Marco de Wit 16 lokakuun, 2022

 

No niin. Nyt ollaan loppusuoralla. Laiton Lehti on nimittäin kertonut, että sillä on kolme päämäärää:

 

1. Paljastaa polpo ja virkamiesmafia (Ovat jo paljastaneet itsensä.)

 

2. Paljastaa vihafaktoja (Onnistunut, joskin suuri tuomio.)

 

3. Paljastaa suuri kuvio eli kuka hallitsee maailmaa ja miten. (Valtakartta valmistumassa.)

 

Yllättäen suurin vastustus ei tullutkaan suvakkien taholta, vaan ns. kansallismielisten taholta. Laiton Lehti kuulemma kritisoi liikaa kaikkia ja kehtaa kertoa myös suomalaisen kansanluonteen huonoista puolista. Monet tunnetutkin kansallismieliset myös valittivat Laittoman Lehden seksismistä, antisemitismistä tai homo- ja pedofobiasta. (Kyllä. Lue itse jutuista ja niiden kommenteista.)

 

Laittoman Lehden päämäärä vs. Beta-miesten uskontunnustus

 

 

Laiton Lehti ei betamiesten valituksista ole kuitenkaan välittänyt, koska se perustettiin totuus- ja vapausliikkeen äänitorveksi. Ideana oli siis luoda valtakartta, josta näkisi selvästi miten maailma toimii ja ketkä sitä johtaa. Tässä oli ensimmäinen versio.

 

 

Seuraavat pari vuotta on sitten vähitellen perusteltu kartan jokaista kohtaa erikseen, jotta karttaan liitettävät linkit tarjoaisivat mahdollisimman selkeät selostukset omine valtakarttoineen. Viime aikana nämä erilliset artikkelit on kerätty kokoomajuttuihin.

 

Ensin on pitänyt yrittää selittää mahdollisimman yksinkertaisella tavalla kaiken politiikan ydin eli geopolitiikka.

 

 

Tässä karttaa selitetään tarkemmin.

 

Valtakartta: Natopersut haluavat Suomeen Natojihadisteja ja Natonatseja! MV-lehti ja Partisaani hiljaa!?!

 

 

Tässä mennään yksityiskohtiin eli miten valtakuvio käytännössä toimii waspien ja juutalaisen eliitin johtamana.

 

Valtakaavio: Hallitseeko maailmaa WEF vai U$rael?

 

 

Ei kuitenkaan riitä, että ymmärtää geopolitiikkaa ja valtaeliitin toimintatapoja, vaan on myös paljastettava valtaeliitin johtajien ja kätyrien nimiä. Tässä tiivistelmä, jonka joku voisi laittaa graafiseen muotoon.

 

1. Rothschild ja Rockefeller

Valtaeliittiä johtaa juutalaista eliittiä johtavat Rothschildit/Israel ja valkoista eliittiä johtavat Rockefellerit, jotk yhdessä loivat rahakone FED:in.

 

2. Biden ja Trump

Rothschildien dominoima demokraattipuolue (Biden) ja Rockefellerien dominoima republikaanipuolue (Trump).

 

3. Israel ja Saudit

Auttavat ylläpitämään rahakonetta eli vähimmäisvaranto- ja petrodollarijärjestelmää luoden maailmaa pitkälle hallitsevan U$Sraelin.

 

4. Zabludowichit ja Wahlroosit

Suomessa Rothschildien fronttina Zabludowichien ja Erkkojen suku sekä Rockefellerien fronttina/liittolaisina Wallenbergit, Ehrnroothit ja Wahlroosit.

 

5. Petturikolmikko

Lapsesta asti valtaeliitin fronteiksi kasvatetut poliitikot Sauli Niinistö (kokoomus), Paavo Lipponen (demarit) ja Matti Putkonen (persut).

 

6. Mediapooli

Amerikkalaisen upseerinaisen nainut Mediapoolia johtava tiedustelupäällikkö Pekka Toveri. Väittää olevansa nykyisin pelkkä vanhoja päiviään rauhassa viettävä eläkeläinen.

 

Näistä nimistä on kerrottu Valtapyramidi-jutussa.

 

Valtapyramidi: Kuka hallitsee maailmaa ja Suomea? Laiton Lehti yritetään hiljentää?

