita.

 4. Nyt olisi korkea aika pudottaa FOAB ukrainalaisten niskaan! Uusi Venäjän kenraali, joka teki täydellisiä ohjusiskuja alkuviikosta on sitä mieltä, että hän ei halua tapattaa sotilaitaan urbaanissa sissisodassa/kaupunkisodassa, joka on taas hänen mielestä naton tavoite. Eli ohjuksia ja droneja tulee satamaan jatkossa kiihtyvään tahtiin ukrainalaisten niskaan. Droneilla on taas isketty Kiovaan!

  On myös arvioita, että Venäjän armeijan suurhyökkäys ajoittuisi marras-joulukuun tienoille. Ukrainan muuttuminen elokapinamaiseksi ihmemaaksi on lähempänä kuin koskaan!

 5. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e5726fc1-1f0e-4cb7-ab58-5aef2beb22a2

  Esko Aho paljastaa, että Zhirinovskin liberaalidemokraattinen puolue oli Kremlin perustama valeoppositio, jonka tarkoitus oli kerätä äärinationalitien äänet. Samanlainen valeoppositio kuin persut Suomessa. Sehän on Naton ja Ukrainan tiedustelupalvelun proxy-organisaatio Suomessa.

  Z muuten ennusti Venäjän hyökkäysajankohdan Ukrainaan kahden päivän tarkkuudella.

  Kysykää Eskolta, hän tietää ja kertoo. Esko oli vuosia Venäjän sisäpiireissä ulkokehällä.

 6. Epätoivoisista viimeisistä hyökkäyksistä puheenollen: persujen suomen uutisten kahdessa viimeisessa artikkelissa ei ole enää kommenttiosiota :D

  Ja juuri ulisivat sananvapaudesta…

  1. Eihän sitä voi sallia keskustelua jos keskustellaan väärin ja vääristä asioista. Ei saa kyseenalaistaa ruotsalaisia mädättäjiä Jussi Halla-ahoa ja Riikka Purraa tai Perussuomalaisten todellista johtajaa CIA:n agenttia Matti Putkosta.

 7. Amerikkalaiset ja britit ovat lähes historian kaikkein likaisin, sairain ja sadistisin eläinryhmä, jonka olemassaolo perustuu muista ja muiden työstä loisimiselle. Mitään muuta he eivät ole koskaan osanneet tehdä, jonka takia he tarvitsevat aina muita elättämään heitä. Tämän takia he eivät tule koskaan jättämään muita rauhaan, koska muiden pitää aina elättää heitä ja heidän elintasoaan. He ovat laiskojen orja- ja huumekauppiaiden laiskoja, rikollisia, sairaita ja sadistisia jälkeläisiä. Imperialismi, orjat, huumeet ja petokset, sekä helppo ympäristö on ollut se joiden takia he ovat levinneet valtavan nopeasti.

  Hyi vittu mitä sairaita eläimiä.

 8. Ukrainaan on palkattu ISIS-terroristeja sotimaan Venäjää vastaan NATO:n värväävänä. Palkat maksaa Ukraina, Saksa ja USA. UKrainan oma armeija on tuhottu kaatuneina ja haavoittuneina, jonka kokonaisluku oli alussa 600 000 sotilasta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*