Marco de Wit 21 lokakuun, 2022

 

 

Laiton Lehti on kertonut kuinka koko Ukrainan rintaman tärkein kohta on Bakhmutin kaupunki Donbassissa. Eikä vain tärkein vaan myös HEIKOIN, koska venäläiset ovat sen kohta saartaneet. Jos Bakhmut kaatuu, niin se voi käynnistää dominoefektin, joka kaataa koko Ukrainan Donbassin rintaman.

 

Venäläiset lähellä saartaa ukrainalaiset Bakhmutissa! Synnyttää dominoefektin?

 

 

Bakhmutin rintama on myös mielenkiintoinen siksi, että se on Wagnereiden vastuulla. Kyseessä ovat eräänlaiset supersotilaat, joskin palkkasotilaina he eivät suostu ryntäilemään, vaan etenevät askel askeleelta minimoiden omat tappionsa.

 

Onko Ukraina Putinin yksityisarmeijan karaistusuuni, Salusa Secundus?

 

 

Bakhmutin valtausta vaikeuttaa sen halki kulkeva Bakhmut-joki varsinkin, kun ukrainalaiset räjäyttivät sen ylittävät sillat. Viime päivinä wagnereilla on kuitenkin ollut tuuria. Syyssateet ovat viivästyneet ja näin joen pinta on kesän jälkeen hyvin alhaalla. Niinpä wagnerit pääsivät pari päivää sitten joen toiselle puolelle!

Syyssateiden viivästyminen on siis ollut venäläisille huono juttu Hersonin alueella, mutta hyvä juttu Bakhmutin alueella. Alla olevassa kartassa näkyy ns. harmaa alue ja joki, jonka yli wagnerit ovat nyt päässeet.

 

 

 

 

Etenemistä on tapahtunut myös Bakhmutin eteläosissa.

 

 

Aiemmin natottajat olivat raivoissaan, kun Laiton Lehti kertoi koko ajan Bakhmutin saarron edistymisestä. Kuulemma kyse on vain putinistien valheista. Syytökset kuitenkin loppuivat, kun pari päivää sitten Ukrainan juutalaispresidentti vihdoin myönsi tilanteen olevan Bakhumtissa erittäin vaikea.

 

Länsimaiden valtamedia harjoittaa siis vieläkin kovempaa sotapropagandaa kuin mitä itse Ukraina!

 

 

 

Natottajat panevat kaiken toivonsa Ukrainan vastahyökkäyksiin Khersonissa ja Pohjois-Luhanskissa. No, miten ne ovat edenneet? Eivät mitenkään. Ensinnäkin jostain kumman syystä ukrainalaiset eivät ole vieläkään aloittaneet hyökkäystään Khersonissa, vaikka ovat keränneet sinne valtavasti joukkoja viimeiseen epätoivoiseen yritykseen.

 

 

Ukrainan viimeinen epätoivoinen suurhyökkäys alkamassa? Surovikin pysäyttää ja Venäjä liittää Ukrainan itseensä?

 

 

Pohjois-Luhanskin rintamalla puolestaan Ukraina aloitti suurhyökkäyksen jo yli viikko sitten, muttei ole päässyt mihinkään.

 

Ukrainan viimeinen suurhyökkäys käynnistyi Pohjois-Luhanskin rintamalla?

 

 

Ukrainalaisten eteneminen on pysähtynyt koko rintamalla. Eivät ole päässeet lähellekään edes Svatovea.

 

 

 

Itse asiassa venäläiset ovat iskeneet takaisin ja nyt uhkaavat Drovichnen kaupunkia. Ukrainalaisten on vaikea huoltaa sitä, koska se sijaitsee joen itäpuolella.

 

 

 

 

Dvorichne on strategisesti hyvin tärkeä kaupunki, koska sen kautta venäläiset voivat katkaista Satoveen vievän tien ja näin katkaista Ukrainan joukkojen logistiikan ja huollon!

 

 

 

Ei siis hyvältä näytä Ukrainalle. Ovat lähteneet soitellen vastahyökkäykseen ja nyt jokainen päivä tekee heidän tilanteensa huonommaksi. Syyssateet tulevat haittaamaan enemmän ukrainalaisia ja lisäksi venäläiset saavat joka päivä lisää joukkoja Venäjältä.

 

Ukrainalaiset ehtivät vielä ehkä tehdä yhden suuren hyökkäyksen Khersonissa ja sen pituinen se, koska sitten tulee Venäjän vuoro, kunnes ovat saavuttaneet Naton rajat lännessä.

 

 

 

 

Lue lisää:

Varmistaako osittainen liikekannallepano Venäjälle voiton Ukrainan sodassa? Totta kai!

 

 

7 thoughts on “Venäläinen verkko kiristyy Bakhmutin ympärillä. Ukrainalaisten rintama murenee!

 1. Pakolaisia riittää kohta joka paikkaan. Suomen kiintiö on yksi miljoona. Miksi rakennatte itärajalle aitaa, kun perinteisesti väestövyöry tulee Ruotsin suunnalta? Tuleepahan helpotusta työvoimapulaan, mutta riittääkö ruokakuskien paikkoja kaikille, kun kohta kansalla ei riitä raha ruokatilausten tekemiseen. Ja Suomen hallitus ei halua helpottaa suomalaisten eli maksajien tilannetta millään tavalla.

 2. Donbassissa Venäjän joukot etenevät koko ajan ja taas Hersonissa kaikki ukrainalaisten hyökkäykset ovat epäonnistuneet. Kosher-Pekka(Toveri) on nyt hyvin huolissaan, koska Ukrainan ilmapuolustus on romahtanut täydellisesti. Venäjä nöyryyttää Ukrainaa drone-iskuilla joka päivä ja yö. Vähä-älyiset ukrainalaiset yrittävät ampua rynnäkkökivääreillä droneja alas, mutta tietenkin he eivät onnistu. Miksi jenkit eivät lähetä Patriot-järjestelmiä Ukrainalle? Onko jenkkien ilmapuolustusjärjestelmä roskaa?!!

  Kiovassa taas on aloitettu sähkökatkot, koska nyt on energian säästötalkoot. Jos kaikki menee nappiin, niin jouluun mennessä Kiova on muuttunut elokapinamaiseksi ekokaupungiksi, jossa kaikenlainen kuluttaminen on hyvin pienimuotoista. Ei vettä, ei sähköä, ei lämmitystä ja tietenkään ei internettiä!

  1. Elokapinalliser muuttavat jouluksi Kiovaan. Valtavirtamedian märkäkorvatoimittelijat menevät mukana. Rauha maassa.

  2. > ukrainalaiset yrittävät ampua
   > rynnäkkökivääreillä droneja alas

   Yksi ukrainalaisten viimeisimmistä valituksista on, että
   –   venäläiset tekevät hyökkäyksiä drone-parvella, joiden torjumiseen menee «koko patteristo» ohjuksia.

   Liekö sitten perää
   –   vaiko uusi niksi pummata lisää rahaa.
   –   Uskottavaksi väitteen tekee se, että pelkkä aseistamaton drone on nopea, helppo ja halpa valmistaa,
   –   mutta niiden torjumiseen käytetään amerikkalaisten asetehtaiden sika-kalliita ohjuksia.

   Aseteollisuus kiittää.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*