 

 

Pelkät kartat, lainalaisuudet ja nimet eivät kuitenkaan riitä, vaan pitää olla myös todalla vahvoja lähteitä ja todisteita.

 

Erityisesti on ymmärrettävä tieteiden perusasiat ja luettava niiden johtavien professorien tuotanto:

1. Biologia (Lynn, Rushton, Dutton)

2. Psykologiassa evoluutiopsykologia (MacDonald)

3. Taloustieteessä Itävaltalainen koulukunta (Hoppe)

4. Politiikassa offensiivinen realismi (Mearsheimer)

5. Historiassa revisionismi (Rothbard, Irving)

 

Geopoliittisen yleisteorian ja valtakartan luominen ei siis ole kovin vaikeaa, kunhan jaksaa lukea paljon ja uskaltaa yhdistää useita poliittisesti epäkorrekteja teorioita ja koulukuntia toisiinsa. Esimerkiksi Dutton ei ymmärrä mitään taloustieteestä, kun Mearsheimer ei puolestaan uskalla puhua mitään revisionismista. Kaikilla professoreilla on omat sokeat pisteensä, koska eivät jaksa tai uskalla tutustua muihin poliittisesti epäkorrekteihin koulukuntiin. Moninkertaisesti poliittisesti epäkorrekti professori ei nimittäin olisi kauaa professori.

 

Yleisteorian luominen on vieläkin helpompaa, jos tuntee historiaa. Länsimaat olivat 1800-luvulla niin vapaita, että myös rationalismi ja siihen perustuva tiede ja historiantutkimus olivat huipussaan. Viimeiset sata vuotta onkin vain pyritty pimittämään jo sata vuotta sitten löydettyjä teorioita ja faktoja.

 

Geopolitiikka ei siis ole juurikaan muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana, vaikka rahakoneen pyörittäjät ja sionistit ovatkin tulleet entistä röyhkeämmäksi ja rikkaammiksi. Itse asiassa niin rikkaiksi, että ovat voineet ostaa yliopistot ja valtamedian näin kääntäen koko tieteen ja kulttuurin päälaelleen.

 

Tässä yleisteorian lähteitä:

 

Yleisteoria: Valtaeliitin sisällis- eli maailmansota alkoi. Venäjä hyökkää myös Suomeen ja Kiina Taiwaniin?

 

 

Lopuksi sitten vielä sovellettiin yleisteoriaa nykyhetkeen eli Syyrian ja Ukrainan sotaan sekä Suomen Nato-hakemukseen.

 

 

Sarastus-lehti ja sen päätoimittaja Timo Hännikäinen vähättelevät Naton suvakkiongelmaa!

 

Tässä yllä olevan jutun tiivistelmä ja sisällysluettelo:

 

A. Natokysymys

1. Älykkökansallismielisten rappio estää rationaalisen keskustelun

2. Naton hyötyjä ja haittoja vertailtava

3. Haittana Natoa johtavan USA:n synnyttämä uhka Suomelle

 

 

B. U$raelin/Naton/NWO imperialistinen pahuus

0. Rahakone

Juutalaiset ja wasp-pankkiirit loivat USA:n rahakoneen

 

1. Dollari-imperialismi

USA:n globaali rahaverotus ja talousromahdusvaara

 

2. NWO

Kansainvälistä pankkitukiautomaattia luodaan globalismilla (NWO)

 

3. U$Srael

U$rael tuhoaa pankkitukiautomaatin ja globalismin eli NWO:n vastustajat

 

4. Kulttuurisota

Globalismia tuettava ja levitettävä myös kulttuurivallankumouksella
a) Juutalainen mediavalta
b) Juutalainen akatemiavalta
c) Vähemmistökoalitio
d) Suvakkiaalto

 

5. Kansanmurha

Globalismia levitettävä myös kansanmurhaamalla valkoiset

 

 

C. Sionistien imperialistinen pahuus

1. Sionistit yrittävät kaapata NWO:n
a) Järjestäytynyt rikollisuus
b) Terroristijärjestöt
c) Pedoringit
d) False flagit

 

2. Syyrian sota

a) Sionistien ja jihadistien liitto

 

3. Ukrainan sota
a) Venäjää syytetään antisemiittiseksi
b) Venäjää syytetään homofobiseksi
c) Venäjä syytetään pridevastaiseksi
d) Ukrainan värivallankumous
e) Ukrainan juutalaisoligarkkien ja natsien liitto

