Marco de Wit 1 joulukuun, 2022
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Venäjä tuo vuoden loppuun mennessä rintamalle noin 400 000 lisämiestä ja sitten jyrää Ukrainan. Tämä on vihafakta, jota Suomessa ei saa sanoa.

 

Tähän mennessä rintamalla on tullut jo noin 100 000 uutta miestä, jonka johdosta Venäjä on jo edennyt rintaman tärkeimmässä kohdassa eli Donbassin Bakhmutissa. Kyse on avainkaupungista, jonka kaatuminen voi hyvinkin synnyttää dominoefektin aivan samoin kuin keväällä Popasnajan valtaus johti Ukrainan Lysychanskin rintaman romahtamiseen ja vetäytymiseen.

 

Rintamalla tilanne onkin kääntymässä joka päivä enemmän venäläisten eduksi.

 

 

 

 

Jopa EU myöntää Ukrainan valtavat tappiot. Tosin vihafakta 100 000 kuolleesta ukrainalaisesta on nyt sensuroitu.

 

 

 

 

Venäjä on nyt vallannut lukuisia tärketä kyliä Bakhumtin eteläpuolelta.

 

 

 

 

 

Alla olevassa kartassa näkyy vaaleansinisellä Venäjän viime päivinä valtaamat alueet. Nuolet näyttävät mahdollisia hyökkäyssuuntia. Joka tapauksessa yksi asia on kuitenkin varma: Bakhmutin eteläisten esikaupunkien valtaus tulee suuresti vaikeuttamaan Bakhmutin huoltamista.

 

 

 

 

 

 

Tässä näkyy miten kyseisten Bakhmutin esikaupunkien valtaaminen mahdollistaa helpon etenemisen tai ainkin Bakhmutin huoltoteiden tykittämisen ja iskut  huoltokolonniin.

 

 

 

 

Kaiken kukkuraksi venäläiset ovat myös vähitellen edenneet Bakhmutin pohjoispuolella. Alla olevat nuolet näyttävät miten venäläiset saattavat kohta edetä ja saartaa koko kaupungin.

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

10 thoughts on “Venäjä murtanut Ukrainan puolustuslinjat Bakhmutissa?

 1. Eräs asiantuntija(länsimainen)veikkasi että Putin laittaa seuraavaksi esim rajaväylät kiinni,jolloin aseiden tuonti lännestä tyrehtyy sekä tietysti kaiken muunkin välttämättömän avun.Nyt se näyttelijä/natsipelle on kusessa.

 2. Hieno kooste jälleen. Mukava lukea. Juurihan vielä parisen viikkoa sitten yleisesti taisi lännen medioissa olla jutut niin, että Venäjä on tapattanut sotilaitaan yli 70 tuhatta. Onpa nyt uutinen tosiaan jopa Wonder Liar jo puhuu 100 tuhannesta Ukrainan kaatuneesta.
  Stoltenberg äskettäin puhisi ettei hyökkääjän saa antaa voittaa.Aivan kuin olisi henkilökohtainen arvovalta kyseessä ja niin kai on. Tässä on kaksi kuukautta vielä aikaa, ennen kuin Unkari antaa Natohyväksynnän , siis seuraavan kerran, jos antaa sittenkään. Kaikkea voi ehtiä tapahtumaan.

 3. Länsimaalainen suvakkimedia oli viime viikonloppuna sairaalassa, jonne tuotiin kahden päivän aikana Bakmutin rintamalta 500 haavoittunutta ukrainalaista sotilasta.

  Suvakit on raivoissaan Wagnereille, koska he ovat tuhonneet Bakmutin alueella suuria määriä naton roskasotilaita. Nyt suvakit on vaatimassa, että Wagnerit pitäisi julistaa terroristijärjestöksi!

  Eikö suvakit ymmärrä, että voittaja kirjoittaa historian ja määrittää sen, että kuka oli väärintekijä konfliktialueella. Wagnerit taas ovat jo suuria sankareita venäläisille ja heidän johtajansa on jo saanut suurimman urhollisuusmitalin!

 4. No mutta jos on NATo-kiimaisia uskominen niinkuin Toveria, niin Venäjä luovuttaa ihan justiisa. Ihan just on ammusvarastot ja panssarivaunut loppu. Ihan just miehistö nousee kapinaana ja hyökkää Kremliin. Ihan just mamma märmättää niin että Putin myöntää virheensä ja vetää joukkonsa pois Venäjän maaperältä. Ja se Mika kun komppaa niin totta sen pitää olla.

  1. Siinä meillä parivaljakko, joiden naamaa ja ääntä ei pääse pakoon. Korona-Salminen on jo unohtunut. Kysykää toimittajat Salmisen mielipide myös. Siitä piti tulla presidentti pati vuotta sitten seuraavissa vaaleissa.

 5. Venäjä on nyt edennyt hyökkäyksessään Artyomovskin eli Bakhmutin suunnalla jo kuukausia. Kuinka pitkällä he nyt ovatkaan? Piirittäneet jo useampia kierroksia ympäri kaupungin? Uutta päivitystä tilanteesta odotan, miten Venäjän verkon laita onkaan.

  1. Joo, pitää kirjoittaa uusi juttu. Näyttää siltä, että venäläiset etenevät koko ajan, mutta hyvin hitaasti talo talolta ja kortteli korttelilta. Eilen tosin saivat kokonaisen avainkylän valattua. Etteneminen on hidasta, koska venääiset välttävät tappioita, kun taas ukrainalaiset eivät välitä niistä ollenkaan. Saattaapi olla, että menettävät jopa 200-300 miestä PÄIVÄSSÄ siis kuolleina ja iihen haavoittuneet päälle. Uskomattomia lukuja ja vaikka olisivat vähän pienemmän, niin kukaan ei kiistä ukrainalaisten massiivisia miehistötappioita.

   Voi olla jopa niin, että tämä sopii venäläisille eli pyörittävät lihamyllyä samalla, kun tuovat lisää miehiä ja kalustoa rintamalle vielä tämän kuukauden ajan. Venäläisten tilanne siis paranee koko ajan samalla kun ukrainalaisten heikkenee. Arvioisinkin olean yli 90% varmaa, että Bakhmutin rintama romahtaa noin kuukauden sisällä.

   Suosittelen sinulle mm. Military Summary -kanavaa sekä tietysti MacGregoria ja Scott Ritteriä.

   Vielä kysymys: Kuinka todennäköisenä pidät, että Ukraina saa takaisin Venäjän valtaamat alueet? Oletko valmis lyömään vetoa omasta arviostasi?

   1. ”Kuinka todennäköisenä pidät, että Ukraina saa takaisin Venäjän valtaamat alueet? ”
    Kun Ukraina on jo saanut takaisin ehkä noin 30%, niin siitähän saa hyvän todennäköisyysarvion?
    Twitterin War Mapperin viimeisen kartan perusteella Ukraina ei ole edennyt ollenkaan ainakaan 7 päivään, mutta kaikki offensiivinuolet ovat Venäjän.
    Tiedä sitten, valehteleeko Ukrainan puolutusministeri Venäjän hyökkäysvalmisteluista? Vaan kohtahan se pitäisi maa olla routainen, jolloin jos Ukraina ei kykene jatkamaan takaisinvaltaustaan helmikuuhun mennessä, niin ei sitten ehkä ikinä.
    Vedonlyönnit olen yleensä hävinnyt. Miksei sitä ohrapirtelöstä voisi lyödäkin, mutta miten tuo 30% huomioidaan? Jos häviän, niin tarjoan kolmanneslasillisen? (-;

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*