 

4. Sionistinen proxy-ydinsota
a) Ukrainan ja Taiwanin kriisit

 

5. Uhkana sionistien hegemonia eli maailmanvalta

 

 

Johtopäätös:

Suomen ei pidä uhrata itseään liittoutumalla U$raelin kanssa Venäjää vastaan, vaan Suomen pitää pysyä puolueettomana pyrkien tulemaan mahdollisimman itsenäiseksi niin taloudellisesti (markka), poliittisesti (Fixit), kulttuurisesti (suomalaisuusohjelma) kuin sotilaallisestikin (puolueettomuus).

 

Aitokansallismielinen kartta. Versio 1.2

 

 

Ongelma:

Suomalaiset betamiehet suurisuisia sohvasotureita, koska suomalaisilla suhteellisesti voimakkaampi metsästäjä-keräilijätausta kuin muilla valkoisilla. Tämän takia niin monet kansallismielisetkin käytännössä alistuvat feministihallitukselle ja fanittavat sen itsetuhoisuutta, tyranniaa ja sotahulluutta.

 

Miksi Suomessa on satanistinen feministihallitus? Tohtori Dutton: Suomalaiset uskovat helposti noitia!

 

 

Tulevaisuus

Siinä koko kuvio! Nyt vain pitäisi saada se kartan muotoon. Sen jälkeen Laittoman Lehden voikin lopettaa ellei sitten innostuta soveltamaan praxeologiaa ja offensiivista realismia geopolitiikan lisäksi myös mikrotasolla eli ihmissuhteissa, jotka ovat myöskin pitkälle sotaa. Eli käyttävät kaikkia sodankäynnin muotoja sanapeleistä ja propagandasta alkaen. Tämän takia Laiton Lehti on yrittänyt luoda yleisteoriaa myös ihmissuhteista, mutta siinä yleisteorian kehittäminen on melko vaikeaa. Geopolitiikkaa on nimittäin helpompi ymmärtää kuin tavallisia ihmisiä!

 

 

27 thoughts on “Valtakartta valmistumassa! Laiton Lehti lopettaa?

 1. Lainaus Hoppen kuukauden takaisesta puheesta…

  ”…Ja näissä piireissä juutalaiset olivat valtavasti yliedustettuina ottaen huomioon heidän pieni absoluuttinen lukumääränsä; jälleen, ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon heidän huomattavasti korkeampi keskimääräinen älykkyysosamääränsä. 

  Juutalaiset ovat huomattavasti yliedustettuina käytännössä kaikilla kognitiivisesti vaativilla aloilla, mukaan lukien satunnaisesti myös rajuissa talousrikoksissa, mutta huomioitava, myös libertaarisissa piireissä ja antiglobalistisissa piireissä. Ajattele vain Mises, Rand ja Rothbard. 

  Siitä huolimatta superälykkäiden ja superrikkaiden pakanoiden absoluuttinen lukumäärä ylittää huomattavasti juutalaisten määrän, ja näin ollen vaikka olisi naiivia kieltää juutalaisen lobbauksen valtavaa voimaa ja vaikutusvaltaa, en ole valmis hyväksymään joissain piireissä varsin suosittua teesiä jostain juutalaisten salaliitosta maailman valtaamiseksi.

  https://www.lewrockwell.com/2022/10/hans-hermann-hoppe/hans-hermann-hoppe-growing-to-understand-contemporary-germany-and-weep/

  1. Siitäs sai taas Laiton Lehti nenilleen ja Laittoman Lehden lukijat ovat koko ajan olleet ”älykkäistä” oikeassa. He ovat kaikki pettureita ja mädättäjiä, jotka haluavat rajat auki, mädättää ja pettää omat kansansa.

 2. Kulttuurimatxismin ja anglo- amerikkalaisen elämäntavan päälevityskeino tapahtuu englannin kielisen laskelmoidun viihdesaastan avulla. Englannin kielen ylivallasta pitää päästä pois.

  1. He eivät osaa itse mitään, vaan aina pitää elää muiden selkänahasta ja osaavat vain pelkkää teennäistä saastaa. Onkin täysin luonnollista miksk heidän lähin liittolainen on mikä on, koska he molemmat ajattelevat samalla tavalla ja tämä on molemmille täysin luonnollinen tapa ajatella.

 3. Mielenkiintoista ja onnittelut jos ja kun Laiton Lehti on saavuttamassa päätavoitettaan.

  Oma maailmankuvani on tuottanut jokseenkin erilaisen valtakartan, mutta päätynyt silti täsmälleen samaan lopputulokseen:”Suomen pitää pysyä puolueettomana pyrkien tulemaan mahdollisimman itsenäiseksi niin taloudellisesti (markka), poliittisesti (Fixit), kulttuurisesti (suomalaisuusohjelma) kuin sotilaallisestikin (puolueettomuus).”

  Minä myös tiedän miten tuohon päästään, eikä se oikeasti edes ole kovin vaikeaa. Valitettavasti en kuitenkaan ”saa” kertoa sitä miten.

  Tuo rahakone on todellakin kaiken ytimessä ja kaiken vallan ja omaisuuden kaappaus läntisiltä kansoilta ei ollut mahdollista niin kauan kuin rahalla oli jonkinlainen yhteys kultaan. Kun tuo kultayhteys katkaistiin despoottipoliitikot pystyivät yhtäkkiä luomaan epäpyhän allianssin pankkien ja suuryritysten kanssa erilaisten sotien ja valtaviin sekopääprojekteihin osallistumiseksi ja mielettömyyksien toteuttamiseksi. Nykyään ollaan jo tilanteessa jossa mikkihiirirahaa on luotu tarpeeksi koko maailman ostamiseen moneen kertaan ja despoottipoliitikot, pankit ja suuryritykset vain juonittelevat miten toteuttaa tuo ”great reset” jossa yksityinen ja julkinen omistus nollataan – siirtämällä kaikki pankkien ja suuryritysten omaisuudeksi.

  Jos laiton lehti tahtoo vielä pureutua valtakartan taustalla vaikuttaviin juurisyihin, niin apuna siinä voi käyttää vaikkapa Toyotan ”five why” juurisyyanalyysia eli käytännössä kysymällä viisi kertaa peräkkäin why… tai kevyt versiona kolme kertaa.

  1. No, hyvä on kun olette noin malttamattomia, niin kerronpa kuitenkin. On nimittäin olemassa maaginen taikakonsti jolla kaikki nuo itsenäisyys-, liittoutumattomus-, puolueettomuus- ja fixit- asiat järjestyy kirjaimellisesti ”käden käänteessä”. Tuo maaginen hetki tunnetaan nimellä eduskuntavaalit ja pian on taas niiden aika. Noiden maagisten yhteiskuntataikojen tekemiseksi tarvitsee siis vain kävellä äänestykoppiin ja äänestää oikein, ei väärin, ja äänestää siis sellaista henkilöä joka oikeasti kannattaa näitä itsenäisyys-, liittoutumattomus-, puolueettomuus- ja fixit-asioita. Tosi helppoa.

   1. Monta puoluetta, joka on yksi puolue. Kansallismieliset; puoliksi ulkomaalaisia tyhjäntomittelijoita, kriminaaleja tai suur-suomi- haaveilijoita, valeoppositio.

 4. Ihmissuhteessa miehen ja naisen välillä omaisuuden ja rahan suunta on aina mieheltä naiselle. Se on luonnonlaki. Jos on henkilökemiaa, niin nainen voi sitten antaa jotain vastapalveluksia. Tuon asian ympärillä pyörii kaikki.

 5. Sopassa on nyt liikaa aineksia. Kansallisuuksien mukaan tuominen vaikuttavana tekijänä on olettamusta joka on helppo ampua alas, kun katsoo miten muut valkoiset kansat ovat samanaikaisesti toimineet. Englannissa paljastuu vuosikymmeniä toimineita lähinnä pakien grooming-jengejä, jotka ovat hyväksikäyttäneet kymmeniä tuhansia valkoisia englantilaislapsia. Silti kansa ei ole noussut, ennekuin nyt Leicesterissä, mutta sielläkin lähinnä etnisten intialaisten toimesta. Lisäksi diktatoriset koronatoimet on sielläkin menneet läpi, kuten kaikkialla muaallakin perinteisissä länsimaissa. Oulussa sentään groominkiin syyllistynyt ehti saada turpaansa.
  No Marcon juuriin kuuluvat hollantilaiset ovat vastustaneet globalistien ilmastotoimia ansiokkaasti, mutta tulos on ollut pyöreä nolla. Yksikään poliitikko ei ole joutunut väistymään ja muutosta ei ole saatu.
  Kansallisuusjutut olisikin syytä jättää pois epätieteellisunä ja tutkia missä on onnistuttu parhaiten vastustamaan viime vuosina globaalin diktatuurin otetta ja miksi. Bulgaria, Unkari , Romania tulevat mallimaina mieleen tässä suhteessa.

  1. Bulgaria, Unkari ja Romania poikkeavat geneettisesti Länsi-Euroopan kelttiläis-germaaneista. Eikö sekin siis kerro kansallisuuksien psykologisista eroista? Jos rodut eroavat toisistaan myös psyykkisesti, niin toki myös kansatkin, joskin vähemmässä mittakaavassa.

   Totta on, että nykyään keltit ja varsinkin germaanit on alistettu, mutta tämä on tapahtunut VASTA voimakkaan alistamisen ja matuinvaasion jälkeen. 1950- ja 60-luvuilla Britanniassakin oli valkoisten järjestämiä rotumellakoita ja todellinen kapinamieliala valkoisina puolueineen, jne.

   Niinpä herää kysymys miksi Suomessa ei ole ollut vastaavaa reaktiota matuinvaasioon. Siis siitä huolimatta, että Suomessa kaikki etenee pikakelauksella, jolloin luulisi kansan nousevan helpommin kapinaan, mutta sellaisia merkkejä ei ole. Sama nähtiin koronatyrannian aikana ja nyt Ukrainan sodan aikana, että suomalaiset käyttäytyvät kuin ohjelmoidut sopulit.

   Kyllä tässä näyttäisi olevan siis selvä psyykkinen ero suomalaisten ja toisaalta keltti-germaanien ja toisaalta slaavien välillä. Ei ihme, että Suomi on aina ollut jonkun suurvallan siirtomaa. Useat suomalaiset suorastaan HALUAVAT isojen poikien huoraksi. Heille ei tule mieleen, että Suomi voisi seisoa omilla jaloillaan puolueettomana ja siten aidon itsenäisenä maana.

   1. Britit ja amerikkalaiset eivät ole valkoisia. He ovat sekakansa jossa on osittain jotain valkoista. Tutkimalla aatelisten sukujuuria huomaat, että heidän sukunsa tulee pohjois-afrikasta ja lähi-idästä.

    Kaikkein eniten britit ja amerikkalaiset imperialistiset eläimet vihaavat juuri oikeita valkoisia ja ovat aina yrittäneet tuhota heidät, sekä määrittää mm. irlantilaiset ei-valkoisiksi!

 6. Tuo dollarin romahdus on alkanut jo kauan sitten. Amerikkalaisten ongelmana on se että 2/3-osaa dollareista on maan rajojen ulkopuolella. Ja nyt kun ne ovat alkaneet palautua sinne takaisin kun kaupankäynti on vaihtunut valtioiden välisiin valuuttoihin, niin se aiheuttaa maassa suuren ongelman. Mitä niillä dollareilla tekee? Jotain raaka-ainetta niillä voisi sieltä ostaa. Mutta mitään valmista ei. Ovat niin huonolaatuisia kaikki. Käyttävät vieläkin jotain peukalomittoja.

 7. Sun valtakuvio on naivi, pinnallinen ja harhaanjohtava. Tuo itseriittoisuus joka paistaa vähän kaikista artikkeleista taitaa koitua Laittoman Lehden kohtaloksi: kun luulee tietävänsä kaiken, ei opi yhtään mitään.

  Tiesitkö esimerkiksi että kun lapsi syntyy tähänkin maahan, yksi syntymätodistus/dokumentaatio lähtee Vatikaaniin riippumatta siitä kuuluuko lapsen vanhemmat kirkkoon ja mihin kirkkoon? Sinuna lähtisin purkamaan valtarakennelmaa tästä vinkkelistä, KAIKKI tiet vievät Roomaan, kuten sanonta kuuluukin.

  Todellinen valtarakennelma on hyvin piilotettuna ja nuo sun teoretisoinnit on massoille syötettyjä harhautuksia joista väittelemiseen ihmiset käyttävät kaiken energiansa ja tappelevat keskenään maailman tappiin samalla kun systeemi porskuttaa. Mun puolesta voit lopettaa tän roskan suoltamisen, ei tule ikävä eikä jää aukkoa tiedonsaannin suhteen.

 8. Demokratian tarkoitus on toteuttaa kansan tahtoa.

  Jotta sitä voisi toteuttaa, niin kansan tahto pitäisi ensin selvittää.

  Nyt kukaa. Ei ole ikinä viitsinyt gallupilla selvittää, eikäntietenkään kansan tahtoa ole voitu toteuttaa.

  -kreikka tuki
  -italian lahjoitukset
  -pakkorokotukset
  Jne

  Ja edelleen demokratia ei toteudu.

  Mitä jos marco joskus tekisi galluoin ?

  Vaikkapa ’minkä arvosanan annat hallitykselle 1-10 ?

  Mielestäni suomi ei ole demokratian kannalta edistynyt yhtään laittomanlehden aikana. Gallulopien järjestäminen muuttaisi tilanteen

  1. Tämä oli mielenkiintoinen tieto, vaikka kai sitä tarvitsee IMF:n päästä kontrolloimaan noita satoja miljardeja joita Ukrainaan kaadetaan pitkin maailmaa…

 9. Jokainen valtio jossa ei ole länsimaista pankki järjestelmää on luokiteltu terroristeiksi… Voin olla väärässäkin, tuskin.

  1. Jokainen maa joka ei ole suostunut ja alistunut länsimaiden ja Israelin pankkikartelliin on tuhottu tiedustelupalveluilla, pakotteilla ja Naton sotakoneella. Olet aivan oikeassa.

 10. Laitonlehti voisi tienata sms gallupeilla esim. 40c per ääni. Kilpailua ei tulisi koska kukaan muu ei halua että suomessa oikeasti toteutuisi kansan tahto. Siksi niitä ei kukaan järjestä.

  Esimerkkikysymys:

  Onko Suomi hölmöjen etu, jos suomalaisten kaikki rahat jaellaan muille maille ja Suomalaiset pistetään eturintamalle tykinruuaksi ?

 11. Täysin sairaat ja rikolliset amerikkalaiset ja britit ovat orjanomistajien ja huumekauppiaiden laiskoja, rikollisia ja epärehellisiä jälkeläisiä, jotka ovat täysin sadisteja, huijareita ja varkaita.

 12. Vammaiset idiootit vain väittävät olevansa jotenkin ”älykkäitä” ja ”älymystöä”, jotta he saisivat korotettua omaa asemaansa ja saisivat erilaisia etuja. Todellisuudessa he ovat kaikki pelkkiä heikkoja, vammaisia ja vahingollisia idiootteja, jotka eivät tiedä mistään mitään, pettävät ja mädättävät kansansa ja rotunsa. Mitään ”älykkäitä” ja meitä paremmin tietäviä ei todellisuudessa ole olemassa, eivätkä maailman ja yhteiskunnan johdossa olevat ole oikeasti mitään ”älykkäitä” ihmisiä. Kaikki voivat itse nähdä tämän olevan pelkkä valheellinen myytti. Nämä pitää kaikki eliminoida laillisesti yhteiskunnasta. Pysykää erossa meistä terveistä ja normaaleista ihmisistä ja älkää mädättäkö meitä, yrittäkö availla rajoja ja elää meidän selkänahastamme.

 13. Tavalliset ja terveet suomalaiset tulevat sulkemaan joka ikisen ”yliopiston” ja ”korkeakoulun” kun valta vaihtuu. Voitte olla siitä varma. Nämä pahuuden temppelit tullaan sulkemaan ikuisiksi ajoiksi ja kaikki teidät ”älykkäät” tullaan laillisin keinoin eliminoimaan yhteiskunnasta tuhoamasta, pettämästä ja mädättämästä.

  1. Pankkitilit kiinni, työnteko estetään ja suljetaan sosiaaliturvan ulkopuolelle. Sama kuvio trhdään vallanpitäjille, mitä he tekevät meille koronan varjolla.

 14. Voi pojat millaisia kuvitelmia teillä, luulisi, että nämä ajatukset ovat jostain mielipuolen päiväkirjasta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*